Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بیانیه اخیر جامعه دامپزشکان ایران معرفی بوتولیسم به عنوان عامل تلفات میانکاله زیر سوال رفت و برای نخستین بار اعلام شد که در آزمایش‌های سال گذشته موسسه رازی روی لاشه‌ پرندگان میانکاله، جداسازی و تعیین هویت مولکولی باکتری پاستورلا مولتوسیدا، عامل بیماری وبای پرندگان (پاستورلوز) تایید شده بوده است!

خبرگزاری میزان- اخیرا "جامعه دامپزشکان ایران" به منظور بررسی عوامل مرگ و میر گسترده پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله با دعوت از مسئولان سازمان دامپزشکی کشور، مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، مسئولان موسسه حقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های تهران و فردوسی مشهد نشستی برگزار کرد که صورتجلسه آن، عملکرد سازمان دامپزشکی کشور در مواجهه با این فاجعه محیط زیستی را به چالش می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکته حائز اهمیت و نگران‌کننده‌ای که در این نشست برای نخستین بار اعلام شد را نمایندگان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مطرح کردند: محمد عبدالشاه، مدیر تحقیقات بیماری‌های طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و عبدالحمید شوشتری، متخصص بیماری‌های طیور این موسسه، در این نشست، اعلام کردند: سال گذشته در بررسی نمونه‌های اخذ شده از اندام‌های مختلف لاشه‌های پرندگان میانکاله و آزمایش‌های صورت گرفته روی آنها، جداسازی و تعیین هویت مولکولی باکتری پاستورلا مولتوسیدا، عامل بیماری پاستورلوز (وبای پرندگان) تایید شد. اما متاسفانه در سال جاری هیچگونه نمونه‌ای برای بررسی به موسسه رازی ارسال نشده است.


خروجی این نشست که مسئولان سازمان دامپزشکی در آن حضور نیافتند را جامعه دامپزشکان ایران، با تنظیم بیانه‌ای اعلام کرد. در این بیانیه، اقدامات سازمان دامپزشکی کشور به منظور تشخیص علت تلفات پرندگان مهاجر ناقص و معرفی مسمومیت بوتولیسم به عنوان تنها عامل این تلفات گسترده غیرفنی اعلام شده است.

در پایان این بیانیه اعلام شده که پیشنهاد حاضران در این نشست، تشکیل یک کمیته مشورتی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و متشکل از صاحب‌نظران مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی جهت همفکری، هدایت، راهبری و انجام یک مطالعه جامع به منظور تشخیص علت، کنترل و پیشگیری از این فاجعه ملی و حتی بین المللی است.

این در حالی است که در روزهای گذشته مجله «تحقیقات دامپزشکی و فرآورده ‎های بیولوژیک» وابسته به موسسه رازی، مقاله پایش همه‌جانبه رخداد مرگ و میر بالای پرندگان آبزی مهاجر تالاب میانکاله در سال ۱۳۹۸ را که پاییز ۹۹ در این مجله منتشر شده بود، باطل (Retract) کرد.
در این مقاله که توسط علی‌صفر ماکنعلی (رئیس سازمان دامپزشکی کشور)، ارکیده حیدرنژاد، وحید کشاورز زمانیان، محمد حبیبی، کوروس ربیعی، حمیدرضا طالیفر و حامد عبدالهی نوشته شده، عامل تلفات گسترده پرندگان مهاجر در میانکاله، مسمومیت بوتولیسم اعلام شده است.

بیشتر بخوانید:
تردید در پذیرفتن بوتولیسم به عنوان قاتل پرندگان میانکاله
احتمال نشت باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم به تالاب میانکاله

طبق برآورد کارشناسان محیط زیست، از سال گذشته تا کنون حدود ۷۰هزار پرنده مهاجر در میانکاله تلف شده‌اند. حالا هم فصل زمستانگذرانی پرندگان مهاجر به پایان رسیده و پرندگان مهاجری که از سایه مرگ در تالاب میانکاله جان سالم به در برده‌اند این روزها در حال ترک میانکاله هستند.

به گزارش میزان، تلفات گسترده پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله که در زمستان ۹۸ آغاز و در زمستان ۹۹ تکرار شده طبق برآورد کارشناسان محیط زیست تا کنون با مرگ ۷۰هزار پرنده مهاجر همراه بوده است. تلفاتی که عامل آن را سازمان دامپزشکی کشور، مسمومیت بوتولیسم اعلام کرده است. با این حال، برخی دامپزشکان و کارشناسان مستقل محیط زیست، مسمومیت بوتولیسم را به عنوان عامل اصلی این تلفات به رسمیت نشناخته‌ و با استناد به وضعیت لاشه‌ها حین کالبدگشایی معتقدند، این تلفات حاصل یک بیماری مانند وبای پرندگان است و احتمال دارد از تخلیه فاضلاب و پساب صنعتی در تالاب میانکاله و تخلیه لاشه‌های کشتارگاه در نزدیکی رودخانه ناشی شده باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بوتولیسم پرندگان مهاجر میانکاله وبای پرندگان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بوتولیسم پرندگان مهاجر میانکاله سازمان دامپزشکی کشور تالاب میانکاله پرندگان میانکاله مسمومیت بوتولیسم پرندگان مهاجر موسسه رازی محیط زیست سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۸۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با حضور در موسسه آموزشی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) با «مهمت آکیف» رئیس این موسسه دیدار و گفتگو کرد.

 به گزارش ایسنا، «محمدحسن حبیب‌اله‌زاده» در این ملاقات با قدردانی از تلاش‌های موسسه آموزشی اکو در چند سال گذشته در جهت گسترش فعالیت‌های موسسه در بین کشورهای عضو اکو، برای مشارکت هر چه بیشتر کشورمان در برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی اکو ابراز آمادگی کرد.

سفیر کشورمان در آنکارا  همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود و پیشرفت‌های علمی برجسته درجمهوری اسلامی ایران به ‌ویژه در دهه‌های اخیر در زمینه‌های گوناگون مانند نانوتکنولوژی، کسب مدال‌های متعدد در المپیادهای علمی توسط دانش آموزان و نیز وجود دانشگاه‌های بسیار معتبر به عنوان بستر لازم برای جذب دانشجویان بین‌الملل به ‌ویژه از کشورهای عضو اکو، نسبت تقویت همکاری‌های آموزشی اعلام آمادگی کرد.

وی همچنین آمادگی کشورمان برای بهره‌برداری بهتر از فرصت ریاست دوره‌ای جمهوری اسلامی ایران بر سازمان اکو در سال ۲۰۲۴ برای تقویت همکاری‌های آموزشی را اعلام کرد.

 مهمت آکیف، رئیس موسسه آموزشی اکو نیز در این دیدار با اشاره به اقدامات این موسسه در سال‌های اخیر در راستای توسعه آموزش در کشورهای عضو اکو، تلاش‌های انجام ‌شده برای انطباق فعالیت‌های موسسه با نیازهای کشورهای عضو را برشمرد.

رئیس موسسه آموزشی اکو همچنین با اشاره به برخی تجارب موفق کشورمان در حوزه آموزشهای تخصصی از جمله دانشگاه‌ علمی و کاربردی، خواستار تقویت همکاری‌ها با کشورمان در حوزه امور آموزشی شد.

در این دیدار برخی زمینه های همکاری میان موسسه آموزشی اکو و وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش ایسنا ، موسسه آموزشی اکو یکی از آژانس های تخصصی سازمان همکاری های اقتصادی(اکو) است که بر اساس تصمیم نشست ماه می ۱۹۹۸ شورای وزیران این سازمان تاسیس شد.

هدف اصلی این موسسه، توسعه همکاریهای علمی و آموزشی بین کشورهای عضو، تقویت زیرساخت های آموزشی و پرورشی وکمک به توسعه اقتصادی اجتماعی و دستیابی کشورهای عضو به اهداف آموزشی و دانشگاهی است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام