Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@05:17:10 GMT

لوله مانیسمان، روش‌های تولید، مزیت‌ها و کاربردها

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۷۹۴۹

لوله مانیسمان یکی از پرکاربردترین لوله‌ها برای انتقال سیالات حساس نظیر نفت و گاز است. همچنین این لوله‌ها در ساخت تانکرهای حمل سوخت، بویلرها و اسلحه‌سازی نیز کاربرد دارند. کاربرد گسترده این لوله‌ها در صنایع مختلف به دلیل مقاومت بالای آن‌ها در برابر فشارهای داخلی و خارجی است.

از پر فروش ترین انواع لوله مانیسمان میتوان به لوله مانیسمان رده 40 ، لوله مانیسمان رده 80 و لوله مانیسمان رده 160 اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه روش‌هایی برای تولید لوله مانیسمان وجود دارد؟

- روشهای اکستروژن تولید لوله مانیسمان (اصلی ترین روش تولید لوله مانیسمان)

در این روش از قالب مخصوص استفاده نمی‌شود. به همین دلیل برای آن‌که لوله‌ها بدون درز درآیند لازم است شمش‌های فولادی یا همان بیلت ها حالت انعطاف‌پذیر پیدا کنند. این کار با گرم کردن شمش‌ها انجام می‌شود. نکته قابل‌توجه این است که پیش از آغاز فرایند گرمادهی شمش‌ها باید آن‌ها را در اندازه‌های 6 یا 12 متری برش زد. پس از گرم شدن، شمش‌ها وارد فرایند سوراخ‌کاری می‌شوند تا شکاف وسط لوله ایجاد شود.

در مرحله بعد لازم است شمش‌ها گرد و یکدست شوند و با استفاده از پرتاب سمبه سوراخ لوله به‌صورت یکنواخت دربیاید. به این ترتیب ضخامت لوله در همه جای آن یکسان خواهد بود. در مرحله بعد کل لوله‌های تولید شده از نظر یک دست بودن سطح داخلی و خارجی بررسی شده و در صورت وجود مشکل آن را برطرف می‌کنند. پس از آن سمبه از داخل لوله خارج شده و سر و ته لوله به‌صورت کروی درمی‌آید تا حالت برندگی نداشته باشند. درنهایت لازم است لوله مانیسمان تولید شده تحت کشش قرار گیرد تا به اندازه‌های استاندارد برسد در نهایت لوله‌ها وارد فرایند نورد سرد شده و در صورت نیاز لبه آنها با استفاده از تراشکاری به شکل bevel در می آیند و نهایتا برای بسته‌بندی و عرضه به مشتری آماده می‌شوند.

بنا بر این این روش خود به دو روش زیر تقسیم بندی میگردد:

روش اکستروژن و نورد سرد

روش اکستروژن و نورد گرم



- روشهای ریخته‌گری تولید لوله مانیسمان

در روش‌های ریخته‌گری فولاد مذاب را در داخل محفظه مخصوص ریخته و با استفاده از شیوه‌های متفاوت آن‌ها را به شکل لوله با طول و ضخامت معین درمی‌آورند. این روش به دو دسته گریز از مرکز و پاششی تقسیم می‌شود که در ادامه هریک را توضیح خواهیم داد.



روش ریخته‌گری گریز از مرکز تولید لوله مانیسمان

این روش که معمولا برای ساخت لوله‌های کوتاه و ضخیم استفاده می‌شود، دارای یک قالب استوانه‌ای شکل چرخنده است که شمش‌های ذوب شده در آن ریخته می‌شوند. ازآنجایی‌که قالب مدام در حال چرخش است، مواد مذاب موجود در آن تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز به سمت دیواره بیرونی قالب رانده می‌شوند. در این روش انجماد مواد از بیرون به سمت داخل انجام شده و برای شکل‌دهی به لوله‌ها نیازی به استفاده از ماهیچه‌های داخلی نیست.



روش ریخته‌گری پاششی تولید لوله مانیسمان

در این روش ابتدا مواد مذاب به داخل قالب لوله‌ای شکل هدایت می‌شوند. در طول فرایند ساخت گاز نیتروژن از طریق نازل‌هایی به درون نازل پاشیده می‌شود تا مواد مذاب را منجمد کرده و شکل نهایی لوله مانیسمان را بسازد. توجه کنید که قطر لوله مانیسمان در این روش با قطر قالب یکسان بوده و ضخامت لوله به حجم مواد مذاب ورودی بستگی دارد. در حال حاضر این روش کاربرد بسیار کمی در ساخت این لوله دارد.



کاربرد لوله مانیسمان

از جمله مهمترین کاربرد لوله مانیسمان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

کاربرد لوله مانیسمان در صنایع نفت و گاز

کاربرد لوله مانیسمان در صنایع کشتی سازی

کاربرد لوله مانیسمان در سرویس های دارای فشار بالا

کاربرد لوله مانیسمان سایز کوچک (تیوب) در تجهیزات و پکیج های مکانیکی همچون بویلر و مبدل حرارتی

کاربرد لوله مانیسمان در شرایط با خورندگی بالا به ویژه محیط دارای گاز ترش

کاربرد لوله مانیسمان برای شرایط دارای دمای خیلی بالا

کاربرد لوله مانیسمان برای شرایط انتقال سیال در حرارت بسیار پایین

کاربرد لوله مانیسمان برای انتقال سیالات حساس همچون نفت و گاز و مشتقات آنها و انواع اسید ها

 

مزیت‌های استفاده از لوله مانیسمان

- مقاومت بالای لوله مانیسمان در برابر انواع فشارهای داخلی و خارجی

- لوله مانیسمان برای حمل یا انتقال سیالات حساس مناسب است.

- نبود درز جوشکاری در لوله‌ها و طول عمر بالای لوله مانیسمان در شرایط خوردنده

معایب استفاده از لوله مانیسمان

- قیمت بالاتر لوله مانیسمان به نسبت لوله درزجوش

- عدم امکان سفارشی‌سازی ضخامت و ابعاد لوله و محدودیت سایز لوله مانیسمان تا 24 اینچ



برای اتصال لوله مانیسمان چه باید کرد؟

اگر قصد دارید یک لوله مانیسمان را به دیگری متصل کنید، باید از اتصالات زانویی، سه‌راهی یا تبدیل استفاده کنید. تعیین نوع اتصالات وابسته به رده لوله مانیسمان بوده و جنس آن نیز بر اساس کاربرد مشخص می‌شود. بسته به اینکه شما بخواهید در چه جایی از لوله‌های مانیسمان استفاده کنید، می‌توانید یکی از جنس‌های کربن استیل، آلیاژی یا استنلس استیل را برای اتصالات انتخاب کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که اتصالات مورد استفاده دارای مقاومت کافی در برابر فشار و دما هستند.

اتصالات زانویی لوله مانیسمان

برای اتصال لوله مانیسمان می‌توانید از زانوی 45 درجه یا 90 درجه استفاده کنید. این اتصالات به منظور ایجاد انحراف در مسیر لوله‌ها استفاده شده و نام آن‌ها نیز نشان‌دهنده مقدار انحراف ایجاد شده توسط هر زانو است. این اتصالات از طریق جوشکاری و یا رزوه به لوله متصل شده و در سایزهای 1.2 تا 24 اینچ در دسترس هستند.

اتصالات سه‌راهی لوله مانیسمان

کاربرد اصلی اتصالات سه‌راهی ایجاد انشعاب است. این اتصالات به دو دسته مساوی و نامساوی تقسیم شده و بر اساس قطر لوله‌هایی که قرار است به لوله مانیسمان اصلی متصل شوند انتخاب می‌شوند. در صورتی که لوله‌های منشعب شده از لوله اصلی دارای قطر یکسانی باشند از سه‌راهی مساوی استفاده می‌شود و در غیر این صورت نیاز به استفاده از سه‌راهی نامساوی داریم. هر سه طرف این اتصالات نیز از طریق جوشکاری به لوله‌ها متصل می‌شود.

کپ فولادی لوله مانیسمان

در صورتی که لوله مانیسمان به انتهای مسیر خود رسیده باشد، از گپ فولادی مانیسمان برای بستن انتهای لوله استفاده می‌شود. این کار باعث بسته شدن مسیر لوله می‌شود. این اتصالات از طریق جوشکاری به لوله متصل می‌شوند و در اندازه‌های 2.1 تا 24 اینچ در دسترس هستند.

اتصال تبدیل برای لوله مانیسمان

از این نوع اتصال به منظور تغییر قطر لوله مانیسمان در طول مسیر استفاده می‌شود. تبدیل‌ها دارای اندازه‌های مختلفی بوده و به دو نوع هم‌مرکز و غیر هم‌مرکز تقسیم می‌شوند. شما می‌توانید از تبدیل‌ها برای اتصال لوله‌های بزرگ به کوچک و برعکس استفاده کنید.



مزیت‌های استفاده از لوله مانیسمان نسبت به لوله درزدار چیست؟

از آنجا که یکی از محل های مهم برای کاهش طول عمر لوله های درز دار درز جوش آنها است باید گفت لوله مانیسمان لوله مانیسمان نسبت به آنها دارای طول عمر بالاتری است. چرا که لوله‌های درزدار ممکن است از ناحیه جوشکاری شده دچار خوردگی شده و نشتی داشته باشند. به همین دلیل از لوله‌های درزدار برای انتقال مواد حساس استفاده نمی‌شود.

البته نمی‌توان گفت که این لوله می‌تواند جایگزین لوله‌های درزدار شود. چرا که لوله‌های درزدار قیمت کمتری داشته و تهیه و دسترسی به آن‌ها راحت‌تر است. بنابراین در کاربردهای بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منبع: الف

کلیدواژه: کاربرد لوله مانیسمان تولید لوله مانیسمان لوله مانیسمان لوله های درزدار استفاده می شود استفاده کنید لوله های درز برای اتصال لوله ها ریخته گری مواد مذاب سه راهی شمش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • تصاویری از جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • صفر تا صد آرایشگری مردانه را در کمترین زمان ممکن یاد بگیرید /درآمد و مزیت
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • کاربرد های پمپ آب
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف