Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:01:44 GMT

اثربخشی اقدامات دولت‌ها برای مهار شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۵۸۷۶۶

اثربخشی اقدامات دولت‌ها برای مهار شیوع کرونا

به گزارش ایرنا، در نبود واکسن و با داروهای ضد ویروس، اکنون اقدامات دولت‌ها در کنترل کووید۱۹ منحصر است به مداخله های غیر دارویی مانند قرنطینه و محدودیت رفت و آمد. مقاله یادشده اثربخشی این مداخلات را ارزیابی کرده است. 

از آنجایی که مداخله دولت‌ها در زمینه های فوق می تواند بهای سنگین اقتصادی و اجتماعی بر جامعه تحمیل کرده و رفتار فردی، سلامت روانی و امنیت اجتماعی را متاثر کند، شایسته است که این اقدامات مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مقاله از روی آمار های اولیه بیش از ۶ هزار مورد مداخله در ۷۹ قلمرو تهیه شده و در نهایت با آمار بیش از ۴۲ هزار مورد مداخله در ۲۲۶ کشور ارزیابی شده است. 

این مقاله نشان می دهد که مداخله های کم هزینه و منعطف تری هستند که می توانند به میزان قابل توجهی از میزان گسترش بیماری بکاهند. 

بر اساس این بررسی مؤثر ترین اقدامات از این قرار هستند

لغو کردن گردهم آیی های کوچک (زیر ۵۰ نفر)، مانند رستوران، مغازه و مهمانی ها تعطیلی مراکز آموزشی و مدارس محدودیت مرزی و پیشگری از گسترش بیماری از یک کشور به کشور دیگر افزایش دسترسی به ماسک و سایر وسایل پیشگیری محدودیت جابجایی موردی و فردی قرنطینه در سطح ملی لغو گردهمایی‌های بزرگ

از میان راهکارهای کم اثر نیز به موارد زیر اشاره می کند:

دخالت پلیس و نیروهای نظامی هشدار در خصوص سفر ایجاد محدودیت در استفاده از وسایل نقلیه همگانی دریافت کمک خارجی  افزایش قابلیت آزمایش روشهای شناسایی و رهگیری پاکیزه سازی اماکن عمومی

موثرترین اقدام از بین همه اقدامات و مداخله‌های دولتی، محدودیت یا لغو گردهمایی‌های کوچک معرفی شده است. از آن جمله می توان به تعطیلی فروشگاه‌ها، غذاخوری‌ها، تجمعات زیر ۵۰ نفر، و اجباری شدن کار از خانه اشاره کرد. در مرتبه دوم تعطیلی مراکز آموزشی بیشترین تاثیر مثبت را داشته است. 

به نوشته این مقاله، در ابتدا به نظر می رسید تعطیلی مدارس تاثیر ناچیزی روی گسترش بیماری داشته باشد. اما داده های جدید از اهمیت این موضوع پرده برداشت. در آمریکا تعطیلی مدارس نزدیک به ۶۰ درصد از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ کاسته است. 

تحقیقی در کره جنوبی نشان می دهد نوجوانان بین ۱۰ تا ۱۹ ساله بیشتر از افراد بالغ  در گسترش ویروس سهیم هستند. 

ممنوعیت جابجایی و تجمع موردی مانند قرنطیه کردن بخشی از جامعه نیز از موارد مؤثر بوده است. 

این مقاله می افزاید باید توجه داشت برخی از این اقدامات می تواند اثرات مخرب دیگری داشته باشند. مثلاً تعطیلی مدارس موجب وقفه در آموزش کودکان شده و آنها را منزوی می کند. همچنین خشونت خانوادگی با افزایش محدود شدن افراد افزایش یافته است که بیشترین قربانی آن زنان و کودکان هستند. 

همچنین در سترسی به درمان‌های طولانی مدت مانند شیمی درمانی نیز به دلیل اینگونه اقدامات دچار اختلال شده و به این ترتیب شانس ادامه حیات برخی از بیماران را کاهش داده است. 

نویسندگان این پژوهش همچنین اقدامات کم هزینه ای را شناسایی کرده اند که می تواند به همان اندازه اقدامات پرهزینه، مؤثر باشند. به عنوان مثال اقدامات تشویقی و آگاهی بخش از سوی دولتها، ضمن اینکه هزینه زیادی به دولت تحمیل نمی کند، اما تاثیر قابل توجهی دارند.

از این جمله می توان به تشویق غیراجباری مردم به رعایت فاصله اجتماعی نیز اشاره کرد. پژوهش‌ها نشان داده اند مداخله غیر اجباری دولت‌ها فقط به میزان ناچیزی از مداخله اجباری و ممنوعیت قانونی کم اثرتر بوده است. به این ترتیب روشهای آموزشی و تبلیغی ضمن کم هزینه و کم مداخله گر بودن، اثر قابل توجهی دارند. 

از جمله اقدامات کم هزینه ولی مؤثر می توان به حمایت دولت از افراد آسیب پذیر و همچنین محدودیت های مرزی اشاره کرد. اگرچه محدودیت های مرزی اثرات نامطلوبی روی اقتصاد و تجارت به جا خواهد گذاشت. 

این پژوهش همچنین نشان می دهد که برخی از اقدامات تقریباً بی اثر بوده اند. اقداماتی مانند شستشو و تمیز کردن فضاهای عمومی از آن جمله است. با این حال توصیه سازمان بهداشت جهانی هنوز بر پاکیزه سازی اماکن عمومی دایر است. 

در ادامه این مقاله می خوانیم که مشاهده نکردن اثربخشی این اقدام در مطالعه حاضر می تواند به این دلیل باشد که دولت‌ها و رسانه ها اقدامات این چنینی، یعنی ضد عفونی کردن یا شستشوی فضاهای عمومی را کمتر گزارش می دهند و از این رو به خوبی در آمارها منعکس نشده است. 

از جمله موارد کم اثر همچنین می توان به محدویت در استفاده از وسایل نقلیه عمومی اشاره کرد. در این پژوهش مشاهده شده است که محدود کردن استفاده از وسایل نقلیه عمومی کاهش چندانی در گشترس بیماری نشان نمی دهد. اما نویسندگان اذعان می‌کنند افزایش استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می تواند دلیل کاهش نقش اینگونه وسایل در شیوع بیماری باشد. 

این پژوهش در پایان تاکید می کند که هیچ‌کدام از اقدامات نام برده شده به تنهایی نمی توانند مؤثر بوده و برای کنترل این بیماری باید از مجموعه ای از اقدامات ترکیبی بهره برداری کرد. 

این پژوهش منکر نقش تعیین کننده قرنطینه در سطح ملی نیست اما تاکید دارد که می توان با استفاده از مجموعه‌ای از اقدامات کوچکتر و با استفاده از زمان بندی دقیق به جای قرنطینه کامل در سطح ملی، از برخی عوارض نامطلوب آن مانند صدمات اقتصادی و انسانی پیشگیری کرد. 

برچسب‌ها ویروس کرونا اتحادیه اروپا سازمان جهانی بهداشت انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اتحادیه اروپا سازمان جهانی بهداشت انگلستان ویروس کرونا اتحادیه اروپا سازمان جهانی بهداشت انگلستان اخبار کنکور وسایل نقلیه کم هزینه دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ مورد فوتی ناشی از مالاریا به ثبت نرسید

 دکتر علی ضامن صالحی فرد با گرامیداشت روز جهانی مالاریا اظهارداشت: امسال  روز جهانی مالاریا با شعار "پیاده سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا" نامگذاری شده است.

وی درخصوص اقدامات حذف مالاریا و جلب مشارکت عمومی برای دستیابی به آن گفت: بیش از شش دهه است که تلاشگران حوزه سلامت با ایثار و جانفشانی در دورترین و صعب العبور‌ترین مناطق کشور با کمترین تجهیزات وامکانات رفاهی در حال مبارزه با بیماری مالاریا هستند.

وی اضافه کرد: پیامد این مجاهدت و زحمات شبانه روزی، کاهش میلیونی موارد مالاریا در طول دهه‌های گذشته به تعداد کمتر از ۱۰ هزار مورد وارده یا انتقال از وارده در سال گذشته در کشور شده است.

 معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال بختیاری خاطرنشان کرد: پارسال ۱۷ مورد ابتلا به بیماری مالاریا در استان چهارمحال بختیاری شناسایی و تحت درمان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید

آیا رنگ‌ها می‌توانند انسان را خوشحال یا افسرده کنند؟

وی افزود: پارسال هیچ مورد مرگ ناشی از بیماری مالاریا در استان و کشور گزارش نشده است و این شاخص یک دستاورد بی نهایت ارزشمند و مهم بوده که نتیجه برنامه ریزی مبتنی بر دانش و تجارب جهانی می‌باشد.
 
دکتر صالحی فرد ادامه داد: بدون شک کسب این موفقیت‌ها جز در سایه بکار گیری تجربیات علمی و عملی همکاران ستادی و نیرو‌های اجرایی محیطی حوزه سلامت، همکاری‌های موثر درون بخشی و برون بخشی داخلی وبین المللی در راستای تقویت همه جانبه نظام مراقبت بیماری، تامین و گسترش زیرساخت‌های لازم و در راس آن همکاری و همراهی هموطنان میسر نبود.

وی گفت: در راستای برنامه حذف بیماری مالاریا تدوین استراتژی‌های نوین و فعالیت‌های برنامه ریزی شده هوشمند وصحیح، جهت بکارگیری تمامی ظرفیت‌های موجود در راه رسیدن به این هدف حائز اهمیت فراوان است، چرا که برداشتن گام‌های آخر برنامه حذف مالاریا درکشور بسی سخت‌تر از اقدامات موثر و ارزشمند انجام شده در سال‌های گذشته می‌باشد.

صالحی فرد با اشاره به چالش‌های پیش روی برنامه حذف مالاریا و جلوگیری از بازگشت مجدد آن خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی به نفع گسترش و بهبود شرایط حضور ناقل بیماری، از جمله بارش‌های شدید باران در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور و تبادلات جمعیتی فراوان با این مناطق؛ تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان و محدودیت در تامین لوازم و تجهیزات مناسب جهت کنترل ناقل بیماری، کم شدن حساسیت پزشکان و کارکنان بهداشتی درمانی با توجه به کاهش اخیر بروز بیماری و در نتیجه آن تاخیر در کشف بیماران و به تبع آن، درمان بیماران؛ بروز موارد شدید بیماری با توجه به کاهش شیوع، مقاومت‌های دارویی انگل و مقاومت به برخی سموم و آفت کش‌ها در ناقل بیماری از مهمترین چالش‌های پیشرو برای حذف این بیماری است.

صالحی فرد در پایان توصیه کرد: کسانی که سابقه مسافرت به استان‌های جنوب و جنوب شرق کشور از جمله هرمزگان و سیستان و بلوچستان و کشور‌های همسایه از جمله پاکستان و افغانستان را داشته و دارای علائم تب و لرز می‌باشند به منظور شناسایی هرچه سریعتر بیماری و درمان آن باید به مراکز خدمات جامع سلامت؛ پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت نزدیک محل زندگی مراجعه نمایند.

گفتنی است: مالاریا (Malaria) یک بیماری انگلی است. دسته‌ای از انگل‌های تک‌یاخته به نام پلاسمودیوم به وسیله نیش پشهٔ آنوفل ماده عامل انتقال بیماری به انسان هستند. نخست، تصور می‌شد که عامل مالاریا پشهٔ آنوفل است؛ اما پشهٔ آنوفل تنها ناقل است و عامل را منتقل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • (ویدئو) آینده مبهم خودروهای نمادین؛ جیپنی‌ها به آخر خط رسیدند
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • هیچ مورد فوتی ناشی از مالاریا به ثبت نرسید
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود