Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌های مدنی و سازمان‌های حقوقی تاکید کردند که تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان جو در بحرین بعد از حمله پلیس ضد شورش به آنها در روز شنبه ۱۷ آوریل، همچنان در حبس انفرادی بوده و نمی‌توانند با خانواده‌هایشان تماس داشته باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، نیروهای ضد شورش روز شنبه وارد ساختمان ۱۳ زندان جو شده و با خشونت دست کم به ۳۵ زندانی به دلیل اعتراضاتشان نسبت به اوضاع نامناسب زندان، حمله کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه حقوق و دموکراسی بحرین اعلام کرد، این حمله بعد از آن صورت گرفت که زندانیان دو سلول سه و هشت از بخش ۲ این ساختمان، تحصنی را در راهروهای زندان آغاز کرده و با برگشت به سلول‌های خود مخالفت کردند.

این زندانیان علاوه بر اینکه مورد ضرب و جرح قرار گرفتند، چندین بار با صورت به زمین انداخته شدند. یکی از زندانیان به نام "سید علوی الوادعی" بعد از آنکه زخم عمیقی در سرش برداشت و به شدت دچار خونریزی شد، از هوش رفت. یک زندانی دیگر به نام سعید عبد الامام نیز از سوی پلیس به مکانی دیگر انتقال داده شد.

این موسسه اعلام کرد که وضعیت کنونی آن افراد و مکانشان در حال حاضر نامعلوم است و اعضای خانواده‌شان نتوانسته‌اند با آنها تماس برقرار کنند و مسئولان زندان نیز نمی‌پذیرند که هیچ گونه اطلاعاتی از آنها یا مکان‌های حضورشان ارائه دهند.

سازمان "آمریکایی‌ها به خاطر دموکراسی و حقوق بشر در بحرین" در گزارشی بعد از زمان کوتاهی از این حمله اعلام کرد که وزارت کشور بحرین بیانیه‌ای را صادر و در آن اعلام کرد که تدابیر امنیتی و حقوقی علیه زندانیان اتخاذ شد، آنها دست به آشوب و خشونت علیه نیروهای پلیس زده بودند.

در ۱۸ آوریل موسسه ملی حقوق بشر که نهاد نظارتی نیمه دولتی است، تمامی ادعاها مبنی بر بدرفتاری با زندانیان را رد و اعلام کرد، آنچه که درمورد ضرب و شتم زندانیان و انتقال آنها به مکانی نامعلوم مطرح شده، درست نیست.

بیش از ۱۲ فرد از خانواده‌های زندانیان سیاسی که برخی از آنها در این حمله آسیب دیده بودند، به این زندان آمدند تا از مکان نزدیکان محبوس خود اطلاع یابند. با وجود اینکه به آنها قول داده شد طی دو روز می‌توانند با اعضای خانواده‌شان تماس بگیرند، اما آنها اعلام کردند که هنوز به خانواده‌هایشان اجازه انجام تماس‌های تلفنی داده نشده است.

زندانیان در نتیجه شرایط بد زندان و اتخاذ اقدامات تنبیهی در حق آنها در ساختمان‌های ۱۲،۱۳ و ۱۴ از جمله حبس ۲۴ ساعته در سلول‌هایشان و توقف تماس‌های تلفنی اعتراض کردند. این ساختمان‌های اختصاص یافته برای زندانیان سیاسی بسیار دارای ازدحام است و ۷۲۳ زندانی در آنها محبوس هستند؛ در حالی که ظرفیت این زندان‌ها بیشتر از ۵۷۶ و ۱۹۲ زندانی برای هر ساختمان نیست. بعد از فوت عباس مال الله، زندانی سیاسی در آوریل ۲۰۲۱ اعتراضات شدیدتر شد و در این میان برخی گفته‌ها حاکی از بی توجهی پزشکی مسئولان زندان در حق وی بوده است.

در حالی که وزارت کشور بحرین رسماً فقط سه مورد از ابتلای کرونا را در داخل زندان جو تایید کرد، اما بیماری کرونا سریعاً در چند ساختمان زندان از اواخر ماه مارس شیوع یافت. یک زندانی در ۱۸ آوریل به موسسه BIRD اعلام کرد که دست کم ۱۳۰ زندانی از این ویروس بهبودی یافته‌اند.

شیوع این ویروس اعتراضات گسترده‌ای را در تمامی کشور به دنبال داشت و از تظاهرات در ۲۸ شهر و روستا خبر داده شد. در واکنش به این امر، بحرین ده‌ها تن را به دلیل نقض محدودیت‌های کرونایی اعمال شده دستگیر کرد و اعضای خانواده‌های زندانیان سیاسی برجسته را نیز بازداشت کرده و اتهام‌هایی را علیه آنها مطرح ساخت.

حسین عبدالله، مدیر اجرایی سازمان "آمریکایی‌ها به خاطر دموکراسی و حقوق بشر در بحرین" اعلام کرد: بعد از امیدهایی که نسبت به این ایجاد شده بود که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا انگیزه‌های سلطه گرایانه بحرین را کنترل کند اما ناامیدی روزافزونی وجود دارد چراکه نظام سرکوب‌گری‌ها را تشدید کرده است. همپیمانان غربی بحرین باید این حمله بزدلانه به زندانیان سیاسی را بدون هیچ قید و شرطی محکوم کنند.

سید احمد الوداعی، مدیر موسسه حقوق و دموکراسی بحرین (BIRD) اعلام کرد که این حمله وحشیانه و هماهنگ شده به زندانیان سیاسی بزرگ‌ترین حمله از مارس ۲۰۱۵ بوده و مشخص است که این حمله در پی خشم روز افزون مردمی نسبت به شکست مسئولان در کنترل شیوع کرونا در زندان‌های بحرین است. خانواده‌های افراد آسیب دیده در پی این حمله نسبت به سرنوشت فرزندانشان احساس نگرانی می‌کنند، بحرین باید سریعاً مکان حضور آنها را مشخص کند و به خانواده‌هایشان اجازه تماس با آنها را بدهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحرين زندانیان سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلگران سیاسی درباره «وعده صادق» چه گفتند؟

به گزارش خبرگزاری مهر، جمهوری اسلامی ایران اخیرا در واکنش به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری تهران در دمشق حمله های ترکیبی موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهداف معینی در سرزمین‌های اشغالی انجام داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این عملیات ده‌ها پهپاد انتحاری از نوع شاهد ۱۳۱ و ۱۳۶ و موشک‌های هایپرسونیک فتاح و سجیل و خرمشهر را علیه اهداف مهمی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد. در موج حمله های سپاه صدها پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی پرتاب کرده است. آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که عملیات ترکیبی ایران به اراضی اشغالی خسارت‌های فراوانی به صهیونیست‌ها وارد کرده است.

این عملیات واکنش بسیاری از شخصیت‌ها و تحلیلگران برجسته سیاسی و فعالان رسانه‌ای را به همراه داشت.

شاشنک جوشی، سردبیر دفاعی اکونومیست

اسراییل پیشتر به آمریکایی‌ها و دولت‌های منطقه اطلاع داده که واکنش آن (تل‌آویو) اجتناب‌ناپذیر است و احتمالا به پایگاه‌های نظامی یا تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.

البته این تحلیل درحالی است که رژیم صهیونیستی عملا از هرگونه واکنش به اقدام تنبیهی جمهوری اسلامی ایران خودداری کرد زیرا وحشت داشت که پاسخ ایران کوبنده تر و دردناک تر از قبل باشد.

جنک یوگر، یکی از تولیدکنندگان برنامه خبری یانگ تِرکس

اگر شما یک دموکرات هستید که از بوش به خاطر آوردن ما به جنگ عراق عصبانی هستید، بهتر است که بایدن را بابت وارد کردن ما به جنگی به مراتب فاجعه بارتر با ایران، تشویق نکنید. لطفاً سعی کنید حداقل کمی اصول و ثبات داشته باشید. به بایدن بگویید ما این جنگ را نمی‌خواهیم!

علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بحران

ایران ممکن است توجه جهان را از آنچه در غزه اتفاق میفتد منحرف کند اما دستاوردهای قدرت نرم این حمله برای ایران در جهان اسلام را دست کم نگیرید.

سوال این است که آیا ایران از انزوای اسرائیل سود بیشتری می‌برد یا از محبوبیت خود؟

مایراو زونسن، کارشناس گروه بحران

محتمل‌ترین راه برای جلوگیری از همه درگیری ها، دستیابی به آتش‌بس است.

سینا طوسی، کارشناس اندیشکده مرکز سیاست بین‌الملل

تصور می‌کنم رسانه‌ها و مقامات آمریکایی با استفاده از عباراتی همچون «۹۹٪ رهگیری» یا «فقط اصابت ترکش» - تأثیر حمله‌ها را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند که نشان دهنده تمایل به جلوگیری از تشدید تنش است. آنها با به حداقل رساندن شدت حمله ها، ترجیح می‌دهند تا از حمله متقابل بزرگ اسراییل اجتناب کنند.

تامی ویتور، کارمند سابق دفتر اوباما

این دیوانه‌ها سخت می‌خواهند که ما را وارد جنگ مستقیم با ایران کنند. این بی‌رحمانه و احمقانه است و آن چیزی نیست که رای دهندگان در این کشور واقعاً می‌خواهند.

کد خبر 6077751

دیگر خبرها

  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند
  • جشن گلریزان در شهرستان دیلم برگزار شد
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • تحلیلگران سیاسی درباره «وعده صادق» چه گفتند؟
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • کمک میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد
  • ۲۷۴ زندانی ندامتگاه قزلحصار با پابند الکترونیکی خارج از زندان هستند