Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، جامعه اسلامی مدیران در تقدیر از متخصصان تولید کننده واکسن ایرانی بیانیه‌ای صادر کرد که متن این به شرح ذیل است:

شاخص توسعه انسانی پس از انقلاب اسلامی از جمله شاخص هایی بوده که شتاب رشد بسیار مطلوبی داشته است. در این دوره، افزایش جمعیت در کنار ضرورت رفع نیازهای جامعه با وجود فشارهای خارجی باعث شد، در جهت رفع مشکلات کشور به دست نیروهای داخلی تکیه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این اقدام عرصه ای را بوجود آورد که استعدادهای درونی ایران اسلامی شکوفا گردد. کشوری که تا حد زیادی محتاج مهندسان، پزشکان و کارشناسان خارجی در حوزه های مختلف بود، تصمیم گرفت استقلال از دست رفته خود را بازیابد. این تصمیم استراتژیک که با شجاعت مثال زدنی رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) رخ داد با وجود فشاری که به نیروی انسانی کشور وارد آورد ثمرات مبارکی را نصیب ملت شریف ایران نمود، که موجب تحیر و تعجب اندیشمندان جهان شده است.

در ادبیات رایج دنیا، اغلب کشورها معترفند که بدون کمک گرفتن از ابرقدرت های جهان، امکان غلبه بر مشکلات فراهم نیست و تنها راه زیست در جامعه بشری تعامل با کدخدایانی  است که تاوان با آنها بودن اجابت کردن خواسته های زورگویانه آنهاست. لذا در این فضا کسی متصور نیست که کشوری با وجود دشمنی چندین ابرقدرت جهانی، با تکیه بر دانش بومی خود بتواند پرسرعت ترین پیشرفت علمی در بین کشورها را رقم بزند. 

تهیه واکسن کرونا به دست محققان ایرانی یکی از نمونه دستاوردهایی است که خارج از تصور افکارعمومی در دنیا اتفاق افتاده است. در حالی که میلیاردها نفر در سرتاسر دنیا صرفا منتظر تولید واکسن این بیماری مهلک، به دست شرکت های آمریکایی بودند، جوانان ایرانی با روش مختص به خود در پیشگاه جهانیان شگفتی آفریدند. در ادامه این افتخارآفرینی، اعلام عمومی ممنوعیت ورود واکسن های آمریکایی و انگلیسی به کشور، ضربه مهلکی بر موج تبلیغاتی دشمن وارد آورد. در حالی که کارایی واکسن غربی همچنان مورد سوال پزشکان قرار دارد، تحریم مستدل آن از سوی ایران، مردم دنیا را به سلامتی خودشان حساس کرده است. برخورد منفعلانه رسانه های غربی با این هشدار مقام معظم انقلاب موید ترس است. ترسی که نشانه بی اعتمادی آنها، به واکسن تولید شده است. 

این شگفتی به نام ملت ایران در تاریخ ثبت خواهد شد و به الگوی برجسته ای از اراده ملی تبدیل می شود. البته علاوه بر حوزه سلامت در نظام مقدس جمهوری اسلامی تحقق شعار «ما می توانیم» در عرصه های مختلف با قوت در حال طی مسیر بوده و این تجربه حاصل شده است که هر جا با استفاده از ظرفیت های موجود به جوانان بها داده شده در پس آن موفقیت های شگرفی پدید آمده است. 

در همین راستا اعضای جامعه اسلامی ایران از تمامی متخصصانی که در حوزه تولید واکسن ایرانی کووید19 زحمت کشیده اند، تقدیر و تشکر می کند وآمادگی خود را برای دریافت واکسن پرافتخار ایرانی اعلام می دارد. امید است با پایان موفقیت آمیز مراحل تست انسانی این پادزهر، دولت محترم شرایط مناسب برای در دسترس قرار گرفتن واکسن را برای تمامی آحاد مردم فراهم کند. جا دارد از نقش موثر شهید محسن فخری زاده، که به حق در راه تولید این پادزهر زحمات فراوانی متقبل شد تشکر و قدردانی کرده و برای ایشان علو درجات را مسئلت نمائیم.

محمد ناظمی اردکانی

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن انقلاب اسلامی توسعه انسانی جامعه اسلامی انگلیس آمریکا فایزر مدرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۴۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی و مدرس ارشد بین المللی در این باره به چند نکته مهم اشاره کرده است و این که با وجود پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن دلایل مهم استفاده از آنها چه بوده است.

سوری با اشاره به اخبار منتشر شده طی روزهای اخیر درباره واکسن آسترازنکا به همشهری آنلاین می‌گوید: برخی خبرهای مربوط به این واکسن تایید کرده که تزریق آن امکان دارد خون را لخته و موجب کاهش پلاکت‌ها و نهایتا مشکلات قلبی عروقی در دریافت کنندگان واکسن به ویژه افراد زیر ۵۰ سال شده باشد. این اخبار در بین ایرانی‌ها هم دست به دست می‌شود و نگرانی‌هایی را رقم زده است.

او ادامه می‌دهد: شرکت بریتانیایی ‌ـ ‌سوئدی تولیدکننده واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا و موسسه سرم هند واکسن آسترازنکا را تولید کرد و این واکسن از دسامبر ۲۰۲۰ میلادی در حال انجام تحقیقات بالینی فاز 3 بوده ‌است. آکسفورد-آسترازنکا، به‌صورت 2دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود و دوز دوم هم ۶ تا ۱۲ هفته پس از دوز نخست.

به گفته این اپیدمیولوژیست، اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد عنوان شده و این اثربخشی پس از تزریق دوم به ۸۱ درصد می‌رسد.

عوارض اولیه آسترازنکا

سوری با بیان این که آسترازنکا ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز است که عموماً طی یک تا چند روز، رفع می‌شوند، ادامه می‌دهد: با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی هم به‌ندرت مشاهده شده‌ است. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر 100هزار تزریق، مشاهده شده ‌است. در مارس ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفاده‌کننده‌ها روی داده‌ است.

واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد

او تاکید می‌کند: آسترازنکا از جمله اولین واکسن‌های تولید شده علیه کووید ۱۹ بود که در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد. حالا کار در بریتانیا به دادگاه کشیده شده و برخی برای این عوارض ادعای غرامت کرده‌اند. جنجال مطبوعاتی نیز به بزرگنمایی مسئله کمک کرده است. اما سؤال اینجاست که آیا این واکسن نسبت به سایر واکسن‌های کرونا، بدتر و دارای عوارض بیشتری بوده است؟

اضطراب ایجاد نکنیم

سوری با بیان این که در کارآزمایی‌های بالینی واکسن‌ها دو عامل اصلی شامل میزان اثربخشی و ایمنی اهمیت بیشتری دارد، عنوان می‌کند: مطالعات متعدد، واکسن فوق را هم از نظر اثربخشی و هم ایمنی از جمله واکسن‌های خوب دسته‌بندی کرده‌اند. از گزارش‌های ارائه شده هم مشخص شده که این عارضه لخته با افت پلاکت، در استفاده‌کنندگان این واکسن بسیار نادر و کلا ۱۸ مرگ از میان ۲۵ میلیون واکسینه‌شده ثابت شده است که به نسبت سایر واکسن‌ها به ویژه در شرایط اضطراری پاندمی وضعیت بدتری را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل باید به تعارض منافع و رقابت‌های تجاری شرکت‌های بین‌المللی تولید واکسن توجه داشت و نباید نگرانی و اضطراب نادرست در بین کسانی که از این واکسن تزریق کرده‌اند ایجاد کرد.

او درباره تزریق این واکسن در ایران هم توضیح می‌دهد: در همان زمان اوج پاندمی و با شروع واکسیناسیون در ایران، استفاده از آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰سال که بیشترین گروه آسیب‌پذیر از این عارضه بودند محدود و حتی ممنوع شد، به همین دلیل نگرانی زیادی برای مردم کشورمان وجود ندارد. به لحاظ علمی هم باید توجه داشت که هیچ مداخله بیولوژیک، شیمیایی و غیرایمنی صددرصدی ندارد و حتی آب هم در شرایط خاصی می‌تواند فرد را مسموم کند. مهم مقایسه اثر مفید و ضرر یا تفسیر درست از سود و زیان استفاده از هر مداخله پزشکی و بهداشتی از جمله استفاده از واکسن‌هاست. این میزان عوارض ناچیز نمی‌تواند دلیلی برای رد آن یا شکایت علیه آن باشد.

بیشتر بخوانید

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ واکسن‌های دیگر هم پایش نشدند

مدرس ارشد بین المللی به تنوع واکسن‌های ترزیق شده در کشور هم اشاره می‌کند و می‌گوید: البته ما واکسن‌هایی که در کشورمان برای مقابله با کروناویروس جدید استفاده کردیم را هم پایش نکرده‌ایم و کارآزمایی‌های انجام شده حتی برای واکسن‌هایی که در داخل کشور تولید شد، تکمیل نشد. فازهای ۴ و ۵ کارآزمایی‌ها هم یا انجام و یا گزارش نشدند. چه بسا میزان شکست واکسن یا عدم ایمنی و عوارض جانبی آنها بسیار بیشتر از آسترازنکا باشد، لذا قضاوت ما از عوارض ناشی از اغلب واکسن‌ها از روی جهل است و نمی‌توان گفت مثلا آسترازنکا در مقایسه با واکسن‌های مصرف شده یا تولید شده داخلی بهتر یا بدتر است. ضمن آن که باید توجه داشت که استفاده از واکسن در شرایط اضطرار بوده و چرخه کامل تولید واکسن نه برای آسترازنکا و نه واکسن مشابه دیگر طی نشده است.
درست مقایسه کنیم

این استاد اپیدمیولوژی به چند نکته درباره عوارض واکسن آسترازنکا هم اشاره و عنوان می‌کند: اول این که وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد. دوم آنکه معمولا در شرایط اضطراری چون چرخه و فازهای کارآزمایی‌های بالینی واکسن کامل انجام نمی‌شود، ممکن است عوارض پیش‌بینی نشده بیشتری نسبت به موارد مشابه عادی مشاهده شود.

وجود و گزارش عارضه لخته شدن خون در استفاده‌کنندگان از واکسن آسترازنکا نمی‌تواند دلیلی برای ترجیح استفاده از سایر واکسن‌های باشد

او ادامه می‌دهد: نکته سوم در دست نبودن اطلاعات عوارض ناشی از سایر واکسن‌ها به دلیل عدم انجام مطالعات کافی یا در اختیار نبودن یافته‌های مرتبط نمی‌تواند دلیلی بر بهتر بودن آن واکسن‌ها باشد و مقایسه واکسن‌ها باید در شرایط یکسان از نظر مطالعات، پیگیری‌ها و گزارش‌های معتبر علمی همه آنها باشد، چون در غیر اینصورت دچار خطا در استنتاج خواهیم شد.

سوری تاکید می‌کند: در این حوزه اولین اولویت نظام سلامت و دست‌اندرکاران بهداشت و درمان، رعایت اخلاق و حفظ منافع بیماران است و همچنین لزوم ادامه مطالعات مربوط به واکسن‌های تولیدشده و مصرف‌شده علیه کووید ۱۹ در دوران حاد اپیدمی. مساله دارای اهمیت این که پذیرش مضرات احتمالی استفاده از واکسن، منطقی‌تر و علمی‌تر از قبول مرگ‌های روزانه چندصد نفری مردم در آن شرایط بوده است.

کد خبر 849163 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا واکسن آسترازنکا خبر مهم واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • شهیدان راهنمایان جامعه محسوب می‌شوند
  • اسرائیل از مقاومت فلسطینیان خسته شده است/جنبش دانشجویی شکل گرفته،برخلاف تصور صهیونیسم جهانی است
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید