Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در حالی که ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است و زرشک بی‌دانه خراسان جنوبی رتبه نخست تولید کشور را دارد اما از محصول سال گذشته استان کمتر از دو درصد به خارج کشور صادر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سال‌های سال است که کشاورزان خراسان جنوبی به کشت زرشک مشغولند و نان سفره تعداد زیادی از مردمان کویرنشین از طریق تولید این محصول تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان یک سال زحمت کشیده و تلاش می‌کنند تا برداشت محصول مرغوب هزینه‌های یک ساله را جبران کنند. یک سال چشم می‌دوزند تا به بار نشستن درخت را نظارگر باشند و با برداشت زرشکی که  به عنوان محصولی استراتژیک از آن یاد می‌شود هزینه‌های زندگی را تأمین کنند.

این حکایت یاقوت سرخ است یاقوتی که نوع بی دانه آن تنها در خراسان جنوبی کشت می‌شود و پر از خاصیت است اما این روزها کشاورزان برای فروش آن یک سر دارند و هزار سودا. فروشی که قیمتش چندان مناسب نیست.

هرچند در این سالها مسئولان استان تلاش‌های زیادی کردند تا این محصول با ارزش را از کشاورزان به قیمت خوبی خریداری کنند اما باز هم این قیمت‌ها هزینه‌ها را جوابگو نیست.

محصول زرشک از میان خار‌هایی چیده می‌شود که زخم‌های فراوانی بر دست و صورت کشاورزان برجای می‌گذارد و از آن گریزی نیست اما می‌توان خار‌های جلوی پایه زرشک کاران را از جلوی پایشان برداشت.

اگر تلاشی برای فرآوری و صادرات آن نشود هر روز تعداد بارگاه‌های زرشک بیشتری در استان تعطیل و درب آن برای همیشه بسته می‌شود.

سال گذشته بود که کرونا سروکله‌اش پیدا شد و آتشی بر بارگاه‌های زرشک کشاورزان در خراسان جنوبی زد.

در فصل برداشت کشاورزان محصول خود را جمع‌آوری کرده و به امید اینکه در ایام نوروز که فصل گردشگری است بتوانند با قیمت مناسب به فروش برسانند اما کرونا روی همه این برنامه‌ها خط بطلان کشید و محصول یک ساله در بارگاه‌ها باقی ماند.

روایت تسنیم از پدر زرشک ایران / ماجرای خرید چاهی که سبب کاشت و برداشت زرشک شد + فیلمروایت تصویری تسنیم از پدر زرشک ایران در دولت‌آباد اصفهانسیلی سرخ مشکلات بر صورت زرشکاران خراسان جنوبی/صف‌های طویل برای فروش محصولی باارزش

تعاون روستایی برای جلوگیری از ضرر بیشتر کشاورزان وارد گود شد تا محصول سال گذشته آنها را خریداری کند اما آنچه در این میان رقم خورد صادرات کم زرشک به خارج از کشور بود که باعث افت قیمت زرشک در بازار شد.

صادراتی که می‌تواند به کشورهای مختلف انجام شود تا هم نام و آوازه زرشک خراسان جنوبی در دنیا  بدرخشد و هم برای کشور و استان ارزآوری داشته باشد اما گویی قرعه بدشناسی به نام زرشک گره خورده است آنطور که مسئولان می‌گویند زرشک سال گذشته خراسان جنوبی کمتر از دو درصد صادر شده است.

بیش از 98 درصد زرشک ایران در خراسان جنوبی تولید می‌شود محصولی استراتژیک که علاوه بر تامین نیاز داخلی ارزآوری خوبی برای کشور دارد اما پس از سالها رنج خام فروشی همچنان این محصول در چمدان صادراتی نقش زیادی ندارد.

کشاورزان خراسان جنوبی یک سال زحمت می‌کشند و گرمای سوزان و سرمای طاقت فرسای کویر و تیغ برنده خارهای زرشک را بر جان و دل می‌خرد تا با دسترنج روزهای پرتلاش اندکی از گره‌های زندگیش را باز کند و دردهایش را التیام بخشد غافل از اینکه محصولشان همچنان قیمت پایینی دارد و در چمدان صادراتی کشور تنها کمتر از دو درصد جای دارد.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: اگرچه ظرف 5 سال گذشته صادرات زرشک افزایش یافته اما راضی کننده نیست و باید تلاش کرد تا زرشک‌تر و خشک در سبد خرید مردم قرار گیرد.

احتشام با بیان اینکه سال گذشته 22 هزار تن زرشک در استان تولید شد که تنها 425 تن صادرات داشتیم که این میزان رقم کمی است افزود: یکی از معضلات پایین بودن قیمت زرشک نیز عدم وجود این محصول در سبد صادراتی است و تلاش می‌کنیم تا در این زمینه تا آنجا که بتوانیم همیار کشاورزان و روستائیان باشیم.

وی افزود: این محصول منبع درآمد زندگی خیلی از افراد در خراسان جنوبی است که باید تلاش کرد تا با تلفیق روش‌های سنتی و علمی در کنار هم برای افزایش معاش کشاورزان از طریق زرشک گامی برداشته شود.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به تصویب تشکیل کنسرسیوم زرشک بیان کرد: در این کنسرسیوم تلاش داریم در زمینه بازار وبازاریابی محصول زرشک ورود کنیم تا بخشی از مشکلات کشاورزان را در زمینه معرفی زرشک و صادرات آن رفع کنیم.

احتشام تصریح کرد: در گسترش دهکده جهانی باید دروازه بازار جهانی را به روی این محصول باز کرد تا کشت زرشک برای کشاورز مقرون به صرفه باشد.

وی افزود: اتاق بازرگانی بیرجند از 12 سال گذشته اقداماتی اعم از تهیه طرح جامع تولید زرشک و تهیه کاتالوگ معرفی این محصول به زبان خارجی انجام داده اما این کافی نبوده و نیازمند ورود متولیان است.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: اگر آموزش کشاورزان جدی گرفته نشود زعفران کاران و زرشک کاران در امر صادرات با مانع بزرگی برای ورود به بازار اروپا رو به رو می‌شوند.

حال آنچه مطرح است اینکه هر سال سطح زیرکشت و تولید این محصول افزایش می‌یابد و اگر برای صادرات و فرآوری صنایع تکمیلی با تکنولوژی روز اقدامی نشود تولید این محصول با مشکل مواجه خواهد شد.

بعد از گذشت سال‌های متوالی اما همچنان فرآوری و صادرات یاقوت کویر لنگ می‌زند. محصولی که شاید سرخی و ارزشمند بودن صادراتش در چشم برخی از دولتمردان خودنمایی نمی‌کند.

اما این مردم زحمتکش در انتظارند تا زرشک‌شان که در جهان نمونه است در سبد صادراتی جای بیشتری داشته باشد.

از آن جایی که خراسان جنوبی سالهاست درگیر سریال تکراری خشکسالی است ادامه حیات کشاورزی در استان نیازمند کشت محصولاتی با نیاز آبی کم است و زرشک به دلیل نیاز آبی کم و سازگاری با منطقه می‌تواند گزینه مناسبی باشد اما با وجود این مشکلات زرشک کاران باید حمایت شوند.

انتهای پیام/254/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بیرجند خراسان جنوبی سال گذشته یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد

رئیس سازمان صمت استان چهارمحال و بختیاری گفت: این استان ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، فضل‌الله رحمتی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری با هدف شناساندن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صادراتی خود در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو شرکت دارد.

وی با اشاره به حضور 41 شرکت تولیدی محصولات صادراتی در استان که موفق به گرفتن استانداردهای جهانی در 6 گروه کالایی شده‌اند، عنوان کرد: با تقویت زیرساخت‌های تولیدی و صادراتی، این استان اکنون 30 محصول صادرات محور است.

رئیس سازمان صمت استان با اشاره به بخش‌های غرفه استان در نمایشگاه ایران اکسپو که شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است، افزود: حضور در این نمایشگاه مشتری‌های جدید و افزایش مقاصد صادراتی را برای استان به همراه دارد.

رحمتی با بیان اینکه تولید لوازم خانگی در استان افزایش 25 درصدی داشته است، مطرح کرد: شیرخشک، اسکیم، پودر بستنی، خوراک آبزیان، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان و کیلنکر، محصولات صادراتی استان به شمار می‌روند.

رئیس سازمان صمت استان خاطرنشان کرد: سنگ ساختمانی، سیلندر گاز، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از دیگر محصولات صادراتی استان هستند.

انتهای پیام/7540

  

دیگر خبرها

  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد