Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر«فاطمه مهدویانی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۸۰ بهبود یافته کرونا در این مدت برای اهدای پلاسما به مراکز خون‌گیری استان مراجعه داشتند که ۲۴۰ نفر واجد شرایط شناخته شدند.

وی توضیح داد:  آمار اهداکنندگان پلاسما بهبودیافتگان کرونا در این استان پایین‌ است و با توجه به تاثیر پلاسمادرمانی برای بیماران بدحال کووید ۱۹، انتظار می‌رود که استقبال بیشتری از اهدای پلاسما صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار داشت: دریافت پلاسما بهبودیافته‌ها توسط مبتلایان به کرونا در سه روز نخست درمان حیاتی است و می‌تواند باعث نجات بیماران بدحال شود بنابراین نیاز است که شمار بیشتری از بهبودیافتگان کووید ۱۹ در استان به شکرانه  سلامت و با هدف نجات جان مبتلایان در این عمل خیر مشارکت کنند.

دکتر مهدویانی گفت: افرادی که یک ماه از بهبودی کامل آنان می‌گذرد می‌توانند با اطمینان خاطر به پایگاه‌های خون‌گیری استان مراجعه و با اهدای خون خود به بیماران کمک کنند.

وی افزود: اهدای پلاسما فقط در مرکز استان  انجام می‌شود و امکانات برای  دریافت پلاسما بهبودیافتگان کرونا در شهرستان‌های تابعه استان  وجود ندارد بنابراین از متقاضیان واجد شرایط درخواست می‌شود که در صورت تمایل به مرکز خون‌گیری اراک مراجعه کنند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار داشت: ۵۰۰ سی‌سی پلاسما به روش آفرزیس از هر فرد بهبود یافته کرونا گرفته می‌شود و بقیه خون که شامل گلبول قرمز و پلاکت است به خون اهدا کننده باز می‌گردد.

دکتر مهدویانی گفت: این حجم از پلاسما برای درمان یک بیمار کرونایی استفاده می‌شود و با توجه به وضعیت بیمار ممکن است نیاز مجدد به استفاده از پلاسما وجود داشته باشد.

وی افزود: شرایط  اهدای پلاسما همانند اهدای خون است و کسانی که در سن  ۱۸ تا ۶۰ سال هستند بدون داشتن سابقه بیماری و صحت کامل و مصرف نکردن دارو در زمان اهدا  می‌توانند در این امر خیر مشارکت کنند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی  افزود:  ۱۸ تا ۶۰ سال بهترین بازه سنی برای اهدای پلاسما است و بیماران بهبودیافته باید مدارک پزشکی لازم از جمله سی‌تی‌اسکن، آزمایش پی‌سی‌آر و یا آزمایش مثبت سرلوژی کووید ۱۹ را در هنگام اهدای پلاسما به همراه داشته باشند.

دکتر مهدویانی عنوان کرد: خون بهبودیافتگان بیماری کرونا می‌تواند به درمان عفونت ناشی از این ویروس کمک کند.

استان مرکزی در رابطه با فرهنگ اهدای خون در زمره رتبه‌های برتر است و همین امر باعث شده که بتواند علاوه بر تأمین خون استان، بخشی از نیاز سایر مناطق کشور را به فرآورده‌های خونی تأمین کند.

سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و این سازمان بالاترین و تنها مرجع تصمیم‌گیری در زمینه تأمین و توزیع خون و فرآورده‌های خونی سالم در کشور است.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

برچسب‌ها ویروس کرونا پلاسما استان مرکزی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا پلاسما استان مرکزی ویروس کرونا پلاسما استان مرکزی بهداشت و سلامت اخبار کنکور اهدای پلاسما استان مرکزی انتقال خون خون استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی