Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@04:35:57 GMT

عوامل مؤثر در بروز چالش‌های اجتماعی کدامند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۳۷۳۲

عوامل مؤثر در بروز چالش‌های اجتماعی کدامند؟

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، سردار حمید هداوند جانشین فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در یادداشتی با تشریح عوامل موثر در ایجاد چالش های اجتماعی آورده است:  

«در همه علوم فیزیکی و ماورایی معلوم و مشهود و ملموس است که ایجاد هر موضوعی دارای دلایل، علل و اسباب خاصی است که در به وجود آمدن و حادث شدن آن دخیل بوده و به قول سعدی ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا تو نانی به کف آری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. .

از این رو می توان اذعان داشت که این مهم در همه مسائل پیرامون ما صادق است؛ از جمله در ایجاد آسیب‌های مختلف اجتماعی و جرایم اگر به درستی بررسی و کنکاش شود مشخص می شود که در ایجاد هر کدام از جرایم و آسیب هایی که روزانه در جراید مختلف و همچنین در پیرامون خود شاهد بروز و ظهور آن هستیم می توان بسیاری عوامل، عناصر و حتی افراد را در ایجاد و کاهش و افزایش آن دخیل دانست از جمله بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی که اگر ریشه یابی و واکاوی دقیقی صورت بگیرد مشخص می شود که می توان پروسه ای بلند بالا و عریض و طویل را در این خصوص تنظیم و تدوین کرد.

چرا که در پرورش و تعلیم و تربیت فردی که در نهایت به رشد و بلوغ می رسد و مسئولیت اعمال خود را بر عهده دارد از والدین گرفته تا معلمان و مربیان و اطرافیان و دوستان و ... همه و همه در نوع تربیت و به طور کلی در سعادت و شقاوت یک فرد نقش آفرین هستند و این گونه است که می توان انتظار داشت در صورت مساعد نبودن شرایط تربیتی به قول گفتنی تخم مرغ دزد تبدیل به شتر دزد شود.

حال سؤال اینجاست که آیا جرم و جنایت امری ذاتی و ژنیتکی است و جرم و جنایت موروثی از فردی به فرد دیگر و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود یا اینکه این شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... یک جامعه است که می تواند موجبات سعادت و شقاوت افراد آن جامعه را فراهم سازد همچنان که سعدی می گوید "پسر نوح با بدان بنشست خاندان نوبتش گم شد، سگ اصحاب کهف روزی چند پی نیکان گرفت و مردم شد" یا اینکه هر دو موضوع به فراخور شرایط تاثیرات متفاوتی را از خود بر جای می گذارند.

بدون شک و بطور حتم مسایل و موضوعات دینی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... تاثیر مستقیمی در نوع شکل گیری شخصیت افراد یک جامعه دارند به گونه ای که هر چه افراد یک جامعه از پشتوانه دینی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... بالاتری برخوردار باشند باید انتظار داشت که ضابطه مندتر و ایده‌آل تر و مقید تر به اصول و اخلاقیات باشند و در صورتی که جامعه ای درگیر چالش های متعدد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... باشند به تبع مشکلات و معضلات حوزه های مختلف؛ شاهد رشد برخی جرایم و آسیب ها خواهیم بود به عنوان مثال در صورت رشد مشکلات فرهنگی در یک جامعه و عدم وجود الگوهای مناسب فرهنگی شاهد رشد ناهنجاری های اجتماعی از جمله بروز و ظهور اراذل و اوباش خواهیم بود و در صورت بروز مشکلات اقتصادی شاهد رشد برخی جرایم از جمله سرقت های خرد خواهیم بود.

لذا در صورت ایجاد خلأهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... باید منتظر رشد فزاینده برخی آسیب ها و جرایم باشیم از این رو برای جلوگیری از این مهم همه متولیان امر در حوزه های مختلف باید به وظایف ذاتی خود آنچنان که باید عمل نمایند چراکه همه سوار بر یک کشتی هستیم که کم کاری یک مجموعه می توادن موجبات آسیب جمعی را در پی داشته باشد.

از این رو همه مسؤول هستیم و همه باید تلاش نماییم که مانع از رشد آسیب ها و جرایم شویم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سردار هداوند جانشین فرمانده انتظامی پایتخت جرم جنایت مسؤول سرقت آسیب جرایم یک جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۳۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با تجلیل از مقام رفیع و جایگاه ارزشمند اساتید گفت:اساتید دانشگاه در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در مراسم تجلیل از اساتید برتر این دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم به اساتید دانشگاه، پیشرفت و پویایی دانشگاه را مرهون تلاش و ایثار اساتید گرانقدر دانست.

وی افزود: جایگاه علم و مقام معلم و استاد در فرهنگ ایران و اسلام همواره رفیع و قابل‌احترام بوده است؛ مایه سرافرازی و مباهات است که پس از گذر قرن‌ها، همچنان مراکز معتبر علمی و دانشگاهی جهان از خزانه ارزشمند آثار استادان و مفاخر ایرانی بهره می‌برند.

او اظهار داشت:شکوفایی استعدادها، انتقال دانش، اعتلای ارزش‌های انسانی و تربیت نسل‌های پی‌درپی، مرهون ایثار و فداکاری استادانی است که در ادامه سنّت و رسالت انبیا الهی برای هدایت انسان‌ها همّت نموده‌اند؛ بنابراین مایه مباهات و خوشبختی است که در تقویم ما روزی با عنوان روز گرامیداشت مقام معلم نام‌گذاری شده است؛ زیرا معلمان و اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

اکبری فرد، بزرگداشت سالروز شهادت استاد عالی‌قدر حوزه و دانشگاه، آیت‌الله مرتضی مطهری و گرامیداشت روز معلم، را فرصت مغتنمی دانست تا ضمن ارج‌نهادن به مقام شامخ و جایگاه اندیشه این عالم فرزانه، مراتب سپاسگزاری و قدردانی خود را محضر استادان و اعضای محترم هیئت‌علمی که عهده‌دار امر آموزش و پژوهش در دانشگاه هستند، تقدیم کنیم.

رئیس دانشگاه اعلام کرد: در سی و یکمین آئین نکوداشت اعضای هیئت‌علمی نمونه کشوری که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، از سه دانشگاه در استان کرمان اساتید نمونه کشوری معرفی و از ایشان تجلیل شده است؛ از دانشگاه شهید باهنر کرمان محمدی‌نژاد، از دانشگاه، ولی عصر رفسنجان هاشمی و از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ماهان دکتر فدایی انتخاب شده‌اند.

رئیس دانشگاه معین استان ضمن تبریک به این دانشگاه‌ها و اساتید منتخب، ابراز امیدواری کرد؛ استان کرمان همواره در عرصه علم و دانش بدرخشد و نصیحت روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور مبنی بر تربیت دانشجویان واقعی توسط اساتید سرلوحه کار‌های آموزشی قرار گیرد تا دانشجوی واقعی تربیت شود. 

وی افزود:در این راستا باید دانشجویانی تربیت کرد که بعد از فارغ‌التحصیلی بتواند کارخانه‌ای را ایجاد کند، معدنی را به بهره‌برداری برساند و یا خدمت مفیدی به جامعه ارائه دهد.

*نقش موثر در تربیت مدیران آینده

سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز یاد و خاطر شهید مرتضی مطهری را گرامیداشت و گفت: خداوند تبارک و تعالی انسان‌ها را به گونه‌ای اجتماعی خلق کرده است که وقتی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنیم یا موثریم یا متاثر؛ یعنی اینکه یا اثر می‌گذاریم و یا اثر می‌پذیریم؛ بنابراین معلم و استاد قرار است موثر باشند. 

حجت الاسلام حسن علیدادی افزود:گاهی هیبت علمی و ویژگی‌های شخصیتی استاد به شدت دانشجویانش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد؛ تاثیر استاد در دانایی‌هایش است؛ استاد دانا با دانش و اندوخته علمی خود می‌تواند عمیق‌ترین تاثیرات را بر دانشجویانش داشته باشد.

امام جمعه کرمان در پایان ابراز امیدواری کرد؛ اساتید و معلمان که سکاندار تعلیم و تربیت نسل جوان هستند، به این مقوله توجه ویژه‌ای داشته باشند و بتوانند با علم و دانایی خود نقش موثری در راستای تربیت نسل جوان و مدیران آینده برای جامعه ایفا نمایند.

 

*اهميت تربيت انسان‌های مفید

در ادامه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: خداوند فرصتی به ما داده است تا در مجموعه‌ای علمی و در کنار نسلی قرار بگیریم که در آینده نزدیک، عهده‌دار بخش مدیریتی جامعه خواهد شد.

حجت الاسلام حسن عسکری افزود: در منابع و روایات دینی برای معلمان، استادان و همه کسانیکه نقش انتقال دهنده علم به جوانان را عهده دار هستند، جایگاه و ارزش بالایی بیان شده است؛ زیرا از نگاه دینی، معلم کسی نیست که فقط تخصص داشته باشد و تنها علم و مهارت خودش را منتقل کند. 

او اظهار داشت: معلم و استاد کسی است که اگر مخاطبی در اختیارش باشد، به پرورش شخصیت مخاطبش نیز توجه داشته باشد و انسان‌های مفید تربیت کند تا به واسطه علم و دانشی که کسب می‌کنند، درجامعه مفید باشد.

وی در ادامه روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل کرد که ایشان برای معلمان و مقام ارجمند آنان ارزش فوق العاده‌ای قائل بود و در دعاهایش می‌فرمود: "اللهم اغفر للمعلمین و اطل اعمارهم و بارک لهم فی کسبهم" خداوندا معلمان را بیامرز و عمر طولانی به آنان عطا فرما و کسب و کارشان را مبارک گردان".

حجت الاسلام عسکری ابراز امیدواری کرد: تا همه استادان و معلمان مشمول دعای خیر پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) باشند تا بتوانند آنگونه که شایسته است به رسالت آموزشی خود عمل نمایند.

دیگر خبرها

  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟