Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفده سال از حضور تاجر ثروتمند روس در دنیای فوتبال می گذرد؛ جدال حساس چلسی و تاتنهام در لیگ برتر انگلیس، هزارمین باری است که رومن آبراموویچ به عنوان رییس چلسی شناخته می شود

امروز تیم های چلسی و تاتنهام در استمفورد بریج به مصاف هم خواهند رفت و آبی ها بار دیگر با ژوزه مورینیو روبرو خواهند شد. رومن آبراموویچ نمی توانست دیداری بهتر از این را برای جشن گرفتن هزارمین بازی اش به عنوان رییس چلسی انتخاب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبراموویچ کسی بود که ژوزه مورینیو را در سال 2004 به چلسی آورد و آقای خاص، توانست نخستین قهرمانی چلسی در سطح اول فوتبال انگلیس برای اولین بار از سال 1995 را رقم بزند.

رومن آبراموویچ، تاجر ثروتمند روس در سال 2003 تصمیم گرفت به عرصه فوتبال ورود کند و ابتدا در نظر داشت باشگاه تاتنهام را بخرد اما در نهایت تصمیم گرفت با مبلغ 140 میلیون پوند، چلسی، دیگر باشگاه لندنی را خریداری کند. با وجود بدهی 80 میلیون پوندی چلسی در سال 2003، این تیم لندنی گزینه جذاب تری برای آبراموویچ بود زیرا آن ها با هدایت کلودیو رانیری به لیگ قهرمانان اروپا راه یافته بودند و کن بیتس، رییس سابق چلسی مایل بود به جای این که با شخص جدیدی شریک شود، باشگاه را به صورت کامل بفروشد. به همین خاطر رومن آبراموویچ از مذاکره با دنیل لوی منصرف شد و چلسی را خرید. اغراق نیست اگر بگوییم ورود آبراموویچ به صنعت فوتبال و باشگاه چلسی، روند فوتبال در کل انگلیس و حتی اروپا را هم عوض کرد. یسپر کرونکیائر، زننده گل تعیین کننده چلسی در پایان فصل 04-2003 که منجر به راهیابی این باشگاه به لیگ قهرمانان اروپا شد، در این خصوص گفته:

ما ناگهان پول لازم برای رقابت با منچستریونایتد و آرسنال برای رقابت در لیگ برتر انگلیس و لیگ قهرمانان اروپا را پیدا کردیم. هرگز ندیده بودم با ورود یک مالک جدید به باشگاه، وضع باشگاه از این رو به آن رو شود و چنین تغییر بزرگی رخ دهد. هیچ کس نمی توانست تصور کند چنین اتفاقی رخ می دهد. تمام شب ها، تمام روزنامه ها در خصوص بازیکنان و مربیانی که ممکن بود به چلسی بروند، می نوشتند. چلسی برای هر پست، بازیکنان جدیدی می خواهد. نمی توانستید در پیش فصل، بازیکنی را در چلسی بیابید که از جایگاه خود در باشگاه مطمئن باشد. تور پیش فصل ما در یک دهکده کوچک کوهستانی در ایتالیا بود. در آن جا کافه ای بود که بازیکنان می توانستند به آن جا بروند. آن کافه پر از ایجنت و خبرنگار بود. بازیکنان با ایجنت هایشان می نشستند و صحبت می کردند زیرا هیچ کس نمی دانست چه اتفاقی قرار است بیفتد. 

پس از ورود آبراموویچ به چلسی، اتفاقات جالبی افتاد. آبراموویچ از قدرت مالی خود برای کنار زدن منچستریونایتد و آرسنال و گرفتن جای آن ها در سطح اول فوتبال انگلیس استفاده کرد و با هزینه های بسیار زیاد، نقل و انتقالاتی پر سر و صدا انجام داد. خیلی سریع، چلسی به ثروتمند ترین تیم دنیا تبدیل شد که این مسئله تعجب همگان را برانگیخت. رامون کالدرون، رییس سابق رئال مادرید در آن زمان گفته هرگز در خصوص هزینه های اولیه آبراموویچ در چلسی مشکلی نداشته است. رامون کالدرون در این خصوص گفته:

در سال 2007 می خواستم آرین روبن را از چلسی بخرم و وارد مذاکره شدم اما آبراموویچ از قیمتی که روی روبن گذاشته بود، حتی یک یورو هم پایین تر نیامد. آبراموویچ یک مذاکره کننده خوب و البته سرسخت است که از منافع خودش و باشگاهش خیلی خوب دفاع می کند، با این حال رابطه ما خیلی خوب بود. او استعداد و توانایی خوبی از خود در رهبری یک باشگاه نشان داد و بازیکنان خیلی خوبی به خدمت گرفت. آبراموویچ همیشه چلسی را در بین بهترین تیم های لیگ برتر و اروپا حفظ کرد. رومن کاری کرد که تیمش به یکی از بهترین های جهان تبدیل شود و لازمه این کار، ریسک سرمایه گذاری بالایی بود. 

 با این حال، سرمایه گذاری سنگین آبراموویچ در حوزه فوتبال، انتقاداتی را هم در پی داشت. کارل هاینتس رومنیگه، رییس وقت بایرن مونیخ یکی از مخالفین سرسخت خرج های سنگین آبراموویچ بود:

امیدوارم اتحادیه اروپا جلوی هزینه های سرسام آور آبراموویچ و حق پخش خارجی را بگیرد. 

با این حال اتحادیه اروپا هرگز دخالت نکرد و اکثر باشگاه های انگلیسی به لطف حق پخش بازی ها در سایر کشورها، ثروتمندتر و ثروتمندتر شدند. شاید بتوان گفت تجربه موفق رومن آبراموویچ در چلسی، پای سایر سرمایه گذاران ثروتمند به دنیای فوتبال را باز کرد و جهان فوتبال به خصوص در زمینه نقل و انتقالات، با پول های بیشتر تغییر کرد. هزینه های مالکان عرب منچسترسیتی و پاری سن ژرمن، به خوبی نمایان گر این مسئله است. با این حال فرق آبراموویچ با مالک پاری سن ژرمن و حتی رئال مادرید دوره کهکشانی های 1، آن جا بود که پاری سن ژرمن خریدهایی در سطح رکوردشکنی و بسیار گران قیمت انجام داده اما چلسی چند بازیکن گران قیمت برای چند پست می خرید؛ برای مثال آن ها به جای خرید یک بازیکن صد میلیون یورویی، معمولا سه بازیکن 35 میلیون یورویی می خریدند. 

با این حال منچستریونایتد در رقابت با چلسی در زمینه نقل و انتقالات، به مشکل می خورد. در اوایل دوران ریاست آبراموویچ در چلسی، سر الکس فرگوسن، سرمربی افسانه ای شیاطین سرخ خواستار جذب آرین روبن، میشائیل بالاک، جان اوبی میکل و مایکل اسین بود اما چلسی توانست در راه جذب تمام این بازیکنان، منچستریونایتد را شکست دهد. اسین از 17 سالگی در رادار منچستریونایتد بود اما این تیم هرگز موفق به جذب هافبک غنایی نشد و در نهایت چلسی با انتقالی 24.4 میلیون پوندی، اسین را از لیون به خدمت گرفت. اسین در این خصوص گفته بود:

وقتی به چلسی آمدم، منچستریونایتد خیلی جدی مرا می خواست اما در نهایت چلسی می توانست رقم درخواستی لیون برای من را بپردازد. 

 برخی از تیم های انگلیسی از میل آبراموویچ به ریخت و پاش هم سود بردند. وست هم یکی از این موارد است. وست هم پس از سقوط از لیگ برتر در سال 2003 با مشکلات مالی عدیده ای مواجه شد و چلسی با پرداخت رقم هایی قابل توجه دو استعداد جوان این تیم را جذب کرد؛ جو کول و گلن جانسون. فروش این دو بازیکن باعث شد حساب های مالی وست هم تراز شود. با وجود سخاوتمندی آبراموویچ، او در زمینه های دیگر بی رحم بود. آبراموویچ در خصوص از دست دادن صبرش در قبال نتایج ضعیف مربیان شهرت یافت و حتی ژوزه مورینیو هم از این خصلت آبراموویچ در امان نماند. با این حال شخصیت واقعی آبراموویچ نسبت به چیزهایی که در رسانه ها گفته می شود، تفاوت دارد. گرونکیائر در خصوص اخلاق آبراموویچ گفته:

آبراموویچ آدم خوب و ساکتی است. او همیشه یک آدم عادی به نظر می رسید. آبراموویچ همیشه در زمین تمرین و استادیوم حاضر می شد؛ زیاد حرف نمی زد اما رفتارش دوستانه بود. 

 با این حال در دوره کنونی آبراموویچ دیگر در استمفورد بریج یا کوبهام حضور نمی یابد. برخی بازیکنان باتجربه و مهم چلسی چون فرانک لمپارد، جان تری، پتر چک، دیدیه دروگبا و برانیسلاو ایوانوویچ، به صورت مستقیم با آبراموویچ در تماس بودند اما دیگر چنین رویه ای وجود ندارد؛ حتی سرمربیان سابق چلسی چون مائوریتزیو ساری و آنتونیو کونته هم به ندرت آبراموویچ را می دیدند. امروزه تمام کارهای باشگاه از جمله نقل و انتقالات توسط مدیر معتمد او، مارینا گرانووسکایا انجام می شود. با این حال هنوز هم حضور آبراموویچ در چلسی مشهود است چرا که او به صورت فعال، پروژه های خیریه را هدایت می کند و در صورت لزوم، در دسترس هیئت مدیره است. در خصوص انتقال گران قیمت کای هاورتس در تابستان 2020 از بایرلورکوزن، مدیران چلسی با شخص آبراموویچ کاملا در تماس بودند زیرا هر یوروی این انتقال مورد بحث بود. فصل نقل و انتقالات تابستانی 2020 چلسی، کاملا دوران ابتدایی آبراموویچ را تداعی کرد. درست مثل قبل از زمانی که یوفا، قانون فیرپلی مالی را اجرایی کرد تا میلیاردرهای دیگر از شروع هزینه هایی مشابه با آبراموویچ جلوگیری کند. 

البته قانون فیرپلی مالی یوفا چندان کاربردی نبود زیرا منچسترسیتی و پاری سن ژرمن با مالکان ثروتمند خود، هزینه های سرسام آوری انجام دادند. اگرچه رومن آبراموویچ در سال های اخیر، رویکرد محتاطانه تری اتخاذ کرده است. چلسی با این که اخیرا از مدل تجاری باثبات تر و پایدارتری پیروی می کند اما بازهم هنوز به سرمایه گذاری مالک ثروتمند خود نیاز دارد. آبراموویچ طی این سال ها، بدهی 1.2 میلیارد پوندی چلسی را صاف کرده و در حال حاضر چلسی فقط 96.6 میلیون پوند بدهی دارد که این مسئله اهمیت آبراموویچ در چلسی را به خوبی نشان می دهد. چلسی طی این سال ها به لطف مالک سخاوتمند خود در بالاترین سطح فوتبال باقی مانده و البته آکادمی بسیار موفقی که دارد که طی سال ها یک ارتش از بازیکنان قرضی را به تیم های دیگر فرستاده است که بدون حضور آبراموویچ، تشکیل این آکادمی قدرتمند ممکن نبود. آبراموویچ هنوز هم عاشق باشگاهی است که 999 بازی در آن را به عنوان رییس، تجربه کرده است.

منبع: طرفداری

کلیدواژه: آبراموویچ در چلسی رومن آبراموویچ نقل و انتقالات پاری سن ژرمن لیگ برتر سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مائوریسیو پوچتینو به مردود شدن گل چلسی مقابل استون ویلا + عکس

سیستم کمک داور ویدیویی یکی از برترین لحظات چلسی در فصل جاری را از آن‌ها پس گرفت.

طرفداری | پوچتینو و بازیکنانش از رد شدن گل سوم چلسی عصبانی هستند. 

شب عجیب و تماشایی ویلا پارک در بازی استون ویلا و چلسی با صحنه جنجالی در واپسین دقایق همراه شد. در حالی که چلسی با ثبت کامبک فوق‌العاده شکست 2-0 را جبران کرده بود، داوران بازی گل اکسل دیساسی را مردود اعلام کردند. کریس کاوانا در اتاق VAR از کریگ پاوسون درخواست کرد شخصا برای بررسی صحنه گل سوم چلسی وارد عمل شود. پاوسون به سراغ مانیتور VAR رفت و خطای بادیاشیل را در داخل محوطه تشخیص داد. پس از این صحنه، مائوریسیو پوچتینو که به شدت شوکه و ناراحت بود، مطابق لب‌خوانی‌های رسانه‌ای در واکنش گفت:

این دیگه چه کوفتیه؟

حالات چهره پوچتینو پس از مردود شدن گل سوم تیمش 

 

اعتراض نونی مادوئکه در پایان بازی  پاوسون به سرعت خطای مدافع چلسی را تشخیص داد

 

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • خلاصه بازی استون ویلا 2-2 چلسی (لیگ برتر انگلیس - ۲۰۲۳/۲۴)
  • پوچتینو: VAR به فوتبال صدمه زده است؛ تصمیم داوران بازی باورنکردنی بود
  • استون ویلا ۲-۲ چلسی: لغزش دیگر در راه سهمیه اروپا
  • واکنش مائوریسیو پوچتینو به مردود شدن گل چلسی مقابل استون ویلا + عکس
  • زور چلسی به شگفتی‌ساز فصل نرسید
  • تغییر زمان یک مسابقه از هفته ۲۶ لیگ برتر فوتبال
  • تغییر زمان دیدار صنعت نفت - مس رفسنجان
  • فوتبال از دریچه فان؛ آرنه اسلوت پس از اولین جلسه تمرینی با داروین نونیز
  • افشاگری ستاره چلسی: 6 ماه با درد بازی کردم
  • ترکیب احتمالی چلسی برای بازی با استون ویلا