Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مایک پمپئو» که کشورش در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» سیاست «ایران هراسی» برای فریب کشورهای منطقه و درآمدزایی از طریق عقد قراردهای نظامی و فروش تسلیحات به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را در پیش گرفته بود،در  جریان سفر دیروزش به امارات در گفت و گو با شبکه سعودی العربیه گفت: دولت آمریکا، ایران را به عنوان خطر در نظر گرفته و به تلاش‌های خود برای دستیابی به صلح در منطقه ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه سیاستهای کشورش در قبال تهران ثابت است، برای فریب اعراب خلیج فارس جهت خرید تسلیحات بیشتر از واشنگتن افزود: کشورهای منطقه متوجه خطر مشترک یعنی ایران شده‌اند.

ائتلاف برای مهار تهران

وزیر امور خارجه آمریکا بر خلاف نظر بسیاری از ناظران سیاسی منطقه که معتقدند سیاست‌های واشنگتن علیه ایران و تشکیل ائتلاف علیه تهران با هزینه کشورهای عربی منطقه به شکست انجامیده است، مدعی شد که دولت آمریکا به عنوان بخشی از استراتژی خود در خاورمیانه ائتلافی برای مقابله با ایران تشکیل داده است. 

پمپئو که در روزهای آخر کاری خود بسر می‌برد، بار دیگر ادعا کرد: ما در حال ایجاد یک ائتلاف هستیم تا از بی‌ثبات کردن منطقه توسط تهران جلوگیری کنیم.

وی که سخنان چند سال قبل رئیس دولتش که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را به «گاو شیرده» توصیف کرده بود، خشم مردم این کشورها را برانگیخت، ادامه داد: آمریکا به دفاع از منافع و متحدان خود در منطقه ادامه خواهد داد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این گفت و گو اعتراف کرد که تلاش‌های دولت ترامپ برای وادار کردن فلسطینی‌ها به صلح با رژیم صهیونیستی به شکست انجامیده است.  

وی با این ادعا که سایر کشورهای عربی به توافق‌نامه‌های سازش با رژیم اسرائیل خواهند پیوست، افزود که آمریکا به دنبال فلسطینی‌ها بود تا با رژیم اسرائیل وارد صلح شوند، اما رهبران آنها نپذیرفتند. 

عراق و گروه‌های نظامیان

پمپئو درباره حضور نیروهای آمریکایی در عراق نیز ادعا کرد که حضور این نیروها در خاک این کشور برای حمایت از دولت « مصطفی الکاظمی » است. وی مدعی شد که واشنگتن به دنبال ایجاد ثبات و امنیت در عراق است. 

سخنان وزیر امور خارجه آمریکا در حالی بیان می‌شود که پارلمان عراق در پی جنایت ترور سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» و شهید «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» و برهم زدن امنیت و آرامش این کشور با صدور مصوبه‌ای بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق تأکید کرد. 

محافل سیاسی و پارلمانی عراق نیز بویژه در طول یک ماهه اخیر بارها بر لزوم اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکایی از سوی دولت عراق تاکید کرده و گفته‌اند که حاکمیت کامل عراق با خروج آخرین نظامی آمریکایی از کشورشان محقق خواهد شد، زیرا آمریکا ضمن حضور نظامی در عراق، از حریم هوایی و حاکمیت این کشور بنا برخواست خود بهره‌برداری می‌کند.

وی که طرحهایش برای تضعیف نیروهای بسیج مردمی عراق ( حشد الشعبی ) با شکست مواجه شده است، در پاسخ به سوالی درباره اقداماتی که می‌توان در عراق انجام داد، گفت: اقدامات علیه شبه نظامیان بعدا مشخص خواهد شد.

برخی ناظران و کارشناسان سیاسی منطقه معتقدند که سیاست‌های واشنگتن در عراق و سوریه در راستای تقویت نیروهای تروریستی منطقه و تضعیف نیروهای نظامی محلی برای تحقق اهداف آمریکا بوده است و کاخ سفید از مسلح کردن نیروهای عراقی برای مقابله با تروریست‌ها تاکنون خودداری کرده است، اما وزیر امور خارجه این کشور در سخنانی غیر واقعی درباره پرونده تروریسم و «​​داعش» گفت: ما ائتلافی تشکیل دادیم که توانست گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه را از بین ببرد.

در همین حال کارشناسان امنیتی عراقی تاکید می‌کنند که این نیروهای عراقی هستند که توانستند گروه تروریستی داعش را شکست دهند و آمریکایی‌ها نه تنها کمکی به آنها نکردند، بلکه نیروهای عراقی را بمباران و از تحویل سلاح به آنها برای مبارزه با این گروه تروریستی خودداری کردند.

«هیثم الخزعلی» کارشناس امنیتی عراقی در این زمینه گفت: عراق باندهای تروریستی داعش را شکست داد و در جبهه‌های متعدد پیروزی کسب کرد و این درحالی بود که آمریکا از مسلح کردن نیروهای عراق خودداری کرد. 

خاطرنشان می‌شود که پمپئو هفته گذشته سفرهای خارجی خود به 7 کشور جهان را از فرانسه آغاز کرد و سپس به ترکیه، سرزمین‌های اشغالی و امارات رفت.

در حالی که راهبردهای آمریکا از اعمال فشار حداکثری بر تهران و تحریم با شکست مواجه شده است،  پمپئو در جریان دیدارهای خود در منطقه بار دیگر تاکید کرد که واشنگتن در هفته‌ها و ماه‌های آینده تحریم‌های جدیدی را علیه تهران اعمال خواهد کرد.

برچسب‌ها گروه تروریستی داعش آسیای غربی ایالات متحده آمریکا عراق امارات‌ متحده ‌عربی مایک پمپئو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گروه تروریستی داعش آسیای غربی ایالات متحده آمریکا عراق امارات متحده عربی مایک پمپئو گروه تروریستی داعش آسیای غربی ایالات متحده آمریکا عراق امارات متحده عربی مایک پمپئو اخبار کنکور وزیر امور خارجه خارجه آمریکا کشورهای عربی نیروهای عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۴۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

 آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر سه روزه خود به پکن گفت: چین می تواند از طریق نفوذی که بر ایران دارد، در کاهش تنش ها در خاورمیانه نقش داشته باشند.
 
به گزارش ایرنا؛ آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.
 
بلینکن تصریح کرد: «من فکر می کنم روابطی که چین [با حکومت ایران] دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»
 
وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.
 
او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.
 
بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر  گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.
 
آمریکا ادعا می کند که حمایت چین، روسیه را قادر می سازد تا تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.
 
بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشورها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آنها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»
 
وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالاها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند اما این کالاها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.
 
پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.
 
چین مدت ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف‌ است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • توجه ایران به رهایی خدمه کشتی توقیف شده با پرچم پرتغال
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد