Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان معاون آموزش جهاددانشگاهی استان کردستان، گفت: توسعه سرمایه گذاری در زیر ساخت ها برای جذب سرمایه گذاران، موجب حذف کولبری در استان کردستان و رشد و رونق اقتصادی می شود.

سیروان صیدی امروز شنبه(29آذر) در پانل سوم همایش ملی مرز، مناسبات اجتماعی و توسعه فرهنگی، اظهار کرد: مرز به عنوان پدیده های پویا، یکی از موضوعات بنیادی مطالعات جغرافیایی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توسعه شهرهای مرزی بیشترین وابستگی را به موقعیت جغرافیایی و فاکتورهایی مانند مبادلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن ها با فضای پیرامونی دارد. مریوان در کردستان، یکی از این شهرهای مرزی است.

معاون آموزش جهاددانشگاهی استان کردستان، بیان کرد: مناطق غربی کشور از نقاط بسیار حساس و استراتژیکی هستند که بنا به دلایلی چون نزدیکی به مرز عراق و همچنین میزان تبادلات اقتصادی و کارا با اقلیم در منطقه کردستان، داشتن مرز مشترک زمینی و نزدیکی فرهنگی، مذهبی و قومیتی مردم کرد با کردستان عراق، وجود پتانسیل های قوی نظیر، گمرک و نیروی کار جوان، مرز زمینی شهر مریوان را به بستری مطلوب جهت حضور سـرمایه گذاران و رهانیدن ساکنین این شهر از بسیاری از مشکلات و معضلات ناشی از فقر و بیکاری تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: در اقتصـاد شهری سعی مـی‌شود مســائـل تخـصــیص عـوامـل تولـید و توزیع درآمد واقعی (کـالاو خدمـات) در داخل و بـین منـاطق شهری به طور علمـی ‌بررسی و توضـیح داده شود، در اقتصـاد شهری بـاید بدانـیم کـالا و خدمـات نه تنهـا در داخل یک شهر، بلکه بـین شهرهـا چگونه تولـید و توزیع مـی‌شود.

این پژوهشگر عنوان کرد: سـرمایه گـذاری در واقـع بکارگیری عوامل یاد شده برای ایجاد یک صنعت، تجارت و یا خدمت است که بدین ترتیب می توان گفت سـرمایه گـذاری در کنار مواردی چون تجهیز و پس انداز،عوامل اصلی رشد و توسـعه و ارتقـاء سـطح درآمـدهای ملـی و بهبـود رفـاه اقتصـادی- اجتماعی و فرهنگی جوامع می باشد.

به گفته وی، مرز به عنوان یکی از موضوعات بنیادی در مطالعات جغرافیای سیاسی، پدیدها ی ایستا و تغییرناپذیر محسوب نمی شود؛ زیرا پویایی های درونی دارد، واقعیت های جدید می سازد و بر زندگی مردم و ساکنان مناطق مرزی- که در مراحلی از دوران زندگی خود مجبور به عبور از آن هستند- تأثیر می گذارد.

صیدی تاکید کرد: همچنین نمی توان مرز را پدیدە ای جغرافیایی و سرزمینی ساده دانست؛ بلکه تمامی انواع مرزها مانند مرزهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، و مجازی، همگی ویژگی ها و اهمیت خاص خود را دارند.

این پژوهشگر گفت: در دهه های اخیر در تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی به مناطق مرزی و مسائل آن ها توجه بسیاری شده است. این رغبت و علاقه وافر از آن نشأت گرفته است که این مناطق ویژه ممکن است موجب ایجاد سازگاری و همسانی اقتصادی در همگرایی بین کشورها گردند.

وی ادامه داد: امروزه بازارچه های مرزی نقش مؤثری در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی شهرهای مرزی ایفاء می کند، از جمله دلایل اقتصادی ایجاد بازارچه های مرزی می توان به ماهیت طرح مدل های توسعه منطقه ای و اثرات مبادلات دو یا چند جانبه اشاره کرد.

به عقیده صیدی، از مهمترین مؤلفه های ســرمایه گذاری، فراهم آوردن بسترهای امنیت سرمایه گذاری است و مدیریت شـهری، نقش بسـزایی را در ایجاد این مهم ایفا می کند. اگر مجموعه مدیریت شهری بتواند در دنیای رقابتی، نقاط قوت و ضعف شهر خود را بشناسند و درصدد تقویت مزایای رقابتی آن برآید، از این رهگذر شهر می تواند نقطه قابل اتکایی در شبکه جهانی شهرها بیابد و کارکردهای خود را در نظام سرمایه داری بین الملل بهبود بخشد.

 وی خاطرنشان کرد: بنابراین، به جای اینکه شـهرها، مکان هایی بی ثمر برای سـرمایه گذاری اقتصـادی یا تراکم کارگران بیکار با انبوه مشـکلات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیسـتی باشند، باید به مراکز رشد وپویایی اقتصادی و اجتماعی در چارچوب ملی، بدل شـوند تا آفرینشگر فرصت هایی ارزنده برای رفاه و پیشرفت نه تنها جمعیت ساکن در آن، بلکه جمعیت تمامی کشور باشند.

به گفته این پژوهشگر، نتایج حاصل از مطالعات انجام شده پیرامون چالش ها و فرصت های ایجاد شده توسط بازارچه های مرزی در شهرهای مرزی استان کردستان به ویژه مریوان حاکی از آن است که با توجه به برخورداری این شهر از شایسـتگی هـای کلیـدی و مزایای بازرگانی و ترانزیتی، باید مسـئولان با بهره گیری بهینه از منابع و امکانات موجود و انجام تبلیغات گسترده برای معرفی ظرفیـت هـای سـرمایه گذاری در این شهرها همچنین توسعه سرمایه گذاری در زیر ساخت برای جذب سرمایه گذاران، بسترهای لازم جهت حضور گسترده سرمایه گذاران را فراهم آورند.

صیدی یادآور شد: با تحقق این امر شاهد حذف کولبری در استان کردستان و رشد و رونق اقتصادی با توجه به مزایای جغرافیایی و همچنین توان بالقوه شهرهای مرزی استان به ویژه مریوان باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مرز استان کردستان شهرهای مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان

 

تغییر اقلیم پدیده‌ای است که بر اثر افزایش دمای کره زمین یا همان گرمایش جهانی ایجاد می­‌شود. گرمایش جهانی خود پدیده‌­ای است که به دنبال صنعتی شدن کشورها و به سبب افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای به‌ویژه گاز دی‌اکسیدکربن در جو به وجود آمده است. شاید در دنیای امروز بتوان گرمایش جهانی و پدیده تغییر اقلیم ناشی از آن را از شرایطی که برای زیست پیرامون ما ایجاد کرده است، بهتر درک کرد. بشر این روزها به دلیل بارش‌های سیل‌آسا، خشکسالی‌های متعدد و آتش‌سوزی‌های جنگلی گسترده، سرما یا گرمای ناگهانی و کاهش بارش برف بیش از هر زمان دیگری طعم تلخ تغییرات اقلیم را چشیده است.

تغییر اقلیم نشان‌دهنده تغییرات غیرعادی در اقلیم درون اتمسفر زمین و پیامدهای ناشی از آن در قسمت‌های مختلف کره زمین است. در محیط های شهری تغییرات اقلیمی مشاهده شده تاثیراتی بر سلامت انسان، معیشت و زیرساخت‌های کلیدی گذاشته است. مخاطرات متعدد اقلیمی و غیر اقلیمی بر شهرها، سکونتگاه‌ها و زیرساخت‌ها تأثیر می‌گذارند و گاهی اوقات با هم همزمان و موجب افزایش خسارت می‌شوند. امواج گرمایی در شهرها با افزایش رویدادهای آلودگی هوا  تشدید و عملکرد زیرساخت‌های کلیدی محدود شده است. پیامدهای مشاهده شده بر ساکنان شهری که از نظر اقتصادی و اجتماعی به حاشیه رانده شده‌اند مانند سکونتگاه‌های غیررسمی متمرکز است. زیرساخت‌هایی مانند سیستم‌های حمل و نقل، آب، فاضلاب و انرژی توسط رویدادهای حدی در معرض خطر قرار گرفته‌اند که منجر به خسارات اقتصادی، اختلال در خدمات و تأثیرات رفاهی می‌شود.

تمامی اثرات نامطلوب اقتصادی منتسب به تغییرات اقلیمی از جمله رویدادهای اقلیمی با شروع آهسته و شدید، به‌طور فزاینده‌ای همچنین برخی از اثرات مثبت اقتصادی در مناطقی با تقاضای انرژی کمتر و بهرمندی از مزیت‌های نسبی در بازارهای کشاورزی و گردشگری شناسایی شده‌اند. آسیب‌های اقتصادی ناشی از تغییرات اقلیمی در بخش‌های در معرض اقلیم، با اثرات منطقه‌ای بر کشاورزی، جنگلداری، شیلات، انرژی و گردشگری و از طریق بهره‌وری نیروی کار در فضای باز شناسایی شده است. برخی از رخدادهای اقلیمی شدید مانند طوفان‌های استوایی رشد اقتصادی را در کوتاه مدت کاهش داده‌اند.

عوامل غیر اقلیمی از جمله برخی الگوهای سکونتگاهی و مکان‌یابی زیرساخت‌ها به قرار گرفتن بیشتر دارایی‌های در معرض خطرات شدید اقلیمی کمک کرده‌اند که منجر به افزایش میزان تلفات می‌شود. معیشت افراد از طریق تغییرات در بهره‌وری کشاورزی، تأثیرات بر سلامت انسان و امنیت غذایی، تخریب خانه‌ها و زیرساخت‌ها و از دست دادن دارایی و درآمد، با تأثیرات نامطلوب بر جنسیت و برابری اجتماعی تحت تأثیر قرار گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان هواشناسی کشور، اقلیم و تغییرات شدید اقلیمی به‌طور فزاینده‌ای باعث مهاجرت در همه مناطق می‌شود. ناامنی غذایی حاد مرتبط با سیل و خشکسالی و سوء تغذیه در آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی افزایش یافته است. تغییرات اقلیمی از طریق جابجایی و مهاجرت غیرارادی ناشی از رویدادهای شدید (حدی) اقلیمی و اقلیم، آسیب پذیری را ایجاد کرده است و تداوم می‌بخشد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • دومین مرزبان هنگ مرزی بانه به شهادت رسید
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • شهادت دومین مرزبان هنگ مرزی بانه
  • درآمد مردم لرستان افزایش یابد/ رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان