Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا حیرانی شبانی پور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط کریم، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان اینکه دانشگاه‌ها سرمنشا و مبدا ترویج فرهنگ در جامعه هستند، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به نوبه خود فعالیت‌هایی را در بخش‌های مختلف به عنوان یک رسانه زبان گویا در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده است و برای رسیدن به اهاف خود این موضوع را از طریق حوزه‌های مختلف و اساتید پیگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی رسالت خود را در رابطه با زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی به خوبی انجام داد و با بارگذاری پست و دلنوشته و برپایی مراسمات توانسته این سردار را جامعه دانشگاهی معرفی کند. بنابراین اگر مروری نسبت به سال گذشته و جست‌وجویی در فضای مجازی در رابطه با سردار سلیمانی داشته باشیم بیانگر این امر مهم است. 

حیرانی تأکید کرد: راهکارهای مختلفی وجود دارد که بتوان فرهنگ ایثار و شهادت را در دانشگاه ترویج داد. در این واحد دانشگاهی دانشجویان را در رشته‌های مختلف تشویق  کردیم تا در این زمینه فعالیتهایی را انجام دهند. به عنوان نمونه به دانشجویان رشته حقوق موضوع ترور را از دیدگاه حقوقی بررسی می‌کنند یا رشته علوم سیاسی از لحاظ علمی به این مقوله خواهند پرداخت. در حقیقت هر کسی به نوبه خود براساس رشته تحصیلی شهادت حاج قاسم سلیمانی را بررسی خواهند کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط کریم، گفت: محبوبیت سردار از این نشات گرفته که ایشان با فعالیت خداپسندانه خود را در دلهای عاشقان جا انداخته است. همچنین سردار سلیمانی باور قلبی و ایمان قلبی قوی داشتند و شخص مردمی بودند و  از دل مردم برآمدند ایشان خودساخته بودند و توانستند از زمان فرهنگ جبهه و جنگ و دفاع مقدس شناخته شوند و اکنون که دفاع از حرم و انقلاب مطرح است ایشان سینه سپر کرده و تا پای از دست دادن جانشان پیش رفتند.

وی افزود: مهم ترین شاخصه این بوده که هیچ وقت به خودشان فکر نکردند قطعا به مردم ایران و کشورهای خارجی فکر می کردند و این مهم باعث شد که سردار ملی شناخته شوند.

حیرانی ادامه داد: دفاع از حریم ولایت و پایبند بودن به ولایت فقیه یکی از توصیه های شهید در هر موقعیتی بود، بنابراین این مهم می تواند الگویی برای نسل جوانان باشد. راهی که ایشان و شهدای ترور طی کردند باید توسط همین جوانان کشور ادامه پیدا کند تا این نظام به دست صاحب اصلی خود برسد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط کریم، تصریح کرد: باید هدف شهید سلیمانی را بشناسیم و از تعصب‌های بیجا دوری کنیم و همانطوری که رهبری در بیانات خود در حضور خانواده شهید اظهار داشتند اتحاد ملی را حفظ کنیم، گامی را برنداریم که باعث از بین رفتن اتحاد ملی و وحدت شود. به دشمن اعتماد نکنیم مسلما دشمن در این مقوله به اختلافات دامن خواهد زد در حفظ وحدت ملی هر قدمی که برمی داریم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اینها را مدنظر قرار دهیم تا به سرمنزل مقصود برسیم.

وی خاطرنشان کرد: جلسات پرسش و پاسخ در مورد نقش شهید در سیاست نظام اسلامی و فراخوان آثار هنری را برای دانشجویان هنر فراخوان آثار هنری پیش بینی کردیم. در نظر داریم که با یکی از مستندسازان که همواره در کنار سردار شهید بودند نشستی را با حضور دانشجویان برگزار کنیم.

انتهای پیام/

حبیبه رحیمیان کد خبر: 1086326 برچسب‌ها بزرگداشت شهید سلیمانی و مکتب مقاومت شهید قاسم سلیمانی مکتب مقاومت سالگرد شهادت حاج قاسم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بزرگداشت شهید سلیمانی و مکتب مقاومت شهید قاسم سلیمانی مکتب مقاومت سالگرد شهادت حاج قاسم دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگ ایثار و شهادت واحد پرند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۲۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه

تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  محمدرضا ترکی استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در یادداشتی درباره اختلاف نظرها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه نوشت:  «تعطیلات هفتگی در دنیا و در میان مذاهب مختلف موضوعی هویتی و نمادی تمدنی است. چنان‌که می‌دانیم، در جوامع یهودی «شنبه» روز تعطیل است و یهودیان اگر بخواهند روزی را، به‌جز شنبه، تعطیل کنند، روز قبل از شنبه، یعنی «جمعه» را تعطیل می‌کنند. شنبه براساس اساطیر یهودی روزی است که خداوند از آفرینش فارغ شد و به استراحت پرداخت.

مسیحیان نیز که میراثدار  آیین مهر هستند، و روز «یکشنبه» را که روز خورشید است روز مقدّس خود می‌شمارند، اگر بخواهند روز دیگری را تعطیل کنند، روز قبل از آن یعنی شنبه را بر تعطیلات هفتگی می‌افزایند.

هیچ‌کدام از پیروان این مذاهب هرگز روز بعد از روز آیینی خود را به‌عنوان روز تعطیل برنگزیده‌اند، چون این اقدام روز مقدس آنان را به حاشیه می‌برد و از میزان اهمیت نمادهای فرهنگی و تمدنی آنان می‌کاهد، لذا هرگز دیده نشده که یهودیان روزهای «شنبه و یکشنبه» و مسیحیان روزهای «یکشنبه و دوشنبه» را به‌عنوان تعطیلات هفتگی بپذیرند.

روز تعطیل و جشن هفتگی مسلمانان هم، براساس متون و اسناد و سنت مقدس اسلامی روز «جمعه» است. روز جمعه چون روز اجتماع و جشن مسلمانان بوده، آن را در عربی جمعه، به‌معنی روز اجتماع و در زبان فارسی «آدینه» به‌معنی روز جشن و سرور نامیده‌اند.

مردم ایران معمولاً روز پنجشنبه را به برگزاری آیین‌های خاصی چون زیارت اهل قبور و رفت‌وآمدهای خانوادگی و امثال آن می‌پردازند.

بنابرآنچه گذشت تبدیل تعطیلی هفتگی ایرانیان مسلمان به جمعه و شنبه حرکتی برخلاف سنت فرهنگی، تاریخی و تمدنی ماست که یک نماد اسلامی، یعنی آدینه را به حاشیه می‌راند و تمدن ایرانی ـ اسلامی را ناخواسته به زیر بلیت و نمادهای دیگران می‌کشاند.

اخیراً شاهد جوسازی‌های رسانه‌ای شدیدی برای حذف تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه هستیم. بهانه طرفداران شنبه به جای پنجشنبه پاره‌ای منافع اقتصادی و همگامی با تعطیلات جهانی و در واقع تن دادن به هنجارهای جهانی‌سازی است. این زمزمه نغمه‌ای است بدآهنگ و ناموافق با سنت تاریخی مسلمانان و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و حرکتی است نسنجیده و خام، زیرا هماهنگی با تجارت و تعطیلات جهانی که تنها به بخشی از شرکت‌ها و بازرگانان ایرانی ربط دارد، هرگز اقتضا نمی‌کند تعطیلات ملی بیش از هشتادوچند میلیون ایرانی که براساس سنت‌های کهن و اصیل شکل گرفته، دستخوش تغییری مخرّب واقع شود. برای رفع این مشکل کافی است بخش‌های مرتبط با تجارت خارجی را، در حد لازم و ضروری، در وزارتخانه‌ها و بخش‌های اقتصادی در روزهای پنجشنبه فعال نگه‌داریم.

سروده تازه محمدرضا ترکی برای مردم غزه؛ سرقت سیاهی از کلاف گیسوی زنان، قتل‌عام خواب کودکان

این استدلال که برخی، یا بیشتر کشورهای عربی چنین تغییری را در تعطیلات هفتگی کشورشان اعمال کرده‌اند هم استدلال کاملی نیست، زیرا این کشورها الگوی ما نیستند و اگر بنا باشد ما در همه‌جا پاجای پای آن‌ها بگذاریم، باید تقویممان را هم، مثل آن‌ها، به میلادی تبدیل کنیم و...!

و سرانجام، موضوع تعطیلات هفتگی امری صرفاً اقتصادی نیست که چند انجمن اقتصادی بتوانند درباره آن ابراز نظر کنند و بخواهند بر اساس جوسازی و تبلیغات رسانه‌ای سرنوشت آن را رقم بزنند. اساساً موضوعات فرهنگی در حوزه درک و تخصص این انجمن‌ها و محافل نیست. چنین تغییراتی دارای ابعاد و دامنه‌های تاریخی و تمدنی و فرهنگی ریشه‌دار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام همبستگی دانشجویان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • همبستگی دانشگاهیان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است
  • مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد
  • تبیین مفاهیم ایثار و شهادت برای نسل جوان ضروری است
  • سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند
  • تجلیل جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شهید غیرت