Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از مسکو کارشناس مرکز مطالعات خاورمیانه وزارت امور خارجه روسیه امروز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی در خبرگزاری «روسیه سگودنیا» گفت که اگر خسارت وارده به توافق برجام اصلاح نشود، در این صورت جهان برای سالها ایران را پای میز مذاکره از دست خواهد داد.

آدلان مارگوئف، کارشناس مرکز مطالعات خاورمیانه در انستیتوی مطالعات بین الملل موسسه دولتی روابط بین الملل مسکو وزارت امور خارجه روسیه با تاکید بر اینکه باید قدر فرصت را شناخت، تصریح کرد: اگر خسارت وارده به توافق برجام اصلاح نشود، در این صورت جهان سالها ایران را پای میز مذاکره از دست خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: اظهاراتی مبنی بر اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای هست را غیرواقع بینانه عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران  معتبرترین کشور در جهان است.

مارگوئف اظهار داشت: آژانس انرژی هسته ای بیشتر از هر کشوری بر روی موضوعات هسته ای ایران نظارت دارد.  

سفیر سابق روسیه در ایران : بازگشت به برجام آسان نخواهد بود

«الکساندر ماریاسوف» سفیر پیشین روسیه در جمهوری اسلامی نیز گفت: بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) آسان نخواهد بود چون نه ایران و نه ایالات متحده نمی خواهند تسلیم شوند.

موی خاطر نشان کرد: کار سختی در پیش است. اکنون هیچ یک از دو طرف تسلیم نخواهند شد زیرا این ممکن است برای هر طرف بعنوان نشانه ضعف تلقی شود.

ماریاسوف اظهار داشت: که این که چه کسی (ایالات متحده یا ایران) گام اول را  برای بازگشت به معامله بردارد یک مانع است، اگرچه هر دو طرف علاقه مند به بازگرداندن برجام هستند.

وی با بیان اینکه باید خالصانه و بدون انتظار عمل کرد، گفت: ایالات متحده توافقی را که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته ای می شود کنار نخواهد گذاشت. وی معتقد است که اکنون ممکن است به نسخه اولیه برجام بازگشت.

ماریاسوف گفت: عدم موفقیت در بازگرداندن برجام تأثیر منفی شدیدی بر اوضاع منطقه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد که در این حالت ممکن است خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای نیز اتفاق بیفتد، اگرچه احتمال چنین سناریویی زیاد نیست.

مدیر مرکز انرژی و امنیت روسیه: تعویق مذاکره ها، اجرای برجام را دشوارتر خواهدکرد

آنتون خلوپکوف، مدیر مرکز انرژی و امنیت روسیه هم گفت که هرچه شروع مذاکره های مستقیم جدی به تعویق بیفتد، بازگشت کامل هر دو طرف به اجرای توافق نامه دشوارتر خواهد بود.

خلوپکوف گفت: "ایالات متحده و ایران هر دو در تلاشند تا به عنوان بخشی از گفتگوی بالقوه، سود خود را افزایش دهند. "

وی خاطرنشان کرد که هم در آمریکا و هم در ایران، سیاست داخلی بر احتمال و شرایط بازگشت به توافق تأثیر می گذارد.

خلوپکوف تاکید کرد که بازگشت به نسخه اصلی توافقنامه تنها گزینه فعلی است. به گفته وی، اگر کارآیی برجام قبل از انتخابات ژوئن در ایران احیا نشود، مذاکره در مورد یک توافق جدید دشوارتر خواهد بود، زیرا شخصیت های اصلی مذاکره طرف ایرانی ترک می شوند.
به گزارش ایرنا جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است در رفع تحریم ها از سوی آمریکا و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، گام های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از  سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم های ظالمانه ای را علیه ایران اعمال کرد.

برچسب‌ها برجام مسکو جمهوری اسلامی ایران روسیه ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام مسکو جمهوری اسلامی ایران برجام مسکو جمهوری اسلامی ایران روسیه ایالات متحده آمریکا اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایالات متحده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۵۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • راه‌های موثر برای کنترل و تاخیر پیری (فیلم)
  • صحبت‌های پدر حسن یزدانی درباره زمان بازگشت او
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲