Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@03:05:11 GMT

کشف یک سیاره جهنمی نزدیک زمین با دمای ۸۰۰ درجه فارنهایت! + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۷۴۲۵

کشف یک سیاره جهنمی نزدیک زمین با دمای ۸۰۰ درجه فارنهایت! + فیلم

‍‍‍‍‍‍

اخترشناسان یک سیاره با نام "Gliese ۴۸۶" کشف کرده‌اند که شباهت بسیار زیادی با کره زمین دارد و به علت آنکه یک طرف این سیاره همیشه رو به خورشید است، درجه حرارت آن به دمای ۷۰۰ کلوین یا ۸۰۰ درجه فارنهایت می‌رسد! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اخترشناسان یک سیاره با نام "Gliese 486" کشف کرده‌اند که شباهت بسیار زیادی با کره زمین دارد و فاصله آن از زمین 26 سال نوری فاصله دارد و به نظر می‌رسد این سیاره اتمسفر ابتدایی خود را حفظ کرده است و از منظومه شمسی نیز فاصله چندانی ندارد؛ در گذشته هزاران سیاره فراخورشیدی متشکل از گاز، یخ و سنگ کشف شده‌اند اما تعداد کمی از این سیاره‌ها با کره زمین و منظومه شمسی ما شباهت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"Gliese 486" یک سیاره سنگلاخ است و جرم آن حدوداً سه برابر زمین است که آن را به نوعی به ابرزمین تبدیل می‌کند اما آنقدر گرم است که شرایط کاملاً متفاوتی از شرایطی که به آن عادت کرده‌ایم، را رقم زده است؛ براساس یافته‌های دانشمندان، این سیاره فراخورشیدی یک هسته متشکل از فلزات و ترکیباتی مشابه با سیاره‌های زمین و زهره در منظومه شمسی است و قوه جاذبه سطح این سیاره 70 درصد قوی‌تر از جاذبه زمین است و این ابرزمین 30 درصد نیز بزرگتر از کره خاکی ما و هسته آن 2.8 برابر بزرگتر از کره زمین است.

فیلم شبیه‌سازی شده از سطح این سیاره مرموز

سیاره "Gliese 486" در طی یک و نیم روز، فاصله 2.5 میلیون کیلومتری را به دور خورشید می‌چرخد و چرخش آن به دور محور خودش نیز همان زمان را خواهد برد؛ تعدادی از دانشمندان معتقدند با این اوصاف سیاره "Gliese 486" احتمالاً شبیه سیاره زهره است و یک سطح گرم و خشک با امواج گدازه‌های آتشین دارد.

این سیاره آنقدر به خورشید نزدیک است که یک سال آنجا فقط 1.5 روز طول می‌کشد! گرچه این ستاره ضعیف‌تر و خنک‌تر از خورشید است اما این سیاره فقط 1.5 میلیون مایل دورتر می‌چرخد و به این معناست که یک طرف این سیاره همیشه رو به خورشید است و این باعث می‌شود درجه حرارت آن به دمای 700 کلوین یا 800 درجه فارنهایت برسد!

عده‌ای دیگر از محققان معتقدند که این سیاره بیشتر از زمین، شبیه سیاره ونوس است  و مناظری گرم و خشک و رودخانه‌هایی از گدازه درخشان دارد؛ جو کمی احتمالاً در این سیاره وجود دارد چراکه گرمای حاصل از خورشید باعث تبخیر آن می‌شود اما گرانش این سیاره به آن کمک می‌کند تا جو خود را حفظ کند.

دانشمندان می‌گویند تمامی سطح این سیاره، گدازه است و جو آن از سنگ‌های بخار تشکیل شده است، نزدیکی این سیاره فراخورشیدی به زمین بسیار هیجان‌انگیز است و بررسی دقیق‌تر جزئیات این سیاره با تلسکوپ‌های شناخته‌شده‌ای همچون "تلکسوپ فضایی هابل" یا "تلسکوپ فضایی جیمز وب" امکان‌پذیر خواهد بود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 

پایان حیات در کره زمین تا یک میلیارد سال آینده!

 

تصویر جدید و زیبای تلسکوپ فضایی هابل از خوشه‌ کروی M92

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علمی علم و تکنولوژی علمی علم و تکنولوژی کره زمین یک سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۷۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ دیدن ماه توی آسمان شب همیشه جذاب و لذت‎بخش است حالا تصور کنید زمین بیش از یک قمر می‎داشت و شما وقتی به آسمان نگاه می‎کردید در هر طرف یک ماه متفاوت می‎دیدید! به نظر تصویری هیجان انگیز و رویایی می‎آید ولی بعضی از سیارات منظومه شمسی واقعا این طورند آن‎ها چند قمر دارند و اگر کسی می‏توانست از سطح آن سیارات به آسمان بالای سرش نگاه کند تعداد زیادی ماه با اندازه‏های مختلف و شکل و شمایلی متفاوت می‏دید.

اما چرا زمین ما باید فقط یک قمر داشته باشد؟ جواب به همان چیزی مربوط است که باعث افتادن سیب از درخت می‎شود و کمک می‎کند ما روی سطح زمین راه برویم، نیروی گرانش! ستاره‎شناس‏ها سیاره‏های منظومه شمسی را به دو دسته تقسیم می‎کنند چون معتقدند این دو دسته فرق‎های زیادی با هم دارند دسته اول سیاره‎هایی مثل عطارد و زهره و زمین و مریخ هستند که از جنس خاک و سنگ‏اند و دسته دوم سیاره‎ای مشتری،زحل، اورانوس و نپتون که از جنس گاز هستند و به غول‎های گازی معروف‎اند.

این دسته دوم از سیارات خاکی خیلی بزرگترند و این تفاوت در جرم و اندازه باعث می‎شود که نیروی جاذبه بیشتری هم داشته باشند. از بین این غول‏های گازی اورانوس که کوچک‎ترین‎شان حساب می‎شود، ۱۵ برابر زمین جرم دارد در حالی که مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی ما ۳۰۰ برابر زمین، جرم دارد و همین باعث شده نیروی جاذبه عظیمی داشته باشد که هر خرده سنگی که از نزدیکی‎اش می‎گذرد را به دام گرانشش بیندازد. به این ترتیب تعداد خرده‎سنگ‎هایی که جذب مشتری می‏شوند و شروع می‏کنند به گردش دور این سیاره خیلی زیاد است ولی زمین ما به نسبت جاذبه کم‎تری که دارد فقط یک تکه سنگ که همین ماه خودمان باشد را جذب کرده و در مدارش به دام انداخته است. جالب است بدانید مشتری تا اکنون که این مطلب را می‎خوانید ۹۵ قمر دارد و ممکن است تا چند وقت دیگر این عدد بیشتر هم بشود!

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب