Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@01:19:37 GMT

تعیین تکلیف ۳۲۰ تن گوشت بعد از ۷ سال

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۵۶۷۲۰

تعیین تکلیف ۳۲۰ تن گوشت بعد از ۷ سال

۳۲۰ تن گوشت گوسفندی هفت سال پیش به کشور و استان خراسان رضوی وارد می‌شود و طی این سال ها ترخیص نمی‌شود. حالا قرار است این حجم از گوشت وارداتی برای مصارف غیرانسانی پودر شود!

روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: ناظر گمرکات استان در توضیح ماجرا می‌گوید: محموله ۳۲۰ تنی گوشت گوسفندی اسفند ۹۲ توسط شرکتی از مغولستان وارد گمرک سرخس و قبض انبار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اتمام مهلت قانونی قبض انبار در مردادماه ۹۳ اظهارنامه متروکه این محموله تهیه‌ و به سازمان اموال تملیکی ارسال می‌شود. بعد از ارسال اظهارنامه مالک کالا درخواست بازگشت اظهارنامه را می‌کند و مدعی می‌شود مجوزهای لازم را از وزارت صمت دریافت کرده و برای ارز نیز با بانک هماهنگی انجام‌ شده است که کالا ترخیص شود. پیرو این درخواست مالک،  گمرک در  اول شهریورماه مطابق نظریه دامپزشکی در مردادماه مبنی بر انجام رویه مرجوعی، کالا را به داخل گمرک بازمی‌گرداند.

امیدجهانخواه می‌افزاید: بعد از اینکه کالا به گمرک بازگردانده می‌شود، مالک برای ترخیص یا مرجوع‌کردن آن اقدامی انجام نمی‌دهد که مجدد در آبان ماه ۹۳ در گمرک اظهارنامه متروکه بودن کالا را به سازمان اموال تملیکی ارسال می‌کند و تقاضای خروج کالا از سردخانه منطقه ویژه سرخس داده می‌شود اما سازمان اموال تملیکی بنا به دلایلی که ما نمی‌دانیم، اقدام به تحویل یا فروش کالا نکردند. بعد از کش‌وقوس‌های فراوان سرانجام در آذرماه امسال دادستان سرخس دستور می‌دهد که کالا  توسط اموال تملیکی تحویل گرفته شود و در ابتدای بهمن‌ماه این گوشت‌ها از سردخانه منطقه ویژه سرخس تحویل گرفته می‌شود.

واردکننده مجوزهای لازم را نداشته

وی درباره دلیل ترخیص‌نکردن محموله گوشت در زمان واردات آن می‌گوید: علت ترخیص‌نشدن احتمالاً این بوده که واردکننده مجوزهای لازم را نداشته است، ثبت سفارش کالا  یا بانک مشکل داشته است و ظاهراً برای دریافت ارز با مشکل مواجه شده اما با توجه به گذشت هفت سال از این موضوع اطلاعات زیادی در پرونده‌ای که در اختیار بنده است وجود ندارد. به‌ هر حال گمرک جلوی ترخیص کالا را نگرفته بود بلکه مالک برای ترخیص اقدام نکرده بود، حال اینکه مشکلات قانونی چه بوده است بنده اطلاعات زیادی در این‌باره ندارم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیز در این‌باره می‌گوید: سال ۹۳ بنا به درخواست مالک، محموله گوشت در سردخانه منطقه ویژه سرخس انبار می‌شود. آنطور که گفته می‌شود این شرکت برای ترخیص کالا با دام پزشکی مشکل داشته و یک قانون در کشور وجود دارد مبنی بر اینکه گوشت وارداتی بعد از گذشت یک سال قابلیت مصرف انسانی خود را از دست می‌دهد.

احمد صادقی گلمکانی می‌افزاید: زمانی که مالک برای ترخیص کالا اقدام نکند، گمرک کالا را به‌عنوان بدون صاحب به سازمان اموال تملیکی معرفی می‌کند که به نمایندگی دولت محموله را به فروش برساند یا معدوم کند. در این مدت هم مشتریان زیادی برای این محموله بوده‌اند که عمدتاً می‌خواستند آن را به خارج کشور صادرات مجدد کنند ولی دامپزشکی با این استناد که ممکن است این محموله گوشت در کشور مبداء، مصرف انسانی شود و برای وجهه بین‌المللی کشور عواقب داشته باشد، ممانعت می‌کرد.

وی ادامه می‌دهد: از سویی معدوم‌کردن محموله گوشتی در این حجم هم هزینه‌های زیادی دارد و هم تأثیر منفی ممکن است ایجاد کند. بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در هفت سال گذشته سرانجام به تازگی یک مشتری برای این محموله گوشتی پیدا شده است و قصد دارد این گوشت‌ها را به پودر تبدیل و برای مصارف غیرانسانی استفاده کند. خوشحالی ما از این نظر است که بالاخره سردخانه منطقه ویژه، آزاد می‌شود و مصرف برقی که در این مدت صرف نگهداری آن می‌شد کاهش پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس  می‌گوید: بنده اطلاع دقیقی ندارم ولی مثل‌ اینکه این محموله چند ماه در سردخانه کشور مغولستان بوده است و بعد از ورود به کشور و طی مهلت قانونی ترخیص، مهلت یک‌ساله مصرف محموله گوشت به پایان می‌رسد. اول بهمن‌ماه امسال هم کالا با حکم دادستان ترخیص می‌شود البته ما هزینه انبارداری محموله را از مالک اصلی یا اموال تملیکی خواهیم گرفت.

رفت‌وبرگشت پرونده بین گمرک و اموال تملیکی و انقضای کالا

مدیر سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان در این‌باره می‌گوید: این محموله گوشت به وزن بیش از ۳۰۰ تن توسط شرکت واردکننده از کشور مغولستان وارد شده است که به دلیل منع قانونی این کالا ترخیص نمی‌شود. در یک بازه زمانی مشخص اگر مالک نتواند کالای خود را ترخیص کند، محموله به‌عنوان کالای متروکه به سازمان اموال تملیکی معرفی می‌شود. برحسب وظایف ما باید تأییدیه سلامت محموله را از سازمان‌های متولی امور دام استعلام کنیم که آیا قابلیت مصرف دارد یا خیر. زمانی که ما با امور دام مکاتبه کردیم تا تأییدیه فروش آن را دریافت کنیم، گمرک مجدد مکاتبه‌ای با سازمان اموال تملیکی انجام داد و اعلام کرد که مالک (شرکت واردکننده) قصد دارد کالا را به کشور مبداء مرجوع کند بنابراین مدارک این محموله به گمرک اعاده شود.

محمد مرادقلی می‌افزاید: ما نیز حسب قانون این کار را انجام دادیم. بعد از گذشت سه ماه از این قضیه گمرک مجدد پرونده محموله گوشت را به سازمان اموال تملیکی برگشت داد. این‌ زمانی بود که تاریخ‌مصرف گوشت‌های وارداتی به اتمام رسیده بود و امور دام هم اعلام کرد با توجه به گذشت تاریخ انقضا، این محموله قابلیت مصرف ندارد. در مرحله اول که گوشت‌ها متروکه اعلام شدند، هنوز حدود یک ماه  به انقضای تاریخ‌مصرفشان مانده بود اما در مرحله دوم متروکه‌شدن محموله، تاریخ‌مصرف گوشت‌ها به اتمام رسیده بود.

وی ادامه می‌دهد: در مکاتبات بعدی با متولیان امور دام پیگیر بودیم که گوشت‌ها را به مصارف غیرانسانی برسانیم که نتیجه منفی بود و اعلام شد که گوشت‌ها باید معدوم شوند. با توجه به اینکه حجم محموله بالا بود و گذاشته بودند که تاریخ‌مصرف آن به اتمام برسد و بعد اعلام کنند، ما زیر بار اینکه ما را مالک اعلام کنند نرفتیم زیرا این خطا از سوی گمرک و خود مالک صورت گرفته بود و معدوم‌کردن محموله گوشتی با بیش از ۳۰۰ تن وزن کار آسانی نیست.

۳۲۰ تن گوشت تبدیل به پودر می‌شود

وی می افزاید: بعد از کش‌وقوس‌های فراوان، سه سال پیش به این نتیجه رسیدند که این گوشت‌ها در کوره‌های مخصوص تبدیل به پودر شوند. پودرها با طی مراحلی برای آبزیان و طیور قابل‌ استفاده است، درخواست‌های زیادی ارائه شد و ما برای تایید به دامپزشکی معرفی ‌کردیم و نگرانی‌هایی بود تا اینکه سال گذشته یک شرکت درخواستی ارائه کرد و با طی مراحل قانونی از سوی دامپزشکی کشور تایید و دو ماه پیش رویه‌های ترخیص محموله با مجوز دادستانی انجام شد تا این گوشت‌ها به پودر خوراک آبزیان تبدیل شوند.

اهمالی احراز نشده است

دادستان سرخس نیز درباره پرونده این محموله می‌گوید: این محموله بیش از ۳۲۰  تن بوده که وارد کشور شده است و طبق قراردادی با منطقه ویژه سرخس بنا بود این محموله تا زمان ترخیص در سردخانه این منطقه نگهداری شود. بنا به دلایلی و بروکراسی اداری مالک نتوانسته است محموله گوشت وارداتی را ترخیص کند و مدت‌زمان مصرف انسانی این محموله منقضی شده بود و طبق قانون بعد از سه ماه گمرک می‌تواند کالا را به‌عنوان کالای بدون صاحب در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار دهد.

قاضی حیدر جهانی می‌افزاید: با ورود دستگاه قضا به این پرونده و بررسی‌های انجام‌شده تاکنون شواهدی دال بر اهمال از سوی متولیان برای ما احراز نشده است و اینکه واردات این محموله به بیت‌المال ضرری وارد کرده باشد، تاکنون برای ما محرز نشده است.

دادستان سرخس درباره حکم صادرشده برای مصارف این محموله گوشتی می‌گوید: با توجه به اینکه سازمان اموال تملیکی مالک این محموله شناخته می‌شود و حساسیت‌هایی وجود دارد که این محموله با رویه یا اتیکت‌های خاص مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و وارد بازار مصرف نشود، با نظارت سازمان دامپزشکی بصورت پلمب‌شده تحویل خریدار خواهد شد و در مقصد نیز با نظارت دام پزشکی به‌صورت پودر گوشت به مصارف غیرانسانی می‌رسد.

لینک کوتاه: asriran.com/003DrE

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان اموال تملیکی منطقه ویژه سرخس محموله گوشت محموله گوشتی گوشت ها برای ترخیص تاریخ مصرف امور دام ۳۲۰ تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۶۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف حق پخش ورزش

    رئیس رسانه‌ملی در این آیین با اشاره به این‌که پیشرفت در همه عرصه‌ها و به‌ویژه در ورزش موجب تقویت هویت ملی ما می‌شود، گفت: یکی از سرفصل‌های مهم تحولی رسانه‌ملی، «پیشرفت» است و این جشنواره‌ با برجسته‌کردن افتخارات فرزندان ایران، هویت ملی را تقویت می‌کند و یکی از مصادیق فتوحات فرزندان ایران است.جبلی ادامه داد: جوانان ما، دانشمندان ما و قهرمانان ما در نیروهای مسلح که با اقتدارآفرینی در عرصه بین‌الملل، عملیاتی چون «وعده صادق» را رقم زدند، مصداق عینی این قهرمانی‌ هستند‌.وی ورزشکاران را از جمله عناصر هویت ملی کشوردانست وگفت:ورزشکاران باید به‌طورمستمر درقاب رسانه‌ملی حضور داشته باشند، این وظیفه ذاتی ماست که در رسانه‌ملی خدمتگزار این قهرمانان باشیم.رئیس رسانه‌ملی این جشنواره را مصداق روشنی از رویکرد و سازوکار تحول در رسانه‌ملی دانست و گفت: در کنار رویکرد تحولی رسانه‌ملی، انتخاب نهایی با ملت ایران که صاحبان اصلی رسانه و صاحبان اصلی کشورند، بوده است.جبلی افزود: حدود پنج میلیون نفر از هموطنان عزیزمان قهرمانان ملی را انتخاب کردند و این افتخاری برای ورزشکاران ماست که مورد توجه مردم هستند.وی با اشاره به این‌که رسانه‌ملی همواره مورد توجه قهرمانان ملی و مردم ایران بوده است، متذکر شد: هرچند نتیجه طبیعی قهرمان‌شدن ستاره‌بودن است اما در ورزش، ستاره‌بودن کافی نیست. قهرمانان ملی که در این جشنواره برگزیده شدند، محبوب دل مردمند و این نشان می‌دهد مردم قدردان ورزشکاران‌شان هستند و در کنار آنها می‌مانند.وی با بیان این که  قهرمانان ملی را رسانه گویای هویت ملی خواند که نماد اخلاق و جوانمردی را در رسانه نمایان می‌کنند، گفت: مردم هنوز یاد جهان‌پهلوان تختی را گرامی می‌دارند؛ چراکه او نماد جوانمردی بود و جوانمردی لازمه قهرمانی است.رئیس رسانه‌ملی با یادآوری نام شهید ابراهیم هادی و توصیه به مطالعه کتاب «جوانمرد » (روایت زندگی و خاطرات شهید ابراهیم هادی) گفت: قهرمانانی مانند ابراهیم هادی همواره در تاریخ می‌مانند و این نقش صداوسیما را در معرفی این قهرمانان سنگین‌تر می‌کند.جبلی با اشاره به این‌که رسانه‌ملی قدردان ورزشکارانی است که عنصر ایرانی و جوانمردی را برجسته می‌کنند، عنوان کرد: از مردمی‌که با وسواس قهرمانان ملی‌شان را انتخاب کردند، قدردانی می‌کنم. این انتخاب نشان داد که مردم عناصر هویتی ملی‌شان را می‌شناسند و ما نیز قدردان این قهرمانان در رسانه‌ملی هستیم.
 
مژده رئیس رسانه‌ملی پیرامون حق پخش فوتبال
پیمان جبلی، رئیس رسانه‌ملی درحاشیه اختتامیه جشنواره قهرمان ایران درجمع خبرنگاران گفت: با افتخار رسانه‌ملی میزبان سومین دوره جشنواره قهرمان ایران بود و امسال این جشنواره با گستردگی و استقبال بیشتری مواجه شد.وی ادامه داد: حدود پنج میلیون نفر از مردم در جشنواره قهرمان ایران شرکت کردند و امیدواریم درسال آینده هم باهمین شکوه وانضباط و تنوعی که در رشته‌های مختلفی وجود داشت شاهدجشنواره باشکوه‌تر باشیم.جبلی عنوان کرد:امسال به‌دلیل این‌که درآستانه المپیک پاریس هم هستیم امیدواریم این جشنواره و رویداد‌های مشابه که برای قدردانی و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان ورزشی توسط رسانه‌ملی یا در عرصه‌های دیگر اتفاق می‌افتد بتواند تقویت‌کننده روحیه ورزشکاران عزیزمان برای شرکت در رقابت‌های سنگین المپیک پاریس باشد.وی افزود: ما به‌عنوان رسانه‌ملی همیشه افتخارمی‌کنیم درکنار جامعه ورزشی وقهرمانان و فرزندان عزیزمان درهمه عرصه‌ها هستیم. رئیس رسانه‌ملی درباره حق پخش تلویزیونی عنوان کرد:وظیفه خود می‌دانم که تبریک صمیمانه به طرفداران دو تیم بزرگ استقلال و پرسپولیس بگویم. آرزویی که بعد از سال‌ها محقق شد و اتفاق خوبی امروز افتاد.وی افزود: این مژده را به همه طرفداران ورزش به‌ویژه ورزش‌های بزرگی مثل فوتبال بدهم که ما و وزارت ورزش در حال تدوین آیین‌نامه‌ای برای حق پخش‌ فوتبال هستیم که تقدیم هیأت وزیران خواهد شد.جبلی خاطرنشان کرد:براساس برنامه هفتم ماحداکثر شش ماه بعد ازتصویب برنامه هفتم موظف هستیم با وزارت ورزش آیین‌نامه‌ای را برای تعیین تکلیف حق پخش تقدیم هیأت دولت کنیم. روی پیشنهاد مشترک با وزارت ورزش توافق داریم و فکر می‌کنم در آینده نزدیک این اتفاق بیفتد و تکلیف حق پخش ورزش مشخص شود.

«قهرمان ایران» مشخص شد

برترین‌های ورزش درسال۱۴۰۲دراختتامیه جشنواره«قهرمان ایران»مشخص شدند.شبکه ورزش سیما با مشارکت بیش از پنج میلیون رای مردمی سرانجام در مراسم اختتامیه این جشنواره که با حضوررئیس سازمان صداوسیما ووزیرورزش وجوانان برگزار شد از برگزیدگان قهرمان ایران رونمایی کرد.«نشان حاج‌قاسم سلیمانی» در بخش داخلی به الناز دارابیان ودربخش خارجی به هواداران تیم سلتیک اسکاتلند رسید.

نشان «یار ایرانی جبهه مقاومت» به تیم ملی فوتبال ایران تعلق گرفت
جایزه «زیباترین گل» به سید‌مهدی میرجلیلی از تیم ملی فوتبال ساحلی رسید
جایزه «زیباترین صحنه ورزشی» برای پیروزی تیم ملی فوتبال در مقابل ژاپن اهدا شد
دیپلم افتخار زیباترین صحنه ورزشی به ساره جوانمردی و دیپلم افتخار «برترین تیم ملی» به تیم هاکی بانوان رسید
جایزه برترین تیم ملی برای تیم ملی فوتبال ساحلی وجایزه«افتخار تاریخی» برای کاروان فرزندان ایران (ورزشکاران پارالمپیک ایران)اهدا شد
جایزه قهرمان فردا به امیررضا معصومی تعلق گرفت
لوح تقدیر «برترین مربی» به انتخاب مردم ایران به حسین عبدی رسید
جایزه برترین مربی ورزش به علی نادری، سرمربی تیم فوتبال ساحلی رسید
جایزه «بانوی ورزش ایران» به ناهید کیانی و جایزه «آقای ورزش ایران» به امین میرزازاده رسید
جایزه «برترین ورزشکار پارالمپیک» به رزا ابراهیمی و دیپلم افتخار «قهرمان فردا» به محمد بیرانوند رسید

گفتنی است برندگان جوایز آقای ورزش ایران، بانوی ورزش ایران، برترین مربی، قهرمان فردا، برترین ورزشکار پارالمپیک، برترین تیم ملی، زیباترین صحنه ورزشی و زیباترین گل با آرای مردمی انتخاب شدند و سایر عناوین منتخب جشنواره بودند.

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف حسن یزدانی برای المپیک پاریس
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • تعیین تکلیف حق پخش ورزش
  • کشف کالای خارجی قاچاق در یک منزل مسکونی در امیدیه