Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، 10 سالی می‌شود که شعار آغازین هر سال، پیام اقتصادی دارد. اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، رونق تولید از جمله نامگذاری‌های مقام معظم رهبری برای چند سال اخیر است و نهایتا سال 1400، سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نام گرفت. 

تکرار یک شعار به مدت بیش از یک دهه نگران‌کننده به نظرمی‌رسد چرا که به معنای لاینحل بودن یک مشکل شدید و عمیق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهش‌های دانشگاهی در هر جامعه در راستای یافتن راهکار برای مشکلات آن جامعه انجام می‌شوند. در شرایط کنونی جامعه ایران لازم است از دانشگاه‌ها پرسیده شود چرا راهکاری برای این مشکل مزمن جامعه نیاندیشیده‌اند؟ 

مدیران دانشگاهی در پاسخ به این سوال معتقدند دانشگاه‌ها در ایران در جایگاه واقعی خود قرار ندارند و تنها به کارخانه‌های صدور مدرک تبدیل شده‌اند. به همین دلیل نمی‌توانند راهکارهای مناسب برای حل مشکلات جامعه را ارائه دهند. 

یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسکانیوز، درباره شعارهای اقتصادی تکرارشده در یک دهه اخیر، اظهار کرد: تکرار شعار اقتصادی در یک دهه اخیر نشان‌دهنده این است که این مشکل هنوز حل نشده است و دانشگاه به عنوان بخشی از سیستم جامعه و جزئی از زنجیره توسعه، نقش مهمی در حل آن دارد.

رئیس دانشگاه همدان با بیان این که شعار سال گذشته، جهش تولید بود، افزود: یکی از موانع در این مسیر اشتغال بود.

راهبری حاکمیت دانایی‌محور با دانشگاه است

وی دانشگاه را بخشی از اکوسیستم جامعه دانست و گفت: خود سیستم دانشگاه هم دارای زیرسیستم‌هایی شامل آموزش، پژوهش و کارآفرینی است و مهمترین‌اش، مسئولیت اجتماعی دانشگاه است. به این معنا که عصر جدید، با حاکمیت‌ دانایی‌محور آغاز شده و بخش عمده این حاکمیت دانایی‌محور با دانشگاه است.

محمدی‌فر با اشاره به اهمیت موضوع حکمرانی دانشگاه‌ها، یادآورد شد: متاسفانه با افزایش کمی دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر، این نهاد از جایگاه خودش خارج شده و به کارخانه صدور مدرک تبدیل شده است و برنامه‌هایی که برای ساماندهی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و تغییرات با توجه به نیازهای روز طراحی شده‌اند هم با مقاومت‌های زیادی مواجه است.

رئیس دانشگاه همدان با بیان این که نداشتن استقلال یکی از موانع حاکمیت دانایی‌محور دانشگاه‌هاست، تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران با وجود داشتن هیئت امنا؛ اما دست‌شان بسته است و نمی‌توانند تصمیم بگیرند که چگونه برای دکتری، دانشجو پذیرش کنند و بخش‌های غیرمتخصص جامعه در این موضوع دخالت می‌کنند.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: موضوع حذف یا ابقا کنکور چند دهه در حال بررسی است و به نظر من راهکار این است که اجازه داده شود؛ دانشگاه حداقل در زمینه تصمیم‌گیری برای امور خودش مستقل باشد. به عبارت دیگر، اگر دانشگاه‌های ایران هم مانند دانشگاه‌های دنیا آزادی عمل داشته باشند، بهتر می‌توانند از عهده مشکلات بربیایند.

محمدی‌فر با تاکید بر مشکلات ناشی از جایگاه نداشتن دانشگاه و دانش در جامعه، خاطرنشان کرد: شرکت‌ها و موسسات چندان به دنبال تحقیق و توسعه نیستند و غافل هستند از این که پیشرفت به نوآوری و خلاقیت وابسته است و خلاقیت با دانش و آموزش به دست می‌آید. برای مثال در استان همدان از بین چند هزار شرکت، 100 شرکت آرندی (تحقیق و توسعه) دارند؛ اما فقط پنج یا 6 شرکت فعال هستند. در حالی که شرکت‌های بزرگ دنیا، بخش عمده‌ای از هزینه‌هایشان را صرف پژوهش می‌کنند.

رئیس دانشگاه همدان با اشاره به این که قوانین داخلی دانشگاه یکی از موانع ارتباط با صنعت است، گفت: از یک طرف گفته می‌شود که اعضای هیئت علمی با جامعه درگیر شوند. درست است که درگیری اعضای هئیت علمی خلاق و نوآور با جامعه یک موضوع اولیه و اساسی است؛ اما قوانین می‌گویند باید عضو هیئت علمی 40 ساعت حضور در دانشگاه داشته باشد و این به معنای محروم کردن استاد از شرکت در جامعه است.

اجرایی شدن طرح وزارت علوم برای فرصت مطالعاتی استادان در صنعت

وی درباره فعالیت‌های شکل‌گرفته در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت گفت: وزارت علوم سال گذشته، فرصت مطالعاتی در صنعت را طراحی کرد که بر اساس آن استادان جوان باید 6 ماه در صنعت فعالیت کنند؛ اما سوال این است که بعد از آن 6 ماه چه می‌شود؟

محمدی‌فر در ادامه خاطرنشان کرد: در دانشگاه همدان هم ما این سیستم را اجرا کردیم. مثلا مرکز رشد و مرکز نوآوری شتاب راه‌اندازی شده و چند شرکت را وارد دانشگاه کرده‌ایم؛ اما مشکلات خیلی زیاد است.

رئیس دانشگاه همدان در پایان با بیان این که تحولات دنیا سریع هستند و باید ساختار و سیستمی باشد که بتواند دائم در حال تحول باشد، افزود: مشکلات زیرساختی جدی است و زمان می‌برد تا تبدیل به فرهنگ شود یعنی خود دانشگاه به عنوان یک زیرسیستم در جامعه که خودش دارای زیرسیستم‌هایی است باید در زمینه آموزش، پژوهش، کارآفرینی و نهایتا مسئولیت اجتماعی و حکمرانی فعال شود.

انتهای پیام/   

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1091739 برچسب‌ها ارتباط دانشگاه و صنعت استقلال کشور

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ارتباط دانشگاه و صنعت استقلال کشور رئیس دانشگاه همدان دانایی محور دانشگاه ها محمدی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ظهر امروز شنبه (۸ اردیبهشت) جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه شهید چمران اهواز با تجمع مقابل درب این دانشگاه حمایت خود را از اعتراضات دانشجویان و استادان آزادی خواه  آمریکایی علیه رژیم صهیونیستی در غزه را  اعلام کردند.

شرکت کنندگان در این تجمع با سردادن شعار‌های مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل ضمن حمایت از دانشجویان و استادان معترض آمریکایی به جنایات اشغالگران ،  خواستار پایان جنایات صهیونیست‌ها در غزه شدند.

همچنین دانشجویان و دانشگاه شرکت کننده در این تجمع که پرچم های مقدس کشورمان ، فلسطین و جبهه مقاومت را در داشت داشتند ،  خواستار رسیدگی به جنایات اشغالگران قدس از سوی مجامع بین المللی شدند.

 

 

دیگر خبرها

  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • نخستین نمایشگاه کار استان همدان برگزار می‌شود
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • پرورش حلزون با احتیاط؛ استاندارد این صنعت هنوز تدوین نشده
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل
  • مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی