Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه انگلیسی نوشت، عدم تحریم ولیعهد سعودی پس از انتشار گزارشی درباره نقش او در قتل یک جمال خاشقچی، نشان‌گر تداوم لابی‌گری این کشور در آمریکا است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «گاردین» روز شنبه در یادداشتی به قلم «مارتین چالوف» نوشت، قرار نگرفتن نام «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی در لیست تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا، نشان می‌دهد سعودی‌ها همچنان قادر به تأثیرگذاری در واشنگتن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این یادداشت آمده است، پس از دو سال سرپوش گذاشتن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، دولت جدید این کشور به رهبری «جو بایدن» نهایتاً بن‌سلمان را در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار سعودی متهم دانست.

چالوف می‌نویسد، با این حال اجتناب دولت بایدن از مجازات بن‌سلمان در این ارتباط نشان می‌دهد که علیرغم مواضع دولت بایدن، ریاض همچنان وزن خود را در آمریکا حفظ کرده است. رژیم سعودی با وجود منفور بودن، به‌عنوان بازیگری کلیدی باقی خواهد ماند و با توجه به گمانه‌زنی‌ها درخصوص اینکه قرار است دولت آمریکا از چه اقداماتی رونمایی کند، درواقع ریاض جمعه شب نفس راحتی کشید.

این یادداشت می‌افزاید، پس از انتظار فراوان، گزارشی منتشر شد که علاوه بر قرار دادن نام «سی‌آی‌اِی» بر روی این جمع‌بندی کاملاً روشن که بن‌سلمان قدرتمندتر از آن است که دستور قتل خاشقچی را به معتمدترین دستیارانش ندهد، چندان مطلب بیشتری برای ارائه نداشت. در سرسرا‌های سلطنتی، دیدگاه غالب این است که این سند به دقت تنظیم شده، هیچ چیز جدیدی برای اثبات یافته اصلی (نقش بن‌سلمان) ارائه نمی‌کند.

در ادامه این یادداشت آمده است، متعاقب انتشار این گزارش، وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌هایی را علیه جوخه اعزامی به استانبول و معاون رئیس اطلاعات سعودی‌ها اعمال کرد، اما تحریم‌ها مردی که در مرکز این گزارش قرار داشت را هدف قرار نداد. ریاض شدیداً تلاش کرد از طریق لابی‌گری تهدید کند که مجازات بن‌سلمان می‌تواند به قطع روابط دو کشور منجر شود و این تلاش ظاهراً موفق‌آمیز بوده است. مقامات آمریکایی تصدیق کردند که اقدامات سخت‌گیرانه‌تری که در هفته‌های اخیر مطرح شده بودند، هزینه سنگینی خواهد داشت.

چالوف می‌افزاید، با این حال، تفاوت میان هفته‌های آغازین روی کار آمدن ترامپ و بایدن برای ریاض نمی‌تواند مشهودتر از این باشد. اوایل سال ۲۰۱۷ ملک سلمان و پسرش میزبان ترامپ به عنوان یک قهرمان فاتح بودند تا روابط تاریخی میان دو کشور را احیا کند. بن‌سلمان در این چهار سال بازیگر مهمی برای دولت ترامپ بود. او از یک‌سو خاکریزی در برابر ایران و از یک‌سو حامی عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی بود.

در این یادداشت آمده است، روز پنجشنبه، زمانی که نهایتاً ملک سلمان از سوی بایدن تماسی تلفنی دریافت کرد، رئیس جمهور آمریکا از ملاحظات حقوق بشری که توسط ترامپ مورد لطمه قرار گرفته بود دفاع کرده و بار دیگر آمریکا ادعا کرد محافظ جهانی ارزش‌های بشری است.

چالوف در انتهای یادداشت خود می‌نویسد، متحدان و دشمنان هردو کشور در کنار رقبای بن‌سلمان از جمله وفاداران به «محمد بن نایف» به طور دقیق نظاره‌گر وقایع بعدی خواهند بود. با اینکه قتل فجیع بن‌سلمان به لکه‌ای بر روی کارت‌های بن‌سلمان در بازی قدرت تبدیل شده است، همچنان راه او برای رسیدن به تخت پادشاهی باز است.

خاشقچی آخرین بار روز ۱۰ مهرماه سال ۱۳۹۶ (۲ اکتبر ۲۰۱۸) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده شد و بعد از آن رسانه‌ها گزارش داده‌اند که ناپدید شده است. چند روز بعد، مقام‌های ترکیه‌ای اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته شده و بدنش قطعه قطعه شده است.

جمعه شب دولت آمریکا گزارشی جدید درباره قتل جمال خاشقچی منتشر کرد که نشان می‌دهد این ترور با دستور مستقیم محمد بن سلمان انجام شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی مجوز انجام عملیاتی در استانبول ترکیه برای دستگیری یا قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقچی را صادر کرد. ارزیابی ما بر این اساس قرار دارد که ولیعهد سعودی از سال ۲۰۱۷ کنترل تصمیم‌گیری‌ها در پادشاهی عربستان سعودی را به دست گرفته است».

دولت آمریکا بعد از انتشار این گزارش اعلام کرد علیه ۷۶ مقام عربستان سعودی محدودیت‌های روادید صادر کرده است. وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد علیه ۷۶ تبعه سعودی که گمان می‌رود اقدام به تهدید مخالفان حکومت در خارج از مرز‌های این کشور کرده‌اند محدودیت‌هایی برای صدور روادید در نظر گرفته است.

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز جمعه گفت که در تماس تلفنی با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی گفته که به عنوان پیش شرطی برای تعامل با آمریکا، عربستان باید با نقض حقوق بشر در این کشور مقابله کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: لابی گری در آمریکا قتل خاشقچی بن سلمان عربستان سعودی جمال خاشقچی بن سلمان محمد بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۱۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل