Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@00:35:13 GMT

علت شیر نخوردن نوزاد

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۹۷۱۳۲

علت شیر نخوردن نوزاد

علت شیر نخوردن نوزاد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نی نی سایت ، شیر نخوردن نوزاد ,م‌ترین نشانه این عارضه در نوزادان، اختلال در وزن‌گیری کودکان است

نگرانی بسیاری از مادران، شیر خوردن و جان گرفتن نوزادشان است.اما در این میان نوزادانی هم هستند که درست و حسابی شیر نمی‌خورند و آن را در دهان خود نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دکتر معتمد، متخصص کودکان و نوزادان، خواستیم تا علت و عوارض این مشکل را برایمان توضیح دهد.

دکتر معتمد، درباره مشکل نگه‌داشتن شیر در دهان نوزادمی گوید: «بستگی به سن کودک، نگه داشتن شیر در دهان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.اما پدران و مادران باید بدانند که نوزاد برای شیر خوردن و یا خوردن دارو از حالت مکش استفاده می‌کند و زبان خود را زیر سینه مادر، پستانک و یا قاشق قرار می‌دهد.»

در این حالت به دلیل ساختار زبان نوزادان، حرکات زبان رو به بیرون است به همین دلیل شاید پدر و مادر تصور کنند کودک مشکلی دارد که شیر نمی‌خورد.

دکتر معتمد نشانه‌های نگه‌داشتن شیر در دهان را قوس زدن نوزاد ( مانند حالت کمر زدن در دراز و نشست) و غر زدن، غل زدن شیر در دهان نوزاد و حرکت سر به یک طرف همراه با گریه معرفی می‌کند و توضیح می‌دهد:« ممکن است این نوزادان مشکل قورت دادن داشته باشند.همچنین برفک و التهاب دهان، ریفلاکس معده به مری، زخم بودن حلق، مشکلات تکاملی و مغزی، عدم هماهنگی عصبی و عضلانی حلق و حنجره، حالاتی که باعث پریدن شیر به اندام‌های تنفسی می شود و یا ترس غریزی از خفه شدن از دیگر دلایلی هستند که باعث می‌شوند نوزاد شیر را در دهان خود نگه دارد».

پدر و مادر‌ها باید بدانند مهم‌ترین نشانه این عارضه در نوزادان، اختلال در وزن‌گیری، زخم مری و خونریزی گوارشی است.در صورت اقدام نکردن و یا عدم پیشگیری از این مشکل، ممکن است دندان‌های شیرخوار پوسیده شوند.

البته اگر والدین زود متوجه شوند که نوزادشان شیر را در دهانش نگه می‌دارد، با روش‌های ساده‌ای می‌توانند این مشکل را حل کنند.دکتر معتمد درباره این روش‌ها توضیح می‌دهد:« برای جلوگیری یا درمان ریفلاکس معده که دلیل اصلی این مشکل است، مادران باید بعد از شیر دادن به نوزاد او را تا مدتی به حالت ایستاده نگه دارند.غذا‌ها کم‌حجم و نیمه جامد باشند(رقیق نباشند) و در دفعات زیاد به کودک داده شوند.اطرافیان نوزاد نیز نباید سیگار و قلیان بکشند.»

دکتر معتمد درمان این مشکل را بسته به نوع تشخیص آن می‌داند و می‌گوید:« اگر نگه‌داشتن شیر در دهان به دلیل مشکل عصبی و عضلانی باشد، والدین می‌توانند به فوق تخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.سپس از طریق روش‌های گفتار درمانی و تحریک عضلات حلق و حنجره بتوانند این عارضه را در نوزادشان درمان کنند.اگر این مشکل باعث پوسیدگی شدید دندان‌ها شود والدین باید برای درمان به دندانپزشک مراجعه کنند و در صورتی که نوزاد دارای ریفلاکس معده باشد معمولا قطره نیستاتین تجویز می‌شود.اما مهم‌ترین عامل در درمان آن این است که در صورت ادامه داشتن آن، پدر و مادر‌ها خود درمانی را کنار بگذارند و برای درمان فرزندشان به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنند.»

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شیر نوزاد خانواده دکتر معتمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۷۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: در این مدت 32 نمونه موفق در بانک خون بند ناف نوزاد استان ذخیره شده است.
ابراهیم کوهکن افزود: پارسال500 نمونه موفق بند ناف نوزاد در بانک خون استان ذخیره سازی شد که نسبت به سال پیش از آن 56 درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شد، گفت: هزینه نگهداری خون بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد 10 میلیون تومان در دو قسط با فاصله زمانی ۳ ماه است و هزینه سالانه ذخیره آن560 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید؛ امضای ۷۵ قرار داد ذخیره خون‌بند ناف نوزاد در هرمزگان
مسئول بانک خون رویان هرمزگان با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون بند ناف نوزاد۲۰ سال است، افزود: از خون بند ناف نوزاد برای درمان بیماری‌های مانند تالاسمی، سرطان های خونی، اوتیسم، بهبود فلج مغزی، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.
کوهکن گفت: مراکز بانک خون بند ناف نوزاد در همه ی بیمارستان های هرمزگان مستقر هستند.
وی افزود: مادران باردار می توانند از ابتدای ماه نهم بارداری در این مراکز نام نویسی کنند.
مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: خون باقیمانده در بند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان و زنده است که بر اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد.
کوهکن افزود: نمونه گیری از دندان های شیری و مایع های آمنیوتیک جفت از برنامه های امسال بانک خون رویان هرمزگان است.
وی گفت: از پرده آمنیوتیک برای درمان زخم های سوختگی و زخم های عمیق استفاده می شود. 

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان