Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:21:48 GMT

وقتی قند خون با تغییر سبک زندگی بالا می‌رود

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۳۲۱۲

وقتی قند خون با تغییر سبک زندگی بالا می‌رود

ایسنا/قزوین از کرونا که بگذریم هر روز بر آمار مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر افزوده می‌شود، بیماری دیابت از این دسته است که مبتلایان به آن روزبه‌روز افزایش می‌یابند. به گفته متخصصان، بسیاری از افراد از ابتلای خود اطلاعی ندارند و حدود ۸.۵ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال قزوین به این بیماری مبتلا هستند و علت اصلی آن تغییر سبک زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز صبح که بلند می‌شود ابتدا به سراغ پدرش می‌شود و حالش را می‌پرسد، سر ساعت باید انسولینش را تزریق کند در حقیقت ساعتش را با ساعت تزریق انسولین تنظیم کرده است تا فراموشش نشود.

شب‌ها هم موقع رفتن به خانه زمانش را طوری تنظیم می‌کند تا سر ساعت در خانه حاضر باشد البته برای تزریق انسولین پدر. خودش می‌گوید ۱۵ سال است که پدرش به دیابت مبتلا شده و اوایل قرص مصرف می‌کرده اما با پیشرفت بیماری الان روزانه دو مرتبه انسولین تزریق می‌کند. انسولین‌ها ۲ نوع انسانی و حیوانی دارد که پدرم نوع انسانی را می‌زند که آن هم ۲ نوع شفاف و کدر دارد و دوز هر کدام با یکدیگر متفاوت است.

اکرم فاطمی به ما می‌گوید علاوه بر پدرش، مادرش نیز به دیابت مبتلاست اما مادرش قرص استفاده می‌کند. البته این بانو علت بیماری پدرش را داشتن بیماری زمینه‌ای و بیماری مادرش را ژنتیکی می‌داند.

این بانو در لابه‌لای سخنانش توضیح می‌دهد: گاهی انسولین را تزریق می‌کنیم و در عین حال ممکن است غذایی که پدرم می‌خورد قندکافی نداشته باشد و موجب افت قند شود. افت قند خیلی بدتر از بالارفتن میزان قند خون است. وقتی انسولین شب تزریق می‌شود و در مدت خواب غذایی استفاده نمی‌شود معمولاً افت قند اتفاق می‌افتد. اگر افت قند سریع رسیدگی نشود بدن بیماران عرق کرده و به کما خواهد رفت.

وی در ادامه سخنانش تأکید می‌کند: در خانه لازم است دستگاه سنجش قند وجود داشته باشد چون قند باعث آسیب دیدن بخش‌های دیگر بدن می‌شود، اگر دستگاه تست قند در منزل وجود نداشته باشد بیمار متوجه کاهش یا افزایش قندخون نخواهد شد.

فاطمی اضافه می‌کند: برخی از بیماران هستند بستنی و شیرینی خود را می‌خورند که این باعث می‌شود دوز انسولین آن‌ها افزایش پیدا کند ولی پدرم من مراعات می‌کند البته مادرم بر عکس پدرم رژیم غذایی را رعایت نمی‌کند.

وی ادامه می‌دهد: زمان تزریق باید سر ساعت انجام شود اما باید بگویم که انسولین‌های جدید موجود در بازار دوز بالایی دارند و باعث افت قند می‌شوند. معمولاً وقتی پدرم دچارافت قند می‌شود با مایعات شیرین قندش را بالا می‌آوریم.

این بانو بیان می‌کند: دیابتی‌ها باید میوه‌های شیرین را کمتر استفاده کرده و در تغذیه مراعات کنند، برخی غذاها به‌دلیل قند کمتر باعث می‌شوند قندخون کاهش پیدا کند. گاهی وقت‌ها که پدرم شام غذای سبک مصرف می‌کند قند خونش افت می‌کند.

وی اظهار می‌کند: پدرم ورزش هم می‌کند اما گاهی به قدری فعالیت بدنی زیاد دارد که دچار افت قندخون می‌شود حتی تغییر زمان ناهار و شام باعث تغییر میزان قندخون آن‌ها می‌شود.

فاطمی تأکید می‌کند: چون والدین من دیابت دارند احتمال ابتلای ما وجود دارد به همین دلیل سالانه دیابت خود را چک کرده و بر مصرف غذاهای خود توجه داریم.

به گزارش ایسنا، صحبت با این خانواده ما را بر آن داشت با مسئول بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت‌وگو کنیم و از وضعیت دیابت استان مطلع شویم.

۸.۵ درصد افراد بالای ۳۰ سال دیابت دارند

نسرین تنکابنی رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر استان قزوین می‌گوید: بیماری دیابت یکی از بیماری‌های غیرواگیر است که تعداد زیادی از افراد را مبتلا می‌کند بر اساس مطالعات انجام شده در استان ۸.۵ درصد افراد بالای ۳۰ باید مبتلا به دیابت باشند.

وی اعلام می‌کند: در حال حاضر در مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ۳۳ هزار و ۵۰۰ بیمار را شناسایی کردیم و اکنون تحت پوشش ما قرار دارند، بیماری دیابت بیماری است که در آن قندخون افراد بالا می‌رود و معمولاً به این علت است که انسولین در بدن ندارند یا عملکرد انسولین در بدن آنان دچار مشکل شده است.

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر استان قزوین بیان می‌کند: دیابت به ۲ دسته نوع یک و ۲ تقسیم می‌شود، دیابت نوع یک دیابتی است که معمولاً در کودکان و نوجوانان است و این افراد فاقد انسولین هستند و برای درمان نیاز به انسولین دارند و این دسته پنج تا ۱۰ درصد از مبتلایان را تشکیل می‌دهند.

دیابت نوع ۲ وابسته به سبک زندگی است

وی اضافه می‌کند: دیابت نوع ۲ دیابتی است که بزرگسالان را درگیر می‌کند و معمولاً این دست بیماران در عملکرد انسولین مشکل دارند و ۹۰ تا ۹۵ درصد افراد مبتلا به این نوع دیابت هستند. این نوع دیابت معمولاً وابسته به سبک زندگی است، زندگی شهرنشینی و توسعه تکنولوژی باعث شده است سراغ فست فود و غذاهای پرکالری، دارای چربی و قند بالا برویم و از طرفی چون فعالیت بدنی کمی داریم، دیابت نوع ۲ افزایش پیدا کند.

تنکابنی اظهار می‌کند: باید روی این موارد توجه کنیم، افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن را به رعایت رژیم غذایی توصیه کنیم، فعالیت بدنی مناسب داشته و حداقل ۳۰ دقیقه در روز به مدت پنج روز در هفته فعالیت بدنی متوسط داشته باشیم و از نظر تغذیه، میوه‌ها غذاهای سالم و سبزیجات استفاده کرده و مصرف شیرینی‌، غذاهای چرب و فست فود را کاهش دهیم.

وی اشاره می‌کند: افرادی که در خانواده فرد مبتلا دیابت دارند از جمله گروه‌هایی هستند که در معرض بیماری دیابت قرار دارند و باید بیشتر به رژیم غذایی خود توجه کنند، البته افراد دارای فشارخون هم مستعد ابتلا به دیابت هستند.

مبتلایان به دیابت بارداری مستعد ابتلا به دیابت هستند

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر استان قزوین به دیابت بارداری اشاره کرده و می‌گوید: نوعی دیگر از دیابت، دیابت بارداری است که برخی از زنان باردار به‌علت تغییرات هورمون‌ها به آن مبتلا می‌شوند و معمولاً بعد از اتمام بارداری دیابت آن‌ها کنترل می‌شود ولی از جمله افراد مستعد ابتلا به دیابت خواهند بود.

وی تصریح می‌کند: در دیابت از غذای سالم سخن می‌گوییم غذاهایی که در قدیم استفاده می‌شد از لحاظ مواد قندی و چربی محدودیت داشت و میوه‌ها و سبزیجات به میزان کافی استفاده می‌شد؛ در گذشته افراد فعالیت بدنی داشتند و از خودرو و وسایل تسهیل‌کننده زندگی استفاده نمی‌کردند، معمولاً زندگی آن‌ها مبتنی بر شغل کشاورزی و باغبانی بود و حداقل ماشین را در اختیار داشتند.

تنکابنی اشاره می‌کند: توصیه می‌کنیم افراد از خودرو استفاده نکنند، پیاده‌روی داشته باشند، زودتر از رسیدن به محل مورد نظر از وسیله نقلیه پیاده شده و یا خوردو خود را کمی دورتر پارک کنند تا مجبور باشند چند دقیقه‌ای راه بروند.

وی با بیان اینکه بیماری دیابت شیوع بالایی دارد، عنوان می‌کند: خیلی از افراد جامعه مبتلا به این بیماری هستند و خیلی از افراد هم در معرض آن قرار دارند در همین راستا افراد در معرض ابتلا باید رژیم غذایی و وزن خود را کنترل کرده و علاوه بر آن نیز نسبت به انجام آزمایش به‌صورت سالانه اقدام کنند و اگر مستعد بودند اقدامات لازم را انجام دهند.

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر استان قزوین در پایان به مبتلایان توصیه می‌کند: داروها را به صورت مرتب و منظم استفاده و قند خود را در حد طبیعی نگاه دارند و اگر قند خون بالا باشد مستعد ابتلا به خیلی از بیماری‌ها از جمله کرونا بوده و شدت علائم در این افراد بیشتر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، سبک زندگی و رژیم غذایی تأثیر ویژه‌ای در بروز بیماری دیابت دارد لذا در این خصوص باید سخن متخصصان و پزشکان را مورد توجه قرار دهیم تا در آینده به جمعیت بیماران مبتلا افزوده نشود، چون درمان بیماری هزینه‌های بیشتری نسبت به پیشگیری به فرد و در نهایت به جامعه تحمیل می‌کند، بنابراین اصلاح سبک زندگی اولین قدم برای پیشگیری از این بیمای است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دیابت قند خون سبك زندگي مستعد ابتلا بیماری دیابت فعالیت بدنی رژیم غذایی دیابت نوع سبک زندگی افت قند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود

چندی پیش بود که عکسی جعلی از احسان علیخانی، مجری سابق تلویزیون در در فضای مجازی منتشر شد و حکایت از تغییرات باورنکردنی او داشت. بعد از بازتاب عکس دستکاری شده او در رسانه‌ها علیخانی با انتشار یک عکس سلفی نوشت: وسط این اوضاع و احوال عکس ادیت می‌کنند و هنرمندانه پخش می‌کنند. کلی پیج و خبرگزاری هم منتشر می‌کنند و منم باید جواب کلی آدم را بدهم، که نه بابا من نیستم!

از ۱۴ دی ۱۴۰۱ که ترانه علیدوستی با قرار وثیقه آزاد شد، دیگر کمتر مثل سابق با جنجال سر زبان‌ها بود، تا اینکه این اواخر نادره حکیم الهی، مادر ترانه علیدوستی بدون اینکه نامی از بیماری دخترش ببرد، گفت که ترانه به بیماری سختی مبتلا شده، که اکنون حالش خوب است. او بدون اینکه نامی از بیماری ببرد، گفت: منشا بیماری دخترش مشخص نیست.

چند روز بعد تصاویری از ترانه علیدوستی و ملاقات پدرش و بازیگران با او در فضای مجازی منتشر شد، که مشخص شد این تصاویر متعلق به بستری شدن الناز شاکردوست است، که چند سال پیش سر صحنه فیلمبرداری دچار حادثه شده بود. 

چندی پیش پرویز پرستویی در صفحه اینستاگرام خود عکسی از چهره تکیده بهرام بیضایی منتشر کرد و ضمن گلایه همیشگی‌اش نوشت: از دیروز عکس استاد بهرام بیضایی را در فضای مجازی دیدم، بسیار نگران شدم؛ دلم نمی‌خواست این عکس را منتشر کنم. ولی امروز استاد عزیز و بزرگوار آقای پرویز جاهد، منتقد و نویسنده در اینستاگرامش پستی درباره بیماری استاد بیضایی منتشر کرد و نوشت استاد بیضایی گرفتار هیولای وحشتناکی شده و با آن می‌جنگد، تا آن را شکست دهد.

در مقابل، حمید امجد هنرمند تئاتر و سینما و از دوستان نزدیک بهرام بیضایی واکنش تندی به خبرسازی‌های جعلی داد و آن را نتیجه شلوغ بازی ژورنالیستی و خبرسازی جعلی دانست و با طعنه نوشت: در حال حاضر، استاد بیضایی با آمادگی و روحیه‌ای بهتر از قبل تمرین‌های نمایش خود را از سر گرفته‌اند. به جای دست به دست کردن اخبار نادرست می‌شود منتظر تماشای اجرای نمایش تازه استاد بود.

بر اساس ماده ۱۶، قانون جرائم رایانه‌ای، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، متهم به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۷، هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

سید رضا نقی‌نژاد اورنگ، کارشناس و منتقد سینما در واکنش به خبرسازی‌های جعلی که چند وقت یکبار یقه هنرمندان را می‌گیرد، گفت: متاسفانه بعضی از شبه هنرمندان و شبه بازیگران برای اینکه توی چشم باشند، برای خودشان شایعه درست می‌کنند، یا به افرادی پول می‌دهند تا برایشان اینکار را کند. وقتی خبر منفی درباره آنها منتشر شد، ناگهان سر زبان‌ها می‌افتند. چون آنها نمی‌توانند با هنرشان دیده شوند، دست به دامن اخبار جعلی می‌شوند.

اورنگ ادامه داد: بعضی از فعالان فضای مجازی به دنبال خوراک می‌گردنند. آنها وقتی می‌بینند خوراکی ندارند، از صدا، تصویر و فیلم افراد سوء استفاده می‌کنند. افراد باید به حریم یکدیگر احترام بگذارند. اگر بنا به کنترل فضای مجازی است، باید نظارت‌ها شدید باشد تا دیگر شاهد این سوء استفاده‌ها نباشیم. وقتی ناگهان در فضای مجازی اعلام می‌شود که فلان شخص فوت کرده یا در بیمارستان بستری است و بلافاصله تکذیب می‌شود، با جان مردم بازی می‌کند. الان فضای مجازی به گونه‌ای شده که آدم‌ها فکر می‌کنند هر کاری می‌توانند انجام دهند و دیده نمی‌شوند. 

به گفته این کارشناس سینما، وقتی یک خبرنگار مطلبی را می‌نویسد، همه نهاد‌ها به سراغش می‌روند و شکایت می‌کنند. چرا برای بی‌سامانی فضای مجازی کاری نمی‌شود؟ حتماً باید سوء استفاده رخ دهد؟ ما باید به دنبال پیشگیری باشیم. از طرفی، استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی قوز بالا قوز شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد