Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- کارشناس بازار سرمایه گفت: راهکار‌های کاهنده سرعت بازار مثل دامنه نوسان، حجم مبنا و اقداماتی مشابه فقط زمان اصلاح بازار را به تاخیر می‌اندازند.

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه  در خصوص راهکار‌های موجود در بازار سرمایه مانند فروش اوراق که توانایی کمک به بازار سرمایه را دارند، اما تا اکنون از آن‌ها استفاده نشده است، اظهار کرد: اوراق اجاره سهام (که در آن ناشر اوراق سهام را به شرکت واسط موقت می‌فروشد و با نرخ بالاتری اجاره به شرط تملیک می‌کند) ابزاری برای تقویت نقدینگی حقوقی‌های بزرگ بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: حقوقی‌ها بعد از خرید‌های سنگین در بازار نزولی، توانشان محدود شد و از این طریق مجوز تامین مالی برای تزریق بیشتر نقدینگی به سهام را گرفتند. البته اینکه ناشر از منابع ایجاد شده چه سهامی را خریداری خواهد کرد و آیا محدود به سهام شرکت‌های خودشان خواهد بود یا نه هنوز اعلام نشده، اما انتظار می‌رود هر ناشر که عمدتا هلدینگ‌ بزرگ بورسی است، سهام، زیر مجموعه خود را حمایت کند.

او در ادامه افزود: چرا که اولا اطلاعات بیشتری از شرکت‌های تحت کنترل خود دارند و ثانیا به این طریق ارزش دارایی‌شان هم حفظ می‌شود. این طرح البته ریسک‌های خاص خود را دارد و در کل معمولا به پشتوانه سهام اوراق بدهی منتشر نمی‌شود. این طرح برای ناشر بسیار پرریسک است چرا که در نهایت باید سهام فروخته شده به شرکت واسط را ۱۸ درصد بالاتر از قیمت فروش خریداری کنند و اگر قیمت‌های بازار پایین‌تر بود باید در تابلو جداگانه که احتمالا برای این کار تعریف خواهد شد، در نرخ توافقی خرید کند.

قلی پور تصریح کرد: بنابراین ریسک بسیار زیادی را تقبل می‌کند که البته این ریسک در نهایت به مردم یا خریداران اوراق اجاره منتقل می‌شود چرا که اوراق منتشره صرفا بر اساس رتبه اعتباری و بدون ضامن منتشر شده‌اند. در حال حاضر که هنوز احتمال ریزش بازار به واسطه ارز وجود دارد، موفقیت این طرح نیازمند اقدام همه جانبه و با مبلغ زیاد است، اگر کل ۲۴ هزار میلیارد تومان به سرعت منتشر شوند، بازار را به حرکت درخواهد آورد.

بیشتر بخوانید

سهام عدالت در ریزش‌های اخیر بازار سرمایه بی تقصیر نیست

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: راهکار‌های تحریک کننده طرف تقاضا مشابه همین اوراق اجاره سهام که منتشر می‌شود، تا کنون مبالغ زیادی را به بازار تزریق کرده که بخش مهمی از این مبالغ با حمایت‌های دولتی غیر مستقیم و از طریق شرکت‌های حقوقی وابسته به دولت یا سایر نهاد‌های عمومی یا حاکمیتی صورت گرفته است. دست کم ۷۰ هزار میلیارد به روش‌های گوناگون از پاییز سال قبل پول‌های خارج‌شده توسط مردم بوده که ۵۰ هزار میلیارد آن توسط سرمایه گذاران نهادی و حمایتی اعم از بازارگردان، صندوق توسعه و تثبیت بازار، سهامداران حقوقی وابسته به دولت و حاکمیت و صندوق‌های بازنشستگی و صندوق‌های با درآمد ثابت تزریق شده است. البته افزایش سقف اعتبار به سهام و افزایش سقف سهام صندوق‌های با درآمد ثابت هم در این راستا بودند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که برای توسعه بازار سرمایه چه کار‌های باید انجام پذیرد؟ بیان کرد: راهکار‌های کاهنده سرعت بازار مثل دامنه نوسان و حجم مبنا و اقداماتی از این دست فقط زمان اصلاح بازار را به تاخیر می‌اندازند که البته اگر همراه با راهکار‌هایی بنیادین بودند، می‌توانستند موثر باشند، ولی، چون این همزمانی را نداشتیم و کار‌ها به صورت جزیره‌ای و حتی احساسی یا سیاسی انجام شدند، علی رغم تزریق نقدینگی موفق نبودند.

او افزود: برای موفقیت این طرح توصیه‌ام به مسئولان و فعالان در سازمان بورس به عنوان وکلا و نمایندگان سهامداران این است که مشکل بازار را در جا‌های دیگر، یعنی در بانک مرکزی بابت ارز، سود بانکی و اوراق بدهی دولتی، وزارت صمت و بهداشت و نفت به واسطه نرخ محصول و مواد اولیه، و مجلس به واسطه بودجه پیدا و حل کنند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: در مورد سیاست‌های خود نهاد ناظر هم پیشنهادم این است که طوری برنامه ریزی کنند که منابع ناشی از انتشار اوراق اجاره سهام یک کاسه شده و بعد از تجمیع مبالغ بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان توسط چند هلدینگ بزرگ، به صورت هوشمند و هدفمند به بازار تزریق شود و اگر جزیره‌ای کار شود به طور قطع موثر نخواهد بود.

او در پایان تصریح کرد: همچنین اگر شاهد افت ارز بعد از پیشرفت مذاکرات باشیم، برای بالا بردن ارزش ذاتی بازار و نقدشوندگی، مشروط به متعادل شدن بازار، در سهام با نقدشوندگی بالا اجازه اخذ اعتبار تا ۱۰ برابر ارزش خرید سهم داده شود، در این صورت لازم است دامنه نوسان افزایش یا کلا برداشته شود و اجازه معاملات مکرر نیز داده شود.

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه هزار میلیارد اوراق اجاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۴۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟

تین نیوز

گزارش ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه ریزی هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت های ناشی از اعمال تحریم ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • شناسایی ورفع موانع ومشکلات قبل سرمایه گذاری
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟