Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیداحمد محیط طباطبایی شامگاه سه‌شنبه در آیین آغاز به کار بنیاد مراغه‌شناسی و رونمایی از کتاب "آثار فرهنگی هنری موزه ایلخانی ایران" که همزمان با روز گرامیداشت خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، افزود: ایران در طول تاریخ همچون یک پل ارتباطی بین شرق و غرب به تعامل و تبادل جهانی کمک کرده است.

وی بیان کرد: دوره‌ای که موزه ایلخانی ایران در شهر مراغه، آن را به لحاظ تاریخ سیاسی معرفی می کند، دوره تجدید حیات ملی سرزمین ما به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اضافه کرد: در این دوره تاریخی، مغولها به قصد تخریب به ایران آمدند، اما به یکی از عناصر هویتی و فرهنگ ایرانی تبدیل شدند که مصادیق آن در آثار موزه ایلخانی مراغه مشهود است. 

محیط طباطبایی: آثار موزه ایلخانی معرف قدرت فرهنگی ایران است؛ قدرتی که فرهنگ مهاجر را به فرهنگ خادم تبدیل کرد

رییس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) بیان کرد: مراغه و موزه ایلخانی این شهر، معرف این دوره و قدرت فرهنگی ایران است؛ قدرتی که فرهنگ مهاجر را به فرهنگ خادم تبدیل کرد.

«محیط طباطبایی» با تاکید بر اینکه هر فرهنگی ارزش‌های خاصی را با خود به همراه می‌آورد، بیان کرد: مغولها به تقویم، گاه‌شماری، نجوم و اخترشناسی علاقه داشتند و بر همین اساس مراغه به یکی از مهمترین مراکز این علوم در زمان آنها تبدیل شد. 

وی ادامه داد: درک کیفیت نگرش به هنر، صنعت و فرهنگ سرزمین ما طی آن دوره، در آثار سفالی و نمونه‌های با ارزش دیگر موجور در موزه ایلخانی مراغه تبلور می‌یابد.

وی اظهار داشت: مراغه علاوه بر سابقه ارزشمند تاریخی و دیرینه‌اش که در تعامل بین انسان و طبیعت ریشه دارد، شاهدی بر تغییر رفتار مهاجرانی است که در فرهنگ این سرزمین جذب شدند و استمرار آن در شهرهای دیگر نمایان شد. 

وی با تاکید بر اینکه بیشتر از رویکردهای محلی، هویت ملی را در مراغه شاهد هستیم، بیان کرد: موزه به ظاهر کوچک ایلخانی در این شهر از موزه های ملی ایران زمین است و امیدواریم به لحاظ کمی و کیفی رشد کند.

رییس کمیته ملی موزه‌های ایران تصریح کرد: فرهنگ ایرانی، متعلق به همه اقوام این جغرافیای تاریخی بوده و حتی کویر مرکزی ایران که به ظاهر خشک و غیرقابل زیست به نظر می‌رسد، در حفظ این هویت تاریخی و فرهنگی نقش داشته است.

«محیط طباطبایی» ادامه داد: این کویر، ایران را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده و هربار که یکی از این دو قسمت اشغال شده، حکومتی در سوی دیگر تشکیل و هویت ملی را حفظ کرده است.

به گفته وی در آذربایجان نیز شهرها و نقاط گوناگونی در طی تاریخ دراز مدت این سرزمین نقش‌آفرین بوده که یکی از آنها جهان‌شهر مراغه است که سابقه درخشان به لحاظ دیرینه‌شناسی دارد. 

به گزارش ایرنا، در آیین آغاز به کار بنیاد مراغه شناسی، پیام تصویری امام جمعه مراغه و عضو مجلس خبرگان رهبری نیز که به دلیل حضورش در اجلاسیه مجلس خبرگان در تهران حضور داشت،  پخش شد. 

آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی نیز در این پیام تصویری، توجه بیش از پیش مسوولان به مراغه و تحقق وعده «مراغه شهر موزه‌ها» را خواستار شد.

همچنین در این آیین، کتاب آثار فرهنگی هنری موزه ایلخانی، نوشته «ناصر دبیر» رونمایی و بنیاد مراغه‌شناسی نیز در دانشگاه مراغه و به ریاست رییس این مرکز آموزش عالی آغاز به کار کرد.

در حاشیه این آیین نیز «بهروز مظاهری» از نقاشان برجسته منطقه یک اثر هنری به سبک سیاه قلم از خواجه نصیرالدین طوسی را به مناسبت روز بزرگداشت این دانشمند خلق کرد. 
 

برچسب‌ها تعامل سازنده مراغه تاریخ موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تعامل سازنده مراغه تاریخ تعامل سازنده مراغه تاریخ موزه اخبار کنکور محیط طباطبایی موزه ایلخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، براساس این اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.
 
 ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در ۶ ماه نخست سال از ۹ تا ۱۸ است.
 
علاقه‌مندان به بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌های میراث فرهنگی یا محوطه‌های تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آن‌ها در فضای مجازی، می‌توانند از ساعت دقیق فعالیت‌شان اطلاع یابند.

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم