Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سالیان سال است که کشاورزان با بحران کم‌آبی و خشکسالی دست‌وپنچه نرم می‌کنند که کشاورزان براآن جنوبی واقع در بخش مرکزی اصفهان هم از این قضیه مستثنا نیستند. یکی از کشاورزان روستای شیدان برای مقابله با این معضل کمر همت بسته و با تغییر الگوی کشت تصمیم به کاشت گل محمدی و گلابگیری می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کشاورز اکنون ۴ سال است که به حرفه گلابگیری روی آورده و اشتغال‌زایی کرده است، با فرارسیدن اردیبهشت‌ماه بوی گل محمدی کام بسیاری را شیرین می‌کند، زیرا برداشت گل محمدی و تبدیل گل به گلاب نیازمند افراد بسیاری است.

نصرالله برهانی تولیدکننده گلاب در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص اینکه شروع فعالیت خود در کشت گل محمدی و گلابگیری اظهار کرد: برای مبارزه با خشکسالی و اشتغال‌زایی ناچار با تغییر الگوی کشت برای مصرف آب کم‌تر و بازدهی بیش‌تر به کشت گل محمدی و گلابگیری رو آوردیم و امیدوار بودیم که پس از ترویج این کار در منطقه، کارخانه اسانسی را بسازیم تا کارایی بهتری داشته باشد؛ اما از طرفی ترویج نشد و از طرفی دیگر قیمت دستگاه اسانس گران شد.

او افزود: در ابتدا قصد ما این نبود که گلابگیری انجام بدهیم بلکه قصد فروش گل محمدی را داشتیم، اما ممکن بود که در فصل برداشت، گل‌ها به خوبی به فروش نرسد، در نتیجه تصمیم به تبدیل گل به گلاب گرفتیم که برای فروش گلاب باید مراحلی از جمله اخذ مجوز، پروانه بهره‌برداری و برندسازی انجام می‌شد که علاوه بر اینکه پروانه بهره‌برداری اخذ شد، برند این گلاب سال ۹۹ به ثبت رسید.

این کارآفرین در خصوص فروش گلاب گفت: قسمتی از گلاب را عطاری‌ها و اهالی این منطقه خریداری می‌کنند و بخش عمده‌ای از این گلاب به کاشان فروخته شد.

او با اشاره به اینکه از طریق این کار اشتغال‌زایی هم صورت گرفت، خاطر‌نشان کرد: با توجه به اینکه زمان برداشت گل محمدی در اردیبهشت‌ماه به مدت ۲۵ روز است برای تبدیل گل به گلاب ۳ نفر و برای برداشت گل روزانه حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر نیروی انسانی مشغول به کار می‌شوند که امیدواریم در سال آینده برای برداشت گل افراد بیشتری جذب شوند.

برهانی با اشاره به حدود ۱۸ هزار پایه گل محمدی کشت شده در زمین ۸۰ هکتاری خود، افزود: به علت کمبود آب ناچار شدیم که گل محمدی را دو طرف معابر قطعه بندی شده زمین کشت کنیم که هم‌اکنون حدود ۸ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی هست.

او ادامه داد: در سال زراعی ۹۸-۹۹ از ۱۸ هزار پایه گل محمدی ۱۶ تن گل داشتیم که به علت مشکلاتی از قبیل بیماری کرونا و نبود کارگر حرفه‌ای و تجهیز نبودن کامل کارگاه برای تبدیل گل محمدی به گلاب، توانستیم تنها ۸ تن گل را برداشت کنیم که متأسفانه ۸ تن دیگر از دست رفت؛ ولی پیش‌بینی می‌کنیم که در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ تقریباً ۲۰ تن گل داشته باشیم که از این ۲۰ تن در مجموع ارزش گلی که تبدیل به گلاب می‌شود ۵۰۰ میلیون تومان است که با کسر هزینه‌های جانبی این مقدار پول حدوداً نصف می‌شود.

این کارآفرین با اشاره به با کیفیت بودن این گلاب اظهار کرد: اکثراً گلاب‌هایی که تولید می‌شود و در بازار مشاهده می‌کنید ۱۲ درصد اسانس دارد در صورتی که درصد اسانس گلاب ما ۲۴ است. در واقع برای پایین آوردن ضریب اسانس گلاب باید آب مقطر بیشتری اضافه کنیم، به این صورت که ۳۰ تن گلاب، ۴۰ تن می‌شود و سود بیش‌تری نیز دارد، اما ما از آن سود گذشته‌ایم تا گلاب با کیفیت بالاتری را ارائه دهیم.

او درباره تعداد دیگی که برای گلابگیری استفاده می‌شود و مقدار گلاب تولید شده، تشریح کرد: در سال اول به علت اینکه تعداد گل کم بود با دیگی به حجم ۱۰۰ کیلویی شروع به کار کردیم؛ اما به تازگی ۳ عدد دیگ ۲۵۰ کیلویی اضافه کردیم که ظرفیت تبدیل گل به گلاب با دیگ‌های موجود در روز ۸۵۰ کیلو است، روزانه در یک شیفت تبدیل گل به گلاب انجام می‌گیرد تا گلاب با کیفیت بهتری تولید کنیم.

برهانی گفت: از سال ۹۵ شروع به کشت گل محمدی کردیم که یکسال بعد شروع به گل‌دهی کرد و بهره‌برداری کردیم درواقع ۴ سال هست که در این حوزه فعالیت می‌کنیم و سال ۱۴۰۰ وارد پنجمین سال می‌شویم.

او با اشاره به اینکه علاوه بر گل محمدی به کشت زرشک نیز پرداخته است، بیان کرد: برای مبارزه با خشکسالی و کم آبی سال قبل طرح ۲۰ هکتار زرشک را اجرایی کردیم و کشت شد که حدود ۴ سال زمان می‌برد تا بتوانیم برداشت کنیم.

برای زرشک نیز پیگیر هستیم که پس از برداشت در همین مکان محصول را فرآوری و بسته‌بندی کرده و به بازار عرضه کنیم.

این کارآفرین در خصوص نحوه تولید گلاب، گفت: گل را با مقدار معینی آب به صورت استاندارد داخل دیگ می‌ریزیم تا با مشعل دیگ جوش بیاید و سپس بخار به داخل کندانسور رفته تا خنک و تقطیر شود که برای خنک کردن کندانسور آب از استخر مرتب به حالت چرخشی به کندانسور رفته و دوباره بر می‌گردد که کل این فرآیند از زمانی‌که گل‌ها را داخل دیگ می‌ریزیم حدود ۸ ساعت زمان می‌برد.

او در رابطه با مشکلات ابتدایی کشت گل و گلابگیری بیان کرد: برای محقق‌شدن این کار باید کار‌هایی از جمله نصب سیستم آبیاری قطره‌ای و متمرکز کردن آب چاه‌ها انجام می‌گرفت که هزینه‌هایی را به همراه داشت، تنها مشکل ما تأمین مالی بود که با مقدار وام اخذ شده از صندوق قرض‌الحسنه برای شرکت، برطرف شد که پس از آن به مرور زمان درآمد تولید گل محمدی هم برای رفع مشکلات کمک کرد.


انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاشت گل محمدی تغییر الگوی کشت کارآفرینی تولید گلاب کشت گل محمدی گل محمدی برداشت گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۶۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی خاش، گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته و در سال گذشته چهار هکتار به سطح زیر کشت گل محمدی افزوده شده است.
خاشی افزود: پیش بینی شده امسال ۱۱ تن گل محمدی از سطح باغات شهرستان خاش برداشت شود.
وی ادامه داد: در این شهرستان گل محمدی پس از فرآوری در منطقه به صورت گلاب و گل خشک شده به بازار عرضه می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • فیلم| برداشت گل محمدی در میمند فارس
  • آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های کرمانشاه
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • به مناسبت ۸ اردیبهشت روز میمند خواستگاه گل محمدی - فارس
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عطر گل‌محمدی در گلستان‌های کرمانشاه پیچید
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر