Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@18:05:59 GMT

بیماران کرونایی میتوانند ورزش کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۲۱۱۹

مبتلایان به کووید ۱۹ که با علائم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبرو هستند، باید از فعالیت ورزشی شدید خودداری نمایند ولی فعالیت فیزیکی در حد سبک تا متوسط بسیار مفید است. ناطقان: دانشکده بهداشت و مؤسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت ورزشی برای افرادی که درگیری ریوی کرونا دارند، خطرناک است، توضیحاتی ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیماری کووید ۱۹ بر همه جنبه‌های زندگی از جمله کار، مسافرت و همچنین ورزش تأثیر گذاشته است. در حالی که فاصله اجتماعی و بهداشت برای جلوگیری از عفونت مهم است، اما در صورت ابتلاء، ورزش متوسط و خواب کافی می‌تواند در بازیابی عملکرد ریه‌ها مؤثر باشد.


سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا فعالیت ورزشی مثل ایستادن طولانی، دویدن یا از پله بالا رفتن، در افرادی که درگیری ریوی کرونا دارند، خطرناک است.

مبتلایان به کرونا که با علائم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبرو هستند، باید در دوره نقاهت از فعالیت ورزشی شدید بپرهیزند. در این دوران سلول‌های سیستم ایمنی در حال ترمیم و بازسازی است و بدن باید به راحتی فرصت بازسازی خود را داشته باشد.

    بیشتر بخوانید:
    هشدار به بهبود یافتگان کرونا در آلودگی هوا

بهترین شیوه فعالیت ورزشی در دوران نقاهت اجتناب از فعالیت ورزشی شدید است. اما پس از بیماری کرونا و در طول ۲ تا ۳ هفته استراحت انجام برخی تمرین‌های تنفسی ساده پیشنهاد می‌شود تا دوباره ریه‌ها بتوانند به آرامی کارایی طبیعی خود را به دست آورند.

با توجه به اینکه ویروس می‌تواند در بسیاری از سیستم‌های بدن عوارضی ایجاد کند، بهترین روش این است که بیمار تمرین‌های ورزشی خود را به روشی آهسته و ثابت از سر بگیرد، به طوری که تمرین را با شدت بسیار کم شروع کرده و به تدریج خود را در یک دوره ۳ تا ۴ هفته‌ای تقویت کند. این تمرین‌ها به هیچ عنوان نباید باعث ایجاد خستگی شود.

در هر نوبت تمرین، ریه‌ها سه تا چهار بار با یک نفس عمیق از هوا پر و در سینه حبس شده و بعد از آن عمل بازدم انجام می‌شود. این کار کمک زیادی به پاکسازی و بازیابی سریع‌تر عملکرد ریه‌ها می‌کند. انجام این تمرین‌های آسان باید در حالت خوابیده یا نشسته باشد، لذا ایستادن و راه رفتن در حین تمرین توصیه نمی‌شود. این تمرین‌ها را می‌توان در خانه انجام داد ولی ضروری است که در حضور فرد دیگری انجام شود.

ممکن است در طول تمرین یا بعد از آن سرگیجه، درد قفسه سینه، درد عضلات و تپش قلب، تهوع، سبکی سر یا تاری دید و تنگی نفس ایجاد گردد. لذا بهتر است تمرینات ورزشی با مشورت پزشک معالج فرد باشد و در صورت بروز مشکل نیز با پزشک تماس گرفته شود.

مبتلایان به کووید ۱۹ که با علائم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبرو هستند، باید از فعالیت ورزشی شدید خودداری نمایند ولی فعالیت فیزیکی در حد سبک تا متوسط بسیار مفید است.

بهترین شیوه فعالیت ورزشی در دوران نقاهت، انجام برخی تمرین‌های ساده تنفسی است و اینکه فرد بیمار تمرین‌های ورزشی خود را به روشی آهسته و ثابت از سر بگیرد.

تنفس عمیق با استفاده از دیافراگم (تنفس شکمی) عملکرد ریه را بازیابی می‌کند.

نفس کشیدن از طریق بینی باعث تقویت دیافراگم و تسریع بازیابی سیستم عصبی می‌شود.

اگر فرد حین تمرینات احساس تنگی نفس زیاد، تهوع، سرگیجه، سبکی سر یا تاری دید و تپش قلب داشت، باید تمرینات را بلافاصله قطع نماید.

توصیه می‌شود فرد بیمار برای انجام تمرینات مناسب و مؤثر با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت نماید. منبع: مشرق برچسب ها: بیماران کرونایی ، ورزش ، سرفه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیماران کرونایی ورزش سرفه فعالیت ورزشی شدید تمرین ها تنگی نفس ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد

محمد مهدی نیکونژاد عضو شورای اسلامی شهر یزد  و عضو هیات مدیره سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد علی رغم اقدامات درخشانی که در برگزاری رویداد‌های ورزشی به خصوص در برگزاری المپیاد‌های ورزشی محلات، انجام می‌دهد، انتظار می‌رود در مدیریت اماکن ورزشی متعلق به شهرداری به ویژه زمین‌های ورزشی احداث شده در محلات شهر نیز، با برنامه ریزی درست و مناسب به صورت فعال و جدی عمل کند.

او افزود: ضرورت دارد سالن‌ها و اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز شهرداری از حالت تعطیلی خارج و برای استفاده عموم مردم و به خصوص جوانان شهر مهیا شود.

نیکونژاد ادامه داد: شهرداری یزد با تدوین آیین نامه‌ای اجرایی، اماکن ورزشی در اختیار خود را طی فرایندی قانونی و یکپارچه به افراد دلسوز و متعهدی که از سوی معتمدین و هیأت امنای مساجد محله معرفی می‌شوند، تحویل دهد و ضمن آموزش افراد معرفی شده جهت تصدی مدیریت اماکن ورزشی با در نظر گرفتن موارد قانونی، در صدد دریافت سود از این اماکن نبوده و آن‌ها را به صورت درآمد هزینه‌ای اداره کند و نظارت مستمر بر مدیریت و بهره برداری و فرایند حفظ و نگهداری از آن اماکن را داشته باشد.

عضو شورا خاطرنشان کرد: امید است در اولین فرصت سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری یزد با راه اندازی سامانه اینترنتی ضمن معرفی اماکن ورزشی خود، این امکان را برای متقاضیان فراهم آورد تا بتوانند نسبت به رزرو سالن به صورت سیستمی و شبکه‌ای اقدام و در زمان مشخص از آن استفاده نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • بزن بزن جدید در ورزش ایران؛ کتک زدن شدید داور وسط چمن | فیلم
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟