Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، کیوان یاراحمدی مجری طرح توسعه میدان آذر در شرکت مهندسی و توسعه نفت‌ در آیین بهره‌برداری از طرح توسعه میدان‌ نفتی آذر، به موقعیت جغرافیایی میدان آذر در استان ایلام در ۱۷ کیلومتری جنوب غربی شهرستان مهران و نقطه صفر مرزی اشاره کرد و گفت: برنامه توسعه این میدان که با میدان «البدره» عراق مشترک است، در قالب قرارداد بیع‌متقابل به کنسرسیومی متشکل از صندوق‌های بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت و شرکت اویک واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ذخیره نفت درجا میدان آذر حدود ۴.۳ میلیارد بشکه است

وی مقدار نفت درجای میدان آذر را حدود ۴.۳ میلیارد بشکه خواند و درباره ذخایر قابل استحصال این میدان که نفتی سبک با درجه API حدود ۳۲ تا ۳۳ است، عنوان کرد: برآورد می‌شود در یک دوره بهره‌برداری ۴۰ ساله، افزون بر ۴۰۰ میلیون بشکه نفت خام از این میدان برداشت شود.

مجری طرح توسعه میدان آذر با بیان اینکه در شرح کار جامع توسعه (MDP) این میدان، تحقق اهداف طرح در قالب دو مرحله زودهنگام و نهایی تعریف شده بود، ادامه داد: بر این اساس، در مرحله زودهنگام تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه و در مرحله نهایی، تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام پیش‌بینی شد که این اهداف به ترتیب در اردیبهشت‌ماه سال ۹۶ و دی‌ماه امسال حاصل شدند.

*اهم فعالیت‌های انجام‌شده برای توسعه میدان نفتی آذر

به گفته یاراحمدی، حفاری ۱۹ حلقه چاه تولیدی و یک حلقه چاه دفع پساب با میانگین عمق حفاری حدود ۴۶۰۰ متر، عملیات شکافت اسیدی و برانگیزش اسیدی انتخابی با حجم بالا در چاه‌های این میدان، احداث تأسیسات سرچاهی و ۸۰ کیلومتر خطوط لوله جریانی ۸ اینچ، احداث واحد فرآورش تولید زودهنگام با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه نفت در روز، ساخت واحد فرآورش مرکزی با ظرفیت رسمی تولید ۷۱۵۰۰ بشکه در روز، احداث اقامتگاه دائم بهره‌بردار با ظرفیت اسکان ۲۲۰ نفر از کارکنان بهره‌برداری، احداث آبگیر و ایستگاه پمپاژ آب و ۴۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال آب و تأمین برق مورد نیاز طرح به میزان ۲۷ مگاوات و احداث پست برق ۱۱/۱۳۲ کیلوولت از اهم فعالیت‌های اجراشده در این طرح توسعه به‌شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: همچنین ۳۲۰ کیلومتر خطوط لوله ۱۶ اینچ انتقال نفت و گاز تولیدی میدان به مقاصد مورد نظر ساخته شده که مقصد ارسال نفت خام تولیدی، واحد بهره‌برداری چشمه‌خوش و مقصد گازهای همراه تولیدی، کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ (در دست ساخت) است.

مجری طرح توسعه میدان آذر با بیان اینکه مقدار سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این طرح ۱۲۵۷ میلیون یورو و حدود ۱۰۰ میلیون یورو کمتر از مقدار پیش‌بینی‌شده اولیه بوده است، ادامه داد: عمده سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این طرح از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک‌های سپه و خاورمیانه (۸۰۰ میلیون دلار با عاملیت بانک سپه و ۲۰۰ میلیون دلار با عاملیت بانک خاورمیانه) تأمین شده و الباقی را صندوق‌های بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت تأمین سرمایه کرده‌اند که با توجه به تولید تجمعی قریب ۳۶ میلیون بشکه‌ای که تاکنون در این طرح به‌دست آمده، افزون بر سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته، عایداتی نیز از محل تولیدات این میدان حاصل شده است.

*تولید نفت از میدان آذر با پیچیدگی‌ مواجه است

یاراحمدی در بخش دیگری از توضیحات خود خطاب به رئیس‌جمهوری، به پیچیدگی‌های میدان نفتی آذر اشاره کرد و گفت: میدان آذر از پیچیده‌ترین میدان‌های هیدروکربوری کشور از نظر ساختار زمین‌شناسی است که توالی لایه‌های پرفشار و کم‌فشار، حفاری در این میدان را بسیار سخت و پرچالش کرده است، به نحوی‌ که طول دوره حفاری چاه‌های این میدان چند برابر طول دوره حفاری در دیگر میدان‌های حوزه خشکی کشور زمان برده است.

به گفته وی، افزون بر صعوبت عملیات حفاری و پیچیدگی‌های ساختار زمین‌شناسی این میدان، سیال تولیدی آذر نیز حاوی ترکیبات به‌شدت خورنده‌ای است که این امر، به‌کارگیری مواد و آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی را در هر دو بخش زیرسطحی و روسطحی اجتناب‌ناپذیر ساخته بود که به‌رغم وجود شرایط تحریمی، تأمین این اقلام با موفقیت انجام و این اقلام در میدان به‌کارگیری شدند.

یاراحمدی درباره اجرای موفقیت‌آمیز عملیات شکافت اسیدی در میدان آذر گفت: اجرای این عملیات در چند حلقه از چاه‌های میدان آذر، فعالیتی بود که برای نخستین بار در کشور در ابعاد میدانی به اجرا درآمد، ضمن آنکه دیگر چاه‌های این میدان نیز تحت اسیدزنی انتخابی با حجم بالا قرار گرفت و به این ترتیب امکان مشارکت حداکثری لایه‌های تولیدی و در نتیجه افزایش قابل ملاحظه شاخص بهره‌دهی تولید از چاه‌های این میدان مشترک فراهم شد.

*سهم بیش از ۷۵ درصدی مشارکت ایرانی در توسعه میدان آذر

وی در حوزه مسائل فنی به مشارکت بیش از ۷۵ درصدی سهم ایرانی اشاره کرد که با تکیه بر توان و قابلیت‌های پیمانکاران و سازندگان داخلی و در قالب واگذاری بالغ بر ۱۵۰ قرارداد کوچک و بزرگ به‌دست آمد و ادامه داد: از دیگر نکات برجسته این طرح، می‌توان به ثبت رکورد افزون بر ۷۳ میلیون نفرساعت کارکرد مستمر بدون حادثه منجر به فوت یا از کارافتادگی جدی اشاره کرد.

مجری طرح توسعه میدان آذر، متوسط نیروهای بومی به‌کارگیری‌شده در این طرح را حدود ۵۷ درصد عنوان کرد و گفت: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نیز این طرح، جذب نیروهای بومی و به‌کارگیری پیمانکاران استانی را در اولویت خود قرار داده است.

یاراحمدی اظهار کرد: مذاکرات توسعه میدان چنگوله نیز که در مجاورت میدان نفتی آذر قرار دارد در قالب قراردادهای جدید نفتی انجام شده است و قرارداد مربوطه متعاقب دریافت مجوزهای لازم به‌زودی نهایی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: میدان آذر ساخت داخل چاه های این میدان شده در این طرح بهره برداری انجام شده نفتی آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۳۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله

استاندار ایلام از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و گفت: حفر این تعداد چاه در اشتغال‌زایی و توسعه و رونق اقتصادی استان موثر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در دیدار با جمعی از کارگران و کارفرمایان با اشاره به نقش مهم کارگران در اقتصاد کشور، اظهار کرد: دستان پرتوان کارگران موجب گردش چرخ‌های اقتصاد کشور می‌شود بنابراین کار کردن ارزش بالایی دارد و کارگر باید احساس غرور کند.

وی با بیان اینکه در دوران انقلاب کارگران از تحصیلات عالیه برخوردار هستند، ادامه داد: حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور را جامعه کارگری تشکیل می‌دهد، نقش کارگران در راستای دوام و بقای هر نظامی برجسته است.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه قبل از انقلاب کارگران با تحصن، نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را سرنگون کردند، اضافه کرد: کارگران در سیاست نقشی تعیین کننده دارند و در نظام‌های سیاسی دنیا همواره بخش اعظمی از سیاست‌های کشور متأثر از نگاه و رویکرد کارگران است.

بهرام‌نیا تاکید کرد: برای ارتقا معیشت و بهبود وضعیت کارگران نیاز به اصلاح قانون کار و کارگری و کارفرمایی داریم و امید می‌رود که در مجلس جدید به موضوع کار، کارگر و دفاع از حقوق کارگران بیشتر توجه شود.

وی تصریح کرد: به لطف کارگران، استان ایلام از نظر ثبت اشتغال در سال ۱۴۰۱ رتبه نخست و در سال ۱۴۰۲ رتبه سوم را کسب کرد.

استاندار ایلام افزود: استان ایلام در حوزه کشاورزی، گردشگری، معدن، صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد که بخشی از این ظرفیت‌ها بالفعل شده است، با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها، شاهد اشتغال‌زایی و توسعه استان خواهیم بود.

بهرام‌نیا با اشاره به واحدهای آماده افتتاح استان از جمله فولاد ایوان، کاغذ سنگی چرداول، پتروشیمی هلیلان و ان اجی ال دهلران، افزود: با بهره‌برداری از این واحدها زمینه اشتغال نیروهای زیادی فراهم می‌شود.

وی از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و افزود: قرارداد توسعه میدان نفتی آذر (چنگوله) برای حفر ۱۹ حلقه چاه منعقد شده که در اشتغال‌زایی، توسعه و رونق اقتصاد استان بسیار مؤثر است.

استاندار ایلام با اشاره به اینکه مجوز پتروشیمی دره‌شهر صادر شده و به زودی کلنگ‌زنی می‌شود، افزود: پتروشیمی هلیلان با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و پتروشیمی دهلران با ۵۲ درصد در حال اجرا است.

به گزارش ایمنا، پس از درخواست جامعه کارگری و کارفرمایی برای توجه ویژه به این قشر و انتصاب مشاور استاندار در امور کارگران، استاندار ایلام اعلام کرد مشاور استاندار در امور کارگران معرفی می‌شود.

کد خبر 748557

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت