Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین، طی سخنرانی در پنجاه و پنجمین نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای (سی.تی.بی.تی) از قصد آمریکا، برای انجام آزمایش های انفجاری هسته ای ابراز نگرانی کرد.

به گزارش برنا، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، طی سخنرانی در پنجاه و پنجمین نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای (سی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تی.بی.تی)، با تأکید بر موضع دیرینه و اصولی جمهوری اسلامی ایران در مورد ضرورت حذف کامل تمامی سلاح های هسته ای، اظهار داشت: ایران از اهداف مندرج در معاهده درخصوص خلع سلاح هسته ای با هدف نهایی برچیدن این سلاح ها، و همچنین خلع سلاح عمومی و کامل ذیل کنترل دقیق و موثر بین المللی حمایت می کند. وی افزود: ما همچنین قویا معتقدیم که توقف تمامی آزمایش های انفجاری سلاح های هسته ای و سایر انفجارهای هسته ای و همچنین پایان دادن به توسعه کمی و بهبود کیفی این دسته از سلاح ها، اولین گام ضروری در جهت خلع سلاح هسته ای است. 

غریب آبادی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه بعد از گذشت بیش از دو دهه از تصویب این معاهده، دستیابی به هدف مذکور بیش از هر زمان دیگری دست نیافتنی شده است، افزود: اگر قرار باشد اهداف این معاهده به طور کامل تحقق یابند، تعهد کشورهای دارای سلاح هسته ای به خلع سلاح هسته ای ضروری می باشد. 

این دیپلمات ارشد کشورمان سپس با ابراز تاسف از رویکرد مخرب آمریکا در قبال معاهدات خلع سلاح و عدم اشاعه هسته ای، افزود: ما ابراز نگرانی عمیق خود، به ویژه در مورد گزارش هایی درخصوص مباحث مطرح از سوی مقامات ارشد آمریکا در مورد امکان انجام آزمایش های انفجاری هسته ای را ابراز می کنیم. چنین اقدامی نه تنها به عنوان نقض واضح توقف موقت جهانی (موراتوریوم) آزمایش های انفجاری هسته ای تلقی می شود، بلکه به شدت خلع سلاح و رژیم عدم اشاعه سلاح های هسته ای و در نتیجه، صلح و امنیت بین المللی را تضعیف می کند.  

غریب آبادی در این راستا، از تصویب بودجه ۱۰ میلیون دلاری در کمیته سنای آمریکا برای آماده سازی انجام چنین آزمایش هسته ای ابراز نگرانی شدید کرد و از آمریکا خواست تا به تعهدات خود در این حوزه پایبند باشد. 

نماینده دائم کشورمان همچنین به وضعیت عربستان سعودی در رابطه با معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای نیز اشاره کرد و از اینکه این کشور این معاهده را امضاء نکرده است، انتقاد کرد و از این کشور خواست تا هرچه سریعتر این معاهده را امضاء کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: غریب آبادی آزمایش های انفجاری هسته ای ابراز نگرانی سلاح هسته ای هسته ای غریب آبادی خلع سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۳۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم

معاون وزارت دفاع لهستان پس از کشمش‌های فراوان در زمینه استقرار سلاح‌های هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاک این کشور، از آمادگی ورشو برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش مشرق، پاول زالوسکی روز سه‌شنبه گفت که کشورش درخواستی برای مشارکت در طرح به اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو ارائه کرده و از آن خارج نشده است.

وی با بیان اینکه این موضوع باید با شرکای غربی مورد بحث قرار گیرد، اضافه کرد: ما در مورد برنامه‌ای به نام اشتراک‌گذاری هسته‌ای صحبت می‌کنیم. این یک برنامه ناتو است، اما تصمیم گیری و کنترل کامل استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، که مثلاً ممکن است در لهستان مستقر شود، توسط آمریکایی‌ها گرفته می‌شود.

بر اساس این گزارش، بلژیک، ایتالیا، آلمان و لهستان برای شرکت در این برنامه اعلام آمادگی کرده‌اند.

برنامه اشتراک هسته‌ای به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا سلاح‌های هسته‌ای خود را در کشورهای عضو ناتو بدون آنکه آنها اختیار استفاده از آنها را داشته باشند، مستقر کند.

آندری دودا رئیس‌جمهوری لهستان چندی پیش پس از صدور بیانیه آمادگی این کشور برای میزبانی از سلاح‌های هسته ای، بیانیه دیگری صادر و اعلام کرد که هنوز تصمیم رسمی در این مورد گرفته نشده است.

همه این اظهارات در حالی است که دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان اعلام کرده است که به دنبال دیدار با رئیس جمهوری است تا بفهمد چه چیزی او را بر آن داشته تا امکان اشتراک هسته‌ای را پیشنهاد دهد.

معاون وزیر دفاع لهستان نیز در عین حال از طرح موضوع استقرار هسته‌ای در محافل داخلی این کشور که توسط رئیس‌جمهوری لهستان ارایه شده، انتقاد و تاکید دارد که باید به جای آن با شرکای غربی گفت وگو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • ابراز نگرانی گزارشگر سازمان ملل از تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • رضایت شهروندان از قرار دادن حفاظ برای کانال آب در جاده اراک - سلفچگان + تصاویر
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید