Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@00:23:09 GMT

خصوصی‌سازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۹۴۹۲۱

خصوصی‌سازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی صبح امروز(سه شنبه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ملی سید نظام الدین موسوی و احمد نادری نمایندگان مردم تهران درخصوص مساله خصوصی‌سازی و ماجرای شرکت نیشکر هفت تپه، گفت: اقتصاد ایران با یک چالش اساسی و ساختاری مواجه است و آن بزرگ و حجیم بودن دولت در اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگی اندازه دولت بواسطه اینکه مانع از تخصیص درست و بهینه منابع می‌شود بنابراین اثر مستقیم روی کارآیی اقتصاد دارد.  

وی افزود: در دوره های تاریخی بخصوص از اوایل دهه ۶۰ با فرمایش حضرت امام و تاکید ایشان به واگذاری امور به مردم و بخصوص با ابلاغیه سیاست های کلی اصل ۴۴ در سال ۸۴ روز به روز این مساله با اهمیت تر شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: مقام معظم رهبری پس از ۵ سال از ابلاغ این سیاست در جلسه ای مجددا تاکید کردند که اجرای این سیاست جزو اولویت های اصلی نظام است زیرا تا زمانی که دولت به امور و وظایف اصلی خودش معطوف نشود ما مشکلاتی را در اقتصاد ایران خواهیم داشت. استفاده کارا از منابع، اقتضایش این است که ما این بخش را به سمت بخش خصوصی ببریم.

دژپسند تصریح کرد: خصوصی سازی نه یک فرم است بلکه یک رویکرد ساختاری و جدی است. خصوصی سازی نه برای تأمین مالی دولت بلکه برای اصلاح رابطه دولت با اقتصاد است و یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، به خصوص وقتی که عالی‌ترین مقام این نظام در مقام ترویج، تاکید و توصیه جدی این امر است در این صورت ما هم الزام شرعی و الزام قانونی داریم.  

وی گفت: وقتی در این مسیر گام بر می داریم باید یک دغدغه داشته باشیم و آن اجرای دقیق، صحیح، سالم و بدون خدشه قانون و مقررات است. به این دلیل ما باید بدانیم که در بحث خصوصی‌سازی چالش‌ها را بشناسیم، آسیب‌شناسی کنیم و پس از آن در مقام رفع بیایم. در این دو سالی که من در وزارت اقتصاد بودم یکی از اولین کارهای من این بود که آسیب شناسی جدی داشته باشم و در مقام رفع آسیب ها و مشکلات در زمینه روش واگذاری، روش قیمت‌گذاری و شفاف سازی محیط واگذاری اقدام کنم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: خوشبختانه تمام هم و غم ما این بود که روش هایی را انتخاب کنیم که اولا قیمت‌ها کاملا در محیط شفاف باشند و روش ها، شیوه ها و رقبا در همان محیط انتخاب شوند. یکی از کارهایی که ما کردیم این بود که که فراگیری توزیع سهام و ثروت صورت بگیرد.  

تکمیل می شود...

کد خبر: 1085762 برچسب‌ها فرهاد دژپسند صحن مجلس سیاست های اصل44

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فرهاد دژپسند صحن مجلس سیاست های اصل44 خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار


به گزارش تابناک به نقل از مهر، امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم تجلیل از بانوان فعال عرصه کار و تولید در هفته کار و کارگر انجام شد. زنان نخستین تربیت کننده جامعه به شمار می‌روند و در دولت سیزدهم برای اولین بار کمیته زنان و خانواده ستاد هفته کار و کارگر تشکیل شده که امسال سومین سال فعالیت این کمیته محسوب می‌شود.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: فعالیت کارآفرینان که به حوزه اشتغال اهتمام ویژه دارند جای بسی خرسندی دارد. کار، تولید اساساً عزت و اقتدار انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند.

وی افزود: حضور گسترده بانوان در مجموعه کارگری از دیگر موفق‌های دیگری است. دنیا می‌داند در فرهنگ و تمدن اسلامی، زنان از جایگاه والایی برخوردارند. بر اساس آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. خداوند می‌فرماید، ما انسان‌ها را از جنس مرد و زن خلق کردیم و برای شناخت. اما گرامی‌ترین انسان با تقواترین است و یکی از جلوه‌های تقوا، کوشش و تلاش و توسعه اشتغال است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حضور بانوان در عرصه‌های مختلف بوده که بر اساس آمار از ۱۶ میلیون بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، بیش از ۳ میلیون نفر بانوان کارگر هستند. همچنین سرآمدترین اساتید دانشگاه، پرستار و معلم از جامعه زنان بوده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی با اشاره به شعار سال ادامه داد: جهش تولید با مشارکت و همراهی مردم مساله امسال است. اساساً در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ اقتصاد ایران به ۳ دسته دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده است. اقتصاد مدیون دست‌های توانمند نیروی انسانی است. بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب بیش از ۸۰ درصد اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد.

وی اضافه کرد: جهش تولید یعنی حرکت خارق‌العاده که نیاز به کوشش دارد. ما به عنوان کارگزار نظام باید تلاش کنیم برای فعالیت بخش خصوصی بسترسازی کنیم و موانع تولید رفع شود. اگر می‌خواهیم فرمان رهبری جامه عمل بپوشد باید از دولت شروع شود و ما آمادگی داریم دستان کارگران و کارفرمایان را به گرمی فشاریم.

وزیر کار در پایان عنوان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم است اگر تولید با همراهی مردم باشد بسیاری از مفاسد پاک می‌شود زیرا سرمایه برای بخش خصوصی بوده که افراد با انگیزه بیشتر فعالیت خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • تاریخ‌سازی جنگجوی شکست‌ناپذیر؛ 448 روز از آخرین شکست رودری با منچسترسیتی گذشت!
  • مسی توقف ناپذیر؛ تاریخ سازی لئو در آمریکا و جهان
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت