Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@07:45:03 GMT

پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۷۲۵۴

پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

افراد می‌توانند پس از دریافت واکسن کرونا تست آنتی بادی بدهند تا میزان تاثیرگذاری واکسن بر سیستم ایمنی بدن‌آنها مشخص شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پس از دریافت واکسن کرونا، مدتی طول می‌کشد تا آنتی بادی مورد نیاز در بدن تولید و فرد در برابر بیماری کووید -۱۹ ایمن شود. با این وجود افراد واکسینه شده همواره نگران این موضوع هستند که آیا واکسن به خوبی عمل کرده است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد نسخه‌های جدید ویروس کرونا و جهش‌های ترسناک آن باعث شده است افراد بیش از پیش نگران ابتلاء به بیماری کرونا باشند.

آیا انجام دادن آزمایش آنتی بادی ضرورت دارد؟

انجام دادن آزمایش برای تشخیص بیماری کووید -۱۹، یکی از راه‌های اصلی مقابله با این همه‌گیری و پیشگیری از شیوع گسترده آن است. در حال حاضر افراد زیادی در سراسر دنیا آزمایش‌های آنتی بادی انجام می‌دهند تا متوجه شوند آیا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند یا خیر. افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، بیش از دیگران تمایل دارند آزمایش آنتی بادی را انجام دهند تا از میزان تأثیر واکسن کرونا بر سیستم ایمنی بدن خود مطلع شوند. پزشکان به گروه‌های آسیب پذیر در برابر بیماری کرونا و افراد مسن توصیه کرده‌اند که پس از دریافت واکسن کرونا، آزمایش آنتی بادی انجام دهند تا میزان عملکرد واکسن بر بدن آن‌ها مشخص شود.

هدف از انجام آزمایش آنتی بادی چیست؟

آنتی‌بادی‌ها نوعی پروتئین هستند که پس از آلوده شدن بدن به یک عامل بیماری‌زا یا بعد از دریافت واکسن، توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند. این پروتئین‌ها به بدن افراد کمک می‌کنند تا به خوبی با عفونت‌ها مقابله کنند. در نتیجه از بدن افراد در برابر ابتلای مجدد به بیماری، محافظت می‌کنند. آزمایش آنتی بادی کرونا، عفونت قبلی بدن و ایمنی نسبی به ویروس را نشان می‌دهد، اما نمی‌تواند عفونت به وجود آمده به دلیل ویروس کرونا را تشخیص دهد، زیرا تولید آنتی بادی در بدن ممکن است بین یک تا سه هفته طول بکشد. احتمال دارد در این مدت حتی اگر بدن فرد به ویروس کرونا آلوده شده باشد، جواب تست آنتی بادی او منفی شود، زیرا هنوز آنتی بادی‌های ضد کرونا در بدن تولید نشده است.

چه مدت پس از دریافت واکسن کرونا آنتی بادی تولید می‌شود؟

بیشتر واکسن‌های کرونای تولید شده باید در دو دوز تزریق شوند تا بدن در برابر ویروس مورد نظر ایمن شود. این دو دوز با فاصله زمانی مشخصی تزریق می‌شود تا فرد حداکثر ایمنی لازم را به دست آورد. با وجود اینکه دو دوز واکسن کرونا باعث تولید آنتی بادی در بدن می‌شود، بدن افراد ۱۴ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن کاملاً ایمن می‌شود. در صورتی که قبل از این دوره زمانی میزان آنتی بادی تولید شده در بدن افراد افزایش پیدا کند، به این معنا است که فرد تا حدودی در برابر بیماری ایمن شده است.

اگر آنتی بادی کافی در بدن تولید نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

به نظر می‌رسد که آنتی بادی بین ۱۰ تا هزار واحد بین المللی می‌تواند از افراد در برابر بیماری محافظت کند. محققان معتقد هستند که تزریق واکسن می‌تواند میزان آنتی بادی بدن را به بالای ۳۰۰ واحد افزایش دهد، البته ایجاد ایمنی لازم در بدن فقط به افزایش عدد آنتی بادی بستگی ندارد. به عنوان مثال ممکن است افراد به خوبی در برابر بیماری مورد نظر ایمن شده باشند، اما مشکلات خاص موجود در بدن، مانع افزایش آنتی بادی شده باشد. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که افراد با عفونت مقابله کرده‌اند. گاهی اوقات تولید آنتی بادی کم در بدن به دلیل عدم تطابق ژنتیکی و کروموزومی رخ می‌دهد؛ البته این موضوع بدان معنا نیست که واکسن کرونا برای این گروه از افراد مناسب نیست.

نتیجه آزمایش آنتی بادی میزان تأثیرگذاری واکسن کرونا را مشخص می‌کند؟

پس از دریافت واکسیناسیون، آزمایش آنتی بادی برای اندازه گیری پاسخ ایمنی بدن ایده خوبی به نظر می‌رسد، اما انجام دادن این کار ضرورت چندانی ندارد. البته ممکن است پزشکان به برخی افراد توصیه کنند که قبل و بعد از واکسیناسیون، آزمایش آنتی بادی را انجام دهند که در این صورت انجام دادن این آزمایش ضرورت دارد. به گفته متخصصان، آزمایش آنتی بادی همیشه میزان آنتی بادی تولید شده در بدن به دلیل دریافت واکسن را به صورت دقیق مشخص نمی‌کند. بنابراین متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که بیش از حد به نتایج آزمایش‌های آنتی بادی اعتماد نکنند. افراد باید تا زمانی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت می‌کنند، تمام اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا را رعایت کنند تا آنتی بادی لازم در بدن آن‌ها تولید شود و در برابر بیماری کووید -۱۹ ایمن شوند.

کد خبر 485525

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس ابتلا به کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا کووید ۱۹ آنتی بادی واکسن کرونا تزريق واکسن کرونا تست آنتی بادی تست آنتی بادی کرونا کرونا در جهان آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا آخرین اخبار کرونا پس از دریافت واکسن کرونا واکسیناسیون کرونا واکسیناسیون همگانی کرونا آزمایش آنتی بادی آزمایش آنتی بادی چیست تست آنتی بادی چیست ایمنی بدن واکسن کرونا واکسن کرونا ایمنی بدن کارایی واکسن کرونا دريافت واکسن کرونا جديدترين اخبار کرونا پایان کرونا همه گیری کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پس از دریافت واکسن کرونا آزمایش آنتی بادی برابر بیماری انجام دادن بدن افراد بدن تولید ایمنی بدن دو دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۷۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش خبرآنلاین، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی