Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@22:47:34 GMT

۲ هزار تن عسل در استان بوشهر تولید شد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۰۶۴۸

۲ هزار تن عسل در استان بوشهر تولید شد

افشین قطبی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از این میزان عسل ۷۰۰ تن توسط زنبور داران بومی و مابقی را زنبورداران مهاجر تولید کرده‌اند.

وی بیان کرد: بیشترین عسل تولیدی استان بوشهر در مناطقی که درختان سدر (کنار) خود رو یا دست کاشت وجود دارد، تولید می‌شود به همین دلیل در این استان به عسل کنار معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطبی ادامه داد: هرچند عسل کنار در دیگر استان‌های جنوبی خوزستان، فارس و هرمزگان نیز تولید می‌شود اما استان بوشهر با داشتن بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت سدر بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده‌است.

وی ادامه داد: همچنین عسل کنار تولید شده در استان بوشهر نسبت به سایر استان‌های جنوبی از کیفیت بالاتری برخوردار است و با عطر و طعم، انرژیی زایی و خواص درمانی منحصر به فرد و  طبع معتدل است به همین دلیل این استان به عنوان قطب تولید این عسل در کشور شناخته شده‌است.

قطبی یادآور شد: یکی از خاصیت‌های عسل کنار استان بوشهر برخلاف عسل‌های دیگر که در یک مقطع زمانی رُس (کریستاله) می‌شوند این نوع عسل حداقل تا ۲ سال شکرک نمی‌زند به همین دلیل نیازی به رُس‌گیری با گرمای ۱۲۰ درجه ندارد و خواص آن حفظ می‌شود زیرا گرمای زیاد برای رس‌‍گیری باعث از بین رفتن خواص دارویی و سایر آنزیم‌های مقوی عسل می‌شود و آنچه از عسل باقی می‌ماند تنها قند آن است.    

وی اظهار کرد: برای نخستین بار در سال ۱۳۹۸ نشان جغرافیایی عسل کنار با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت به نام استان بوشهر به ثبت رسید و امروز این نوع جزو عسل‌های بسیار مرغوب و با کیفیت کشور است.

قطبی ادامه داد: در چندسال اخیر عسل کنار استان بوشهر درحد قابل توجهی جایگاه  خود را پیدا کرده و به طور تقریبی درکل کشور و حتی خارج از بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق شناخته شده‌است و طرفداران زیادی دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: همچنین به دلیل خاصیت بی نظیر عسل کنار استان بوشهر براحتی بسته بندی و به کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق به عنوان عسل ناب از درخت سدر صادر می‌شود.

قطبی اضافه کرد: تولید عسل کنار (پاییزه) در استان بوشهر از اواسط شهریور که زمان گل دهی این درخت است آغاز و در آبان ماه برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه براین زنبورداران بومی و مهاجر در استان بوشهر اردیبهشت و خرداد ماه نیز اقدام به تولید عسل بهاره (عسل چهل گیاه) می‌کنند که مخلوطی از چندین گل گیاه است و خواص دارویی چند گیاه را دارد.

وی یادآور شد: بیشترین عسل استان بوشهر در شهرستان‌های دشتستان، دشتی و جم تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: زنبورداری در این استان ۶۵۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۷۰ شغل فصلی و غیر مستقیم دارد.

قطبی اضافه کرد: زنبورداران در۹ ماه از سال دراستان قادر به زنبورداری هستند و درسه ماه تابستان و گرما به مناطق ییلاقی سردسیرکوچ کرده و در آنجا هم یک مرحله تولید و برداشت دارند.

وی یادآور شد: استان بوشهر همواره به دلیل زمستان ملایم، بهار زودرس و تنوع پوشش گیاهی مکانی بسیار مناسب برای تولید زنبور ملکه و هرساله میزبان ۱۵ ایستگاه تولید ملکه بخش خصوصی و دولتی از نقاط مختلف کشور است.

قطبی گفت: همچنین استان بوشهر مکانی مناسب برای تولید مثل، تکثیر جمعیت و بچه‌گیری از بهمن تا اواخر فروردین سال بعد است.

وی وجود یک ایستگاه تولید ملکه بومی درشهرستان جم، ۲ ایستگاه در دشتستان، کارگاه‌های بسته بندی عسل، موم آج کنی، کندوسازی را از جمله قابلیت‌های زنبورداری در استان بوشهر عنوان کرد.

در زمان حاضر در استان بوشهر ۶۵۰ زنبور دار بومی و یکهزار و ۲۰۰ زنبوردار مهاجر فعالیت دارند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی بوشهر جهش تولید زنبور عسل زنبورداری پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی بوشهر جهش تولید زنبور عسل زنبورداری وزارت جهاد کشاورزی بوشهر جهش تولید زنبور عسل زنبورداری اخبار کنکور استان بوشهر عسل کنار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ جواد حاتمی در نشست هم اندیشی راهکار‌های تحقق حداکثری جهش تولید با مشارکت مردم در صنعت ارزآفرین پتروشیمی با حضور معاون وزیر نفت اظهار داشت: پتروشیمی بوشهر در سال گذشته با ۵۱۰ میلیون دلار صادرات در این شاخص رشد ۱۸ درصدی داشته و همچنین موفق به کسب درآمد ۲۰۰ هزار میلیارد ریال شده است.

وی بیان کرد: ظرفیت تولید پتروشیمی بوشهر حدود ۹ میلیون و ۲۴۸ هزار تن است که بخشی از این محصولات به صورت خوراک به مصرف واحد‌های دیگر مجتمع می‌رسد و بخش دیگر به عنوان محصول نهایی صادر می‌شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر گفت: مجموعه پتروشیمی با توجه به تنوع محصولات بزرگ‌ترین زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی کشور را دارا است به نوعی که از مرحله دریافت گاز ترش تا انواع محصولات شیمیایی و الفینی در پتروشیمی بوشهر تولید می‌شود.

حاتمی ادامه داد: این محصولات توسط ۱۲ پتروشیمی تولید می‌شود و یا در آینده با راه اندازی فاز‌های توسعه‌ای تولید آنها آغاز می‌شود.

وی اظهار داشت: پتروشیمی بوشهر از طریق فروش یوتولیتی کمک شایانی به سایر واحد‌های پتروشیمی دارد به نحوی که یک سوم درآمد پتروشیمی بوشهر از محل فروش یوتیلیتی است.

حاتمی عنوان کرد: یکی از مسائل و مشکلات پتروشیمی تهیه خوراک است که با توجه به راه اندازی فاز دوم در آینده نزدیک نیاز است سهمیه خوراک پتروشیمی بوشهر افزایش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوشهر گفت: در تحقیق و توسعه نگاه به این است که از ظرفیت‌های داخلی نهایت استفاده انجام و از شرکت‌های داخلی برای شارژ کاتالیست‌ها بکارگیری شود.

حاتمی افزود: رویکرد زیست محیطی به صورت عینی و واقعی در پتروشیمی بوشهر دنبال می‌شود و در این زمینه برای کاهش پساب و حفظ محیط زیست منطقه اقدام‌های ارزشمندی اجرایی شده است.

وی عنوان کرد: در سال گذشته نیز تندیس واحد پاک به پاس اقدام‌های ارزشمند زیست محیطی به مجموعه پتروشیمی بوشهر اهدا شده است.

حاتمی ادامه داد: بهینه سازی و مدیریت مصرف انرژی و صرفه ۱۵۰ هزار دلاری ماهانه از دیگر دستاورد‌های این پتروشیمی محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: روزانه مصرف انرژی در حوزه تولید پایش می‌شود تا سهم بسزایی در صرفه جویی و پایش به صورت روزانه انجام شود.

حاتمی ادامه داد: کل فروش پتروشیمی بوشهر ۵۹۸ میلیون دلار گزارش شده است.

وی افزود: در مرحله دوم پتروشیمی متوسط پیشرفت واحد‌های در دست ساخت ۹۳.۵ درصد است که انتظار می‌رود دو تا سه طرح این مرحله در سال جاری به بهره برداری برسد.

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر