Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا منصور غلامی روز سه شنبه در این پیام که به مناسبت گشایش پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی ترویج زبان و ادب فارسی صادر کرد خطاب به استادان، پژوهشگران و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و شرکت کنندگان ایرانی و خارجی در دانشگاه شهید چمران اهواز، آورده است: خداوند دانایی و بینایی را شکرگزارم که بار دیگر شاهد برگزاری این نشست ارزشمند و تأثیرگذار با حضور استادان و پژوهشگران فرزانه ایرانی و خارجی هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه این پیام ضمن قدردانی از مسئولان این دانشگاه جهت برگزاری این آیین ارزشمند افزود: نخست بر خود لازم می‌دانم که از تلاش و همت ستودنی  تمامی مسئولان برگزاری، به‌ویژه دانشگاه دیرین و ارجمند شهید چمران اهواز، صمیمانه سپاسگزاری کنم که حق میزبانی این همایش والا را به نیکی و شایستگی ادا کردند و در شرایط دشوار شیوع ویروس کرونا، با بهره‌گیری از فضای مجازی، این چراغ پر فروغ را همچنان روشن و باب‌ گفت‌وگو و هم‌اندیشی را باز نگه داشتند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز امیدواری کرد که اینگونه برنامه‌های سترگ و پر ارج و پر اجر علمی و فرهنگی، زمینه‌ساز داد و ستدهای علمی و هم‌فکری‌های روزافزون بین پژوهشگران، صاحب نظران و ادیبان برجسته ایران و جهان شود و به موضوع مهم و پرافتخار ترویج زبان و ادبیات و فرهنگ گرانمایه ایرانی، بیش از پیش یاری نماید. 

وی در ادامه گفت: انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی با نیم قرن سابقه درخشان،دستاوردهای ارزشمندی در برگزاری نشست‌های ملی و بین‌المللی،نشر آثار علمی،نکوداشت بزرگان و مفاخر ادب و فرهنگ ایران زمین،گام‌های ارجمندی برداشته است.

اعزام بیش از ۲۰ استاد و مدرس برای ۳۰ کرسی در جهان

غلامی یاداور شد: این وزارتخانه از حدود ۴۰ سال پیش بدین سوی، با اعزام حدود ۳۰۰ استاد برای حدود ۶۰ کرسی در دانشگاه‌های مختلف جهان، زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی را به خوبی گسترش داده و هم‌اکنون نیز این امر جزو برنامه های مهم و راهبردی ما است. خوشبختانه محدودیت‌های ناشی از کرونا نیز با وجود مشکلاتی که در پی داشت، نتوانست از شور و شوق این کار کارستان بکاهد و بیش از ۲۰ استاد و مدرس برای حدود ۳۰ کرسی در جهان اعزام شده‌اند.

وی در ادامه اشاره کرد: اکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی در حال آموختن زبان و ادبیات فارسی در مراکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های کشور هستند که سرمایه ارزنده ای برای فعالیت‌های فرهنگی، ملی و معنوی ایران محسوب می‌شوند و بر ما و شما است که این گنجینه عظیم و بی‌همتا را پاس بداریم و به رونق و رواج روز افزون و فروزانی چراغ آن همت بگماریم؛ استادان اعزامی، درواقع، نمایندگان راستین و ارزنده‌ی فرهنگی و ادبی جامعه دانشگاهی ما در خارج از کشورند و نقش ماندگاری در معرفی پیشینه والای فرهنگی و ادبی و همچنین امروز پرافتخار و بالنده و تپنده این سرزمین ادب پرور ایفا می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از این پیام آورده است: انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی نیز با نیم قرن سابقه درخشان، دستاوردهای ارزشمندی در این زمینه داشته و در برگزاری نشست‌های ملی و بین‌المللی، نشر آثار علمی و نکوداشت بزرگان و مفاخر ادب و فرهنگ ایران زمین، گام‌های مطمئن و ارجمندی برداشته و از همراهی و همدلی استادان و صاحب نظران بیشماری، بهره‌ها برده‌است. قدر زحمات دلسوزانه و مسئولانه فرزانگان را می‌دانم و به آینده این فعالیت درخشان و نویدبخش، چشم امید دارم؛ همه ما در این عرصه، مسئولیت تاریخی سترگی داریم و همدلی، همراهی و بذل توجه ویژه استادان و پژوهشگران گرانقدر، ما را در این مسیر نورانی و فرحبخش، یاری و راهنمایی خواهد کرد.

وی در بخش پایانی این پیام، یاد و خاطره ۲ فقید، زنده‌یادان دکتر عصمت اسماعیلی و دکتر زهرا استادزاده را گرامی داشته و آرزوی غفران و رضوان الهی برای آنان داشت و برای تمامی عزیزان و نیکان و رادان، آرزوی بهروزی و پدرامی و نیک فرجامی کرد.

زبان و ادب فارسی در فرهنگ‌سازی و گسترش معارف معنوی سزاوار ستایش است

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز در این آیین گفت: زبان و ادب فارسی در فرهنگ‌سازی و گسترش معارف معنوی و آموزه‌های بشری، بسی ارجمند و سزاوار نازش و ستایش است. 

غلامحسین خواجه افزود: مایه‌ سربلندی است که به بهانه‌ی این رخداد بین‌المللی، از امروز تا هفتم اسفندماه، از کانون جوشان دانشگاه باسابقه‌ی شهید چمران اهواز، بوی خوش سخنان تازه‌ی استادان و پژوهشگران، در زمینه‌ی زبان و ادب کهنسال پارسی در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان پراکنده می‌شود. 

وی افزود: زبان فارسی، همچون ریسمانی بلند و مستحکم است که از دیرباز تاکنون، اقوام و ملت‌های بسیاری را در پهنه‌ی گسترده‌ای از دنیای کهن و روزگار نو به هم پیوند داده است. 

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در کنار همبستگی فرهنگی که میوه‌ خوشگوار این درخت بارآور بوده، ادب گران‌سنگ فارسی نیز بالیده و از سرچشمه‌های جوشان این زبان نیز فرهنگ و معارف اسلامی مایه گرفته و در حیات فرهنگی جهان، به‌ویژه جهان اسلام نقشی کارساز و پیش‌برنده بازی کرده است. 

وی تصریح کرد: گردهمایی سالانه‌ی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از رویدادهای ارزنده‌ای است که سهمی بسزا در هم‌رسانی تحقیقات و دستاوردهای علمی و پاسداشت تلاش‌ها و تکاپوهای فرهنگی استادان و پژوهشگران ایرانی و خارجی در پهنه‌ی زبان و ادب گرانقدر فارسی داشته و دارد. 

خواجه اظهار داشت: جای بسی خرسندی است که دانشگاه شهید چمران اهواز میزبان پانزدهمین دوره از این رخداد بین‌المللی است؛ دانشگاهی که یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های زبان و ادبیات فارسی در نظام آموزش عالی کشور در آن راه‌اندازی شده و استادانی برجسته‌ در این دانشگاه، چندین نسل از دانشجویان علاقه‌مند به زبان و ادب فارسی را آموزش و پرورش داده‌اند که برخی از آنان اکنون به کسوت استادی در دانشگاه‌های سراسر کشور مفتخرند و افزون بر آن، خدمات علمی و پژوهشی ارزنده‌ همکاران بخش زبان و ادبیات فارسی ما در حوزه‌ تحقیقات و تألیفاتِ ادبی نیز شایان یادآوری و ارج‌گزاری است.

وی بیان کرد: در سه سال گذشته نیز، با هدف ترویج و آموزش زبان و ادب فارسی به دانشجویان، ایران‌دوستان و دیگر علاقه‌مندان خارجی، مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان در این دانشگاه راه‌اندازی شده و گسترش فعالیت‌ها و خدمات آن در برنامه‌های راهبردی دانشگاه، جایگاهی درخور خواهد داشت. 

رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اکنون که به علت بیماری جهانگیر کرونا، مجال حضور میهمانان گرامی پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن زبان و ادب فارسی در خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز فراهم نیست و برنامه‌های ارزشمند این گردهمایی به‌ناگزیر به صورت برخط برگزار می‌شود؛ از همراهی تمامی استادان پیشکسوت و محققان باریک‌بین و نکته‌سنج که با ارسال نتایج پژوهش‌های خود بر غنای این محفل علمی ارزشمند افزوده‌اند، سپاسگزاری می کنیم.

وی افزود: امید است در سایه‌ی دانش، پژوهش‌ و تلاش علمی استادان، محققان و دانشجویان، شاهد بالندگی و سربلندی روزافزون زبان، ادب و فرهنگ فارسی در سراسر گیتی باشیم.

پانزدهمین گردهمایی بین‌المللی زبان و ادب فارسی سه شنبه ۲۸ بهمن‌ماه تا هفتم اسفندماه امسال به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود. با توجه به برگزاری این گردهمایی در بستر فضایی مجازی آیین گشایش آن با پیام‌های دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی انجام شد.

برچسب‌ها دانشگاه شهید چمران اهواز وزیر علوم تحقیقات و فن آوری خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه شهید چمران اهواز وزیر علوم تحقیقات و فن آوری خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز وزیر علوم تحقیقات و فن آوری خوزستان اهواز اخبار کنکور دانشگاه شهید چمران اهواز استادان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی ترویج زبان و ادب زبان و ادب فارسی ی زبان و ادب بین المللی وزیر علوم ی استادان ی فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران کرمان با محکوم کردن برخورد نامطلوب با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در خصوص حمایت آنان از مردم مظلوم غزه گفت: اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است.

حسین زنجانی راینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهید چمران کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، با محکوم کردن برخورد نامطلوب با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در خصوص حمایت آنان از مردم مظلوم غزه گفت: اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است.


وی افزود:دانشجویان دانشگاه‌ها به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری جهت تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند. 

او اظهار کرد: ما در دانشگاه شهید چمران، عمیقاً احساس می‌کنیم که باید نگرانی خود را نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های غربی علیه جنگ غزه، و به طور مشخص‌تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل ابراز کنیم.

زنجانی گفت: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده، عمیقاً نگران‌کننده است. 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران کرمان افزود: این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می‌شود.

او تاکید کرد: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ماست که اقداماتی که حقوق بشر را نقض می‌کند، محکوم و در مورد این نگرانی‌های فوری و حیاتی جهانی، گفت‌وگوی باز را تشویق کنیم. 

وی گفت: ما به عنوان دانشجو، باید از آرمان صلح و عدالت دفاع و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای طرح انتقاد و حمایت از آرمان صلح و عدالت هستند.

زنجانی در پایان بر لزوم احترام به آزادی اندیشه و کرامت انسانی در دانشگاه‌های آمریکا تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • سرآمدان آموزشی ‌دانشگاه‌ شهید چمران اهواز تجلیل می‌شوند
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود