Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@02:46:18 GMT

نظر اسحاق جهانگیری در مورد انتقال پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۱۶۵۳

نظر اسحاق جهانگیری در مورد انتقال پایتخت

به گزارش جماران؛ جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران پیش از ظهر امروز(دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه ساماندهی تهران را یک ضرورت دانست و گفت: مسائل حمل و نقل، محدودیت منابع آب، آلودگی هوا، حاشیه نشینی و وجود واحدهای صنعتی در داخل شهر از جمله مسائل و مشکلات تهران هستند که فارع از بحث انتقال یا عدم انتقال پایتخت، باید به این مسائل به طور جدی رسیدگی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 وی در این جلسه ساماندهی تهران را یک ضرورت دانست و گفت: مسائل حمل و نقل، محدودیت منابع آب، آلودگی هوا، حاشیه نشینی و وجود واحدهای صنعتی در داخل شهر از جمله مسائل و مشکلات تهران هستند که فارع از بحث انتقال یا عدم انتقال پایتخت، باید به این مسائل به طور جدی رسیدگی شود.

 معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی پیشنهادات مبنی بر انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران خاطر نشان کرد: موضوع انتقال پایتخت موضوع جدیدی نیست و در دولت های گذشته نیز این موضوع مطرح بوده است. 

وی افزود: وقتی موضوع انتقال پایتخت مطرح می شود، باید به صورت جامع مورد بحث و بررسی قرار گیرد و نباید این موضوع محدود به انتقال مرکز سیاسی از تهران باشد چرا که مسائل تهران و جمعیت ساکن در این کلانشهر را نمی توان نادیده گرفت.

 جهانگیری با اشاره به تدوین پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران تصریح کرد: کارگروه تخصصی شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران جلسات متعددی را با دستگاه های مربوطه برگزار کرده که حاصل این جلسات تدوین این پیش نویس است که جمع بندی آن به سه پیشنهاد منتج شده است. 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به نظرات و دیدگاه های موافق و مخالف در جلسه درخصوص این پیش نویس، از اعضای شورا خواست تا برگزاری جلسه آتی که در اواخر سال انجام خواهد شد، پیشنهادات مطرح شده را مورد بررسی و مطالعه دقیق تر قرار دهند و الزامات، نحوه اجرا و برنامه زمانبندی هر پیشنهاد را به صورت روشن و شفاف تدوین کنند تا در جلسه آتی در خصوص آن تصمیم گیری شود.

 در این جلسه که وزیر راه و شهرسازی، وزیر نیرو، شهردار تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگان مجلس عضو این شورا نیز حضور داشتند، گزارشی از پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران ارائه شد. 

در این گزارش تراکم و تمرکز شدید جمعیتی و اقتصادی، مخاطرات طبیعی، آلودگی زیست محیطی، نارسایی های شبکه های حمل و نقل و زیرساختی و خدماتی، ناکارایی اقتصادی و افت رقابت پذیری از جمله ابر مسئله های تهران برشمرده شد و پیامدهای هر یک از این مسائل نیز مورد بررسی قرار گرفت.

 براساس این گزارش و با توجه به تجارب انتقال پایتخت در کشورهای مختلف، انتقال پایتخت تنها در ایجاد کشورهای جدید فاقد تمدنی و یا کشورهای دارای نظام فدرال موفقیت آمیز بوده است. گفتنی است در پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران، رویکردهای متداول در مواجهه با مسائل کلانشهرها و پایتخت ها مورد بررسی قرار گرفته و مطالعاتی در خصوص عوامل و روند های شکل گیری وضعیت موجود، طرح های مطالعاتی پیشین و تجارب جهانی انتقال پایتخت و مرکز سیاسی، اداری نیز انجام شده است.

 در پیش نویس سند سیاست گذاری ساماندهی و تمرکز زدایی تهران سه پیشنهاد نهایی مطرح شده که عبارتند از: استقرار فوری نظام مدیریت منطقه پایتختی کشور در محدوده کلانشهری تهران، تهیه طرح ساماندهی و تمرکز زدایی منطقه کلانشهری تهران با همیاری تمام سازمانهای ذیربط و ایجاد مرکز اداری ـ سیاسی جدید. 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اسحاق جهانگیری انتقال پایتخت انتقال پایتخت از تهران سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 انتقال پایتخت مرکز سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۱۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فینال جام حذفی، جایی دور از پایتخت!

به گزارش "ورزش سه"، اگرچه در اولین روزهای سال 1403 اعلام شد که فینال جام حذفی در ورزشگاه نوی شهر کرمان برگزار خواهد شد، اما این ورزشگاه هنوز آماده بهره‌برداری نشده است.قرار بود ورزشگاه امام علی(ع) کرمان تا اوایل اردیبهشت ماه تجهیز و آماده استفاده باشد ، اما این اتفاق رخ نداده و بعید هم هست به فینال جام حذفی برسد.

در چنین شرایطی با توجه به کنار رفتن استقلال و پرسپولیس از تورنمنت جام حذفی، شایعاتی درباره احتمال برگزاری فینال این مسابقات در ورزشگاه آزادی تهران مطرح شده است. با این حال سازمان لیگ قصدی برای برگزاری بازی نهایی جام حذفی در پایتخت ندارد.

بر اساس کسب اطلاع خبرنگار ما ورزشگاه آزادی تهران قطعا میزبان فینال حذفی نیست و کمیته مسابقات مشغول بررسی شرایط اعلام ورزشگاه میزبان این تورنمنت است.

ورزشگاه‌های شهدای مس رفسنجان(در صورت عدم صعود مس به فینال)، امام رضا(ع)مشهد، شهدای فولاد اهواز، نقش جهان اصفهان(در صورت عدم صعود سپاهان) و یکی دو ورزشگاه دیگر گزینه‌های سازمان لیگ برای برگزاری دیدار فینال است که هنوز در این خصوص جمع‌بندی نشده و باید دید در نهایت بازی نهایی این تورنمنت جذاب در کدام شهر برگزار می‌شود.

گفتنی است؛ چادرملو اردکان، گل‌گهر سیرجان، هوادار تهران، آلومینیوم اراک، تراکتور تبریز، ملوان انزلی، مس رفسنجان و سپاهان اصفهان 8 تیم صعود کرده به مرحله یک چهارم نهایی هستند که با شناخت حریفان بعدی خود به کارشان در جام حذفی ادامه می‌دهند.

دیگر خبرها

  • پایتخت تقسیم می شود؟
  • خاخام صهیونیست: ما جلوی موشک‌های ایران را گرفتیم!
  • فینال جام حذفی، جایی دور از پایتخت!
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • از ساماندهی بازار آهن شادآباد تا تسریع پیگیری طرح شن‌چاله‌ها
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • هوادار ۳- مس سونگون ۱: حذف در پایتخت
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه