Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، بی‌توجهی 2 اپراتور مسلط کشور به اخطارهای وزارت ارتباطات برای رفع اختلال عمدی در ارتباط با شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس باعث شد تا هیأت وزیران با دستور رییس‌جمهوری و پس از پیشنهاد وزارت ارتباطات جریمه‌های سنگینی برای اپراتورها درنظر بگیرد.

یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات در این رابطه گفته است که به‌دنبال اخطاریه و ضرب‌الاجل داده‌شده به اپراتورها و عمل‌نشدن به مفاد این نامه، اکنون جریمه روزانه ۵۰ میلیاردتومانی برای اپراتورها درصورت رفع‌نشدن اختلال عمدی در کلاب‌هاوس درنظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان تنظیم مقررات که قانونا مسئول نظارت بر رفتار و عملکرد اپراتورهاست، پیش از این طی نامه‌ای به 2 اپراتور همراه کشور و مخابرات ایران در تاریخ ۲۲‌فروردین به آنها ۲۴ ساعت مهلت داده بود که اختلال مشهود ایجاد‌شده در ارتباط کاربران این اپراتورها با پلتفرم کلاب‌هاوس را برطرف کنند. مقام‌های 2 اپراتور مسلط کشور پیش از این اعلام کرده بودند که هیچ نوع حکم قضایی یا دستور از سوی کارگروه تعیین مصادیق برای فیلترینگ کلاب‌هاوس دریافت نکرده‌اند. همراه اول و ایرانسل همچنین منکر هر نوع اختلال در شبکه ارتباطی خود در ارتباط با کلاب‌هاوس شده‌اند. به‌صورت عملی اما کاربران این اپراتورها امکان استفاده از کلاب‌هاوس بدون استفاده از فیلترشکن را ندارند.

پیش از این یک مقام آگاه در رگولاتوری  اعلام کرده بود که ادله دیجیتال اختلال عمدی در کلاب‌هاوس جمع‌آوری شده و از اپراتورهای ذکر‌شده هم در مرجع قضایی شکایت شده است.

برخورد از نوع جدی

علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهوری عصر روز یکشنبه در توییتی اعلام کرد که به پیشنهاد وزیر ارتباطات در هیأت وزیران جرایم سنگینی به‌خاطر این تخلف اپراتورها درنظر گرفته شده است. او در این توییت بدون اشاره به نام

کلاب هاوس نوشته است: «پس از اختلال عمدی برخی اپراتورها در ارتباطات اینترنتی کاربران، هیأت وزیران پس از دستور صریح رییس‌جمهوری، عصر امروز(دیروز) ضمن تأکید بر حق آزاد شهروندان در دسترسی به اطلاعات و خلاف‌شمردن اقدامات اخیر اپراتورها، به پیشنهاد وزیر ارتباطات، جرایم سنگینی برای اینگونه تخلفات تصویب کرد.»

این مسئله نشان می‌دهد که دولت پس از ماجرای یک‌ماهه‌ای که بر سر افزایش قیمت بسته‌های اینترنت از سوی 2 اپراتور مسلط کشور ایجاد شد، قصد دارد برخورد جدی‌تری با این شرکت‌ها داشته باشد. مقام‌های آگاه در وزارت ارتباطات می‌گویند درصورتی که جریمه روزانه ۵۰ میلیاردتومانی که در پرونده اپراتورها هم ثبت می‌شود فایده‌ای نداشته باشد، برای اپراتورهای متخلف ۲ سال تعلیق از فروش و کاهش مدت پروانه درنظر گرفته خواهد شد. تخمین زده می‌شود تا ۲ هفته دیگر اگر اختلال کلاب‌هاوس بر‌طرف نشود، از جریمه کاهش مدت پروانه استفاده خواهد شد که هزینه سنگینی برای اپراتورها به‌حساب می‌آید.

تابستان سال گذشته بود که این‌دو اپراتور در اقدامی که وزیر ارتباطات آن را «تبانی» خواند، در تقابل با دولت و وزارت ارتباطات اقدام به گران‌کردن بسته‌های اینترنت همراه و حذف بسته‌های بلندمدت و به‌صرفه کردند. در آن جریان هم با وجود اخطارهای صریح وزیر ارتباطات اپراتورها هفته‌ها توجهی به اعتراض‌های مردم و دولت نداشتند.

پس از گذشت حدود یک‌ماه سرانجام اپراتورها وضعیت بسته‌ها را با گرفتن امتیاز از دولت به حالت قبل بازگرداندند اما نشان دادند که می‌توانند برای ۴ هفته به حرف‌های نهاد ناظر خود توجهی نشان ندهند.

کنترل اینترنت کشور؟

براساس قانون به‌صورت معمولی فیلترینگ پلتفرم‌ها در کشور یا براساس حکم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه یا حکم قضایی صورت می‌گیرد. هیچ‌کدام از این موارد درباره کلاب‌هاوس اتفاق نیفتاده است. از مجموع حدود ۸۷میلیون کاربر اینترنت کشور بیشتر از ۷۷میلیون و ۷۰۰هزار کاربر مشترک اینترنت پهن‌باند سیار هستند. به‌خاطر انحصار مخابرات در حوزه فیبر نوری سال‌هاست که امکان گسترش اینترنت با سرعت بالای ثابت فراهم نشده است. به همین‌خاطر با توسعه شبکه‌های تلفن همراه با حمایت دولت در سال‌های اخیر اکثر مناطق کشور تحت پوشش شبکه‌های همراه اول و ایرانسل قرار گرفته‌اند. به‌صورت تقریبی می‌توان گفت حداقل ۷۳میلیون نفر کاربر اینترنت این دو اپراتور هستند و اقدام آنها درباره کلاب‌هاوس نشان می‌دهد قدرت مدیریت ارتباطات مردم و کنترل اینترنت کشور را در هماهنگی با هم دارند.

پربیننده ترین قیمت گوشی سامسونگ / ۲۹فروردین قیمت ارزان‌ترین گوشی‌های بازار / ۲۹فروردین قیمت گوشی (محدوده ۳میلیون) / ۳۰فروردین قیمت گوشی هوآوی چند؟ / ۳۰فروردین قیمت گوشی ویژه عکاسی / ۳۰فروردین

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کلاب هاوس برای اپراتورها وزارت ارتباطات وزیر ارتباطات اختلال عمدی کلاب هاوس قیمت گوشی بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی، «توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی» را از جمله موضوعات در حال پیگیری توسط ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برشمرد و اظهار داشت: برای تحقق این امر با اپراتورها و صنایع مذاکراتی انجام داده‌ایم و امیدوار هستیم که به‌زودی شاهد عقد قراردادهایی در این زمینه باشیم.

وی تاکید کرد: ادامه این مسیر به هوشمندسازی صنایع، افزایش بازدهی آن‌ها و کاهش مشکلات صنایع منتج خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با اشاره به برنامه توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی ۶۰۰ میلیارد تومانی، بیان کرد: این ستاد طی هشت ماه اخیر تلاش‌های زیادی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام داده و مذاکرات مختلفی نیز با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات به منظور اصلاح برخی قوانین و قواعد رگولاتوری انجام داده است.

به گفته او، هدف اصلی این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت‌ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح‌های آنها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت‌ها کسر می‌شود.

کرباسی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه بر اساس این توافق‌نامه قرار نیست بودجه‌ای از سوی معاونت علمی و فناوری به اپراتورها داده شود بلکه هزینه‌ای که هر اپراتور باید به‌عنوان مالیات بپردازد، صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه آن شرکت خواهد شد؛ افزود: این امر به بومی‌سازی محصولات منجر خواهد شد و این همان طرحی است که سال گذشته به‌عنوان قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شد و ثمره خوبی برای حمایت از تولیدات دانش‌بنیان به ارمغان آورد

کد خبر 6097069

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • واگذاری ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به سازمان تنظیم مقررات
  • دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان