Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@07:16:55 GMT

نقش فضاهای آبی در بهبود سلامت شهرنشینان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۵۴۹۴

نقش فضاهای آبی در بهبود سلامت شهرنشینان

تحقیقات حاکی است که مردم ساکن در مناطقی با بیشترین تراکم جمعیت، به طور قابل چشمگیری از اختلالات روانی رنج می‌برند؛ وجود فضاهای سبز و آبی در مناطق شهری می‌تواند نقش مهمی در بهبود سلامت جسمی و روحی شهروندان ایفا کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اغلب محققان شهری به پژوهش در مورد نقش فضاهای سبز در افزایش سلامت روحی و روانی شهرنشینان پرداخته و کمتر به وجود فضاهای آبی در شهرها متمرکز شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنکه وجود فضاهای آبی نیز درست مانند پارک‌ها و فضاهای سبز، سلامت جسمی و روحی را برای ساکنان یک شهر به ارمغان می‌آورد. بدیهی است که مردم ساکن در شهرهایی با تراکم جمعیت بالا، بیش از سایر مردم از اختلالات روانی رنج می‌برند چرا که جمعیت زیاد آلودگی، خشونت شهری و کاهش حمایت اجتماعی را در پی دارد. این وضعیت روز به روز بحرانی‌تر می‌شود زیرا هر روز بر رغبت مردم به سکونت در مناطق شهری و در نتیجه تراکم جمعیت افزوده می‌شود.

البته وجود فضاهای طبیعی در شهرها می‌تواند به طور قابل توجهی مشکل جسمی و روانی شهروندان را حل کند چرا که نتیجه تحقیقات متعدد حاکی است که نزدیک بودن مردم به طبیعت از سطح اضطراب آن‌ها می‌کاهد و رفتار و سلامت آن‌ها را بهبود می‌بخشد. البته تا کنون، محققان بر نقش فضاهای سبز شهری در سلامت جسمی و روانی مردم بیشتر تمرکز کرده و اغلب وجود فضاهای آبی را نادیده گرفته‌اند.

اما خبر خوش اینکه اخیراً، پژوهشگران بسیاری به مطالعه در مورد وجود فضاهای آبی در شهرها و میزان زیست‌پذیری آن‌ها پرداخته و با نتایج شگفت‌انگیزی مواجه شده‌اند. در گزارشات متعدد آمده است که احتمال مرگ زودهنگام مردم ساکن در نزدیکی آب‌ها بسیار پایین است، اضافه وزن در میان آن‌ها به ندرت وجود دارد و در نهایت، این افراد از نظر جسمی و روانی در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند.

نقش فضاهای آبی در سلامت روانی شهرنشینان

محققان طی چند سال گذشته، به انجام مطالعات زیادی در زمینه اثرات مثبت وجود فضاهای آبی در محل سکونت مردم بر سلامت جسمی و روانی آنان پرداخته‌اند. نتایج تحقیقات آنان حاکی است که هر چه مردم در نزدیکی فضاهای آبی زندگی کنند، میزان رغبت آن‌ها به انجام فعالیت‌های جسمی نیز بیشتر است که همین امر، سلامت جسمی و روانی را برای آنان به ارمغان می‌آورد. علاوه بر این، سکونت در نزدیکی فضاهای آبی از سطح استرس و نگرانی مردم می‌کاهد و وضعیت روانی و رفتاری آنان را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

البته وجود فضاهای آبی در نزدیکی محل سکونت شهرنشینان دیگر جنبه‌های زندگی آنان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و بر زیست‌پذیری شهرها می‌افزاید. به عنوان مثال، افراد ساکن در اطراف آب‌ها، از اثرات جزایر گرمایی در امان هستند و نسبت به سایر شهرنشینان، هوای پاک‌تری استنشاق می‌کنند.

ایجاد فضاهای آبی

اگرچه نقش فضاهای آبی بر سلامت و رفاه شهروندان و همچنین افزایش زیست‌پذیر مناطق بر مدیران شهری پوشیده نیست، اما ایجاد چنین فضاهایی در شهرها، چالش‌های بسیاری پیش روی برنامه‌ریزان شهری قرار می‌دهد. در دوران ویکتوریا، کانال‌های آبی نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه ایفا می‌کردند چرا که امکان انجام تجارت و رفت و آمد بازرگانان به نقاط مختلف را فراهم می‌آوردند. بخش اعظمی از این فضاهای آبی همچنان باقی مانده اما نسبت به گذشته، بسیار کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و اهمیت خود را تا حدودی در نظر دیگران از دست داده‌اند.

به عنوان مثال، تعداد کانال‌های آبی بیرمنگام انگلستان بسیار بیشتر از ونیز ایتالیا است اما دسترسی به آن‌ها از طریق ساختمان‌های بلند یا نرده‌ها محدود شده است. حتی بعضی از آن‌ها مشکلات بسیاری را برای ساکنان اطراف خود به وجود آورده چرا که به مکان‌هایی برای انباشته شدن ضایعات تبدیل شده است.

البته اخیراً پروژه‌های زیادی در انگلستان انجام شده تا استفاده از کانال‌های آبی را برای رونق اقتصادی کشور امکان‌پذیر کند. بدون شک، این کار نه تنها اقتصاد و سلامت انسان‌ها را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار خواهد داد، بلکه می‌تواند به کنترل سطح آب، پیشگیری از وقوع سیل و مقاوم‌سازی هر چه بیشتر شهرها در مقابل تغییرات آب و هوایی کمک کند.

مقامات اسکاتلندی در تلاشند کانال‌های منطقه را از نو مورد استفاده قرار دهند و به ایجاد انواع جدیدی بپردازند تا از این طریق، نه تنها به رونق اقتصادی کشور بپردازند، بلکه سلامت جسمی و روانی را برای شهروندان به ارمغان آورند.

کد خبر 484969

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کانال آب کانال های آبی مادی مادی های آب نقش مادی ها در شهر فضای شهری سلامت شهرنشینان جزایر گرمایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سلامت جسمی و روانی فضاهای سبز نقش فضاهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۵۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی مرعشی، با بیان اینکه استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع نهایی شد، گفت: داروهای مورد نیاز به همراه ۳۸۰ نفر از کادر پزشکی متخصص هلال احمر سه روز قبل از عزیمت اولین کاروان زائران اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه در مکه یک بیمارستان ۶۰ تخت خوابی داریم؛ گفت: این بیمارستان دارای بخش ویژه مجهز و کامل است؛ همچنین یک بخش رادیولوژی، سونوگرافی، اکوکاردیوگرافی، آزمایشگاه مجهز، بخش دندانپزشکی و بخش‌های بستری زنان و مردان را هم داریم.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: در مدینه خدمات در دو درمانگاه ۱۶ ساعته و شبانه روزی انجام می‌شود و همچنین یک مرکز ۱۰ تختخوابی را هم در مدینه داریم.

مرعشی خاطر نشان کرد: در صورتی که به خدمات بستری و اعمال جراحی مختلف نیاز داشته باشیم؛ از بیمارستان‌های عربستان استفاده خواهیم کرد.

کد خبر 6091429 علی قدمی

دیگر خبرها

  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها