Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بزرگترین فیلسوف علوم انسانی اسلامی در عصر حاضر را آیت الله مصباح یزدی معرفی کرد و گفت: آیت الله مصباح فاتح همه میادین علمی و معرفتی بود.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم نکوداشت آیت الله مصباح یزدی شامگاه چهارشنبه ۲۴ دی ماه ۱۳۹۹ با سخنرانی آیات علی اکبر رشاد و محمود رجبی و حجج الاسلام والمسلمین محمدصفر جبرئیلی و عباس نیکزاد به صورت مجازی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتدای این مراسم آیت الله علی اکبر رشاد، آیت الله مصباح یزدی را شخصیتی انقلابی و معیار اندیشه مستقیم و مستقل دینی معرفی کرد و گفت: بسیار دشوار است که در این لحظه‌ها از ایشان سخن بگوییم، اما در ظاهر در بین ما نباشد، هر چند که او در آثار تدوینی و تکوینی‌اش زنده است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: ما با اندیشه‌هایش تنفس می‌کنیم و او پیشاپیش جبهه انقلاب ایستاده است، پیش می‌تازد و فرمان فکری می‌دهد؛ شاگردان و سربازان انقلاب ایشان را، چون مشعلی در مسیر انقلاب می‌نگرند و به دنبالش حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه آیت الله مصباح، حقیقتاً مصباح بود، اظهار داشت: ایشان شجره مبارکه بود، شجره‌ای که مستقل بود و شرقی و غربی نمی‌اندیشید و اسلامی فکر می‌کرد، او نور می‌افشاند، اما نه اینکه نور را از دیگری اخذ کند بلکه خود منبع نور بود. علامه برای روشن شدن نیازمند نور و نار نبود، ذاتش نور بود و او منبع نور معنوی و الهی به شمار می‌رفت؛ خداوند او و دیگران را به نور خویش هدایت فرمود.

این استاد برجسته حوزوی با بیان اینکه دل آیت الله مصباح یزدی خانه خدا بود، گفت: قلب ایشان پایتخت الهی بود، قلبش را خداوند اشغال کرده بود، جانش آکنده از نور و صفات الهی بود، او دائم خدا را ذکر می‌کرد و هرگز از یاد خدا غافل نمی‌شد. مردی که هرگز جاه و مقام دلش را نلرزاند، هرگز به دنبال جاه و مقام نبود و به دست نیاورد، او به جیفه دنیا دل نداشت و به دنبال آن نبود. ایشان پیوسته در حال پرداخت زکات بود و سخاوتمندانه زکات علم خویش را پرداخت می‌کرد و در اختیار نسل‌ها قرار می‌داد.

آیت الله رشاد افزود: جوانان بسیاری در حوزه و دانشگاه ریزه‌خوار و زکات خوار خان معنوی و روحانی و معرفتی ایشان بودند و مدام به تغذیه نسل جوان و تأمین نیاز‌های فکری این نسل اهتمام داشت و اقدام می‌کرد. همه عمر خویش را به توجه ایتام آل محمد و شیعیان متمرکز کرده بود، ایشان تنها خوف از روزی داشت که چشم‌ها و دل‌ها آشفته می‌شوند و او می‌خواست در این روز آرام باشد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه خداوند بالاترین پاداش را به آیت الله مصباح یزدی عطا کرد، گفت: چه عنایتی بالاتر از این آثار انبوه که در حوزه‌های علمیه وجود دارد. آیت الله مصباح همه میادین معرفتی را فتح کرد، فلسفه گام‌های او را دارد، کلام میدان تاخت و تاز فکری، نوآوری و نظریه پردازی ایشان است، تفسیر و قرآن پژوهی ساحت سفر روحانی این عالم جلیل‌القدر است، حدیث پژوهی میدان تلاش و جهاد اوست، معرفت شناسی عرصه نوآوری‌هایش است.

وی افزود: عرصه اخلاق در نظر و عمل علامه مصباح را می‌شناسد، فیلسوف و معلم و در نهایت مجسم اخلاق است، هم مجتهد و هم عامل اخلاق است، حوزه فقه و حقوق، حوزه جامعه شناسی تاریخ، حوزه علوم اجتماعی، حوزه علوم پژوهی همه و همه میادینی هستند که ایشان با شمشیر قلم، اخلاص و ایثارش فتح کرده است. آیت الله مصباح مجتهد بود و بزرگترین فیلسوف علوم انسانی اسلامی عصر حاضر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آیت الله راشد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه آیت الله مصباح یزدی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آیت الله مصباح یزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • آیت‌الله مطهری فیلسوف زمان و یکی از متفکرین انقلاب بود
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد، اما آزمون نداد!
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟