Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز اوسطی نماینده شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از رورستاهای بخش بلبان آباد گفت: سه دشت کشاورزی در قروه و دهگلان با 700 میلیون متر مکعب کسری آب روبرو هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کُردتودی، پرویز اوسطی نماینده شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ضمن بازدید از روستاهای بخش بلبان آباد با اشاره به نیاز منطقه به آب شرب و کشاورزی گفت: آب در دو بخش شرب و کشاورزی با انتقال سامانه سد ژاوه به سد قوچم و تامین آب  دو شهرستان قروه و دهگلان امسال در ردیف بودجه قرار گرفته و تحویل قرار گاه خاتم شده است که عملیات اجرایی آن نیز امسال شروع خواهد شد و دو شهرستان را پوشش خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی موضوع دیگر را آب کشاورزی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه در استان کردستان 9 دشت کشاورزی وجود دارد که سه دشت آن مربوط به قروه و دهگلان می باشد و از لحاظ تقسیمات آب، سه دشت این دو شهرستان با 700 میلیون متر مکعب کسری آب روبرو هستند و اکثر چاههای این منطقه در حال خشک شدن است که یکی از کارهای اساسی در منطقه این است که از طریق آبخیزداری آبهای جاری در زمستان مهار شوند و اینکار باعث تقویت آب چشمه و قنات خواهد شد.

وی با بیان اینکه در استان کردستان سالیانه 14 میلیارد متر مکعب بارندگی داریم که 8/4 دهم میلیارد متر مکعب آب خالص در استان وجود دارد و کل آب مصرفی چاههای  کشاورزی و چشمه ها حدود یک میلیارد است و مابقی مازاد است که به خوبی از آن استفاده نشده و در پشت سدها ذخیره می شود که بهره مندی استان از این آب کم  و عمده اراضی استان به صورت دیم بوده و در دشت های شرقی استان منابع آبی چاه ها هم در حال افت است.

نماینده شهرستانهای قروه و دهگلان با بیان اینکه یکی از برنامه های در دست اقدام برای آینده این است که در قالب سد ژاوه برای مسائل زیست محیطی 50 میلیون متر مکعب آب از سد ژاوه از طریق سورال به سد سنگ سیاه انتقال یابد و 10 هزار هکتار اراضی تبدیل به آبی شود و هم مازاد آن به دشت چهار دولی انتقال یابد تا هم بیلان منفی سفره های زیر زمینی جبران شده و هم  دغدغه آب کشاروزی منطقه رفع شود.

اوسطی با اشاره به اجرای طرح هادی در روستاها گفت: کل روستاها از این نظر مشکل دارند و طرح هادی در روستاها ناقص است که مردم از بنیاد مسکن به عنوان یک نهاد انقلابی  انتظار بیشتری دارند  و این کم و کاستی در روستاها قابل پذیرش نیست و نیاز است که بنیاد مسکن بیشتر تلاش کند و پای کار باشد.

 نماینده قروه و دهگلان ضمن گله مندی از جهاد کشاروزی دهگلان گفت: با توجه به اینکه حوزه آبخیز در این منطقه منابع آب پایداری دارد و در این شرایط که آب ارزشمند است مکانیزه نشده که جهاد باید با مطالعه از محل اعتبارات ملی و شناور استفاده می کرد و آبهای قنات و چشمه های منطقه را به صورت بارانی و قطره ای اجرا می کرد زیرا حوزه منطقه کاکو بهترین حزوه مستعد برای باغات است اما متاسفانه آبهای منطقه به هدر می رود و زمین ها تبدیل یه نیم هکتاری و برای کاشت گندم شده است که بازدهی و درآمد آنچنانی برای کشاورز ندارد.

وی با بیان اینکه در روستای مشیرآباد پنجه حتی یک آبشخور برای دامداران این روستا وجود ندارد طی تماس تلفنی با مسئول مربوطه خواستار تذکر به متولیان امر جهاد کشاورزی در استان و شهرستان شد و گفت: این کم کاری قابل قبول نیست در حالیکه این منطقه منطقه کوهستانی است و اراضی کشاروزی بسیار کم و عمده درآمد منطقه دامداری است که از بخشدار بلبان آباد خواست با تشکیل شورای کشاورزی در منطقه کم و کاستی این حوزه هر ماه اطلاع رسانی شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیون متر مکعب قروه و دهگلان سه دشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه استاندار زنجان برنامه‌های ارتقای بهره‌وری در استان را در سه محور صنعت، آب و کشاورزی عنوان کرده است، گفت: در همین راستا، ساخت سد‌های بزرگ در استان برای تأمین آب شرب، صنعت و حقابه‌های کشاورزی پایین دست آن اهمیت خود را نشان می‌دهد و این سد‌ها می‌توانند کارکرد دیگری همچون جلوگیری از بروز سیلاب و در برخی مناطق تولید برق را نیز به همراه داشته باشند.

وی افزود: با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی و نیاز منطقه به آب پایدار، سد مراش در شهرستان ماهنشان برای تأمین آب آشامیدنی شهر‌های ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای مسیر و همچنین صنایع مستقر در این منطقه در حال احداث است و پاییز امسال به مرحله آبگیری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با تأکید بر اهمیت احداث سد بلوبین برای شهرستان ایجرود، گفت: هدف از احداث سد بلوبین در این شهرستان تأمین آب شرب و صنعت در شهر‌های زرین‌آباد، حلب، سعیدآباد و ۹۲ روستا در منطقه بوده و این سد نیز به مرحله آبگیری رسیده است.

باقری به مطالعه سد‌های کلوچ و جمال‌آباد باکلور در شهرستان طارم اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته به غیر از سال ۹۸ که با ترسالی مواجه شدیم با هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از سد آیدوغموش برای باغات شهرستان طارم در ۲ فاز حدود ۱۵ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد که با احداث دو سد کوچ و جمال آباد باکلور در این شهرستان در زمان پیک مصرف آب کشاورزی که تابستان است، می‌توان باغات زیتون را تأمین آب کرد و این می‌طلبد تا کشاورزان و بهره‌برداران از کشت محصولات پر آب طلب خودداری کنند.


وی ادامه داد: با احداث دو سد کلوچ و جمال آباد باکلور در شهرستان طارم تأمین آب پایدار باغات این شهرستان دور از انتظار نیست، چرا که نیاز آبی این منطقه در پیک مصرف حدود ۳۰ میلیون متر مکعب است که با احداث این دو طرح، موضوع مرتفع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: در شهرستان خدابنده ۲ سد زرین‌رود و اشراق در دست مطالعه است.

باقری به آغاز عملیات اجرایی پروژه تأمین آب شرب پنج شهر و ۱۳۴ روستای منطقه خدابنده از سد تالوار در مهرماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: طول مسیر انتقال ۱۶۱ کیلومتر است و هدف از اجرای آن تأمین آب شرب شهر‌های گرماب، زرین‌رود، کرسف، سهرورد، ۵۰ درصد نیاز شهر قیدار و ۱۳۴ روستای مسیر است.

دیگر خبرها

  • پلمب سه شرکت حمل و نقل بار و مسافر در قروه
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • واکنش همتی به هشدار رئیسی درباره انحلال بانک‌های متخلف؛ کسری‌های آن‌ها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟
  • توسعه بهداشت ودرمان
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور