Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@06:34:27 GMT

نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۵۳۸۴

صراط:

سید آرش حسینی میلانی، امروز در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از فاز نخست سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران گفت: یکی از اقدامات مهم برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها، پایش آب‌های سطحی و رواناب‌ها است. تاب‌آوری آبی یکی از مفاهیم جدیدی است که در شهرهایی که در معرض خطر سیلاب و خشکسالی قرار دارند، مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مهر وی با بیان اینکه پایش و اندازه‌گیری یک گام اساسی برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها است، اظهار داشت: شهرهایی که بتوانند پایش و اندازه‌گیری عوامل خطرساز را در فواصل زمانی کمتر از پنج سال را انجام دهند، جزو شهرهایی هستند که به سمت افزایش تاب‌آوری حرکت می‌کنند.

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران اطلاعات پایه‌ای را تهیه خواهد کرد که قبلاً در داخل شهر وجود نداشته است، تصریح کرد: اطلاعات به دست آمده می‌تواند در مدل‌سازی‌ها، آنالیزها و مطالعات سیلاب شهری استفاده شود تا بستر تحقق استراتژی مهم افزایش نفوذپذیری در شهر تهران فراهم شود.

حسینی میلانی ادامه داد: این آمارها می‌توانند در بحث پیاده‌روسازی‌ها و افزایش نفوذ رواناب‌ها اطلاعات مهمی را در اختیار مدیریت شهری قرار دهد. وی بر حرکت به سمت سامانه هشدار سیل مردم تاکید و خاطرنشان کرد: بخشی از سامانه هشدار سیل، اطلاع‌رسانی پیامکی دارد که می‌توان شبکه مخاطبین برای اطلاع‌رسانی در شرایط ضروری ایجاد کرد، اما باید این مسئله را هم در نظر گرفت که سیلاب در کمتر از ۵۰ دقیقه به شهر می‌رسد و سیل یک عامل پر مخاطره محسوب می‌شود.

به گفته رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، در چنین شرایطی علیرغم همه تهمیدات در نظر گرفته شده، باید آمادگی لازم را داشت تا در صورت ورود سیل به محلات با کمترین خسارت بحران را مدیریت کرد.

حسینی میلانی افزود: باید نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه و نقاط امن در زمان خطر وقوع سیل برای حضور شهروندان مشخص شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از نظرات شورایاران، معتمدین محلات و اصناف برای افزایش آمادگی مقابله با سیلاب در شهر تهران ابراز داشت: البته قرار است کمیته محیط زیست شورا و معاونت خدمات شهری و معاونت فنی و عمرانی در این زمینه همکاری‌های مشترکی داشته باشند تا حداقل یک مانور مردمی در مقابله با سیلاب داشته باشیم.

این عضو شورای شهر با اشاره به کارهای باقیمانده در کوهستان‌های مشرف به شهر تهران بیان کرد: در ارتفاعات مشرف به شهر تهران امکان وقوع سیلاب‌های واریزه‌ای را داریم که بسیار پر ریسک و خطرناک است. میزان رسوب انهار و رودخانه در بالادست باید حتماً مورد پایش دقیق قرار بگیرد. لازم است شهرداری در ارتفاعات مانع ساخت و ساز و تصرف در بستر رودخانه شود و درباره تغییرات رژیم رسوبی رودخانه حساس باشد.

بنابراعلام دفتر این عضو شورای شهر، حسینی میلانی اضافه کرد: همچنین موضوع کیفیت آب روددرهای تهران موضوع مهمی است که باید به صورت دائمی مورد پایش و بررسی قرار گیرد. مجموعه این اقدامات موجب کاهش خطرات بحران سیل و ایجاد شهری تاب‌آور در برابر سیلاب خواهد شد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: شورای شهر شورای شهر تهران صراط حسینی میلانی شهر تهران رواناب ها تاب آوری وقوع سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • لازمه ساماندهی اصولی آبشوران تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه است
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی