Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریزبیدار به‌مناسبت دهه فجر، گفتگویی با حجت الاسلام اقازاده مبارز انقلابی و زندانی سیاسی ساواک در دوران پهلوی داشته که شنیدنی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریز بیدار، پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می شود، انقلابی که با مبارزات توده های مردمی به رهبری امام خمینی(ره) به ثمر نشست و ۴۲ سال است که بالندده تر از هر روز پیش می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گواه تاریخ مبارزات مردم تبریز علیه رژیم طاغوت در سرعت بخشیدن به این انقلاب موثر بود. حجت الاسلام و المسلیمن نجف آقازاده از مبارزین  انقلابی و از یاران آیت الله قاضی در تبریز است که ناگفته های نابی از آن دوران دارد.

 تبریز بیدار  به مناسبت دهه فجر، گفتگویی با این مبارز انقلابی داشته که شنیدنی است.

ممانعت ساواک از ورود شهید قاضی به تبریز بعد از دوران تبعید

تبریزبیدار: از روزهای مبارزات مردم تبریز در نهضت انقلاب برایمان بفرمایید.

آقازاده: اول این را بگویم که شهید قاضی نقش برجسته ای در مبارزات مردم آذربایجان داشت. رژیم شاه در سال ۱۳۴۷ آیت الله شهید قاضی را به بافت کرمان تبعید کرد. موقع بازگشت از تبعید، ساواک مانع ورود او به تبریز شد و یک سال در زنجان تحت حمایت آیت االله عزالدین زنجانی، امام جمعه وقت بوده و توسط ساواک تحت کنترل بود.

بعد از آزاد شدن آقای قاضی و ورود به تبریز، مردم استقبال عجیبی کردند که تراکم جمعیت، از راه آهن تا به خانه او کشیده شده بود. ما مثل آن جمعیت را ندیده بودیم مگر زمانی که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۲ به تبریز تشریف آورده بودند.

آیت الله قاضی همیشه انقلاب را زنده نگه می داشتند و هیچوقت بعد از تبعید امام، صحنه انقلاب را ترک نکرد. در مساجد شعبان و مقبره همیشه با علمای تبریز و تهران و زنجان و قم صحبت می کرد و مواقعی که او نبود، من با آنها صحبت می کردم.

یک سخنرانی که به دستگیری انجامید

روزی در  تبریز یک هیئتی داشتم که در منبر آنجا عهد نامه مالک اشتر را می گفتم؛ عهدنامه مالک اشتر جایی که برای گریز زدن (به مسائل آن روزها) باشد، زیاد است. در این عهد نامه امام علی(ع) بایدها و نبایدهای رفتار مالک اشتر با مردم را به مالک اشتر توضیح می فرمایند. من در بین خواندن این عهدنامه، اشاره می کردم که این حکومت، ظالمانه است و اگر عادلانه بود، باید به فرمایشات امیرالمومنین(ع) گوش بسپارد.

بعد از اتمام هیئت، به خانه رسیدم و کمی نگذشته بود که دیدم اطراف خانه ام پر از سربازان رژیم است. به خانه ام ریخته و مرا دستگیر کرده و کتابخانه ام را نیز به هم ریختند.

حبس یک ماهه با چشمانی بسته

تبریزبیدار: حال و هوای زندان ساواک چگونه بود؟

آقازاده: یک ماه مرا بازداشت کردند و فامیل ها از ترس ساواک نمی توانستند به خانه ام سر بزنند؛ در این مدت آقای قاضی و آقای مجتهدی به خانه ام سر می زدند و جویای احوال خانواده ام شدند.

یک ماه تمام مرا چشم بسته نگه داشتند به طوری که موقع قضای حاجت، با پایم سنگ توالت را پیدا می کردم. اوقات نماز را هم گم می کردم. وضو می گرفتم، گاها تیمم می کردم و مانده بودم به چه چیزی تیمم کنم؛ چون همه جا سیمان بود.

یکبار با یک چیز سفتی که نمی دانم سنگ بود یا آهن، به صورتم زدند و از هوش رفتم؛ بعداً که بیدار شدم، چون چشمم را بسته بودند، با دستم بررسی کردم و دیدم خون از صورتم به تمام لباس هایم ریخته است. چون دکتر هم برای معالجه نیامد، مشکلات ناشی از آن هنوز در من وجود دارد.

بعد از یک ماه بازداشت، مرا شبانه و چشم بسته به در خانه ام آورده و با یک لگد به حیاط خانه پرت کردند. در این ماه، قدر یک سال اذیت کردند؛ فکر می کردند که من ترسیدم. اما اینطور نبود و بعد از آزادی، با شدت بیشتری سخنرانی کردم. به من اعتراض کردند که دیوانه شده ای که هر حرفی می زنی؟ من هم گفتم قبلا گرفتند و یک ماه زدند. فوقش اینست که مرا می کشند تمام می شود.

بیعت همافران با نماینده امام(ره) در تبریز

تبریزبیدار: نقش تبریز و تبریزی ها در نهضت انقلاب اسلامی چیست؟

آقازاده: تبریزی ها سنگ تمام گذاشتند. آقای قاضی اشاره می کرد بازار تعطیل شود، بازار شش دانگ تعطیل می شد. امکانات خوبی که دست آقای قاضی می رسید، در اختیار بازاری ها و شاگردهای بازاری که در مضیقه بودند، می گذاشت.

تبریز شش دانگ گوش به فرمان آقای قاضی به عنوان نماینده امام(ره) بود. مردم اعتنایی به کسی نمی کردند و می گفتند قاضی چه می گوید. تبریز با امر آقای قاضی انصافا زحمت کشیده و سنگ تمام گذاشت؛ از روستاها نان و گوسفند و امکانات می آوردند؛ آقای قاضی هم دستور می داد آن ها را به کسانی که از کار بیکار شده اند، بدهند. آقای قاضی همیشه با امام تماس داشته و چه کنیم ها را از ایشان و یارانشان می پرسید.

۱۹ بهمن ۱۳۵۷ بود که افسران نیروی هوایی ارتش با آقای قاضی بیعت کردند و در تهران هم با امام(ره) بیعت کردند. آقای قاضی هم حفاظت اماکن بسیار مهم را به نیروی هوایی واگذار کرد.

در ۲۲ بهمن فقط یک کلانتری تسلیم نمی شد / امان نامه به عوامل شاه

تبریزبیدار: حال و هوای تبریز در ۲۲ بهمن ۵۷ چگونه بود؟ 

۲۲ بهمن ۱۳۵۷ هم که انقلاب پیروز شده بود، ارتش نیز اعلام همبستگی کرد اما یکی از کلانتری های تبریز واقع در خیابان قره آغاج اطاعت نکرد؛ مردم برای تصرف آن کلانتری می رفتند ولی آنها تیراندازی می کردند. من جلوی کلانتری بودم و با بلندگو به آن ها اعلام کردم که کار تمام شده است. خودتان را به کشتن ندهید. آنها گفتند حاج آقا ما می ترسیم با وجود مردم بیرون بیاییم. من به آن ها تضمین دادم و گفتم شما را از اینجا آزاد خواهم کرد منتها اسلحه هایتان را باید زمین بگذارد. بعد از تسلیم شدن آنها و رد کردن آنها، مردم وارد کلانتری شدند.

شهید قاضی با فرمانده شاهنشاهی چه کرد؟

بعد از پیروزی انقلاب، ماموران شهربانی و تیراندازان بسمت مردم شناسایی و دستگیر شدند. مردم آنها را به خانه آقای قاضی می آوردند. به دستور آقای قاضی، من و یکی دیگر از افسران، فرمانده ارتش بیدآبادی را دستگیر کردیم. همچنین فرمانده ژاندارمری و شهربانی را نیز دستگیر کردیم. آقای قاضی همه آنها را برای محاکمه به تهران فرستاند.

تبریزبیدار: به نظرتان بزرگترین ظلمی که رژیم طاغوت به مردم ایران کرده چه بوده است؟

آقازاده: بزرگترین ظلم، سست کردن اعتقاد مردم بود. البته از نظر اقتصادی ظلم کرده و خزانه ها را خالی کرده و همچنین انگلیسی ها را به پالایشگاه ها مسلط کردند ولی این ها ظلم مالی و قابل جبران بودند؛ اما آن بزرگترین ظلمی که قابل بخشش نیز نبود، بازی کردن با دین و عقیده مردم بود. برای مثال دستور کشف حجاب ناموس مردم را دادند. همچنین تحریف تاریخ اسلام از یکی دیگر از کارهایشان بود. از دیگر موارد، رایج کردن فساد در جامعه بود که جوانان را به انحراف می کشیدند. آن ها به دین و تشیع ظلم کردند.

همچنین ایران را در سلطه بیگانان قرار داده و بیگانگان بر ایران مسلط شدند؛ هدف بیگانگان از بین بردن دین بود و الان هم که آمریکا با ما جنگ و دعوای دین دارد و الا اگر آمریکا با ما جنگ پول دارد، از عربستان ۱۰ برابر ما پول می گیرد.

تبریزبیدار: عده ای سعی در تطهیر خاندان پهلوی دارند، چه صحبتی با آنها دارید؟

آقازاده: من توصیه می کنم خاطرات دختر یتیم و خاطرات مادر زن شاه و خاطرات خود نوشت فرح را خوانده و در مورد فسادهای اخلاقی این خاندان قضاوت کنند. 

بزرگترین خیانت رژیم شاه، محدود کردن و محبوس کردن مغزها و استعدادها و و آلوده کردن جوانان بود. اگر مکتب یک ملتی زنده بماند، از هیچ چیزی نمی ترسند، همانطور که در دفاع مقدس مکتب مان احیا شده و با دنیا مبارزه کردیم. بعد از احیا شدن مکتب، افرادی چون صیاد شیرازی و باکری و حاج قاسم سلیمانی و... تربیت می شوند که جانشان را سپر انقلاب و مردم کردند.

همچنین در دنیا، انقلاب ایران است که سوریه و عراق و لبنان را نجات داد و دنیا متوجه این موضوع می باشد.

تبریزبیدار: حرف پایانی؟

آقازاده: این انقلاب با ولایت به وجود آمده و تداوم آن باید هم باید با ولایت فقیه باشد. بنابراین مردم باید گوش به فرمان ولی امر باشند؛ جناح ها و گروه ها و اصول گرا و اصلاح طلب ها، مسائل حزبی هستند و فقط گوش به فرمان رهبر باشند تا در نتیجه سعادتمند شوند. 

بخش دوم این مصاحبه در مورد قیام ۲۹ بهمن تبریز در روزهای آتی بخوانید....

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آقای قاضی هم شهید قاضی مالک اشتر خانه ام یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۴۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

سیاوش سالارزاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با هدررفت منابع سرشار نفت و گاز کشور با سیاست ارزی غلط به خبرنگار قدس  اظهار کرد: سوء مدیریت سیاست‌های ارزی در کشورهای دارای منابع طبیعی مانند نفت و گاز پیامدهای شدیدی بر اقتصاد خواهد داشت و مانع از توانایی کشور در به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های اقتصادی خود شود.

وی گفت: در مورد کشور ما نیز سیاست اشتباه ارزی حال حاضر دولت منجر به از بین رفتن درآمدهای مهم و سرشار نفتی و در نتیجه تضعیف رشد و توسعه اقتصادی کشور شده است. طبق آمار و ارقام اعلامی موسسات خارجی معتبر فروش نفت خام ایران به میزان فروش نفت خام در زمان برجام رسیده است و این نشان از اهمیت فوق‌العاده جریان درآمدهای ارزی کشور از محل فروش نفت خام و گاز طبیعی دارد اما متاسفانه به دلیل سیاست غلط ارزی دولت، نشانی از این درآمدهای سرشار ارزی در توسعه کشور و حتی زندگی مردم مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای کشور ما که به درآمدهای نفت و گاز متکی است، مدیریت موثر منابع ارزی خود را به منظور تنوع بخشیدن به اقتصاد، توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار ضروری است اما به کارگیری سیاست ارزی غلط 28 هزار 500 تومانی تخصیص ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی منجر به سوء مدیریت و هدر رفت درآمدهای ارزی کشور شده است.

تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد کشور

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره به تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد و سوءمدیریت منابع ارزی گفت: بانک مرکزی با پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت کالاهای اساسی وارداتی از طریق تخصیص ارز ارزان، نتوانسته است به طور موثر از درآمدهای نفتی خود برای تقویت رشد اقتصادی واقعی استفاده کند و از طرف دیگر به رقیب تولیدکننده داخلی نیز تبدیل شده است. این امر نه تنها منجر به استفاده نادرست از منابع ارزی کشور شده است بلکه تلاش های دولت در زمینه توسعه تجارت انرژی، کاهش تأثیر تحریم ها، افزایش بازارسازی در حوزه نفت و گاز و رشد اقتصادی کشور را نیز تضعیف کرده است. همچنین تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد، سوءمدیریت منابع ارزی را تشدید کرده و پتانسیل رشد اقتصادی کشور را محدود کرده است. عدم شفافیت و ثبات در سیاست های ارزی باعث ایجاد بلاتکلیفی در بازار شده، سرمایه گذاری را با مشکل مواجه کرده و توانایی کشور در جذب سرمایه خارجی را با مشکل مواجه کرده است.

سالارزاده به تجربه سال 1402 در ارزپاشی دولت در حوزه ارز 28 هزار و 500 تومانی اشاره کرد که نه تنها منابع نفتی سهم دولت بلکه منابع نفتی سهم صندوق توسعه ملی کشور نیز مورداستفاده قرار گرفت و در همین رابطه گفت: نکته بسیار مهم در زمینه تجربه سال 1402 بوده است که در آن سیاست ارزپاشی دولت با ارز 28 هزار 500 تومانی نه تنها تمام منابع ارزی نفتی دولت را به واردات کالاهای مصرفی حوزه کالاهای اساسی تخصیص داده است بلکه بخشی از منابع تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی از محل منابع ارزی در دست صندوق توسعه ملی بوده است و با این اوصاف، منابع این صندوق به جای سرمایه‌گذاری، خرج واردات کالاهای مصرفی شده است.

 لزوم به‌کارگیری ظرفیت‌های بخش نفت و گاز برای مقابله با چالشهای ارزی

سالارزاده گفت: برای مقابله با چالش‌های ناشی از سیاست‌های غلط ارزی و به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی کامل بخش نفت و گاز کشور، اتخاذ رویکردی تک نرخ کردن ارز در کنار تخصیص منابع نفتی کشور در جهت توسعه پتروپالایشگاه‌ها ضروری است.

وی گفت: سیاست غلط ارزی تأثیرات زیانباری بر درآمدهای نفتی مهم کشور گذاشته و پتانسیل رشد و توسعه اقتصادی کشور را تضعیف کرده است. برای غلبه بر این چالش‌ها و تحقق کامل منافع اقتصادی بخش نفت و گاز، اولویت‌بندی مدیریت استراتژیک و پایدار منابع ارزی، ارتقای حکمرانی و شفافیت و ارتقای تنوع و نوآوری در اقتصاد برای ایران ضروری است. از طریق رهبری مؤثر، همکاری و سیاست‌های اقتصادی صحیح، ایران می‌تواند پتانسیل واقعی اقتصادی خود را باز کند و راه را برای آینده‌ای مرفه‌تر و پایدارتر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده قاچاقچی
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • سپاه مظهر مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف پیشرفت انقلاب است
  • آیت‌الله مطهری فیلسوف زمان و یکی از متفکرین انقلاب بود
  • سردار فدوی: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند روزی در منطقه غرب آسیا اساس آن‌ها زیر سوال برود
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • واکنش شاعرانه محمد مهدی عبداللهی به شعر رهبر انقلاب
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد