Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه سازمان دامپزشکی کشور، مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی این سازمان، در یک گزارش فنی و تخصصی مکتوب با ترسیم الگوریتم تشخیصی تمامی فرضیه هایی که می توانست باعث مرگ و میر پرندگان وحش مهاجر در تالاب بین المللی میانکاله شده باشد فرایند طی شده را تشریح و تبیین کرد.
بنابراین فایلی در این زمینه توسط سازمان دامپزشکی کشور منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار سازمان دامپزشکی کشور تا اول اسفندماه جاری بیش از ۱۱ هزار پرنده مهاجر از ۲۲ گونه منحصر به فرد به دلیل مسمویت سم بوتولیسم در تالاب بین المللی میانکاله تلف شدند که از این تعداد ۹۴ درصد مرغ چنگر، ۳.۵ درصد فلامینگو و ۱.۵ درصد سایر پرندگان بودند.

به تازگی  سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه‌ای رخداد تلفات پرندگان حیات وحش تالاب میانکاله به طور ۱۰۰ درصدی در اثر سم بوتولیسم اعلام کرد.

الگوریتم آزمایشگاهی در محورهای ۶ گانه بیماری‌های فرامرزی بر اساس تست‌های پیشرفته مولکولی، بیماری‌های باکتریایی با کشت در محیط‌های اختصاصی، مسمومیت های ناشی از سموم ارگانوفسفره، مسمومیت های ناشی از سموم ارگانوکلره، فلزات سنگین و بیوتوکسین و مطالعات میدانی عملیاتی انجام گرفته بر روی جمعیت حیات وحش دامی منطقه از جمله گراز (خوک وحشی)، عامل اصلی رخداد مرگ و میر بالای پرندگان تالاب میانکاله سم بیوتوکسین حساس به حرارت (بوتولیسم) بوده است.

این سازمان با صدور اطلاعیه ای بر اساس عملیات انجام گرفته طبق طرح اقدام سازمان دامپزشکی کشور که در برگیرنده مراحل ۱۳ گانه بوده است.

این گزارش که با جمع آوری اطلاعات میدانی توسط نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی کشور در قالب تکمیل فرم های خاص رخداد با بررسی اطلاعاتی فاکتورهای محیطی، تخمین زمانی شروع رخداد، گونه های درگیر، سن و جنس پرندگان درگیر، تعداد پرندگان مریض و مرده، جمعیت در معرض خطر، ویژگی های محل رخداد، تغییرات جمعیتی ( پرندگان جدیدی که وارد منطقه شده اند) انجام شده، همچنین  تحلیل داده های میدانی جمع آوری شده از محل رخداد، تهیه تابلوی بالینی غالب پرندگان بیمار در محل رخداد، تهیه تابلوی کالبدگشایی از پرندگان مریض و تازه تلف شده رخداد، ارزیابی خواص فیزیک و شیمیایی آب و رسوب میانکاله، ارزیابی اولیه تغییرات اکوسیستمی محل رخداد با استفاده از داده های پایش فصلی و نمونه های اخذ شده هنگام رخداد، انجام اپیدمیولوژی توصیفی (تحلیل مکان، روند زمانی رخداد، ویژگی های میزبانان درگیر و تلف شده)، ارائه فرضیه های احتمالی بروز رخداد، انجام تست های آزمایشگاهی برای تایید یا رد فرضیه های احتمالی و تحلیل نتایج آزمایشگاهی دریافتی از آزمایشگاه‌های مجاز و معتبر برای تایید یا رد فرضیه های احتمالی انجام شده است.

در این اطلاعیه، سازمان دامپزشکی کشور آمادگی خود را برای مشارکت با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی که دارای صلاحیت و  امکانات تشخیصی پیشرفته برای محورهای۶ گانه آزمایشگاهی باشند را اعلام کرد.

در سال ۹۸ بیش از ۵۰ هزار پرنده مهاجر در تالاب میانکاله به دلیل مسمویت سم بوتولیسم از بین رفتند که امسال نسبت به سال گذشته نزدیک ۴۰ هزار کاهش مرگ و میر را نشان می دهد.

تالاب بین المللی میانکاله دارای ۶۸ هزار هکتار است که ۲۵ هزار هکتار آن اکوسیستم خشکی و مابقی آبی است و ۸۰ درصد آب مورد نیاز این تالاب از دریای خزر و ۲۰ درصد از آب شیرین تامین می شود.

به گفته «علی صفر ماکنعلی» رییس سازمان دامپزشکی کشور آخرین آزمایش‌های سازمان دامپزشکی کشور نشان می دهد که مرگ و میر پرندگان مهاجر در میانکاله به دلیل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، نیوکاسل و وجود فلزات سنگین نبوده و این موارد منتفی است. 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان دامپزشکی کشور تالاب میانکاله کاظم خاوازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان دامپزشکی کشور تالاب میانکاله وزارت جهاد کشاورزی سازمان دامپزشکی کشور تالاب میانکاله کاظم خاوازی اخبار کنکور سازمان دامپزشکی کشور تالاب میانکاله سم بوتولیسم محل رخداد مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی در مورد بارش رگباری و شدید باران در ۱۴ استان کشور از آماده‎باش امدادگران در این استان‌ها خبرداد.

بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی در روز سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه شاهد بروز مداخلات جوی و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان کشور خواهیم بود. بر این اساس در روز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان و در روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و برای روز پنج‌شنبه، ۱۳ اردیبهشت نیز در یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: در این شرایط لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست لذا به مردم و به خصوص ساکنان این مناطق و مسافران توصیه می‌شود که ضمن احتیاط در سفرهای بین شهری، از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، کوهنوردی، چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع پرهیز کنند. 

محمودی افزود:‌ اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش‌ها نیز از دیگر توصیه‌هایی است که باید جدی گرفته شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در همین راستا نیز امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در تمامی استان‌های کشور به حالت آماده‌باش کامل درآمده و تجهیزات و امکانات لازم نیز برای مقابله با حوادث و امدادرسانی در هرگونه رخداد احتمالی در اختیارشان قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست