Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این سوال ممکنه برای بسیاری از ما‌ها مطرح شده که پره‌های هواپیما به چه جهتی می‌چرخند؟ و آیا چرخش آن‌ها بر اساس معیار خاصی است؟ در این گزارش با این سوالات پاسخ داده ایم.

پره‌های هواپیما را اگر از پشت موتور نگاه کنیم در جهت عقربه‌های ساعت حرکت می‌کنند که این موضوع در هواپیما‌های تک موتور و دو موتوره صدق می‌کند، اما موارد مستثنی نیز وجود دارد که در ادامه گزارش به آن‌ها اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هواپیما‌های تک موتور که پروانه‌های آن در دماغه نصب شده است، معمولا تفاوتی ندارد که این پروانه‌ها در کدام جهت حرکت کند شرکت‌های ساخت موتور هواپیما از یک جهت استفاده می‌کنند تا خلبان‌ها به آن عادت کنند چراکه جهت حرکت پروانه‌های موتور در فعالیت خلبان تاثیر گذار است.

جهت حرکت پروانه موتور‌های هواپیما‌های پهن پیکر و ۴ موتوره معمولا خلاف یک دیگر است چراکه حرکت چهار موتور غول پیکر به یک جهت، هواپیما را به همان جهت می‌کشاند و خلبان برای کنترل این وضعیت باید سوخت و انرژی بیشتری از هواپیما به کار گیرد.

در این نوع از هواپیما‌ها معمولا موتور‌های سمت چپ در جهت عقربه‌های ساعت و موتور‌های سمت راست بر خلاف عقربه‌های ساعت حرکت می‌کنند تا تعادل هواپیما هنگام پرواز حفظ شود البته موارد تخصصی و مهندسی دیگری نیز در جهت حرکت هواپیما‌ها دخیل هستند، اما عمده‌ترین مورد همین است.

جالب است بدانید اولین هواپیمایی که از آیرودیمانیک جهت حرکت مخالف موتور‌ها در آن استفاده شد همان اولین هواپیمای اختراع شده توسط برادران رایت بود.

با وجود اینکه این آیرودینامیک از ابتدای تاریخ صنعت هوانوردی در جهان طراحی و استفاده می‌شده، اما امروز همچنان هواپیما‌هایی هستند که موتور آن‌ها از این طراحی پیروی می‌کنند که معروف‌ترین آن ایرباس A۴۰۰m atlas است.

از ایرباس A۴۰۰m atlas برای انتقال تجهیزات و ماشین آلات جنگی استفاده می‌شود و ظرفیت بار بسیار زیادی دارد همچنین موتور‌های یک و دو این پرنده در جهت عقربه‌های ساعت و موتور‌های ۳ و ۴ بر خلاف آن‌ها حرکت می‌کنند.

امروزه جهت حرکت پروانه موتور هواپیما‌های جدید به یک سمت است چرا که با پیشرفت علم و تکنولوژی کنترل آن‌ها به دست خلبان نیست و هواپیما به صورت خودکار قضیه را حل می‌کند.

زمانی که یکی از موتور‌های هواپیما از کار می‌افتد هواپیما به سمت موتور کار افتاده می چرخید و سرنشینان در کابین احساس شیب می‌کنند که خلبان در این صورت در نزدیک‌ترین فرودگاه باید اقدام به فرود اضطراری کند.

در سال‌های ابتدایی اختراع هواپیما، از کار افتادن یک یا چند موتور هنگام پرواز یک موضوع عادی بود و زیاد تکرار می‌شد همچنین تکنولوژی کنترل خودکار هواپیما همچون امروز وجود نداشت پس یکی از دلایلی که پروانه موتور هواپیما‌ها در آن زمان به سمت داخل حرکت می‌کردند نیز همین بود.

طراحی دیگری نیز در موتور‌های هواپیما چندین سال قبل اجرایی شد و بر اساس آن هر موتور دو ردیف پروانه داشتند که بر خلاف یک دیگر حرکت می‌کردند که در این طراحی کنترل هواپیما ساده‌تر از طراحی‌های قبلی بود.

این طراحی مورد توجه بسیاری از شرکت‌های هواپیما سازی قرار گرفت که موفق‌ترین آن هواپیمای Avro Shackleton بود، اما دو دلیل عمده باعث شد تا این فناوری تداوم پیدا نکند. ۱ طراحی پیچیده و تولید دشوار ۲. صدای فوق العاده زیاد این موتورها.

صدای پروانه‌های این هواپیما‌ها به قدری زیاد بود که اغلب خدمه کابین آن‌ها مشکل شنوایی پیدا می‌کردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواپیمای مسافربری عجیب ترین ها عجیب و غریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی

آفتاب‌‌نیوز :

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد.

تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

کان مدعی شد که احتمالا چند مقام اسرائیلی به منظور گفتگو درباره عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی با این هواپیما به ریاض رفته باشند.

این شبکه اسرائیلی در ادامه با اشاره به سفر قریب‌الوقوع «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، خاطرنشان کرد مقامات موساد و شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم اسرائیل) چند روز پیش از همین هواپیما برای انجام سفر‌هایی در منطقه استفاده کرده‌اند.

در این گزارش اشاره شده است که از این هواپیما برای انتقال مقامات اسرائیلی در چارچوب مذاکرات تبادل اسرا در قطر و مصر استفاده شده است.

دیگر خبرها

  • ببینید | اعتراف خنده‌دار مهران غفوریان در برنامه تلویزیون؛ حرکت جالب همسر آقای بازیگر علیه او
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • حرکت جالب از ادای احترام دانشجویان آمریکایی به فلسطینان + ویدئو | همه انفرادی در منزلشان برمی‌خیزند و فلسطین‌ها را تشویق می‌کنند
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟