Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- البرز بازار سرمایه طی ماه‌های اخیر و برخلاف روند دو فصل اول سال، نتوانسته شرایط خوب و جذاب خود را تقویت و حتی تثبیت کند که از دیدگاه انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای، نبود یکپارچگی در تصمیم‌گیری و ناهماهنگی فاحش در اجرای مأموریت‌های قانونی برخی نهادهای دولتی / حاکمیتی، از مهم‌ترین علل وضعیت نابسامان بازار سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای در بیانیه خود آورده است:
سال جهش تولید، در حالی وارد واپسین فصل خود شده که بازار سرمایه، امسال، قوی‌ترین و مؤثرین نقش خود را در صحنه اقتصادی کشور، تجربه کرده و در کاهش فشارهای تحریم، سپر تورمی، تأمین مالی و جبران کسری بودجه دولت و نظام‌های اقتصادی حاکمیتی عمومی نظیر تأمین اجتماعی و بیمه‌ها، نقشی بی‌بدیل و تاریخی داشته است. فعالان این بازار، به پشتگرمی حمایت‌های گره‌گشای مقام معظم رهبری و نیز با هدف اجرای منویات ایشان، تلاش خود برای پرچم‌داری ایجاد و توسعه مشارکت مردمی را ادامه خواهند داد و دراین چارچوب، آزادسازی سهام عدالت را فرصتی بی‌نظیر جهت تقویت نقش‌آفرینی مردم در پویایی نظام اقتصادی کشور می‌دانند.
سردرگمی اهالی بازار سرمایه با سیاست‌های متناقض
انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای، به‌عنوان نهادی نوپا و مستقل بازار سرمایه معتقداست، بازار طی ماه‌های اخیر و برخلاف روند شیرین دو فصل اول سال، نتوانسته شرایط خوب و جذاب خود را تقویت و حتی تثبیت کند. دلایل این رخداد ناگوار، بارها در جلسات کلان اقتصادی و حوزه وزارت اقتصاد و شورای بورس بیان و بررسی‌شده اما تلاش‌های این وزارت و شورا، باوجود هم‌افزایی سازمان بورس و بورس‌ها و حتی فعالان حقیقی و حقوقی و نهادهای بیرون از بازار سرمایه، تاکنون، نتوانسته است هدف به تعادل رساندن بازار را محقق کند.
از دیدگاه انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای؛ ضعف و درمواردی، نبود یکپارچگی در تصمیم‌گیری و ناهماهنگی فاحش در اجرای مأموریت‌های قانونی برخی نهادهای دولتی / حاکمیتی، از مهم‌ترین علل وضعیت نابسامان بازار سرمایه است که در قالب سیاست‌گذاری‌های اقتصادی متناقض یا تغییر مداوم سیاست‌ها، متبلور شده و اهالی بازار سرمایه را به وادی سردرگمی، رانده است.
روح بازار سرمایه با قیمت‌گذاری دستوری سازگار نیست
در این میان، طرح مکرر موضوع قیمت‌گذاری دستوری و غیرمنصفانه محصولات، به‌ویژه در حوزه صنایع فولادسازی، سیمان، خودرو و سایر صنایع و کالاهای استراتژیک، نقش مؤثری در کاهش انگیزه‌های سرمایه‌گذاری و سردرگمی فعالان بازار داشته و این در حالی است که به تأیید تجارب جهانی و اجماع کارشناسان؛ روح بازار سرمایه با قیمت‌گذاری دستوری سازگار نیست و رفع نگرانی‌های ناشی از قیمت‌گذاری دستوری، تحمیلی و غیرواقعی در حوزه‌های مختلف، اعم از کالاهای فیزیکی یا متغیرهای پایه‌ای نظیر نرخ ارز و نرخ سود بانکی، بستر لازم برای رشد بازار سرمایه و افزایش اقبال عمومی به سرمایه‌گذاری‌های مولد و پایدار را فراهم خواهد کرد.
لزوم اصلاح رفتارهای مسئولان در قبال منافع انبوه سهامداران
 بازار سرمایه در سال جاری با جهش بی‌سابقه مشارکت میلیون‌ها ایرانی و نیز حضور ۴۷ میلیون سهامدار سهام عدالت، ظرفیت فراوان خود را برای پیشقراولی در تقویت اقتصاد ملی را به اثبات رسانده و اهمیت رخدادهای ماندگاری مانند مشارکت حداکثری مردم در عرضه‌های اولیه سهام و پذیره‌نویسی‌های گسترده، از چشم کمتر ناظر داخلی و خارجی پنهان مانده است. انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه‌ای، تأسف عمیق خود را از کم بها دادن برخی مسئولان به این پتانسیل عظیم مردمی، اعلام و وضعیت نامشخص برخی از شرکت‌های دولتی نظیر پالایشگاه‌ها را نمونه‌ای بارز از لزوم اصلاح رفتارهای برخی مسئولان درقبال منافع انبوه سهامداران می‌داند و منتقد سیاست‌گذاری‌های فاقد بنیان‌های کارشناسی و تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای و سلیقه‌ای است.
انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه‌ای به نیابت از فعالان بازار سرمایه، این مطالبه جدی و به‌حق را از مسئولان همه ارکان کشور دارد که در تدوین و اجرای سیاست‌گذاری‌های مرتبط با بازار سرمایه، فقط فرآیندها و رویه‌های منطبق با روح این بازار را ملاک و معیار قرار دهند و از تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌هایی که بازار سرمایه را به سمت تهی شدن از هویت خود هدایت می‌کنند و ناخواسته به پیدایش رانت و فساد اقتصادی منتهی می‌شوند، به‌شدت بپرهیزند تا همه ظرفیت‌های قانونی بازار سرمایه، امکان ظهور و گسترش یابند و منافع ۵۰ میلیون سهامدار و ذینفع بازار، قربانی معدودی ویژه خوار نشود. و مسیر عبور کم‌هزینه‌تر اقتصاد کشور از گردنه تاریخی فعلی و غلبه بر فشارهای تحریمی، هموارتر شود.   ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیمت گذاری دستوری بازار سرمایه تصمیم گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس