Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا افزایش افسردگی ارتباطی با بیماری کرونا دارد؟ افسردگی بیماری است که با حالت‌هایی همچون پریشانی، اندوه، نداشتن اعتماد به نفس، بی‌علاقگی، افکار منفی و... همراه می‌شود. این بیماری تمام جنبه‌های زندگی انسان مانند کار، تحصیل، روابط میان فردی، شخصیت فرد و وضعیت خواب و خوراک را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ ترس از مبتلا شدن و محدود شدن روابط اجتماعی در پی شیوع ویروس کرونا، به لحاظ روانی تبدیل به یک معضل شده و درصد ابتلا به افسردگی در کشور را در یک نمودار صعودی قرار داده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که اهمیت دارد این است که چطور می‌توان با توجه به این شرایط همچنان امید به زندگی و روحیه خود را حفظ کرد. عوارض این اختلال، مراجعه به موقع به روانشناس را به امری ضروری تبدیل می‌کند؛ بسیاری از افراد نمی‌توانند به تنهایی از پس این بیماری روانی بر بیایند. به همین دلیل توصیه می‌شود از مشاوره روانشناسی بهره‌مند شوید.

 

ارتباط کرونا و افزایش افسردگی

در قرنطینه بودن و محدود شدن به محیط خانه می‌تواند افراد را بی‌حوصله، مضطرب و افسرده کند و همین مسئله منجر به پرخاشگری، عصبانیت و وسواس فکری عملی شود. کرونا و افسردگی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند؛ چرا که هر چه بیشتر اندوهگین و افسرده باشید، مقاومت و سیستم ایمنی بدنتان کاهش پیدا می‌کند و خطر ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد. از طرفی ابتلا به کرونا امید به زندگی در بیماران افسرده را به شدت کاهش می‌دهد و روند بهبود بیماری را کند می‌کند. افسردگی در دوران کرونا با علائم و پیامدهای زیر بروز پیدا می‌کند:

_نگرانی در مورد سلامتی خود و اطرافیان و ترس از مبتلا شدن

_بهم ریختن الگوی خواب و تغذیه؛ پرخوری یا کم خوری

_مشکل در تمرکز و به یاد سپردن

_بدتر شدن مشکلات سلامتی که از قبل به آن‌ها دچار بوده‌اید

_افزایش مصرف الکل و دخانیات

_ترس و وسواس شدید از آلوده بودن همه چیز

_گریه و ناراحتی بی‌دلیل

_بی‌علاقگی به انجام کارهای روزمره

_کج خلقی در کودکان و نوجوانان

 

افزایش افسردگی کودکان و نوجوانان در کرونا

کج خلقی، افت تحصیلی، کاهش تمرکز،‌ گوشه‌گیری، پرخاشگری، عملکرد ضعیف در تکالیف درسی و... می‌تواند از علائم افسردگی در دوران کرونا باشد. الگوهای نادرست خانواده در تربیت فرزندان در کنار محرومیت‌های کودکان در دوران قرنطینه و عدم ارتباط آن‌ها با اجتماع، بر اضطراب و افسردگی آن‌ها در دوران کرونا می‌افزاید. در شرایط کنونی مادران مجبور شده‌اند علاوه بر نقش خود نقش معلم را نیز برای کودک اجرا کنند؛ این مسئله خود حجمه‌ای است که به طور مستقیم بر سلامت روان کودکان تأثیر می‌گذارد. عدم صمیمیت در بین اعضای خانواده، فقدان عزیزان، اخبار ناگوار و... نیز بر افسردگی کودکان دامن می‌زند.

برای کمک به کودک خود چه باید کرد؟

با کودک خود در مورد این ویروس جدید صحبت کنید و اطلاعات لازم را به گونه‌ای که برای او قابل فهم باشد و البته اضطرابش را تشدید نکند، در اختیارش قرار دهید. مهم‌ترین وظیفه شما در مقابل فرزندان این است که به آن‌ها اطمینان بدهید و بگویید که همه چیز درست می‌شود. راه‌های مقابله با استرس و ناراحتی‌های درونی را به آن‌ها یاد بدهید.

کودکان با شنیدن اخبار ناگوار سریع بهم می‌ریزند و توانایی لازم برای درک و مقابله با این حجم از استرس را ندارند، حتی اگر آن را بروز ندهند. آن‌ها ممکن است درک درستی از چیزهایی که می‌شنوند نداشته‌باشند و حتی به اشتباه تفسیر کنند و دچار وحشت شوند؛ برای همین تا حد امکان دسترسی به اخبار ناگوار در مورد بیماری را برای آن‌ها محدود کنید. الگوی فرزندان خود باشید؛ روزانه همراه دیگر اعضای خانواده در محیط منزل ورزش کنید؛ مراقبه و یوگا نیز تأثیرات مطلوبی بر کودکان و نوجوانان دارد.

دوران قرنطینه و تنهایی برای بیمار مبتلا به ویروس و خانواده او می‌تواند بسیار کسالت‌بار بوده و علائم افسردگی را تشدید کند. در این شرایط مشاوره خانواده به شما و اعضای خانواده‌تان کمک می‌کند تا در شرایط بیماری، از آسیب‌ها و چالش‌های روحی پیشگیری کنید. همچنین مشاوره خانواده به شما می‌آموزد تا در برابر افسردگی کودکان چگونه با آن‌ها رفتار کنید و با توجه به شخصیت هر بچه‌ای چه روش‌هایی را برای کمک به آن‌ها در پیش بگیرید. برای دریافت مشاوره خانواده حتی به صورت تلفنی کلیک کنید.

 

راه‌های مبارزه با افزایش افسردگی در دوران کرونا

_گوش دادن به موسیقی‌های آرامش بخش و یا با مضمون شاد

_خواندن کتاب‌هایی که تا قبل از آن فرصتی برای پرداختن به آن‌ها را نداشتید

_تماشای فیلم‌های خنده‌دار در کنار اعضای خانواده

_بازی کردن با اعضای خانواده و انجام سرگرمی‌هایی مانند شطرنج، دارت، اسم فامیل

_مراقبت از کودکان و سالمندان و برقراری ارتباط صمیمانه با آن‌ها

_گمانه‌زنی‌ها و شایعات را کنار بگذارید و از منابع معتبر استفاده کنید. شنیدن اخبار بد و اطلاع از آمار مرگ و میر آن هم روزانه فقط حالتان را بدتر و علائم افسردگی را شدیدتر می‌کند.

_ یوگا، مدیتیشن، نرمش‌های ساده و تکنیک‌های تنفسی به شما آرامش ذهنی می‌بخشند به شرطی که به صورت روزانه و با استمرار انجام شوند. همچنین این فعالیت‌ها ترشح سروتونین و اندرفین را در بدن افزایش داده و به شما احساس شادی می‌بخشند.

_هر سرفه کوچک و یا سرماخوردگی ساده را به کرونا ربط ندهید و سعی کنید روحیه خود را همواره حفظ کنید (اگر دائم به بیماری فکر می‌کنید و قادر به متوقف کردن آن نیستید (نوعی وسواس) حتما به مشاور خود این موضوع را اطلاع دهید).

_مدام با خود تکرار کنید که بدنی سالم و سیستم ایمنی قوی‌ای دارید و همواره به خاطر آن‌ها شکر گذاری کنید. این کار به شما حس آرامش و امنیت روانی بیشتری می‌دهد.

_ دعا و یاد خدا در کاهش استرس‌ها و ایجاد حس آرامش بسیار موثر است. فرقی نمی‌کند به چه روشی و با چه آیینی این کار را می‌کنید؛ تکیه بر یک قدرت بالاتر از خودتان به شما آرامش لازم را می‌دهد.

 

درمان افسردگی ناشی از کرونا

امروزه روش‌های درمانی بی‌شماری برای بهبود بیماری افسردگی وجود دارد؛ از جمله این روش‌ها می‌توان به روان درمانی و رفتار درمانی شناختی اشاره کرد. در ادامه یکی از رایج ترین درمان ها را شرح داده ایم. برای آشنایی بیشتر با سایر روش های درمان می توانید به صفحه مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی مراجعه کنید.

درمان شناختی رفتاری

افکار منشا هیجانات و احساسات شما هستند. زمانی که فکر منفی دارید، تمام هیجانات منفی به سراغ‌تان می‌آید و در مقابل افکار خوشایند هیجانات مثبت را به دنبال دارند. بنابراین اصلاح فکر به اصلاح خلق و خو کمک می‌کند. درمان‌های شناختی رفتاری به شما کمک می‌کنند تا الگوهای فکری و رفتاری خود را در مسیری درست اصلاح کنید و تکنیک‌های مقابله با استرس و اندوهِ بیماری را در خود تقویت کنید. در این روش درمانی به رفتارهای فرد نیز توجه می‌شود؛ فرد افسرده بسیار منفعل می‌شود، به همین دلیل به کمک درمان رفتاری به او کمک می‌شود تا حتما در طول روز به کارهای لذت‌بخش خود بپردازد.

این روش‌های درمانی را می‌توانید به کمک متخصص روانشناس در پیش بگیرید. در حال حاضر با توجه به شرایط همه‌گیر ویروس کرونا و تأکید پزشکان مبنی بر ماندن در خانه، می‌توانید جهت بهبود سلامت روانی و جلوگیری از افزایش افسردگی خود و خانواده از مزیت‌های مشاوره تلفنی بهره‌مند شوید. مشاوره تلفنی با همان کیفیت و کارکرد مشاوره حضوری، راهکارهای مناسب و درمان‌های متناسب با نوع و شدت افسردگی را در اختیار شما قرار می‌دهد و علاوه بر این هزینه‌های حمل و نقل و یا خطرات ابتلا به کرونا را نیز ندارد. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

اقدامات لازم پس از اتمام بیماری همه گیر

در طول تاریخ بیماری‌های واگیردار زیادی گریبانگیر جوامع شده و حتی تا سال‌ها آثار روانی، جسمانی، اجتماعی و اقتصادی بر جای گذاشته است. از آنجا که زمان با ارزش‌ترین چیزی است که همه ما داریم، دیگر مانند گذشتگان نباید حل مسائل را به زمان بسپاریم، استرس ها و افسردگی هایی که پس از اتمام بیماری بر جای می‌مانند هر چه زودتر باید درمان شوند. طبق گزارشات غیررسمی آمار تنش‌های خانوادگی، نزاع‌ها و طلاق در این دوران افزایش چشمگیری داشته است. این موضوع اهمیت نقش متخصصان خانواده و آموزش های لازم ناشی از این شرایط را بالا برده و هم مسئولین و هم خود افراد جامعه باید برای حفظ کانون خانواده (که یکی از پارامترهای سنجش سلامت جامعه است)، تلاش کنند. 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان افسردگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

لینک کوتاه: asriran.com/003Bsh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: افزایش افسردگی در ایران افزایش افسردگی دوران کرونا اعضای خانواده روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان
  • تمهیدات لازم از هم اکنون برای مواکب اربعین اندیشیده شود
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد