Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات مجلس یازدهم و اقبال کم مردم به این انتخابات، باعث شد برخی تحلیل‌گران این مساله را مطرح کنند که گزاره مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، حداقل از سوی برخی جناح‌ها در کشور کنار گذاشته شده است. اما سخنان رهبری در مورد مشارکت گسترده مردم در انتخابات بر همه این تحلیل‌ها خط بطلان کشید و نشان داد نظام جمهوری اسلامی نه تنها به سمت مشارکت حداقلی حرکت نکرده بلکه خود حامی و مروج مشارکت حداکثری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر انقلاب روز چهارشنبه ۲۹ بهمن در دیدار با مردم تبریز علاج مشکلات کشور را انتخابات پرشور دانستند و گفتند: انتخابات در کشور ما یک فرصت بسیار بزرگ است؛ این فرصت را نباید از دست داد. البته مخالفین جمهوری اسلامی نمی‌خواهند جمهوری اسلامی از این فرصت استفاده کند. انتخابات این خصوصیات را دارد: این یک امکان برای ملت است، یک ظرفیت بزرگ برای پیشرفت کشور است؛ شور انقلابی مردم را نشان می‌دهد. وقتی مردم در انتخابات شرکت کنند و شور انقلابی خودشان را نشان بدهند، این موجب امنیت کشور می‌شود.

ایشان تاکید کردند: انتخابات هر چه پرشورتر، هر چه با اقبال عمومی مردم بیشتر همراه باشد، اثرات و منافعش برای کشور و برای خود مردم بیشتر خواهد بود. و البته عرض کردیم دشمنان این را نمی‌خواهند؛ لذا هر وقت نزدیک انتخابات می‌شود  گاهی می‌گویند آزادی نیست، گاهی می‌گویند دخالتِ فلان است، گاهی می‌گویند مهندسی است، گاهی می‌گویند چنین است، برای اینکه مردم را دلسرد کنند از حضور در انتخابات؛ این، کار دشمن است. لکن حقیقت قضیه این است که انتخابات برای کشور یک افتخار است، یک فرصت است، یک امکان است، یک ذخیره است که اگر شرکت پرشور مردم باشد، این یقیناً به آینده‌ی کشور کمک خواهد کرد... میخواهم بگویم علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد، انتخاب اصلح، انتخاب شخصیت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.

در گفتگو با «محمد تقی فاضل میبدی» عضو مجمع مدرسین و محققین و استاد دانشگاه مفید حوزه علمیه قم؛ الزامات مشارکت حداکثری در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری را به بحث گذاشتیم.



تنگ نظری باعث قهر مردم از صندوق رای می‌شود
فاصل میبدی در پاسخ به این سوال که الزامات مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده چیست، گفت: من بر این باور هستم که تجربیات تلخی در کشور در مقاطع مختلف از عدم توجه به نظر مردم داریم. بنابراین در مقطع کنونی نباید نسبت به نظر و رای مردم بی‌توجه باشیم. این رویکرد در برخی مقاطع باعث شده افرادی مسوولیت بگیرند که صلاحیت‌های لازم را نداشتند. بنابراین حضور مردم باعث خواهد شد که افراد شایسته بر مصدر امور قرار گیرند.

 وی افزود: شورای محترم نگهبان باید زمینه را فراهم کند تا هر کسی که واجد شرایط است بتواند در انتخابات داوطلب شده و خود را در معرض رای مردم قرار دهد. عرصه را تنگ کردن و کاندیداها را محدود به جناح و تفکری خاصی کردن باعث خواهد شد که با مشارکت حداقلی و کم مردم مواجه شویم. بنابراین مساله اول عملکرد شورای نگهبان است.این نهاد باید در عرصه سیاسی اجازه دهد افراد صاحب صلاحیت در انتخابات حضور پیدا کرده و مردم با گزینه‌های متکثر که از الزامات دموکراسی است روبرو شوند و بتوانند گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنند. تنگ نظری در این زمینه باعث قهر مردم از صندوق رای می‌شود.

همه سیاست‌ها باید در جهت حل مشکلات اقتصادی اتخاذ شود
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: نکته دوم اثر گذار در زمینه مشارکت مردم  بحث مشکلات اقتصادی کشور است. متاسفانه ما در این سه، چهار سال اخیر شاهد مشکلات اقتصادی شدید در کشور هستیم و با تشکیل مجلس یازدهم هم اوضاع نه تنها بهتر نشده که بدتر هم شده است. بنابراین مشکلات اقتصادی مردم حل نشده است و این امر باعث کاهش مشارکت می‌شود.در ماه‌های باقی مانده تا انتخابات، همه نهادها باید تلاش کنند با رفع تحریم‌ها و کار بیشتر از حجم مشکلات اقتصادی کشور کم شود.

محدودیت اختیارات قوه مجریه باعث دلسری مردم شده است
وی سپس به مساله سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در زمینه سیاست خارجی هم اولا باید نهادی رسمی در این زمینه همه اختیارات را داشته باشند تا بتوانند در مقابل اقدامات و رویکردهای سیاست خارجی کشور پاسخگو باشند. نکته دوم هم اینکه سیاست خارجی در جهت توسعه اقتصادی و رفع تنش‌ها تنظیم شود. وقتی این اتفاق بیفتد مردم نسبت به آینده امیداور شده و در انتخابات مشارکت خواهند کرد.

فاضل میبدی ادامه داد: متاسفانه اختیارات قوه مجریه کشور در خیلی حوزه‌ها دچار محدودیت‌های زیادی شده است. یکی از این حوزه‌ها سیاست خارجی است که باعث شده کشور نتواند مسیر درستی را طی کند و دولت هم عنوان می‌کند که همه جهت گیری و تصمیمات در اختیار من نیست. من معتقد هستم که برای حفظ رضایت مندی و مشارکت مردم باعث تغییراتی در رویکردهای سیاست خارجی داشته باشیم و اختیارات قوه مجریه را در این زمینه محدود نکنیم.

مشارکت حداقلی به معنای حذف شایستگان است
این عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در مورد تلاش برخی جریانات برای مشارکت حداقلی مردم در انتخابات ریاست جمهوری  بیان داشت: اسم نظام ما جمهوری اسلامی است. جمهوری یعنی شرکت و مشارکت مردم در مسایل سیاسی که جلوگاه این امر هم صندوق رای است. ما اگر خواسته باشیم کاری کنیم که مردم زیر پنجاه درصد در انتخابات شرکت کنند نظام را از یکی از معانی خود تهی کردیم.

وی ادامه داد: در جامعه همه جناح‌های سیاسی و سلیقه‌های سیاسی باید تشویق به حضور در انتخابات شوند اما باید شورای نگهبان عملکرد خود را تغییر دهد چرا که با زور نمی‌شود مردم را پای صندوق رای آورد بلکه مردم باید احساس کنند رای آن‌ها موثر است. در هر انتخاباتی که مردم حاضر نشدند و افراد مورد علاقه آن‌ها هم تایید صلاحیت نشدند ما شاهد بودیم و هستیم که چه افرادی در مناصب قرار گرفتند.

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ محمدتقی فاضل میبدی مقام معظم رهبری اختصاصی ایرنا انتخابات ریاست جمهوری مشارکت سیاسی پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ محمدتقی فاضل میبدی مقام معظم رهبری انتخابات ۱۴۰۰ محمدتقی فاضل میبدی مقام معظم رهبری اختصاصی ایرنا انتخابات ریاست جمهوری مشارکت سیاسی اخبار کنکور انتخابات ریاست جمهوری مردم در انتخابات مشارکت حداکثری مشکلات اقتصادی مشارکت حداقلی جمهوری اسلامی گاهی می گویند سیاست خارجی صندوق رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است

سید محمد حسینی معاون رییس جمهور در امور مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص عملیات وعده صادق و اهمیت آن، گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر جنایتی که در بیش از شش ماه گذشته انجام داده است، تعرضی به کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه داشت و فرماندهان نظامی ما را به شهادت رساند. کاری که به هیچ عنوان توجیهی نداشت و مغایر با همه کنوانسیون‌های بین‌المللی بود.

وی با بیان آنکه ملت‌ها و دولت‌های دنیا بر این موضوع مهر تأیید زدند که این کار خلاف مقررات بین‌المللی است، افزود: جمهوری اسلامی این موضوع را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد که این شورا کاری انجام نداد، لذا طبیعی بود که ایران برای یک دفاع مشروع اقدامی انجام می‌داد، ضمن آنکه از قبل هم آن را اعلام کرده بود.

معاون امور مجلس رییس جمهور با اشاره به قدرت موشکی و پهپادی کشورمان بیان کرد: با عملیات وعده صادق، قدرت و توان موشکی، پهپادی و رزمی کشورمان کاملاً مشخص شد.

حسینی با اشاره به ادعاهای غلو آمیز رژیم صهیونیستی در خصوص توان نظامی خود، اظهار کرد: آنها ادعا می‌کردند که با کمک آمریکا و کشورهای غربی که دارای سپر موشکی، دفاعی و پدافندی قدرتمندی هستند و موشک‌های ایران به خاک اشغالگران نخواهد رسید، در حالی که دیدیم این اتفاق افتاد و این امر تأثیر بسیار بسزایی در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی و به رخ کشیدن آن به رژیم صهیونیستی و حامیانش داشت.

وی ادامه داد: این عملیات آثار و تبعات بسیار خوبی داشت. مردم منطقه از این عملیات خرسند شده و از آن استقبال کردند. مردم ما نیز این حرکت و اقتدار را مایه مباهات خودشان می‌دانند.

حسینی با بیان آنکه عملیات وعده صادق بسیار موفقیت آمیز بود و اندیشمندان و فعالان سیاسی به این موضوع اذعان کردند، تاکید کرد: خیلی‌ها اذعان دارند که قدرت موشکی و پهپادی ایران بسیار بالا است و قدرتمندترین کشور در نوع خود است در حالی که ما فقط بخشی از توانمندی‌های خود استفاده کردیم. در حالی که آنان با قدرت از خود دفاع می‌کردند، اما نتوانستند مانع نفوذ موشک‌های ما شوند و به آنها آسیب وارد شد. هرچند بنابراین بود که به مردم و شهرهای آنها آسیبی وارد نشود.

نمایندگان تهران تأثیر قابل توجهی در مجلس دارند

معاون امور مجلس رییس جمهور در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: چون ۴۵ نماینده مجلس در دور دوم انتخابات مشخص می‌شوند، تأثیر آنها می‌تواند در مجلس، هیأت رییسه و کمیسیون‌های آن بسیار مهم باشد لذا امیدواریم با مشارکت مردم شاهد باشیم که افراد به شایستگی انتخاب شوند.

وی افزود: در مرحله دوم امکان انتخاب برای مردم آسان‌تر و سهل‌تر است چون از بین تعداد محدودی باید گزینش کرد.

حسینی با اشاره به تعیین ۱۶ نماینده در دور دوم انتخابات تهران اذعان کرد: در تهران تعداد قابل توجه از نمایندگان در دور دوم مشخص می‌شوند که معمولاً نمایندگان تهران تأثیر قابل توجهی در مجلس دارند. چون کمتر درگیر کارهای روزمره حوزه‌های خود هستند، می‌توانند به مسائل کلان کشور در مجلس رسیدگی کنند لذا اگر افراد کارآمدتر و با انگیزه تر انتخاب شوند، می‌توانند نقش بسیار مهمی را در مجلس ایفا کنند.

کد خبر 6083255

دیگر خبرها

  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است