Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال مصوبه بیست و چهارمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو تاریخ ۲۲ مهرماه ۹۹ مقرر شد برای ظرفیت خالی مانده رشته‌های تحصیلی آزمون کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی سال ۱۳۹۹ پذیرش از طریق سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) برای نوبت بهمن ماه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوطلبان می‌توانند با درنظر داشتن شرایط و ضوابط پذیرش نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته حداکثر ۳۰ کدرشته محل تا روز چهارشنبه ۱۷ دی منحصراً از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

کل ظرفیت رشته‌های تحصیلی کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی ۱۶۹ هزار و ۱۰ صندلی خالی است که از این میزان ظرفیت دوره روزانه ۳۱ هزار و ۷۰۸ نفر، ظرفیت نوبت دوم (شبانه) ۲۲ هزار و ۱۴۵ نفر و ظرفیت غیرانتفاعی ۱۱۵ هزار و ۱۵۷ نفر است.

از میان ظرفیت روزانه تعداد ۲۳ هزار و ۶۵۰ به کاردانی پیوسته و ۸ هزار و ۵۸ نفر ظرفیت به کاردانی ناپیوسته اختصاص دارد.

همچنین از میان ظرفیت ۲۲ هزار و ۱۴۵ نفری نوبت دوم (شبانه) تعداد ۱۷ هزار و ۴۷۵ به کاردانی پیوسته و ۴ هزار و ۶۷۰ نفر ظرفیت به کاردانی ناپیوسته و از میان ظرفیت ۱۱۵ هزار و ۱۵۷ نفری غیرانتفاعی ها تعداد ۱۱۴ هزار و ۷۵۷ به کاردانی پیوسته و ۴۰۰ نفر ظرفیت به کاردانی ناپیوسته تعلق دارد.

پذیرش دراین مرحله براساس ظرفیت خالی مانده رشته محل‌های نیمسال اول و نیمسال دوم انجام می‌شود و تفاوتی در انتخاب نیمسال اول یا دوم وجود ندارد و شروع به تحصیل تمامی پذیرفته شدگان از نیمسال دوم سال تحصیلی (بهمن ماه) است.

رشته های کاردانی مندرج در دفترچه راهنما

ردیف رشته ردیف رشته ردیف رشته ردیف رشته ۱ الکترونیک - الکترونیک عمومی ۲۴ خدمات پس از فروش خودرو ۴۱ بهره برداری پالایش گاز ۶۷ گرافیک - گرافیک ۲ الکترونیک - رادیو تلویزیون ۲۵ کنترل کیفی خودرو ۴۲ صنایع نساجی ۶۸ هنرهای تجسمی - نقاشی ۳ ارتباطات و فنّاوری اطلاعات ۲۶ تعمیر و نگهداری خودرو ۴۳ ریخته گری ۶۹ فناوری پرورش دام ۴ برق الکترونیک و ابزار دقیق ۲۷ جوشکاری ۴۷ سرامیک صنعتی ۷۰ تکثیر و پرورش آبزیان - آبزیان آب شیرین ۵ تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی - آزمایشگاه تشخیص پزشکی ۲۸ صنایع فلزی ۴۸ استخراج معدن ۷۱ بهداشتیار دامپزشکی ۶ الکترونیک و مخابرات دریایی ۲۹ حرارت مرکزی و تهویه مطبوع ۴۹ ناوبری ۷۲ اموردامی - تکنولوژی پرورش طیور ۷ الکتروتکنیک ۳۰ تبرید ۵۰ مکانیک موتورهای دریایی ۷۳ فراورده های بیولوژیک ۸ برق قدرت - توزیع ۳۱ گازرسانی ۵۱ حسابداری ۷۴ پرورش زنبورعسل ۹ برق قدرت - پست و انتقال ۳۲ مکانیک - تأسیسات تهویه ۵۲ حسابداری - حسابرسی ۷۵ فناوری تولیدات زراعی ۱۰ برق و تأسیسات برق ۳۳ تأسیسات تهویه مطبوع ۵۳ حسابداری - صنعتی ۷۶ فناوری تولیدات باغی ۱۱ نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی ۳۴ صنایع چوب و مبلمان ۵۴ حسابداری - مالی ۷۷ امور زراعی و باغی - تکنولوژی گیاه پزشکی ۱۲ تعمیر و نگهداری ماشین های الکتریکی ۳۵ چاپ ۵۵ حسابداری - مالیاتی ۷۸ گل و گیاهان زینتی ۱۳ کامپیوتر - نرم افزار ۳۶ عمران ۵۶ تبلیغات و بازاریابی ۷۹ تولید قارچ های خوراکی ۱۴ سخت افزار کامپیوتر ۳۷ اجرای ساختمان های بتونی ۵۷ امور اداری ۸۰ تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر ۱۵ فنّاوری اطلاعات ۳۸ راهسازی ۵۸ تربیت کودک ۸۱ تولید و پرورش سبزی و صیفی ۱۶ ساخت و تولید ۳۹ نقشه برداری ۵۹ مدیریت خانواده ۸۲ مکانیک ماشین های کشاورزی ۱۷ نقشه کشی صنعتی ۴۰ معماری ۶۰ طراحی و دوخت ۸۳ انتقال و توزیع آب کشاورزی ۱۸ طراحی صنعتی ۴۱ شهرسازی ۶۱ طراحی پوشاک ۸۴ صنایع غذایی ۱۹ مکانیک خودرو ۴۲ صنایع شیمیایی ۶۲ تربیت بدنی ۸۵ نوازندگی ساز ایرانی ۲۰ مکانیک صنایع ماشین آلات صنایع ۴۳ شیمی آزمایشگاهی آرایشی بهداشتی ۶۳ گرافیک ۸۶ هتلداری ۲۱ حمل و نقل ترافیک شهری ۴۴ فتوگرافیک عکاسی ۶۴ قلم زنی ۸۷ هنرهای چوبی ۲۲ حمل و نقل جاده ای ۴۵ نگهداری و مرمت ساختمان ۶۵ طراحی و ساخت طلا و جواهر ۸۸ انرژی تجدیدپذیر خورشیدی ۲۳ مکاترونیک صنعتی ۴۶ معماری داخلی ۶۶ انیمیشن ۸۹ فرش دستباف

هر متقاضی منحصراً مجاز است با توجه به رشته تحصیلی، یکی از کدرشته‌های امتحانی متناسب با دیپلم خود که در دفترچه راهنما درج شده است انتخاب کرده و نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته محل‌های آن مجموعه امتحانی بر اساس جداول رشته محل‌ها اقدام کند.

متقاضیانی که به هر دلیل در رشته‌ای غیر از رشته متناسب با دیپلم خود در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام و انتخاب رشته کرده و پذیرفته شوند قبولی آنان در هر مرحله‌ای از تحصیل که باشند «لغو» تلقی و حق هیچگونه ادعایی را نخواهند داشت.

کد خبر 5113465

منبع: مهر

کلیدواژه: کاردانی فنی حرفه ای کاردانی نظام جدید سازمان سنجش پذیرش بدون آزمون پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی قاسم سلیمانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آموزش مجازی آیت الله مصباح یزدی دانشگاه ها پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی سازمان سنجش دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرش بدون آزمون دانشجویان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها دانشگاه آزاد اسلامی وام دانشجویی مرکز سنجش آموزش پزشکی ردیف رشته رشته محل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!

کنکور و ماادریک کنکور! در دو روز گذشته یک‌بار دیگر آن مناره عظمای نظام تعلیمی ما با افتخار برپا شد. با آنکه به حقیقت یک چاله است، صد‌ها برابر عمیق‌تر از آن مناره‌ای است که برپا و تظاهر می‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، غلامرضا صادقیان در یادداشتی نوشت: اکنون از کنکور گریزی نیست، اما اگر در سه دهه اخیر جست‌و‌جو کنید، صد‌ها بار (صد‌ها یعنی صدها) کسانی از وزیران علوم و آموزش‌وپرورش و نمایندگان پر ادعای مجلس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و بسا کسان باربط و بی‌ربط دیگر وعده داده‌اند که کنکور را چند سال دیگر (و حتی سال بعد) حذف خواهند کرد و اکنون کنکور همچنان قامت برافراشته و ایستاده است و آن مدعیان رفته‌اند، بی‌آنکه به مجازات آن حرف‌های گزاف، کسی یقه آن‌ها را گرفته باشد و به پشت در‌های کنکور برده باشد که: از نوبیاموز! که هیچ چیز نیاموختی!

کنکور به اشکال دیگر یعنی با اعتماد به ساختار و انتخاب دانشگاه در همه‌جای دنیا هست. اما حالا که در کشور ما به این شکل هیولایی برگزار می‌شود، فقط به این آمار و تحلیلی که از آن دارم، توجه کنید تا ببینید این چه هیولایی است درون یک چاله عمیق به نام کنکور. امسال یک میلیون و 152 هزار و 518 نفر در کنکور شرکت کردند. با آنکه کسانی که در سن مناسب تحصیلات دانشگاهی و تکمیلی هستند، چندین‌برابر این است ولی جوانان از رفتن به دانشگاه دل کنده‌اند. در کنکور امسال، زنان (63 درصد) دوبرابر مردان (37 درصد) هستند. این یک فاجعه است. مقصود اول اغلب دانشجویان دختر از رفتن به دانشگاه، به‌دست‌آوردن قدرت انتخاب شریک زندگی بهتر است. اما آن شریک نگون بخت خود را از دانشگاه کنار کشیده و برای فراهم‌آوردن فرصت سریع‌تر ازدواج، به دست‌آوردن یک شغل را بر چهار سال تحصیل یک لیسانس بی‌خاصیت ترجیح داده است! پس در آینده همان دختر درس‌خوانده حاضر نمی‌شود همسر چنین پسر درس‌نخوانده‌ای شود؛ و این اوج چرخه باطل است. به همین‌سادگی، پسر درس نمی‌خواند تا زودتر به کار و پول برسد و بتواند ازدواج کند و دختر درس می‌خواند تا بتواند همسر بهتری انتخاب کند ولی هر دو به‌شدت در حال دورشدن از یکدیگرند! و آمار ازدواج و فرزندآوری گواه این مدعاست! 

از رقم ثبت‌نامی‌های کنکور امسال که کمتر از پارسال و پارسال کمتر از پیارسال است، نزدیک 170 هزار نفر برای گرفتن کارت ورودی اقدام نکردند! این خودش خوب نشان می‌دهد که کنکور چه موجودی است! و از کسانی که کارت ورودی گرفتند حدود 50 هزار نفر در کنکور شرکت نکردند. این‌ها تحلیل‌های متعددی می‌تواند داشته باشد، ولی دست‌کم می‌توان گفت هیولایی است که هرچه به آن نزدیک می‌شویم، دسته‌ای از روبه‌روشدن با آن می‌گریزند! از این تعداد که به کنکور شرفیاب شدند (به‌جز کسانی که می‌دانیم درس نخوانده‌اند و تست نمی‌زنند و به جبر خانواده‌ها یا برای راضی‌کردن آنان یا برای احتمال به‌دست‌آوردن فرصت گریز موقت از سربازی، پاسخ‌نامه‌ها را شانسی پر می‌کنند)، شمار بسیار بالایی از کسانی که مجاز به انتخاب رشته می‌شوند، رشته‌ای را انتخاب نمی‌کنند! آمار پارسال نشان می‌دهد در کنکور 1402، یک میلیون و 60 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و فقط 600 هزار نفر انتخاب رشته کردند! از این رقم بسیاری هرگز برای ثبت‌نام در دانشگاه مراجعه نمی‌کنند و بسیاری دیگر در همان ترم اول یا سال اول و دوم انصراف می‌دهند! در یک مورد مشخص دانشجویان رشته باستان‌سنجی در یکی از دانشگاه‌های هنر ابتدا 14 نفر پس از قبولی در کنکور، دانشگاه ثبت‌نام کردند، اما 9 نفر در ترم اول حاضر نشدند و یک‌نفر دیگر هم در ادامه منصرف شد! این رشته واحد شیمی دشواری برای علوم‌انسانی‌ها و آقایان و خانم‌ها گویا آن رشته را که یکی از آموزه‌هایش سنجش قدمت آثار با ایزوتوپ کربن 14 است، با رشته باستان‌شناسی اشتباه گرفته بودند، یا دلایل متورم دیگر! همین‌جا لازم است یادآوری کنم در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا به دانشجوی ورودی، دقیق و با ذکر مصادیق می‌گویند که چه درسی می‌خواند و در آینده چه‌کاره خواهد شد یا چه فرصت‌های شغلی انتظار او را می‌کشد.

اما کنکوری‌های ما بسیاری هیچ‌شناختی (هیچ یعنی هیچ) از رشته‌ای که انتخاب می‌کنند، ندارند. اما این هیولا هنوز ترسناک‌ترین روی خود را نشان نداده است. روی بی رحم این هیولا آنجاست که بیشتر فارغ‌التحصیلان رشته‌های دانشگاهی، هرگز (هرگز یعنی هرگز) در رشته‌ای که درس می‌خوانند، وارد شغل و حرفه نمی‌شوند و در شغلی که انتخاب می‌کنند، هیچ وابستگی به دروسی که خوانده‌اند، ندارند! در این‌باره پژوهش‌هایی شده است که می‌توان دید، اما شخصاً مدعی هستم در طول سه‌دهه کار روزنامه‌نگاری فقط یک‌درصد همکارانم روزنامه‌نگاری خوانده بودند و از تحصیلات دیگر از مهندسی دامپروری تا حسابداری و حقوق و پزشکی و پرستاری تا میکروبیولوژی در میان آنان فراوان بود. تصور کنید استاد فیزیک را که چهار سال تمام از مکانیک کوانتومی برای دانشجو می‌گوید و عرق می‌ریزد و بعد دانشجوی خود را می‌بیند که در یک شرکت تجاری، پشت میز نشسته و بازاریابی می‌کند و همه به او می‌گویند آقای مهندس! این است آن هیولای کنکور و آنچه گفتم به‌قدر ضرورت یک مقاله ژورنالیستی بود نه به‌قدر اندازة آن هیولای ماندگار!

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • رقابت بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد
  • آغاز ماراتن پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد