Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، مسئولان شرکت های تعاونی مرزنشینان علت بی انگیزگی اعضاء را الکترونیکی شدن کارت تجاری و برخی تحولات اقتصادی دیگر از جمله نبود بازارچه مرزی و منطقه آزاد اقتصادی در استان می دانند .کارشناسان اقتصادی هم معتقدند ساماندهی تجارت مرزی و بسته شدن راه برای خرید سهمیه مرزنشینان باعث شده تا آمار عضویت واقعی شده و تنها افرادی عضو باقی بمانند که تمایل به انجام تجارت مرزی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طرح الکترویکی شدن کارت مرزنشینان در ۱۷ استان مرزی کشور که مازندران از جمله آنها است از بهمن ماه سال ۹۱ وارد فاز اجرایی شد و از سال ۹۷ هر گونه اختصاص سهمیه ارزی به شرکت های تعاونی مرزنشینان به داشتن این کارت مشروط شد.

طبق آمار رسمی سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران تا پیش از الکترونیکی شدن کارت تجاری مرزنشینان حدود ۸۰۰ هزار عضو تعاونی مرزنشینان استان بودند ولی پس از اجباری شدن دریافت کارت الکترونیک از سال ۹۷ به بعد تنها ۲۰ هزار نفر موفق به ثبت نام در سامانه و دریافت کارت شدند.

محدودیت زمانی ، علت جا ماندن مرزنشینان 
رییس اتاق  تعاون مازندران محدودیت زمانی برای ثبت نام ، عدم وجود دفاتر پیشخوان در اکثر روستاها و بخش های مرزنشین را دلیل اصلی جاماندن ۹۷ درصد از جمعیت مرزنشینان از فهرست برخورداری از کارت الکترونیکی می داند.

سید علاءالدین ربیعی به خبرنگار ایرنا گفت : در مازندران حدود ۸۰۰ هزار نفر از مرزنشینان دارای دفترچه مرزنشینی بودند که تاکنون صرفا ۲۰ هزار نفر موفق به دریافت کارت الکترونیکی مرزنشینان شدند و ۷۸۰ هزار نفر به  صورت رسمی با ابطال دفترچه از جرگه تعاونی مرزنشینان ولو به صورت موقت حذف شده اند.
وی اضافه کرد : در شرایط فعلی سایت ثبت نام برای دریافت کارت الکترونیکی مرزنشینان در دفاتر پیشخوان دولت مسدود است و پیگیری برای بازگشایی این سایت و از سرگیری ثبت نام از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال انجام است .
ربیعی سهمیه ارزی پیش بینی برای صادرات کالای غیر نفتی برای تعاونی مرزنشینان این استان را برای سال جاری حدود ۳۴ میلیون دلار اعلام کرد و ظهار داشت : در سال جاری به دلیل نداشتن کارت الکترونیکی مرزنشینان، میزان صادرات از سوی این شرکت های تعاونی به صفر رسید.


​​​​​​بدهی مالیاتی ، مشکل اصلی  
رییس اداره بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اما مشکل قانونی را دلیل عدم صدور کارت الکترونیکی برای تعاون مرزنشینان و جاماندن چند صد هزار نفر از آنان دانست و گفت : در شرایط فعلی اکثر شرکت های تعاونی مرزنشینان مشکل بدهی بانکی و مالیاتی دارند و تا زمانی که نتوانند بدهیشان را به نوعی تعیین تکلیف کنند ، امکان ثبت نام ولو با بازشدن سایت وجود ندارد.
حجت امینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شرکت های تعاونی مرزنشینان استان مازندران فعالیت چندانی در حوزه صادراتی ندارند و بدهی مالیاتی و بانکی باعث شد تا اندک فعالیت این تعاونی ها نیز مختل شود.

وی با تاکید بر این که دستگاه های متولی برای فعالیت مجدد باید این شرکت ها را ساماندهی کنند ، گفت : در شرایط فعلی امکان فعالیت تعاونی مرزنشینان در سطح کشور منوط به دریافت کارت الکترونیکی است و تمام دفترچه های سابق اعضاء این تعاونی باطل شده است.

این مسئول گفت : کسانی که تمایل به فعالیت دارند ، باید کارت دریافت کنند و سهمیه ارزی هر فرد نیز در کارت خودشان به صورت سالانه شارژ خواهد شد.
پیگیری بازگشایی سایت ثبت نام 
معاون امور تعاونی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران هم گفت : در شرایط فعلی سایت ثبت نام برای صدور کارت الکترونیکی اعضاء شرکت های تعاونی مرزنشینان که به صورت متمرکز مدیریت می شود، بسته است و امکان ثبت نام برای هیچ یک از اعضاء این شرکت ها در سراسر کشور وجود ندارد.
علی باقری افزود : همه ساله سه ماهه پاییز سایت ثبت نام برای تعاونی مرزنشینان جهت دریافت کارت الکترونیکی باز می شود ، ولی به دلیل ضعف اطلاع رسانی بخش زیادی از اعضاء تعاونی مرزنشینان مازندران و ۱۶ استان مرزی دیگر موفق به این کار نشدند.
وی گفت : پیگیری برای بازگشایی سایت از سوی استانداران استان های مرزی و وزارتخانه های مرتبط از حمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال انجام است و در صورت بازگشایی مجدد سایت اطلاع رسانی می شود تا جاماندگان بتوانند ثبت نام و کارت الکترونیکی دریافت کنند.

استان مازندران با حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ، حدود ۴۰۰ کیلومتر مرز آبی با کشورهای حاشیه دریای خزر دارد. ۱۵ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران هم ساحلی محسوب شده و دارای مرزی با همسایگان شمالی دارند.

طبق گزارش سازمان صنعت مازندران ، ۱۹ شرکت تعاونی مرزنشینی در این استان تا پیش از الکترونیکی شدن کارت های تجاری فعالیت داشتند. این تعاونی ها در دو قالب اتحادیه شرکت های تعاونی مرزنشینان غرب و اتحادیه شرکت های تعاونی مرزنشینان شرق مازندران با یکدیگر ارتباط داشتند.

آنچه مسلم است این که تمامی شهروندان بالای ۲۱ سال ساکن در مناطق مرزی مازندران که رابطه استخدامی با دولت نداشته باشند و سه سال در منطقه ساکن بوده باشند می توانند کارت بازرگانی مرزنشینی دریافت کنند.

به عبارتی طبق قانون تنها افرادی که به دلیل ارتکاب جرم، از مراجع قضایی از تمام یا بخشی از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند ، ورشکستگانی که امور آن‌ها تسویه نشده باشد، ورشکستگان به تقصیر و تقلب و افرادی که به فساد اخلاق و سواستفاده مشهور باشند ، نمی توانند کارت بازرگانی مرزنشینی دریافت کنند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت الکترونیکی تجارت مرزی هم مانند هر ثبت نام قانونی دیگری شامل تقاضانامه متقاضی ، عکس ، کپی شناسنامه ، کارت ملی و کارت پایان خدمت ، گواهی عدم سوء‌پیشینه ، گواهی عدم اعتیاد ، تکمیل فرم تعهد ، تکمیل فرم ضمانت و گواهی سه سال سکونت است که این مورد آخر می تواند ارائه سند ملکی یا تهیه استشهاد محلی باشد.

کسانی که کارت تجارت مرزی یا همان کارت پیله ‌وری دریافت می کنند ، می‌توانند کالاهایی را که صادرات آن‌ها مجاز و یا با صادرات آن‌ها موافقت شده است ، با رعایت مقررات مربوط به کشور یا کشورهای مقابل محل سکونت خود صادر کنند. در مقابل کالاهای صادر شده، کالاهای مجاز یا مجاز مشروط مورد نیاز خود را با کسب مجوزهای مربوطه در جداول مقررات صادرات و واردات از کشورهای مذکور وارد و ترخیص کنند.

برچسب‌ها سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران ساری مرزنشینان مازندران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کارت بازرگانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران ساری مرزنشینان سازمان صنعت معدن و تجارت استان مازندران ساری مرزنشینان مازندران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کارت بازرگانی اخبار کنکور شرکت های تعاونی مرزنشینان دریافت کارت الکترونیکی کار و رفاه اجتماعی استان مازندران شرایط فعلی سایت ثبت نام ثبت نام سازمان صنعت دریافت کنند تجارت مرزی هزار نفر شدن کارت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.

بنابر روایت ایسنا، مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی به این شرح است:

۱.فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می‌شود.

۱ - در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می‌شود.

۳- رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می‌دهد.

۴- وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می‌گیرد.

۵- فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می‌دهد.

۶- بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می‌گیرد.

۷- در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه‌ای هم داخل صندوق انداخته نمی‌شود.

بر اساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور امروز؛ یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در استان تهران صندوق های الکترونیکی زیر بار می‌رود و شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک اجرا خواهد شد.

دومین دوره از انتخابات مجلس دوازدهم جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902923

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • اعلام آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی
  • چگونه در انتخابات الکترونیک رأی بدهیم؟
  • چگونه در انتخابات الکترونیک رأی بدهیم؟+ فیلم
  • چگونگی و مراحل رأی دادن در انتخابات الکترونیک
  • انتخابات الکترونیک چه مراحلی دارد؟
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • استقبال خانوار‌های استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • استقبال خانوارهای استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه