Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سهم تولید پلیمر در جهان ۴۲۰ میلیون تن در سال است که اکنون سهم ما از سبد جهانی ۲ درصد است. در ۱۴۰۴ با تحقق جهش سوم پتروشیمی چهار درصد از سبد جهانی را به خود اختصاص می‌دهیم.

«بهزاد محمدی» امروز (یکشنبه) در مراسم افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست با بیان اینکه در این نمایشگاه ۲۰۰ شرکت داخلی و ۱۴ شرکت دانش‌بنیان حضور دارند، ادامه‌داد: ۲۰۰ بازرگان از ۱۰ کشور از جمله هند، ترکیه، بوسنی، اردن، اقلیم کردستان، افغانستان در این دوره نمایشگاه شرکت کرده‌اند، همچنین برگزاری نمایشگاه مجازی به مدت ۲ هفته انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به آخرین وضعیت توسعه صنعت پتروشیمی در کشور اشاره کرد و افزود: با بهره‌برداری از ۱۰ طرح پتروشیمی در سال ۹۹، ظرفیت دریافت خوراک این صنعت به ۴۰ میلیون تن معادل ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز رسید.

محمدی تاکید کرد: اکنون ۶۰ مجتمع تولیدی و سه مجتمع یوتولیتی در کشور وجود دارد، در مجموع ۶۳ مجتمع پتروشیمی داریم که ظرفیت تولید را به ۸۰ میلیون تن رسانده و این در حالی است که این ظرفیت در آغاز سال ۶۵ میلیون تن بود.

وی با بیان اینکه اکنون تولید محصول نهایی ۳۵ میلیون تن است، گفت: از این میزان ۷۲ درصد صادر و ۲۸ درصد مصرف داخلی است.

محمدی افزود: از این میزان ۷۷ نوع محصول شیمیایی و ۱۸ نوع پلیمر شامل ۳۳۴ گرید تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در دهه‌های آینده یک درصد افزایش فرآورده‌های نفتی در جهان خواهیم داشت، ادامه‌داد: در بخش پتروشیمی رشد تقاضای پتروشیمی ۴.۵ درصد خواهد بود و باید به توسعه پتروشیمی فکر کنیم.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه اکنون ۹ میلیون تن انواع پلیمر تولید می‌کنیم و این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۲۱ میلیون تن می‌رسد که رشدی ۱۲۰ درصدی دارد، گفت: سهم تولید پلیمر در جهان ۴۲۰ میلیون تن در سال است که اکنون سهم ما از سبد جهانی ۲ درصد است. در ۱۴۰۴ با تحقق جهش سوم پتروشیمی ۴ درصد از سبد جهانی را به خود اختصاص می‌دهیم.

وی ادامه‌داد: در پلیمرهای پرمصرف سهم پلی اتیلن در حال حاضر ۵.۱ میلیون تن است که در سال ۱۴۰۴ به ۱۳ میلیون تن می‌رسد.

محمدی با اشاره به اینکه در بحث پلی پروپیلن وضعیت متفاوت است، افزود: مجموع ظرفیت تولید پروپیلن در کشور، یک میلیون تن است و این محصول خاویار پتروشیمی است و ظرفیت تولید این محصول تا سال ۱۴۰۴ به ۴.۵ میلیون تن می‌رسد.

وی یکی از گلوگاه‌ها در تولید پروپیلن را دانش فنی دانست و گفت: اکنون در طرح‌های تولید پروپیلن از متانول، پی. دی. اچ و گاز طبیعی دانش فنی ایرانی وارد صنعت شده است، در همین مسیر عملیات اجرایی طرح اسلام آباد آغاز شد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در تولید «پت» ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تن است و تا ۱۴۰۴ به ۱.۳ میلیون تن می‌رسد، افزود: در سال ۱۴۰۴ در مجموع ۱۱۳ مجتمع پتروشیمی در کشور فعالیت می کنند که ۵۰ مجتمع پلیمری خواهد بود. اکنون نیز از سبد ۳۵ میلیون تنی محصولات نهایی پتروشیمی، ۹ میلیون تن پلیمر تولید می شود و این اعداد نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۴ از ۱۳۳ میلیون تن ظرفیت تولید پتروشیمی و ۷۰ میلیون ظرفیت محصول نهایی ۳۰ درصد پلیمر است.

به گفته محمدی، در فروش پلیمرها از ۹ میلیون تن ۵۴ درصد صادر و ۴۶ درصد در داخل مصرف می‌شود.

وی تاکیدکرد: در کل ۸۵ نوع کاتالیست با ارزش ۲۷۰ میلیون دلار در کشور مصرف می‌شود که سهم کاتالیست‌ها در تولید پلیمر ۵۰ میلیون دلار است.

محمدی بیان‌داشت: تاکنون نیز ۲۰ کاتالیست بومی‌سازی شده که از خروج ۱۲۵ میلیون دلار جلوگیری کرده است، تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز ۷۰ درصد کاتالیست‌های مورد نیاز کشود را بومی می‌کنیم که ارزشی ۱۹۵ میلیون دلاری دارد.

وی ادامه‌داد: در مجموع در این صنعت ۶۵ دانش فنی فرآیند مصرف می‌شود که از این تعداد تا به امروز هفت دانش فنی بومی‌سازی شده است و تا سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۰ دانش فنی می‌رسد.

معاون وزیر نفت خاطرنشان‌کرد: در مجموع در این صنعت ۶۵ دانش فنی فرآیند مصرف می‌شود که از این تعداد تا به امروز هفت دانش فنی بومی‌سازی شده است و تا سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۰ دانش فنی می‌رسد.

 چهاردهمین نمایشگاه ایران‌پلاست که بزرگترین نمایشگاه صنعت پلاستیک منطقه به شمار می‌رود، صبح امروز با حضور وزیر نفت آغاز به کار کرد.

سفرای کشورهای روسیه، سوریه، تاجیکستان، عراق، ارمنستان، کنیا، بنگلادش، تایلند، افغانستان و ونزوئلا در آیین رسمی افتتاح حضور دارند.

ایران‌پلاست چهاردهم همچون ادوار گذشته در چهار گروه کالایی برگزار می‌شود، ۶۷ شرکت در گروه مواد اولیه، ۲۶ شرکت در گروه ماشین‌آلات و تجهیزات، ۹۷ شرکت در گروه محصولات ساخته و پیش‌ساخته و ۱۰ شرکت در گروه خدمات فنی و مهندسی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

این نمایشگاه به مدت چهار روز از امروز تا چهارشنبه (۲۲ بهمن) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیون تن می رسد شرکت در گروه سبد جهانی ظرفیت تولید مصرف می شود سال ۱۴۰۴ دانش فنی وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۷۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت

مدیر بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با اشاره به حضور ۲۵۰ شرکت خارجی در این رویداد گفت: در این دوره از نمایشگاه نفت ایران نشست‌های B۲B و تخصصی برای تبادل دانش و تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی طراحی شده است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا جمالی بیان کرد: استقبال شرکت‌های خارجی از نمایشگاه امسال به گونه‌ای است که ۵ هزار مترمربع فضا برای جانمایی آنها درنظر گرفته شده است در حالی که در دوره گذشته تنها فضایی ۲ هزار متری برای شرکت‌های خارجی در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: شرکت‌هایی از روسیه، چین، فرانسه،‌ آلمان، ژاپن، کانادا، ایتالیا، ترکیه،‌ بلاروس،‌ هندوستان، اتریش و آرژانتین حضوری فعال در این نمایشگاه خواهند داشت.  
 
بر اساس این گزارش، در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف از جمله شرکت‌های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان‌دستی و پایین‌دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارت‌آپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت حضور دارند.

نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به‌عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین رویداد نفتی ایران با حمایت و سیاست‌گذاری وزارت نفت، از سوی شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود و شرکت‌های اصلی وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی)، شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه آن‌ها و دست‌اندرکاران اصلی صنعت نفت، در آن حضور جدی و فعال دارند.

این رویداد با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه‌سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی نفت ایران به نشانی www.nioc.ir و سایت نمایشگاه صنعت نفت به نشانی www.iran-oilshow.ir مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر