Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، جواد یاوری، معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز، در جمع با خبرنگاران، به تشریح اهداف و برنامه‌های معاونت تازه تاسیس پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز پرداخت و گفت: مبارزه با جرایم خاص و خشن همواره جزو رویکردهای قوه قضائیه بوده و این رویکرد مبتنی بر این عقیده است که اعتماد عمومی از طریق برخورد قاطع و قانونمند با جرایم خشن حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز بیان کرد: رویکرد جدید قوه قضائیه در دوره تحول، تمرکز جدی بر جرایم خاص و رصد آن‌ها از زمان وقوع تا زمان ختم پرونده و اجرای کامل حکم است که معاونت پیگیری پرونده‌های خاص استان البرز نیز بدین منظور تشکیل شده تا مسیر پرونده از ابتدا تا زمان اجرای حکم را به صورت متمرکز در استان پیگیری کند.

سرپرست معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز در خصوص ماموریت‌های این معاونت، گفت: در شیوه نامه اجرایی جرایم خاص، سه دسته از جرایم قید شده است که شامل سرقت‌های مهم نظیر سرقت مسلحانه و سرقت‌های باندی؛ جرایم علیه تمامیت جسمانی از قبیل قتل، آدم ربایی و تجاوز؛ جرایم مخل آسایش عمومی همچون منازعات و درگیرهای خیابانی، قدرت نمایی با چاقو و اسلحه و مزاحمت برای نوامیس است که ممکن است حسب مقتضیات سایر جرایم نیز در دستور کار این معاونت قرار گیرد.

وی در خصوص میزان ارتباط قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز با معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز، گفت: فعلا تا حدود زیادی این دو مقوله بر هم منطبق هستند بدین صورت که ابتدا معاونت پیگیری پرونده‌های خاص در دادگستری کل استان تأسیس شد و سپس برای سرپرست این معاونت، ابلاغ دبیری قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرائم خاص صادر شد تا وظایف خود را در قالب این قرارگاه انجام دهد.

یاوری با تبیین فرایند شکل گیری قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز توضیح داد: ابتدا تفاهم نامه‌ای از سوی دادگستری کل با نیروی انتظامی استان امضاء شد و پس از آن با تشکیل اولین جلسه قرارگاه، شیوه نامه‌ای جهت فعالیت قرارگاه به تصویب اعضا رسید و سپس دبیرخانه قرارگاه در معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری استان البرز مستقر شد که کار خود را با رصد سامانه‌ای جرایم خاص آغاز خواهد کرد.

وی اضافه کرد: برای شروع فعالیت باید سامانه‌های قوه قضائیه و نیروی انتظامی با یکدگیر مرتبط شوند و پیگیری این جرایم به صورت متمرکز دنبال شود؛ سپس بر روند کشف، تعقیب، رسیدگی و اجرای احکام این جرایم نظارت خواهد شد.

این مقام مسؤول محورهای اصلی اقدامات قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص را مبارزه سریع، قاطع و قانونمند با جرایم خاص، شناسایی و برخورد با مرتکبان این جرایم، اعمال نظارت قانونی بر روند رسیدگی به پرونده‌های خاص تا زمان اجرای کامل حکم، هماهنگی و هم‌افزایی اقدامات قانونی ضابطان و دستگاه‌های اجرایی، به کارگیری شیوه‌های پیشگیری از این جرایم و هماهنگی در  اجرای طرح‌های افزایش آسایش عمومی برشمرد.

سرپرست معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز تصریح کرد: البته قضات دادگستری استان عموما نسبت به این جرایم حساس هستند و برخورد شایسته را انجام می‌دهند لیکن لازم بود هماهنگی بیشتری در رسیدگی به این پرونده‌ها شکل گیرد تا به اهداف عالی بازدارندگی برای مجرمان این جرایم و تقویت احساس امنیت برای شهروندان نایل شویم.

وی با تاکید بر اینکه وقوع جرایم خاص و خشن موجب بروز احساس ناامنی و سلب اعتماد عمومی می‌شود، بیان کرد: دادگستری استان البرز با تمرکز بر مقابله با این جرایم، عزم خود را در ایجاد فضای ناامن برای مجرمان نشان داده است.

یاوری یادآور شد: در قرارگاه جرایم خاص بر امور پیشگیرانه و فرهنگی نیز توجه شده است تا از تکرار جرم توسط این بزهکاران جلوگیری به عمل آید که امیدواریم از رهگذر مقابله با این جرایم، اقدامات پیشگیرانه نیز با قوت دنبال شود و شاهد کاهش بروز این جرائم باشیم.

گفتنی است، رئیس کل دادگستری استان البرز روز گذشته در حکمی جواد یاوری، معاون دادستان عمومی و انقلاب کرج را به عنوان اولین سرپرست «معاونت پیگیری پرونده‌های خاص دادگستری کل استان البرز» منصوب کرد.

وی همچنین بر اساس احکام جداگانه‌ای از طرف حسین فاضلی هریکندی، مسؤولیت دبیری قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز را نیز برعهده خواهد داشت.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: جرائم خاص خاص استان البرز دادگستری استان تا زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون قضایی رئیس دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم خراسان رضوی از کاهش برخی جرایم در حوزه های قضایی در پی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی خبر داد و گفت: شاهد سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل ۴۵۰۰ مورد پرونده، پیشگیری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر مرتضوی امروز در نشست مدیران حوزه پیشگیری  از جرم در مشهد اظهار داشت: با تلاش مسئولان، قضات و کارمندان مجموعه قضایی خراسان رضوی در سال 1402 و اهتمام بر اجرای محورهای سند تحول قضایی از جمله در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش جرایم بودیم.

وی با تشریح برخی اقدامات صورت پذیرفته توسط این حوزه در سال گذشته بیان کرد: طرح ها و برنامه‌های متعدد ومتنوعی با رویکرد اجتماعی و با استفاده از ظرفیت های مردمی، با محوریت این معاونت به مرحله اجرا در آمد که نتیجه آن در نهایت به ارتقاء رضایت‌مندی اقشار مختلف اجتماعی انجامید.

معاون قضایی رئیس دادگستری خراسان رضوی گفت: اقدامات گسترده‌ای توسط دستگاه قضایی با همیاری سایر سازمان‌ها در زمینه صیانت و تحکیم بنیان خانواده به انجام رسید که ماحصل آن کاهش پرونده‌ها در زمینه طلاق و افزایش ایجاد سازش در این‌گونه پرونده‌ها و سایر پرونده‌های مرتبط  از جمله حضانت و ملاقات طفل بود، به نحوی که با اقدامات جمعی پیشگیرانه و حمایتی، شاهد سازش 25 درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل 4500 مورد پرونده، پیشگیری شد.

مرتضوی افزود: در پی اقدامات مؤثر پیشگیرانه در زمینه پرونده های حضانت و ملاقات طفل نیز بیش از 50 درصد سازش داشتیم. از جمله اقدامات دیگر، اجرای طرح قاضی مدرسه در تعداد زیادی از مدارس بود که جلسات متعددی با رویکرد ارتقای آگاهی‌های حقوقی برای دانش آموزان، والدین و مربیان در مناطق مختلف شهری توسط قضات برگزار شد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های موفق این معاونت در سال گذشته، راهبری قرارگاه اجتماعی زندان بود که با محوریت مجموعه قضایی و همیاری و همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شکل گرفت و سیاست‌های اصولی دستگاه قضایی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، توانمند سازی مددجویان، باز اجتماعی کردن آنها و حمایت از خانواده‌ها و مراقبت پس از خروج زندانیان به نحو مطلوب دنبال شد که علاوه بر آزادی تعداد قابل توجی از مددجویان، زمینه‌های اشتغال تعدادی از این افراد نیز فراهم شد به صورتی که در بهار امسال بیش از 3600 نمادهای شهری و فلاور باکس برای تزئین شهر توسط این افراد ساخته و در معرض دید شهروندان قرار گرفت.

مرتضوی گفت: در پاسخ به مطالبات عمومی، اقدامات منسجمی نیز در زمینه برخورد با جرایم مربوط به سرقت صورت گرفت که در نتیجه این اقدامات، شاهد کاهش جرایم مربوطه در 15 حوزه قضایی بودیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • کارخانجات و واحد‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شناسایی شود
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • هشدار نسبت به برخورد قضایی با تخلفات شهری
  • کشف ۴۴۱۱ سلاح گرم در استان کرمان
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز