Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ سخنگوی دولت گفت: نامه معاون اول رییس جمهوری به رهبر معظم انقلاب هم به موضوع ارز و هم کلیات بودجه اختصاص داشت و پاسخ ایشان زمینه همکاری‌های خوبی را فراهم کرد.

علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری و در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران مبنی بر اینکه آقای جهانگیری، پاسخ رهبری به نامه‌شان خطاب به رییس مجلس را درباره بودجه عنوان و برخی نمایندگان این نامه را مربوط به بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دانستند، و کدام درست است، گفت: طبق گفته آقای جهانگیری در این نامه به موضوعات مختلف اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال با اشاره به تغییراتی که کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ایجاد کرده، تاکید شده است این تغییرات به معیشت مردم لطمه نزند. یک بحث کلی در مجموع تغییرات صورت گرفته بود.

ربیعی با بیان اینکه در این نامه بحث کلی درباره تغییرات اعمال شده مطرح شده بود، گفت: آقای جهانگیری درباره نرخ ارز هم اعلام کرده بود که موافق و معتقد به تک نرخی بودن ارز در این شرایط نیستند تا با یک برنامه‌ریزی به سمت چنین تصمیمی برویم.

 سخنگوی دولت اظهار داشت: تک نرخی بودن ارز در  شرایط فعلی هم جزو نامه بوده و گفته شده بود که موجب کمبود کالا و تورم و گرانی و تاثیر بر افزایش سایر قیمت‌ها می شود. خوشبختانه پاسخی هم که داده شده این بود که توجه جدی به این مساله شود و این پاسخ زمینه همکاری های خوبی را هم فراهم کرده است.

توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی به معنای قطع همکاری با ‌آژانس نیست

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره قانون اقدام راهبردی مجلس گفت: بر اساس بند ششم قانون مجلس از آنجایی که تحریم‌ها تا امروز لغو نشده، دولت و سازمان انرژی اتمی مجبور به تعلیق اجرای داوطلبانه این پروتکل الحاقی است که موجب کاهش نظارت‌ها و بازرسی‌های فرا آپارتمانی آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای خواهد بود. البته این مساله امری زمان‌بر نیست و وقتی موعد آن برسد اجرای داوطلبانه پروتکل به‌سرعت متوقف می‌شود.  

وی افزود: ایران عضو پادمان است و براساس تعهدات پادمانی بخش عمده‌ای از نظارت‌ها یعنی نظارت‌هایی که در چارچوب پروتکل‌های الحاقی نیستند همچنان باقی خواهد ماند بنابراین توقف اجرای داوطلبانه پروتکل به معنای قطع همکاری با آژانس نیست. این همکاری ادامه خواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران قطعا طی نامه‌ای اعلام کرده که موارد را از قبل به اطلاع آژانس رسانده است، کما اینکه تاکنون نیز روش ما همکاری کامل بوده است.  

سخنگوی دولت عنوان کرد: روشن است که این اقدام برخلاف میل باطنی ما و به دلیل تعلل آمریکا بر لغو تحریم‌ها و انجام تعهدات درخصوص قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ما همچنان برجام را توافقی معتبر و بهترین توافق ممکن می‌دانیم و آماده‌ایم تا در صورت بازگشت آمریکا به برجام و سایر طرف‌های توافق و برداشتن کامل تحریم‌های غیرقانونی، تمام گام‌های برداشته شده براساس پاراگراف ۳۶ برجام را به وضعیت اولیه در توافق برجام بازگرداند.  

 سه کشور اروپایی و آمریکا از فرصت استفاده کنند

وی اضافه کرد: امیدواریم که سه کشور اروپایی و آمریکا از فرصت کوتاه باقی مانده استفاده کنند و اجازه ندهند تا دستیابی به راه حل‌های دیپلماتیک در رسیدگی به این اختلاف غیرضروری بغرنج‌تر شود. به هر حال آنکه از میز برخاست و برجام را در منظر همگان نشان داد و ابطال کرد، تعلل می‌کند در بازگشت از خطایی که دولت وقت خود انجام داد. اگر از آن تعلل کاسته شود و بازگردد، بازگشت به مسیری که بود، بسرعت قابل دستیابی است و در این میان هم فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با چارچوبی که مشخص کردند، چارچوبی معینی است که برآن اساس عمل می‌کنیم.

اصلاحات لایحه بودجه؛ پیش بینی درآمدهای نفتی ۱۹۹ هزار میلیارد تومان

 سخنگوی دولت رد پاسخ به سوال ایرنا درباره تغییرات در لایحه اصلاحی بودجه گفت: در خصوص قیمت ارز همان ۴۲۰۰ و ۱۱۵۰۰ تومان منظور شده است و به دولت اجازه داده شده است طی ۶ ماه ابتدای سال در خصوص تعدیل نرخ تغییر ارز و نیز بهبود معیشت مردم برنامه ریزی لازم را صورت دهد.

وی با بیان اینکه در خصوص مالیات نیز ۲۵ هزار میلیارد تومان منظور شده است، افزود: این عدد بیشتر از لایحه اولیه است و در عوض از میزان انتشار اوراق مالی اسلامی که مورد نقد نمایندگان محترم بود کاسته شده است.  

ربیعی اضافه کرد: در این لایحه همچنین درآمد گمرک ۶.۵ هزار میلیارد تومان؛ سایر درآمد ۱۷.۸ هزار میلیارد تومان؛ واگذاری سرمایه ای تغییری نکرده واگذاری دارایی مالی نفت ۳.۵ هزار میلیارد تومان کسر شده است.

به گفته سخنگوی دولت در مجموع ۱۳ هزار میلیارد تومان نسبت به لایحه اول افزایش داشته ایم و نسبت به مصوبه تلفیق ۳۵۰ هزارمیلیارد تومان کاهش داشته ایم و این موضوع با توافق وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شده است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: در خصوص فروش نفت همان ۲.۳ میلیون بشکه در روز و درآمد نفتی همان ۱۹۹ هزار میلیارد تومان است.  البته موضوع مالیات با توجه به کشش مالیات و فشاری که به جامعه می‌آید با نظر وزارت اقتصاد به نحوی تنظیم می‌شود که عدد بیشتر از این نشود تا به تولید و خدمات لطمه وارد نشود.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد رانت کرده و برای اینکه این کار به سود مردم تمام شود دولت چه برنامه‌ای دارد، گفت: قبل از پاسخ از پیش فرض سوال و واژگان بکار گرفته شده بسیار متعجب شدم که گفته‌اید «در عمل شاهد بودیم که ارز ۴۲۰۰، نصیب یک عده رانت خوار شد! » و در پایان سوال هم اشاره کردید «آیا رویه سال‌های قبل یعنی دادن رانت به عده‌ای خاص ادامه خواهد یافت؟»، به نظرم شان رسانه شما، تکرار حرف افراد سیاسی و مخالف دولت نیست.  

ربیعی اضافه کرد: اگر طراحان سوال و همکاران شما نسبت به آنچه که بیان کردید، تا این حد قطعیت دارند، حتما مدارک و مستندات خود را به قوه قضاییه ارسال کنند. اما فارغ از نوع سوال که سرشار از پیش‌داوری است، باید به آثار مثبت و منفی هر تصمیمی در دوره زمانی خود واقف بود و سپس راجع به درستی یا نادرستی آن قضاوت کرد.

وی با بیان اینکه ارز ترجیحی به تمامی افرادی که قصد واردات کالاهای اساسی را طبق ضوابط کشور داشته‌ باشند، تخصیص داده می‌شود، گفت: بنابراین، اطلاق " عده‌ای خاص" در این فرآیند، بی‌مفهوم است.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بازگشت به عقب و دوران جنگ و اعطای کوپن، ‌ ادامه داد: کوپن را یک انگ کرده بودند در حالی‌که باید به شرایط جنگ بروند و بعد تصمیم بگیرند که این کار درست بود یا نه؛ ارز ۴۲۰۰ تومانی هم از این فرمول تبعیت می‌کند.  

ربیعی گفت: ‌دولت در چهار و نیم سال قبل از آغاز جنگ اقتصادی، سیاست تعادل و ثبات نسبی در بازار ارز و حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز را با هدف ریشه‌کنی فساد و رانت ارزی، دنبال کرد و به شهادت آمار، در ثبات نسبی نرخ ارز، ‌ موفق بود که امکان برنامه‌ریزی فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری و تولید را فراهم می‌کرد. از ۲۵ میلیارد در یک مرحله به ۱۴ و سپس به ۸ میلیارد دلار رسیدیم و این سیاستی بود که به مرور اعمال شد.  

وی ادامه داد: با آغاز جنگ اقتصادی و اعلام خروج آمریکا از برجام، کاخ سفید هدف بحران سازی و بالا بردن انتظارات تورمی با ایجاد شوک در بازار ارز را دنبال کرد که در این شرایط، دیگر سیاست ارزی متناسب با شرایط عادی و ثبات، به صلاح مردم نبود. نمی‌شد سفره مردم را تابع نوسانات پرالتهاب نرخ ارز کرد.  

سخنگوی دولت با بیان اینکه ‌باید بخش کالاهای اساسی از افزایش نرخ ارز و تغییرات روزانه، مصون نگهداشته می‌شد، گفت: به همین دلیل علیرغم میل دولت، نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی، ‌اعلام و اعمال شد. برنامه‌ریزی‌های تامین و توزیع بر این اساس، به اجرا درآمد. البته هر زمان که سیستم دو نرخی شود و نرخ ترجیحی داشته باشیم، ‌امکان رانت و سوء استفاده پیدا می‌شود که باید تدابیر لازم برای مقابله با این سوءاستفاده اتخاذ شود.  

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اثر فاحشی بر قیمت گوشت، ‌مرغ و روغن خواهد داشت

وی اضافه کرد: ‌به همین علت، مقرر شد که لیست همه واردکنندگانی که ارز ترجیحی استفاده می‌کنند در سایت بانک مرکزی، در معرض اطلاع عموم قرار بگیرد و وزارت صمت و جهاد کشاورزی نیز، همه نظارت‌های لازم را اعمال کرده و تقویت کنند. هر کس هم از هر سوء استفاده‌ای مطلع شود، وظیفه دارد دستگاه‌های نظارتی را مطلع کرده و دستگاه قضایی نیز با افراد سوءاستفاده کننده، برخورد کند.

ربیعی گفت:‌البته در طول این سه سال، با توجه به محدودیت‌های ارزی و ملاحظات بازار، به تدریج برخی کالاها مثل چای، برنج و لاستیک از این لیست خارج شدند که آثار آن در قیمت‌ها ظاهر شده است. امروز هم با محاسبات بانک مرکزی، اگر ارز ترجیحی برای روغن و خوراک دام برداشته شود، آثار فاحشی بر قیمت مرغ و گوشت و روغن خواهد داشت و بار تورمی شدیدی بر دیگر کالاها وارد خواهد کرد.  

وی ادامه داد: برای همین، سیاست قطعی دولت این است که نرخ ارز کالاهای اساسی به یکباره و فعلا، تغییر نخواهد کرد و دولت، به هیچ وجه افزایش قیمت این کالاها و تحمیل فشار بیشتر تورمی بر مردم را نخواهد پذیرفت.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: سیاست دولت، حذف تدریجی ارز همراه با تصمیمات و سیاست‌گذاری تجاری و گمرکی و تعرفه‌ای بوده است تا از افزایش جهش‌وار قیمت‌ها جلوگیری شود. این امر هم نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق و منظم خواهد داشت. این دیدگاه ما نیز به مجلس منتقل شده است.  

سخنگوی دولت گفت:‌ مثل هر سیاست درست دیگر، امکان تخلف یا اجرای ناقص وجود دارد که باید با جدیت، به آن پرداخت ولی قطعا، راه و چاره کار، پناه بردن به سیاست غلط و فشار به معیشت مردم، نیست.

 ادامه دارد...

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اسحاق جهانگیری کالاهای اساسی علی ربیعی پروتکل الحاقی ارز 4200 تومانی بودجه 1400 لایحه بودجه 1400 جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 هزار میلیارد تومان اجرای داوطلبانه ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی برنامه ریزی سخنگوی دولت ارز ترجیحی نظارت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن زنگنه در تذکری گفت: نمایندگان تا ساعت ۲۳ امشب فرصت طرح پیشنهاد درباره بودجه را دارند، اما موضوع عجیبی اتفاق افتاده است، دوستان کمیسیون تلفیق اصل گزارش بودجه را ارائه نکردند و ما باید در خلأ پیشنهاد دهیم، نباید برخورد با مجلس به گونه‌ای باشد که بعد‌ها اگر کسی خواست خلاف آیین‌نامه اقدامی انجام دهد، زبان ما بسته باشد. در فایل مربوط به گزارش فقط نوشته شده مبلغ پیشنهادی کسر می‌شود و اضافه می‌شود.

  نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۸۲ آیین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق باید گزارش را به نمایندگان ارائه دهد، با این شرایط ما چگونه می‌توانیم پیشنهادات خود را ارائه دهیم؛ به عنوان مثال بنده اگر به دنبال طرح پیشنهادی درباره درآمد‌های اختصاصی استانم باشم باید از وضعیت سایر استان‌ها اطلاع داشته باشم.   وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فایلی به ما نمی‌دهد، تصریح کرد: طی این ۴ سال، امسال اوج غیرشفاف بودن بودجه است. آقای مفتح که پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه را مطرح کردند با این هدف بود که نمایندگان نسبت به جداول اشراف داشته باشند. اکنون ما اصلاً جدولی نمی‌بینیم. نمی‌دانیم کمیسیون تلفیق چه اقدامی انجام داده است. ما منتظر هستیم تا جداول را بارگذاری کنند و ما پس از ملاحظه این جداول پیشنهادات خود را مطرح کنیم.   زنگنه افزود: خواهش می‌کنم به دوستان تذکر دهید در ساعات باقی مانده فایل جداول را برای نمایندگان ارسال کنند تا ما بدانیم چه اتفاقی در تلفیق رخ داده است.   محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: خواهش من این است که اگر نقدی هم دارید این نقد را منصفانه بیان کنید. در چهل و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌فرمایید غیرشفاف‌ترین بودجه است.   رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به مجلس ظلم شود، بیان کرد: مجلس ماده ۱۸۲ آیین نامه را تصویب و بند (الف) و (ب) برای آن در نظر گرفت؛ هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداولی که تصویب می‌شود را نمی‌دیدند و کمیسیون تلفیق به تنهایی این کار را انجام می‌داده، در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است که اگر نمایندگان پیشنهادی دارند مطرح کنند. از یک طرف بیان می‌کنند که هیأت رئیسه به مجلس بها نمی‌دهد، مهمترین بها همین اقدام است.   وی افزود: البته مجلس این تصمیم را گرفت و هیأت رئیسه نیز با آن همراهی کرد، برخی از دوستان نیز با این اقدام که جداول در صحن بررسی شود مخالف هستند و در حال حاضر پیشنهاد اصلاح مجدد این موضوع مطرح شده است؛ بنابراین از واژه غیرشفاف استفاده نکنید.   رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بند (ب) ماده (۱۸۲) آیین نامه داخلی مجلس فقط درباره جداول بودجه است، بخش مربوط به احکام و تبصره‌ها تصویب شده و به قانون تبدیل شده است و در اختیار شما قرار دارد، ادامه داد: جداول بر اساس احکام تنظیم شده است؛ من امروز به صورت خاص گزارش را نگاه می‌کنم که اگر اشکالی وجود داشته باشد این نقد را برطرف کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌ای که رهبر انقلاب برای پژوهشگاه رویان داشته‌اند
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • ببینید | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنیدند
  • ببینید | ماجرای خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنیدند
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بیانات رهبر انقلاب در دیدار با کارگران