Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،  برپایه نتایج به دست آمده از سرشماری سال ۱۳۹۵، بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت زنان ۳۵ تا ۴۰ ساله در کشورمان مجرد هستند و این در حالی است که طی سال‌های اخیر نیز متأسفانه به جهت تشدید مشکلات اقتصادی و همچنین انباشتِ مسایل و معضلات فرهنگی و اجتماعی بر شمار افراد واجد سن تجرد قطعی افزوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناگفته نماند که اتخاذ برخی سیاست‌های غلط از جمله سیاست کنترل جمعیت از جمله عوامل تشدیدکننده همین مسئله بوده است، ضمن آن که با وجود برخی هشدار‌ها در همین زمینه که گاه و بیگاه نیز انعکاس رسانه‌ای پیدا کرده است، همچنان شاهد اجرا شدن این سیاست غلط البته به شیوه و طریقی دیگر هستیم.

در مباحث مربوط به جامعه شناسی و جمعیت‌شناسی وقتی صحبت از تجرد قطعی به میان می‌آید منظور این است که فرد، شرایط مناسب سن ازدواج را به نوعی از دست داده و حتی اگر ازدواج هم بکند، به جهت شرایط و اقتضائات سنی، دیگر امکان باروری برای او وجود ندارد یا این که بسیار بعید است.

آن چه در این میان مهم و ضروری است این که مسئولان کشور نسبت به این موضوع حساس و دغدغه‌مند باشند، چرا که اگر دغدغه مندی و حساسیتی در این زمینه وجود نداشته باشد، عملاً کاری صورت نمی‌گیرد و طبعاً گرهی هم گشوده نمی‌شود.

به عنوان مثال و بر اساس آمار‌های چند سال پیش، حدود ۷ درصد دختران قم در موقعیت تجرد قطعی قرار داشته اند که این مسئله با توجه به بافت و هویت مذهبی و سنتی قم جای نگرانی دارد و صدالبته باید دانست که به جهت تبعات ترویج مؤلفه‌های سبک زندگی غربی در جامعه ما و همچنین افزایش تجملات و توقعات، این آمار در برخی کلانشهر‌ها همچون تهران و کرج بیش از این هاست.

همچنین متاسفانه باید گفت که بنا بر برخی آمار، بیش از یک میلیون ایرانی در سن تجرد قطعی قرار دارند و به اذعان کارشناسان، توسعه نامطلوب فضای مجازی و رسانه‌ای یکی از عوامل اصلی ایجاد و افزایش تجرد قطعی به خصوص در بین متولدین دهه شصت است و این مسئله به ویژه در جامعه ما برای دختران موقعیت دشوارتر و بغرنج تری را رقم زده است.

نکته حائز اهمیت دیگر ناظر به تغییر مشهود در سبک زندگی و مهم‌تر از آن باور‌ها و اعتقادات افراد است به طوری که بخشی از تجرد قطعی، خود خواسته و به جهت ترویج سبک زندگی غربی و مدرن است، ضمن آن که به هر حال نباید از یاد بُرد که افزایش کمی و کیفی انواع دانشگاه‌های دولتی، آزاد و پیام نور در کشور، افزایش ورود دختران به دانشگاه و به ویژه افزایش توقعات دختران تحصیلکرده و احتمالا مستقل شده از حیث اشتغال و درآمد از دیگر دلایل تجرد قطعی در بین متولدان دهه ۶۰ است.

واقعیت آن است که امروزه رسانه‌های نوین و به خصوص شبکه‌های اجتماعی، تأثیر غیرقابل انکاری در شکل گیری سبک زندگی جدید داشته و دارند و این در حالی است که ما متأسفانه آن طور که باید و شاید نتوانسته ایم مؤلفه‌ها و شاخصه‌های سبک زندگی اسلامی را در جامعه تبیین و ایضاً نهادینه کنیم.

منبع:خبر حوزه

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج جوانان دهه شصت حوزه علمیه قم سبک زندگی تجرد قطعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۳۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست، گفت:نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران اظهار کرد: دانش‌آموزان سال‌ها از ما جلوتر هستند، وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معلمان دانش‌آموزان را قضاوت بیجا نکنند

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است، گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند، طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجاب، مهم‌ترین پایه استواری تدین خانواده و جامعه است

وی بیان کرد: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه‌سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سال 1401، معاون پرورشی در شهر مشهد بودم، در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانستند درکی از زیست دختران دانش‌آموز داشته باشند.

برگزاری اردو برای گفت‌وگو

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش‌آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند، گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی افزود: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

وی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است، روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران در چه جایگاهی قرار بگیرد.

حجت الاسلام پورثانی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در 600 هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • مهدی طارمی و اینتر: هی‌یر وی گووووووووو!‏
  • هت‌تریک پیروزی‌ دختران ایرانی در کافا: 16 گل در 3 بازی!
  • ۱۶ طرح حجاب و عفاف در مدارس در حال اجراست
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود
  • دختران حق دارند شادی کنند/ هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • کسب جام در اولین سال حضور بازیکن ایرانی در قطر