Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: به نظر می‌رسد معاملات بورس در هفته جاری روند معقولی را در پیش بگیرد و دیگر خبری از خرید و فروش‌های هیجانی در بازار نباشد. به گزارش پول نیوز، «امیرعلی امیرباقری» روند بازار سهام در نخستین روز‌های سال ١۴۰۰ را پیش‌بینی کرد و افزود: روند معاملات بازار از این به بعد تحلیل‌محور می‌شود که این موضوع به معنای سودمحور شدن بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی توضیح‌داد: به‌طور عمده در روند‌های سنگین بازار که منشا تورمی دارند، سرمایه‌گذارانی به سمت سرمایه‌گذاری در بازار سهام می‌آیند که نگاه دارایی‌محور به کلیت بازار دارند، به همین دلیل مباحثی مانند ارزش جایگزینی و افزایش سرمایه‌های سنگین برای سرمایه‌گذاران جذاب خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: زمانی که بازار چشم‌انداز معقولی پیدا می‌کند و افق سیاسی روشن می‌شود، نگاه سودمحور جایگزین دارایی‌محور می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سود محور بودن به این معناست که سرمایه گذاران باید دست به محاسبات بزنند و سود را از طریق به کار گرفتن روش‌های تحلیل محاسبه کنند، گفت: این امر اقدامی تخصصی است و بار‌ها به سرمایه‌گذاران توصیه شده که اگر خود از دانش کافی برای این کار برخوردار نیستند به‌طور حتم از افراد با مجوز قانونی استفاده کنند.

امیرباقری اظهار داشت: سرمایه گذاران در وضعیت کنونی نباید در انتظار کسب سود‌های چشمگیر از بازار سهام باشند و از طرفی هم نگرانی چندانی بابت افت سنگین شاخص بورس وجود ندارد؛ بنابراین در روز‌های آینده با بازاری متعادل، مثبت و معقول‌تری نسبت به گذشته مواجه خواهیم بود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سرمایه گذاران نباید چشم انداز سنگین تورمی در کلیت اقتصاد مانند بازار سرمایه داشته باشند.

وی، روند معاملات در بازار‌های جهانی را ارزیابی کرد و افزود: از بعد بازار جهانی دلار به مرور ارزش خود را نسبت به سایر ارز‌ها از دست می‌دهد و شاخص دلار در میان مدت پایین خواهد آمد؛ بنابراین پیش بینی می‌شود که قیمت کامودیتی‌ها از این امر تاثیر بپذیرد و تا حدودی در میان مدت و بلندمدت در مسیر صعودی قرار بگیرند.

امیرباقری تاکید کرد: از طرفی سرمایه گذاران این موضوع را مدنظر دارند که در صورت از بین رفتن کرونا فعالیت اقتصادی به روال سابق بازگردد و به طور طبیعی طرف تقاضا در بازار فعال خواهد شد که همین امر فشاری را بر قیمت کامودیتی‌ها وارد می‌کند؛ بنابراین قیمت کامودیتی‌ها از دو جهت مشوقی برای افزایش هستند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه‌داد: با توجه به اینکه بخش بزرگی از سهام حاضر در بازار کامودیتی‌محور هستند و تاثیر زیادی بر روند بازار سرمایه دارند، می‌توانند مشوقی برای بازار سهام باشند، چنین سهامی در میان مدت و بلندمدت روند معقولی را در بازار دارند و سرمایه گذاران از این سهام سود معقولی را همراه با ریسک به دست خواهند آورد.

امیرباقری به صحبت‌های انجام شده در زمینه احتمال برداشته شدن دامنه نوسان معاملات بورس اشاره کرد وگفت: چنین خبر‌هایی نویدبخش رسیدن بازار به موقعیت عادی است و منجر به معاملات معقول در بازار خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: تجربه و مطالعات تطبیقی در اقتصاد ایران و اکثر اقتصاد‌ها نشان می‌دهد که قیمت‌ها به ارزش ذاتی همگرا می‌شوند و فقط دستکاری در رویه معاملات بورس زمان رسیدن بازار به تعادل را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه از بعد سیاسی تا حدودی از چشم انداز خوشبینانه شرایط سیاسی حاکم در کشور کاسته شده است، اظهار داشت: همین امر می‌تواند محرکی برای ثبات نرخ ارز و طلا باشد که به دنبال خود تاثیرگذار بر معاملات بورس است و می‌تواند اقبال خریداران به سرمایه گذاران در بورس و ورود سرمایه‌های خود به این بازار را بازگرداند.   امیر باقری بازار پول را جدی‌ترین رقیب بازار سرمایه دانست و افزود: در یک اقتصاد سالم باید بازار سرمایه و بازار پول به عنوان دو بال اقتصادی در جهت رشد اقتصادی عمل کنند، اما گاهی شاهد هستیم که مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان‌کرد: بررسی تاریخی در زمان‌های مختلف در دوران رونق و رکود اقتصاد ایران نشان می‌دهد که بعد از ایجاد تورم سنگین در اقتصاد کشور، مهاجرت پول از بازار‌هایی مانند بازار سرمایه یا سایر بازار‌ها به سمت بازار پول سوق پیدا می‌کند که به دنبال خود رقابت منفی در بازار پول بر سر نرخ بهره شکل می‌گیرد، همین امر منجر به چاپ و تولید پول بدون پشتوانه می‌شود و بعد از چند سال دوباره خود را در قالب شوک‌های تورمی نشان خواهد داد.

به گفته وی، این حلقه باطله بار‌ها در اقتصاد ایران تکرار شده است و هر بار اثرات منفی آن سنگین‌تر از دفعات گذشته بوده است.

امیرباقری با اشاره به اینکه ضربه اقتصاد ایران از محل نرخ سود بانکی است، زیرا این موضوع موتور محرک و مولد تولید پول بدون پشتوانه است، گفت: کاهش نرخ بهره بانکی تا حدودی باعث کاهش التهاب در سایر بازار‌ها می‌شود، اما در نهایت منجر به این می‌شود اقتصاد به سمت تولید واقعی پیش رود، بدین معنا که از تولید اسمی فاصله بگیرد و به سمت تولید واقعی برود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به طور معمول در صورت وجود بازدهی مثبت نسبت به سود بانکی، سرمایه خطر نمی‌کند که به سمت تولید مولد برود؛ بنابراین همین امر منجر به این می‌شود تا بخش پولی اقتصاد کشور حجیم شود و در مقابل بخش واقعی و فیزیکی اقتصاد کشود با مشکل همراه خواهد شد.

وی با بیان اینکه این حلقه مفقوده‌ای بوده است که بهتر است در بازار پول جستجو شود و باید به سمتی حرکت کرد که هیچ نرخ گذاری دستوری وجود نداشته باشد، گفت: در یک اقتصاد ایده آل نباید دامنه نوسان و محدودیت‌های معاملاتی در معاملات بازار سهام وجود داشته باشد و همچنین به هیچ عنوان نباید در بازار پول نرخ بهره دستوری و دالان نرخ سود بانکی وجود داشته باشد.

امیرباقری اظهار داشت: زمانی که همه پارامتر‌ها آزاد گذاشته شوند و مانع از قیمت گذاری دستوری شویم ممکن است در کوتاه مدت از بعد هزینه و درآمد‌ها مشکلاتی ایجاد شود، اما به طور حتم در بلندمدت بازار‌ها به سمت کارایی حرکت می‌کنند و ریشه رانت خشکانده خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: باید در بازار سرمایه و سایر بازار‌ها به دنبال نرخ‌ها و پارامتر‌هایی باشیم که از دل بازار بیرون می‌آیند نه اینکه از بیرون به بازار تحمیل می‌شود.

وی به امضای سند همکاری ٢٥ ساله ایران و چین تاکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد این اتفاق بتواند چشم انداز سیاسی را حتی بین ایران و غرب بهبود ببخشد.

امیرباقری خاطرنشان کرد: این اتفاق به عنوان راهکار جایگزین سیاسی تا حدودی ایران را از شرایط فعلی به شرایط جدید منتقل می‌کند و دست ایران را در مذاکرات و چانی زنی‌ها بالاتر خواهد برد و اقتصاد کشور را از تنگنا‌های اقتصادی رهایی می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: کشور‌های غربی وقتی شاهد ایجاد راه فرار برای اقتصاد ایران باشند به منظور جلوگیری برای از دست دادن بازار ایران با تلاشی مضاعف به میز مذاکره با ایران باز خواهند گشت.

وی با بیان اینکه امضای سند همکاری ایران و چین کارت برنده‌ای برای ایران در مذاکرات خواهد بود، گفت: مجموع این همکاری اثر مثبتی را برای ایران و اقتصاد این کشور به همراه دارد و به احتمال زیاد چشم انداز روشن تری را برای کلیت اقتصاد کشور به ارمغان خواهد آورد، همچنین در کوتاه مدت و میان مدت مانع از شوک‌های تورمی در اقتصاد ایران خواهد شد.

امیرباقری با تاکید بر اینکه براساس پیش بینی‌های صورت گرفته امضای این سند همکاری به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد ایران تاثیرگذار خواهد بود، افزود: اثر مستقیم آن اینگونه خواهد بود که کانال‌هایی برای اقتصاد ایران از لحاظ نقل و انتقال پول فراهم می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: مجموع این عوامل باعث کنترل انتظارات تورمی می‌شود و دیگر در کوتاه مدت و میان مدت انتظاری برای رشد افسار گسیخته نرخ ارز وجود نخواهد داشت.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات آخرین هفته اسفند ماه با ۱۰۱ هزار واحد افزایش به عدد یک میلیون و ۳۰۷ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته سوم اسفند ماه نزدیک به هشت درصد رشد داشت.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاران معاملات بورس اقتصاد ایران اقتصاد کشور بازار سهام بازار پول چشم انداز میان مدت تا حدودی همین امر خواهد شد پیش بینی بازار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۱۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت

به گزارش صدای ایران، قیمت طلا و سکه روز چهارشنبه متاثر از کاهش قیمت دلار در روند نزولی قرار گرفت. در روز‌های اخیر کاهش قابل توجه اونس جهانی طلا با افت قیمت دلار تراز شد و قیمت طلا و سکه در بازار داخلی را با خود همراه کرد.

تحلیلگران بازار‌های مالی کاهش قیمت سکه و طلای آب‌شده را بیشتر از دلار می‌دانند و معتقدند این دو بازار به مرز‌های حمایتی میان‌مدتی رسیده‌اند و در نقطه حساسی قرار دارند. در هفته‌ای که گذشت اخبار سیاسی حاکی از آرامش بود و توانست به روند کاهشی بازار‌های مالی به‌ویژه طلا و سکه منجر شود.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش اونس جهانی طلا با رقم ۲۳۲۱ دلاری در حال معامله است.


سکه امامی نیم میلیون تومان ریخت
قیمت سکه امامی روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت با کاهش ۵۰۹ هزار تومانی با رقم ۴۱ میلیون و ۸۹۸ هزار تومان معامله شد. سکه بهار افت ۲۲۰ هزار تومانی داشت و روی قیمت ۳۹ میلیون و ۲۹۵ هزار تومانی ایستاد.

شایان ذکر است در پنجمین روز معاملاتی هفته قیمت نیم سکه با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع سکه افت ۱۰۰ هزار تومانی پیدا کرد و روی رقم ۱۵ میلیون تومانی ایستاد. قیمت سکه گرمی با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی به کانال ۶ میلیون تومانی برگشت و با رقم ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.


حباب سکه روند متوازن نداشت
قیمت طلا روز چهارشنبه کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۹‍‍‍۱ هزار تومان کاهش داشت و در کانال ۱۵ میلیونی عقب‌نشینی کرد. این مقدار طلا با قیمت ۱۵ میلیون و ۳۳۲ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۲۵ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۵۳۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۹۱ هزار تومان بسته شد.

حباب سکه در پنجمین روز معاملاتی هفته روند متوازنی نداشت. حباب سکه امامی ۶۹ هزار تومان و سکه گرمی ۴۶ هزار تومان کاهش پیدا کرد. حباب سکه بهار ۲۴۴ هزار تومان، نیم‌سکه ۲۲ هزار تومان و ربع‌سکه ۱۱ هزار تومان رشد کرد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود