Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@05:56:28 GMT

۸۴ درصد روغن مورد نیاز کشور وارداتی است

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۶۰۹۶

۸۴ درصد روغن مورد نیاز کشور وارداتی است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسین پژمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: انتظار داریم بهره برداران در حوزه توسعه دانه‌های روغنی و تنوع در تولید در محصولاتی همچون کلزا و یا محصول جدیدی همچون بادام زمینی ورود کنند تا بتوانیم به سطح خودکفایی که میزان آن ۷۰ درصد است، دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: کشاورزان برتری که به عنوان تولید کنندگان نمونه انتخاب شدند از امروز علاوه بر شخصیت حقیقی یک شخصیت حقوقی پیدا می‌کنند که باید از این عنوان دفاع کنند، چرا که در حوزه تامین امنیت غذایی کشور رسالتی مهم بر عهده آن‌ها است.

پژمان بیان کرد: در مجموعه جهاد کشاورزی فارس و در سطح کلان چند ماموریت اصلی داریم که اولین ماموریت تامین امنیت غذایی جامعه است؛ به این معنی که علاوه بر تولید غذای کافی، غذای با کیفیت و سالم و ارزان و غذایی که برای همه آحاد مردم قابل دسترس باشد، تولید کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: برای این اقدام باید از فاز کمیت به سمت کیفیت و تولید محصولات سالم و گواهی شده و استاندارد برویم.

پژمان اظهار کرد: از کشاورزان برتر فارس انتظار می‌رود که از نظر اخلاقی و شرعی، محصولی تولید کنند و در اختیار افراد جامعه قرار دهند که افراد مصرف کننده اطمینان کامل از مصرف آن محصول داشته باشند.

او اظهار کرد: فارس، استان پیش رو در حوزه تولید محصولات گواهی شده است و در کشور بیشترین دستور العمل‌ها و فعالیت‌ها را در این حوزه شروع کرده است.

پژمان گفت: با توجه به اینکه حوزه فوندانسیون زراعت استان در حال تغییر است و آرایش کشت از سیستم فلت و مسطح به سمت آرایش کشت در مناطق فاقد شوری و کشت در مناطق شیرین متمایل می‌شود، اگر این اقدام در حوزه زراعت فارس و ۷ محصول اساسی یعنی گندم، جو، ذرت، پنبه، حبوبات و برنج انجام شود، شاهد افزایش ۳۰ درصدی در عملکرد و کاهش هزینه، ضایعات و بهبود و ارتقاء بهره‌وری در کشاورزی خواهیم بود.

او با بیان اینکه این طرح از ۲ سال قبل در فارس آغاز شده است، لزوم حرکت همه بهره‌برداران بخش کشاورزی به این سمت را یادآور و متذکر شد: در تولید چغندرقند ظرفیت رسیدن به خودکفایی را داریم و براساس پیش‌بینی‌ها می‌توانیم بالغ بر ۲.۷ میلیون تن از نیاز کشور را تامین کنیم.

پژمان ادامه داد: در حوزه ذرت نیز با توجه به اینکه فارس یکی از تولید کنندگان اصلی در کشور است، نیاز ما ذرت دانه‌ای است و باید تلاش کنیم در راستای تغییر آرایش کشت و کم آب بر شدن آن باید به سمت تولید ذرت دانه‌ای در استان رفته و آن را توسعه دهیم.

کشاورزی سنتی و معیشتی برآورنده نیاز جمعیتی نیست

او تاکید کرد: با کشاورزی سنتی و معیشتی نمی‌توانیم نیاز جمعیت در حال توسعه و در حال افزایش کشور را تامین کنیم، لذا باید به سمت کشاورزی صنعتی حرکت کنیم و برای آن راهی به جز وارد کردن تکنولوژی و دانش جدید در سطح باغات نداریم.

تامین نهاده‌های کشاورزی به ویژه در حوزه کود و سم از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی به آن اشاره و اضافه کرد: گرایش ما در این حوزه اینست که نهاده‌ها را به سمت و سوی پایش هوشمند سوق دهیم که در این راستا دو اپلیکیشن مزرعه راه‌اندازی شده که کود را به دست مصرف کننده واقعی یعنی کشاورز می‌رساند. همچنین در حوزه نهاده‌های دامی سامانه‌ای با نام سپند طراحی شده که می‌تواند عدالت و شفافیت را در حوزه تامین نهاده‌ها به حداکثر شفافیت برساند.

پژمان همچنین گفت: باید به سمت توسعه زنجیره‌های ارزش در بخش کشاورزی برویم که در این خصوص ۱۱ زنجیره را تاکنون در سطح استان نهایی کرده‌ایم و موافقت اصولی آن صادر شده است و درصدد هستیم تا زنجیره‌های خرما، شیر، انجیر و گیاهان دارویی را تکمیل کنیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با تاکید بر لزوم توجه برندسازی محصولات کشاورزی، گفت: این مهم کمک شایانی به افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی خواهد کرد.

همزمان با سراسرکشور  طی مراسمی از برترین‌های ملی بخش کشاورزی استان فارس تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی روغن خوراکی محصولات کشاورزی رئیس سازمان جهاد جهاد کشاورزی بخش کشاورزی نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۶۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت

واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت 49 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 48.55 درصد افزایش داشته است.

 این گزارش با اشاره به اینکه در سال 1402 کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا 5 کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: 95 درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق 5 کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با 78 میلیون دلار، 52.89 درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود 82 درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال 1402 این میزان قهوه وارداتی از سوی 121 شخص و شرکت انجام گرفته است.

شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال 2022 به میزان 45.5 میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال 2022 به میزان 19 صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • آغاز به کار بیستمین نمایشگاه کشاورزی در شیراز
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود