Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@22:00:23 GMT

دستگاه ویپ جایگزینی برای سیگار

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۸۴۵۴

 

شاید شما هم برای ترک سیگار به فکر خرید ویپ افتاده باشید.

در این مقاله سعی داریم اطلاعات مفیدی در مورد تفاوت های ویپ و سیگار و مزا و معایب آن ها با شما در میان بگذاریم

سیگار و ویپ هر دو حاوی نیکوتین اند اما سیگار به خاطر هزاران ماده شیمیایی دیگر تجربه متفاوتی محسوب می شود.

ویپینگ بدون این مواد شیمیایی مضر و زننده ، نیکوتین مورد نیاز شما را تامین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که می دانید سیگاری ها هر روز صبح به عشق نیکوتین و دود از خواب بیدار می شوند.

اگر می خواهید سیگار را با موفقیت ترک کنید حتما باید قدرت مناسب نیکوتین را درنظر داشته باشید.

میزان مصرف نیکوتین باید در حد ایده آل باشد یعنی نه آنقدر زیاد که نفهمید چه می کشید و نه آنقدر کم که باعث شود دوباره سراغ سیگار بروید.

قبل از انتخاب سطح مناسب نیکوتین باید سه فاکتور اساسی را در نظر بگیرید:

متوجه تفاوت بین سیگار و ویپینگ باشید. دستگاه های ویپ مختلف بر قدرت نیکوتین تاثیر می گذارند. عادات سیگار کشیدن مشخص می کند که قدرت نیکوتین مورد نیاز شما چقدر است.

تفاوت جذب نیکوتین در سیگار و ویپینگ

دریافت قدرت نیکوتین درست خیلی سخت است چون جذب نیکوتین در سیگار و ویپ با هم فرق دارد.

خیلی از افراد سیگاری بر اساس مقدار نیکوتین موجود در سیگار قدرت نیکوتین را انتخاب می کنند. متاسفانه این روش درستی نیست چون همان طور که گفتیم میزان جذب نیکوتین در سیگار و ویپ فرق می کند.

به طور متوسط میزان نیکوتین موجود در یک سیگار حدود 14-10 میلی گرم است و شما فقط حدود 5-1/1 میلی گرم از آن را جذب می کنید.

به علاوه میزان نیکوتین دریافتی ویپینگ در جریان خون به اندازه سیگار نیست.

در مطالعه ای که توسط دکتر فارسالینوس انجام شد محققان دریافتند که حتی بعد از یک ساعت ویپینگ به اندازه یک سیگار نیکوتین وارد جریان خون نمی شود.

در هر سیگار بیش از 4000 ماده شیمیایی وجود دارد که بعضی از آن ها فقط برای تقویت اثرات نیکوتین استفاده می شوند.

شاید سیگار از مد افتاده به نظر برسد اما می تواند کارآمدترین میزان نیکوتین را تامین کند. ای جوس ها فقط حاوی 4 ماده اصلی(PG، VG، طعم دهنده و نیکوتین) هستند و به همین خاطر اصلا نمی توان سیگار را با ویپ مقایسه کرد.

از طرف دیگر متوجه می شوید که چرا سایر درمان های جایگزین نیکوتین چندان موفق نیستند.

نتایج مطالعه بالا نشان داد دستگاه های نسل جدید سطح نیکوتین جریان خون را 72-35% افزایش می دهند.

بعد از 35 دقیقه ویپ، میزان نیکوتین به اندازه 5 دقیقه اول سیگار کشیدن است.

در نتیجه می توان گفت سیگار کشیدن بلافاصله عطش نیکوتین شما را رفع می کند اما با ویپ مدت زمان بیشتری لازم است تا این میل ارضا شود.

بنابراین باید در زمان انتخاب قدرت نیکوتین مناسب فاکتور دیگری را هم درنظر بگیرید و آن چیزی نیست جز نوع دستگاه!

نوع دستگاه ویپ

با نوآوری در ویپینگ، دستگاه ها بهتر از قبل نیکوتین و طعم مورد نظر شما را تامین می کنند.

رایج ترین دستگاه هایی که امروزه در بازار می بینید ساب اهم هستند.

این دستگاه ها برای تولید بخار از باتری های با توان بالا استفاده می کنند و بخار را مستقیما به ریه می فرستند؛ یعنی در مقایسه با دستگاه های دهان به ریه با توان پایین، نیکوتین بیشتری دریافت می کنید.

در صورت استفاده از دستگاه های ساب اهم، به دلیل میزان بخار تولیدی می توانید نیکوتین کم تری مصرف کنید.

خیلی از ویپرهای ساب اهم ترجیح می دهند از ای جوس 3 یا 6 میلی گرم استفاده کنند.

با این حال ای جوس بالاتر از 12 میلی گرم در دستگاه های ساب اهم توصیه نمی شود.

به یاد داشته باشید هرچه از نردبان نیکوتین بالاتر بروید، ای جوس گلویتان را بیشتر می سوزاند. ویپرها به این سوزش را نیش نیکوتین می گویند.

همانطور که گفتیم مدتی طول می کشد تا میزان نیکوتین موجود در جریان خون به اندازه نیکوتین سیگار باشد.

ویپینگ پشت سرهم یا به اصطلاح زنجیره ای نیکوتین 12 میلی گرن در دستگاه ساب اهم باعث تجمع نیکوتین می شود و ممکن است علایمی مانند کمبود آب بدن، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و خستگی ایجاد کند.

وقتی طعم و عطر ای جوس فوق العاده دلپذیر باشد این اتفاق برای خیلی از طرفداران ویپ می افتد.

عادات سیگار کشیدن و استفاده از ویپینگ

آخرین موردی که باید قبل از انتخاب قدرت نیکوتین در نظر داشته باشید، عادات سیگار کشیدن است. در لیست زیر دستورالعمل کلی را می بینید که جامعه ویپینگ از آن پیروی می کنند:

سیگاری هایی که می خواهند نیکوتین را به طور کامل ترک کنند: 0 میلی گرم

سیگاری های خفیف( کم تر از نصف پاکت): 3 میلی گرم

سیگاری های متوسط(نصف پاکت): 6 میلی گرم

سیگاری های حرفه ای(یک پاکت کامل): 12 میلی گرم

یادتان باشد این دستوالعملی کلی است و انتخاب قدرت مناسب نیکوتین در افراد مختلف با هم فرق دارد. سیگاری های حرفه ای شاید به 6 میلی گرم رضایت دهند چون با سوزش کم تر گلو ، بیشتر از نیکواین لذت می برند.

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار دهید به نوع سیگاری که می کشید بستگی دارد.

همه سیگارها مثل هم نیستند و بعضی نیکوتین بیشتری دارند.

مثلا اگر نصف پاکت سیگار عطری می کشید ، برای شما 12 میلی گرم بهتراز 6 میلی گرم است.

میزان استفاده از ویپ نیز مهم است.

برای کسانی که تفننی ویپ می کشند ، نیکوتین 12 میلی گرم را توصیه می کنیم چون ویپ جوس کم تری مصرف می شود.

می توانید پس از مدتی با آزمون و خطا قدرت نیکوتین مناسب خودتان را پیدا کنید.

گزینه جایگزین: نیکوتین سالت

اگر در مورد قدرت نیکوتین مطالعه کرده باشید می دانید که در بعضی مقالات از 18 میلی گرم 24 میلی گرم صحبت شده است.

متاسفانه خیلی از تولیدکنندگان پروسه تولید این نوع ایجوس ها را متوقف کرده اند.

نیکوتین سالت برای کسانی که دنبال چیز قوی تری هستند مناسب است.

در واقع نیکوتین سالت فرمول خاصی از نیکوتین است که در دستگاه های توان پایین استفاده می شود.

این مواد قدرت نیکوتین بالایی را تا 35 و حتی 50 میلی گرم ارائه می کنند و برای سیگاری ها دقیقا مثل سیگارند.

نیکوتین سالت کام نرم تری دارد و حتی 50 میلی گرم نیکوتین هم زننده و آزاردهنده نیست. چون نیکوتین سالت ها با مقاومت بالای نیکوتین عرضه می شوند ، برای دستگاه های با توان پایین طراحی شده اند.

در مطالعه ای که در بالا به آن اشاره کردیم، محققان نیکوتین 50 میلی گرم را برای سیگاری هایی که به تازگی به ویپ روی آورده اند، توصیه می کنند.

خوشبختانه نیکوتین سالت مقرون به صرفه است و دستگاه های کاربپسندی که برای مصرف این ماده بکار می روند کاملا برای ترک سیگار مناسبند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۸۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم کاری سیگارهای الکترونیک

  سیگارهای الکترونیکی که با ترفندهای تبلیغاتی خود، باور عوارض‌نداشتن و راهی برای ترک سیگارهای سنتی را در جامعه رواج دادند و از این راه طرفداران زیادی نیز پیدا کردند، حالا با درگیرکردن عده زیادی از افراد جامعه، به یک معضل تبدیل شده‌اند! به‌خصوص این‌که طبق تاکید مسئولان بهداشتی، این سیگارها نه‌فقط بی‌خطر نیستند، بلکه سرطان‌زا نیز هستند و به همین خاطر با وجود تحرکات مشکوک، وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز این سیگارها نمی‌رود. بر اساس آمار، هیچ سطح ایمن و مطمئنی برای دخانیات وجود ندارد و تنباکوی سبک، محصولات دخانیات بدون دود، سیگار برگ غیرمضر و تبلیغات دیگر، افسانه‌ای بیش نیست و بارها وزارت بهداشت و نهادهای مربوط، این موضوع را به افراد جامعه گوشزد کرده‌اند. گرچه همچنان عده‌ای تلاش می‌کنند مصرف سیگارهای الکترونیکی را در جامعه مشروعیت ببخشند و آن را متفاوت از سیگارهای سنتی بدانند اما نگاه وزارت بهداشت به این موضوع متفاوت است. به‌طوری که اخیرا بهزاد ولی‌زاده،رئیس دبیرخانه ستادکشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده است:تقاضاهایی برای اجازه فعالیت درزمینه عرضه ورسمیت‌بخشیدن به این سیگارها صورت‌گرفته اما وزارت بهداشت زیربارصدورمجوز برای تولید،فروش‌وعرضه این سیگارها نمی‌رود؛چراکه مضرات این سیگارها شناخته‌شده است.
   
زیاده‌روی در مصرف سیگارهای الکترونیکی به بهانه عوارض نداشتن آن
دکتر آقازاده، پژوهشگر اعتیاد در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص عوارض این سیگارها می‌گوید: این سیگارها در ابتدا با این ادعا آمدند تا جایگزین سیگارهای سنتی و عوارض آن شوند و برای افراد سیگاری با تأمین نیاز نیکوتین، حس سیگار را تداعی کنند. برای این روش نیکوتین را در محلول‌های سیگارهای الکترونیکی اضافه کردند و بعدها طعم‌دهنده‌های مختلفی به آنها افزوده شد که سرطان‌زاست و فرد سیگاری با این تصور که این‌گونه سیگارها عوارضی ندارند، محدودیت مصرفی برای خود قائل نمی‌شود و در استفاده از آن زیاده‌روی می‌کند و در نهایت به عوارض بیشتری نسبت به قبل مبتلا می‌شود.سال‌هاست که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت درخصوص تاثیر این سیگارها بر سلامت افراد وانواع تهدیدهای جانبی آن، اطلاع‌رسانی می‌کنند اما با این همه، چرا مصرف این نوع از سیگارها همچنان سیر صعودی دارد؟ 
   
سیگارهای الکترونیکی قبح سیگارهای سنتی را در جامعه ندارد
پیمان حسنی ابهریان، عضو هیأت علمی و مدیرگروه توانبخشی موسسه آموزش عالی علوم شناختی در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: با توجه به این‌که فرهنگ اجتماعی و مقابله با مصرف دخانیات به نسبت نسل‌های قبل بیشتر شد و این تغییرات دیگر پاسخگوی افراد سیگاری نبود،مافیای دخانیات سعی دررفع این موضوع کردند و سیگارهای الکترونیکی را تولید و تبلیغ کردند. درحال حاضر درصد زیادی از افراد،به‌ویژه جوانان،سیگارمصرف می‌کنندوبه همین دلیل گرایش به سیگارهای الکترونیکی نیز افزایش یافته است. افزایش تمایل بسیاری از افراد به این نوع از سیگارها به این دلیل است که مصرف سیگارهای الکترونیکی به‌نسبت سیگارهای سنتی، محدودیت‌های قبل را ندارد. درواقع با توجه به این‌که این نوع ازسیگارها، دودهای آزاردهنده سیگارهای سنتی را ندارند، افراد درهرجایی از آنها استفاده می‌کنند. ازطرفی دیگر، مصرف این نوع از سیگارها، قبح استفاده ازسیگارهای سنتی را در جامعه توسط جوانان و نوجوانان ندارد؛ بنابراین مصرف این نوع از سیگارها اکنون افزایش یافته است.
   
جایگزینی لذت‌های سالم در جامعه راهکار مقابله با مصرف دخانیات
با توجه به سمی‌بودن وسرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیکی وعوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه، راهکار مقابله با این مسأله چیست؟ابهریان دراین خصوص معتقد است: برای پیشگیری ومقابله با افزایش مصرف دخانیات، به‌ویژه انواع مختلف سیگار در جامعه، بیش از هرچیز، فعالیت‌های فرهنگی لازم است و در این مورد جریمه نقدی و امثال آن کافی نیست. متأسفانه چند سالی است که مصرف سیگار در بین زنان نیز بسیار افزایش یافته و این موضوع از دید آنها به برابری زنان و مردان تعبیر می‌شود، در حالی که افزایش گرایش به چنین مسائلی با توجیه برابری بسیار خطرناک است. بر همین اساس برای کاهش این معضل در جامعه ابتدا باید علت گرایش افراد به سیگار را بررسی کرد. سیگار یا هر دخانیات دیگری در ابتدای مصرف برای فرد ایجاد لذت می‌کند و پس از آن به عادت تبدیل می‌شود؛ بنابراین برای کاهش گرایش جوانان به دخانیات لازم است تا در جامعه با ایجاد مراکز تفریحی، ورزشی و... لذت‌های سالم را جایگزین لذت‌های ناسالم کنیم؛ چراکه جایگزینی لذت‌های سالم و آشکارکردن عوارض مصرف دخانیات قطعا سیر استفاده و گرایش افراد جامعه را به سیگار و سایر دخانیات کاهش خواهد داد. البته ناگفته نماند که این نوع از پیشگیری برای جوانان در معرض مصرف جواب نمی‌دهد، بلکه این فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی افراد آغاز شود تا در بزرگسالی اثرات آن مشخص شود.باتوجه به آنچه دراین گزارش مطرح شد،امیداست باتمهیدات وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی و عدم رسمیت‌بخشیدن به مصرف دخانیات جدید نظیر سیگارهای الکترونیکی،مصرف آنها در جامعه کاهش پیدا کند و دیگر در سطح شهر شاهد مصرف سیگار توسط دختران و پسران در هر سن و سالی نباشیم.

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • کشف محموله سیگار قاچاق در میامی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • جایگزینی بیش از ۲ کیلومتر نیوجرسی جای گاردریل در جاده‌های مازندران
  • محکومیت بیش از ۳ میلیارد ریالی یک واحد صنفی در رشت
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • گازرسانی به ۱۰۰ واحد صنعتی در کردستان